Första inlägget, andra januari...

Gör mitt typ fjärde försök att hålla liv i en blogg, känner att just bloggandet verkligen speglar min personlighet. Ambitiös och ivrig till en början för att snabbt tröttna och dra igång ett nytt projekt inom ett helt annat område. Hursomhelst kan det vara så att jag förhoppningsvis har en del att rapportera om under det kommande året.

Thea, shetland sheepdog av årsmodell 2007 ska antagligen göra sin debut på agilitybanorna under våren. Lova ska fortsätta och förhoppningsvis gå lika bra eller ännu hellre bättre och Joker pensioneras på heltid från banorna nu när han bli 10 år i april. Förvisso ingen jättehög ålder på en shetie, men han är inte helt fräsch i kroppen, kanske får han starta på KM och liknande småtävlingar. Rapporteringar och resultat kommer att ske under året, var så säker.


Celine började på dagis i höstas och utvecklas i en rasande fart, vid många olika åldrar har jag tänkt att nu, NU är nog den roligaste tiden med småbarn, men inser snart att alla åldrar har sin charm (ok... kanske inte alla, jag återkommer nog i frågan runt treårsålder... och tonåren...) Just nu är iallafall en facinerande tid, hon härmar och lär sig av allt hon ser och tar efter de ovanor som man knappt var medveten om att man hade blixtsnabbt. Hon har förfinat konsten att manipulera sina föräldrar genom både charm och tillgjord gråt och vet precis hur hon ska spela sina kort för att i slutändan få som hon vill. Det lär dyka upp foton både på huvudpersonen i fråga, men säkert även saker runtomkring som inköpta prylar och aktiviteter.

Så var det huset, vi flyttade till ett trevåningsradhus i början av augusti och har sedan dess stått med slipdamm upp till öronen konstant. Huset är byggt 1975 och de som bodde här tidigare var ett par på 80+ som bott här från början, i princip allt var orignalinredning, utom badrummet som var "nyrenoverat" (sanningen var att de satte in läskigt turkosblå våtrumstapeter för typ 13 år sedan...) Vi har med andra ord en del att göra, men har också lyckats fixa en massa. Alla fyra sovrummen på övervåningen är klara med målade väggar och eklaminat på golvet. På entréplanet har vi kaklat toaletten och precis innan jul blivit klara med vardagsrummet. Källaren är i kaos och helt orörd, på det våningsplanet finns idag tvättstuga, gillestuga, verkstad och förrådsutrymmen. Renovering kommer garanterat att vara ett återkommande ämne under året, nästa stora projekt på tur är köket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0