Mer om Saga

Nu har Saga varit vår (eller Rikards då...) i en vecka, men eftersom hon har bott här i flera veckor innan det så tycker jag att vi känner henne ganska bra vid det här laget. Flera ville veta mer om Saga, därför tänkte jag köra en liten presentation av vår nyaste familjemedlem.

Saga är uppfödd av kennel Topshell's och har bott där ända fram till hon flyttade till oss. Hennes mamma heter Shellrick's Primrose och pappa Elvarheim's Mystery man. I stamtavlan heter hon själv Topshell's Miss Mysterious (eller är egentligen reggad som Mysterius). Hon är född 26/2 2010.

Saga är ett energiknippe av stora mått, det är sällan hon är stilla och är alltid på gång om det händer något. Det bästa hon vet är att få springa fort, fort i skogen, att komma tillbaka är inte lika roligt. Hon har attityd och humör, men är ändå mjuk precis som en sheltie ska vara. Saga är orädd och social och framförallt är hon en otroligt glad hund, svansen viftar jämt och ingen är lyckligare än hon när väckarklockan ringer strax efter fem på morgonen. Hon är inte så van att träna på det sättet vi jobbar på, men gör framsteg hela tiden även om hon många gånger föredrar att köra sitt eget race. Nu ligger vår utmaning i att värdesätta samarbete högst och visa henne att allt blir ännu roligare om vi gör det tillsammans. Hon kampar och leker gärna, dessutom älskar hon godis, så förutsättningarna för att det ska bli riktigt bra finns absolut där.

Saga mäter drygt 34 centimeter i mankhöjd och vi räknar med att hon inte växer något mer och hon blir alltså en smallhund precis som Lova. Uppfödaren kallade henne egentligen för Trolla, men vi hade svårt att säga det och ropade Troll hela tiden, Celine tyckte hon skulle heta Saga och så fick det bli. Hon verkar inte ha gjort så stor affär av att byta namn och lyssnar lika bra/dåligt på Saga som Trolla ;)


Kommentarer
Postat av: Jenny

Hon är ljuvlig!

2011-01-24 @ 20:24:34
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Jenka1
Postat av: Linda Andkvist

Söt hon är! Vi har en halvsyster till Saga här hemma, också efter Micke. Ganska lika i uttrycket, fast Miza är trefärgad. Miza har också spring i benen och är alltid redo för nya äventyr.

2011-01-24 @ 22:13:38
URL: http://www.stormstjarnanskennel.se
Postat av: Annika

Jättefin är hon och såååå otroligt lik Lova!!!

2011-01-25 @ 20:08:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0