Sandra testar...



Hittade en ny mix i affären bland tacoprodukterna som såg kul ut. Med enkla medel skulle man kunna göra sina egna kycklingbitar a' la Mc Donalds. Celine älskar dem så det var taget.

Betyg Det var verkligen enkelt att få till ett proffsigt resultat, jag tog vanliga kycklingfiléer och skar i lagom stora bitar. På med lite olja och sedan blanda i kryddmixen. Efter en kvart i ugnen var de klara och kändes betydligt nyttigare än den friterade varianten. Kanske hade det blivit lika bra med vanligt ströbröd, vad vet jag? Den får iallafall 4 poäng av 5.


Kommentarer
Postat av: Anna

Ser gott ut! Jag gjorde faktiskt sådana med recept från Linas Matkasse. De blev vansinnigt goda! Den där ska jag testa, tack för tipset!

2010-02-24 @ 12:23:21
URL: http://www.pudelbus.com
Postat av: Anna

Här är receptet! Det var enkelt och jättegott. Ser fram emot ett test i din blogg :D



Sesampanerade chicken nuggets med currysås (3-4 personer)

500 g kyckling

2 ägg

1,25 dl ströbröd

¾ dl sesamfrön

salt

malen vitpeppar

rapsolja



Sätt ugnen på 200 grader. Häll 4-5 msk olja i en långpanna. Skär kycklingfilérna i bitar (Lina säger 3x3 cm, jag säger något mindre, blir mer krispiga då). Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp äggen i en den ena. I den andra blandas ströbröd, sesamfrön, 1 tsk salt och 1½ krm malen vitpeppar. Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg, vänd i sesamfrö/ströbrödsblandningen och lägg ner i långpannan. Tillaga i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Ta ut dem efter halva tiden och vänd bitarna försiktigt med kökspincett.



Currysås (har ändrad den lite från Linas recept):

Fräs 2 msk smör och 2 tsk curry i en kastrull. Rör ner 3 msk vetemjöl och vispa ner ca 4 dl vatten lite i taget. Tillsätt 1 tärning kycklingbuljong (eller ha i lite kycklingfond), låt småkoka 3-4 minuter. Rör ihop en äggula med ½ dl grädde och rör ner i såsen. Smaka ev. av med salt och peppar.



Enligt Linas recept skall man servera med ris och morotsstavar.

2010-02-24 @ 12:25:05
URL: http://www.pudelbus.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0