SM i agility dag 1

Då var första dagen av årets SM avklarat. Jag hade räknat med dåligt väder och kom till tävlingsplatsen i raggsockar och gummistövlar, i väskan hade jag dessutom packat ner både vantar, mössa och långkalsonger, inte tänkte jag riskera att sitta och frysa i elva grader och regn inte. "Tyvärr" passade min utrustning inte alls, ett par sandaler och shorts hade jag haft mycket större användning av... Nu fick jag gå barfota och vika upp jeansen för att inte svettas ihjäl. Imorgon säger prognosen iallafall regn, men jag kommer nog att gardera mig för alla typer av väder ändå.Resultatmässigt började det riktigt dåligt för Rikard och Lova, agilitylagklass gick först och de fick en femma på balansen sedan slalomfel i slutet, Rikard tog då tillbaka och gjorde bara om sista porten, tydligen hade hon gått ur ännu tidigare och alltså inte gjort alla portar innan de fortsatte så det blev en disk. Ina nollade i laget, Erik fick 15 fel och Gina diskade sig också, så totalt sett var laget helt borta. Jag kan tycka att lagklassbanan för smallhundarna var onödigt svår, inte ett enda lag kom runt felfritt vad jag vet och många lag diskade bort sig helt vilket känns lite trist inför morgondagens final. Ett par timmar senare var det dags för individuella hoppklassen för Lova, bortglömd var dagens dåliga insats och nu gällde det att ladda om. Banan visade sig vara ganska enkel, vilket genererade i många felfria ekipage och inför morgondagen kan vad som helst hända. Lova ligger på femte plats, med en halv sekund snabbare tid och hon hade legat tvåa istället så det är tight med tiderna och kommer att bli ruskigt spännande i finalen.


Kommentarer
Postat av: Britt

Fin bild med Mika som super in atmosfären till hennes debut på sm 2013 :-)

2011-06-18 @ 21:58:40
URL: http://brittp123.wordpress.com
Postat av: Åsa o Lovis

jag tyckte smallbanan för laget var rolig, för en gångs skull körde vi inte på en largebana där man har all tid i världen att korrigera fel för att det finns så mycket plats.. Antar att det är så här tight largeförarna upplever banor.hoppbanan såg dock lite tråkig ut...

2011-06-18 @ 23:02:12
URL: http://www.toktassarna.com
Postat av: Sandra

Åsa- Lagbanan i sig var säkert rolig (särskilt på en mer avslappnad tävling än SM) men det jag tycker är tråkigt är att hälften av lagen är bortdiskade och helt plötsligt kändes finalen bara hälften så spännande att se. Jag föredrar många ekipage runt första dagen för att sedan strama upp till finalen, typ som i individuella smallklassen :)

2011-06-19 @ 06:58:09
URL: http://www.villemo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0