Agilitytävlingar i Sala

Hemma efter två dagar i Sala, vi tog husbilen även om resan dit inte är särskilt lång. Dels började det tidigt och dels är det rätt mysigt att leva campinglivet, det är ju inte så många tävlingshelger kvar i år. På lördagen tävlade bara Lova, det var två riktigt svåra banor och hon bommade slalomingången i båda, en blev det totalt 10 fel, andra disk.

Idag var det klass 1 och först ut hoppklass för smallhundarna. Saga var anmäld och Rikard hade räknat med att testa att starta henne, men när vi vaknade av att regnet smattrade på husbilstaket bestämde vi oss för att avstå. Det kommer fler tåg, redan nästa helg är hon anmäld, kanske blir det debut då?

Mika började med hoppklass och kändes fin innan, om än laddad. På banan blev hon dock tokig, tjöt och studsade frustrerat på stället, när hon bara sprang rätt förbi ett hinder jag tydligt visade på stoppade jag henne och försökte få henne att lugna sig lite. Vi fortsatte banan ut och med lite krokiga vägar kom vi i mål, dock diskade.
I agilityklassen gick de första fem hindrena fint, sedan låg det en kort rak tunnel och därefter en båge med tre hopphinder. Jag hann inte med och direkt efter tunneln vek hon inåt och stack på fel hinder, vi fortsatte och när hon kom ner för A-hindret slet sig en hund från publiken och rusade på henne. Mika var superduktig och stod plikttroget kvar i kontaktfältsbeteendet medan domaren drog bort hunden. Jag bar av Mika och det kändes inte alls kul att loppet skulle sluta så. Vi fick inget omlopp eftersom vi var diskade (vilket kan kännas lite märkligt, hade vi istället haft 35 fel med oss hade vi självklart fått köra om på nytt och startat med 0 fel...) Hursomhelst var jag nöjd med att få köra banan igen sist och Mika gjorde dessutom samma fel efter den korta tunneln igen, på A-hindret märktes som tur var inget efter incidenten (som egentligen aldrig blev mer är att hunden sprang fram och nosade på henne, den hade varit intresserad av Mika redan innan då de hade tältet brevid oss).

Summan av det hela var att hon återigen kändes betydligt bättre i agilityklassen än hoppklassen. Jag har två olika terorier till varför det har varit så. Ett är förstås att hon har stopp på alla kontaktfält och det gör att hon samlar sig, men också att jag bättre hinner placera mig. En annan idé är att hittills har hoppklassen gått först, kanske blir hon överladdad och går bättre andra loppet på dagen?

+ Hon gjorde tre riktigt snygga, säkra och snabba slalom, både i höger och vänster.
+ Rev inte ett enda hinder.
+ Fina kontaktfält.
+ Tokälskar agility!

- Ljudar och visar lite stressiga beteenden.
- Saknar släpp och tar inte "framåt".


Kommentarer
Postat av: Sandra, Thyra & Lhine

Vad skönt att inget hände när ni fick påhälsning under erat lopp.



Tack så mycket för gratulationen. Nu finns filmerna från förmiddagens tävling i bloggen. Lägger upp de andra två imorgon eller på tisdag.

2011-08-28 @ 22:26:31
URL: http://tomik.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0