Det blev kakor...




Daimkakor


200 g smör

1 3/4 dl socker

1 msk sirap

2 tsk bakpulver

2 msk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

2 dubbeldaim


Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och socker till en jämn smet med elvisp.

Tillsätt sirap, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.

Tillsätt vetemjölet och krossad daim och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig" till mindre små bollar. Tryck ihop degen till en klump. Rulla lagom stora bollar och lägg ganska gest på plåten, då de flyter ut under gräddningen.

Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 18 minuter.

Låt dem svalna helt och lägg sedan i burkar med tättslutande lock.


Gott!




Kommentarer
Postat av: Annika Mojanis

Supergoda! De gjorde succé på 4 årskalaset. Tack för det!

2009-03-23 @ 09:32:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0