Landslaget och Thea i trean

Upptäckte just att jag inte gjort ett enda inlägg om dagarna i Skutskär. Nu minns jag knappt vad som hänt vilken dag längre, ska ändå försöka ge mig på en resumé.
Rikard hade redan från början bestämt sig för att avstå tävlingarna på torsdagen och fredagen för att ge Lova så goda chanser som möjlgit att bli helt bra från hältan. Hon var visserligen haltfri redan på måndagseftermiddagen, men för säkerhets skull. Thea var inte anmäld till första tävlingsdagen så vi tog det lugnt upp och var framme runt två på torsdagen. Checkade in husvagnen på campingen, satte upp tävlingstältet och tog en tur till Gävle och Valbo för lite shopping. På fredagen körde jag först Thea i agilityklassen, hon vägrade ut sig på platta tunneln som var näst sista hindret. I hoppklass 2 sprang Rikard med henne och det gick jättebra och de vann med flera sekunders marginal, andra pinnen. På lördagen var hoppklassen först ut, jag sprang med Thea och hon var duktig fram till platta tunneln som låg på upploppet, där sprang hon bredvid massor av gånger innan hon till slut tog den med hjälp. Disk. I agilityklassen blev hon låg och osäker, jag tog ett par hinder och sedan ut från banan. Det kändes väldigt trist att det skulle bli så, antagligen har det gått för fort uppåt i klasserna och svårigheterna som hon inte alls behärskar gör henne osäker. Jag avstod agilityklassen på söndagen och satsade på att få henne positiv i hoppklassen, det lyckades hyfsat. Hon började segt och struligt, men fick upp farten mot slutet, felfritt i mål och en andra plats. Därmed även uppflyttning till hoppklass 3. Nu är hon en fullfjädrad klass 3-hund, åtmintone enligt regelverket. Egentligen hade jag önskat att hon fått stanna i de lägre klasserna hela denna säsong.

Lova körde först agilityklassen på lördagen med landslagsuttagning, hon gjorde ett felfritt lopp så när som på en rivning på oxern, lite surt, men hon har en tendens att slarva på just oxrar. Därefter var det hoppklass, även den med landslagsuttagning, Lova nollade och kom tvåa, 17 fina poäng. På kvällen i husvagnen räknade vi ut att Lovas tredjeplats i uttagningen och totalpoäng på 54 gjorde att hon hade mycket goda chanser att få en plats bland de fyra första. Dagen efter var det bra en agilityklass som ingick i uttagningen, Lova fick tyvärr 10 fel, men satt trots det kvar på tredjeplatsen i uttagningen och är därmed en av de fyra i ordinarie landslagstruppen enligt resultatlistan. Innan vi åkte hem sprang Lova sista hoppklassen felfritt och blev trea.

Nu ska vi inte tävla förrens i Sundsvall om knappt 3 veckor, två lediga helger framför oss och massor av tid att träna.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Grattis till uppflyttningen till trean! Jätteroligt att det gått så bra för Lova i landslagsuttagningarna, grattis, grattis!

2009-07-07 @ 14:15:21
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Jenka1
Postat av: Mikaela

Hej!

Grattis till framgångarna, båda två!

Hälsningar, Mikaela med flock.

2009-07-08 @ 11:05:44
URL: http://www.elegantdogs.se
Postat av: Helene

Grattis till både Theas pinnar och till landslagsplatsen! Vi skrek oss hesa när vi hejade på er! :-)



Kramar Helene o Co

2009-07-09 @ 21:51:54
URL: http://helene.pudelbus.com
Postat av: Yvonne Garion Cobra

Stort Grattis till er båda!

2009-07-17 @ 10:55:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0