Lussekatter
Celine och jag har bakat lussekatter idag, det blev fem plåtar och riktigt goda. Jag kör samma recept varje år och det verkar omöjligt att misslyckas.
50 gram jäst
5 dl mjölk
100 gram smör
1 ägg
1 gram saffran
1 burk kesella
1,5 dl socker
En massa mjöl
lite salt
Smölt smör och blanda med mjöken, rör ut jästen i vätskan. Tillsätt resten och kör med degkrokar på elvispen tills degen ser bra ut. Jäs 40 minuter. Baka ut lussekatterna och jäs 30 minuter till. Grädda typ 7 minuter i 225 grader. Ät! Fast inte när de är jätteheta, godast är de ljumna.
50 gram jäst
5 dl mjölk
100 gram smör
1 ägg
1 gram saffran
1 burk kesella
1,5 dl socker
En massa mjöl
lite salt
Smölt smör och blanda med mjöken, rör ut jästen i vätskan. Tillsätt resten och kör med degkrokar på elvispen tills degen ser bra ut. Jäs 40 minuter. Baka ut lussekatterna och jäs 30 minuter till. Grädda typ 7 minuter i 225 grader. Ät! Fast inte när de är jätteheta, godast är de ljumna.
Kommentarer
Postat av: Gun & Co
Men Sandra, skall det verkligen inte vara lite mjöl i oxå? Nog för att jag har hört att degen skall vara lös..Tänkte försöka mig på att baka dom här. Dom ser läckra ut. Kram
Postat av: Sandra
Haha, klart det ska vara mjöl i, efter behag :)
Du kan fråga Sören om de fick godkänt ;)
Postat av: Katrin
Du har gjort det igen! Upp till bevis på måndag då!
Postat av: Gun & Co
Jag fick också smaka. Dom är supergoda. Tusen tack! Kram
Trackback