Lova testar...


Sist ut i Lovas test av aktiveringsleksaker är DogCasino, även den från Nina Ottosson. Man kan variera svårighetsgraden och "spelets regler" genom att te.x. bara gömma godis under benen eller ta bort benen helt och bara gömma godis i de utdragbara små lådorna som finns runt om. Kombinerar man dem så måste hunden börja med att plocka bort benen för att "låsa upp" lådorna och komma åt godiset.

Detta är den första aktiveringssaken Lova testar i plast (bortsett från DogDizzy) och vid första försöket var hon lite fundersam, de i trä brukar hon alltid testa att börja lyfta kopparna eller vad det är för saker med tänderna, men nu tog det en stund med ihärdigt grävande och krafsande innan hon testade att lyfta de små hundbenen med munnen. Vi började med att bara lägga godis under benen och fyllde sedan fyra av lådorna med godis. Så fort hon lyft en och upptäckt att godiset var där under gick det i en ryslig fart. Jag tror att tanken är att hunden sedan ska använda tassen för att dra ut lådorna men Lova använde munnen, så länge de inte biter och gnager så fungerar det ju lika bra.



Jag filmade efter att hon fått prova några gånger så Lova blev lite väl ivrig och hårdhänt. Den här var en hit, en av de roligaste som jag tror Lova har provat faktiskt.

Imorgon kommer jag att starta en tävling här i bloggen då jag lottar ut två aktiveringleksaker från Nina Ottosson, håll utkik!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0