Tak

Nu börjar vi få tak i köket, det gör så himla stor skillnad på helheten när sådana saker börjar komma upp. Efter det är det dags för golvet, vi ska antagligen åka och köpa det imorgon. Idag var vi iväg en sväng till Stinsen medan killarna fixade i köket, handlade lite småsaker. Jag jobbar inatt och har inte så mycket mer att skriva om, bloggtorka just nu.


Taket...

Lunch på stan och träning

Det är vad vi har hunnit med idag. Celine fick vara ledig från dagis och vi åkte in till stan för att träffa en kompis. Vi lunchade och kollade lite i affärer, Cattis är en gammal kompis som jag tyvärr träffar alldelles för sällan, trots det tycker jag alltid som att det känns som att vi precis träffats när vi ses, tiden står typ stilla fast det händer massor i båda våra liv. Fick massor av konstiga flash-backs från våra äventyr i trettonårsåldern när jag stod och väntade på henne. Vi delar så himla många minnen, alla dagar i stallet, ridlägrena, somrarna på landet, snack hela nätterna när vi sovit över hos varandra. Och Böldas, ingen annan kommer att förstå vem Böldas var. Det var så kul att ses Cattis, kram på dig och lycka till nu framöver med det som väntar, vi tänker på dig :-)

Nu ikväll var vi iallafall och tränade, men med facit ihand önskade jag att vi aldrig åkt. Det hade börjat snöa, var kolsvart och hal blötsnö täckte planerna. Thea hade glömt hur man gjorde slalom och ville knappt springa på det slaskiga underlaget. Blä! Jag tänker inte sätta min fot på klubben förrens det är barmark igen.

Det blir aldrig någon träning...

Vi har verkligen tränat pinsamt lite agility den här vinter, största orsaken har förstås varit att det kommit otroligt mycket snö som envisat med att ligga kvar ovanligt länge. Vi har tidigare vintrar inte känt att vi har något behov av inomhusträning då vi har en grusplan på klubben som brukar vara bra i princpip hela vintern, men i år har jag verkligen saknat det! Thea är ju dessutom en riktig nybörjare och behöver korta träningspass, ofta. Räknade efter och insåg att det var över två veckor sedan vi ens var på klubben och då blev det knappt något tränat för att marken var täckt av tjock, tung blötsnö. Nu till saken. Ikväll hade vi verkligen bestämt att vi skulle åka och träna, Rikard fixade maten så att den var klar när jag kom hem från jobbet, Celine var hos sin farmor och farfar och allting var perfekt, enda tills jag fick en impuls att kolla så att planen var ledig vilket vi tagit för givet att den var, kurserna har ju inte kommit igång och vem vill stå ute i kylan en mörk onsdagkväll. Tydligen fler än vi, för det visade sig vara upptaget och all planering gick i stöpet... Så himla typiskt. Nu får vi ta hundarna på en promenad och hämta Celine istället. Imorgon, då ska vi träna.

Hey Baberiba

Bilden man har fått av kungafamiljen i Hey Baberiba känns ganska nära verkligheten när man ser klippet från tillkännagivandet av Victoria och Daniels förlovning. Det ser inte så snyggt ut att läsa från fusklappar, de har ju ändå haft massor av år på sig att träna...


Månadsdokumentation

Klickbar

Beroende...

...var bara förnamnet, funderar hela tiden på vad man mer kan göra med plasten, måste införskaffa fler färger, har bara vit än så länge.


Billiga plastbackar från IKEA blev lite roligare leksakslådor


Diskbalja från samma varuhus blev snyggt tidningsställ

Min arbetsdag har bestått av bad i simhallen, lunch på Sibylla och mys med popcorn framför Madagaskar 2. Har jag världens roligaste jobb eller har jag..? Sportlov rockar!

Nu ikväll kom vi äntligen iväg och beställde bänkskivan, sjukt nog blev kantlisten vi ska ha på den betydligt dyrare än vad hela själva bänkskivan var! Dessutom skulle de ha 500 spänn för frakten, man fick inte ens hämta den själv fast man ville. Dåligt. Nu är det gjort iallafall, hoppas bara att det blir bra också. Den blev grå med typ aluminium-fejk-kantlist för den som var nyfiken.

Hela helgen i köket

Hela helgen har i princip ägnats åt köket och renoveringen. För den oinvigde kan det se ut som inte så mycket har hänt sedan förra helgen, men all omdragning av elen (som gick i väggarna vi har rivit) har tagit lång tid. Vi ska dessutom flytta både kyl, frys och ugn så allt har fått dras i taket eller under golvet till andra platser än vad det var tidigare.


Läget just nu


Morakniven i fläktröret

Skulle kunna vara titeln på en bok eller läskig film, men det var i själva verket vad vi hittade i köket när vi kapade fläktröret, inuti låg en morakniv som måste ha varit där sedan huset byggdes 1975. Inte så fräsch längre.


Kniven...


...som låg här i.

Dekorplasten Del 3

Det här kommer att bli en hel följetång, det känner jag redan nu, dekorplast är ju beroendeframkallande!

Jag har tidigare gjort en fuskrenovering i tvättstugan genom att måla väggarna, hänga upp ett snyggare duschdraperi och sätta upp en ny hylla. Nu pimpade jag väggarna med lite plast.






Resumé av dagen

Hela dagen har jag varit utan nät och större delen även utan ström. Anledningen är förstås köksrenoveringen som pågår en trappa ner. Rikard, hans pappa samt min har dragit om ström typ hela dagen och under tiden har vi tjejer (=jag, min och Rikards mamma + Celine) servat med mat, varit ute på promenad med hundarna på isen och köpt ugn, spishäll och fläkt på Bauhaus. Min nattbakade kladdkaka har även provsmakats och ärligt talat tycker jag inte att den var så fantastisk som det beskrevs i receptet. Konsistensen var kanon, smaken helt okej, men jag tycker det blev för mycket med nougattäcket, kände mig nästan spyfärdig hela eftermiddagen av en ynka bit. Fördelen är ju att man inte äter så mycket av den :-) Och ni som har följt min blogg vet ju att jag försöker äta lite mer av det nyttiga och lite mindre av det onyttiga. Resultatet har väl varierat, jag tycker att det fungera bra i veckorna när jag jobbar. Där serveras bara nyttig mat och frestelserna är obefintliga. På helgerna får jag alltid känslan av att jag är värd lite extra och att jag vill lyxa till det lite, varför ska det alltid innebära en massa socker?


Dekorplasten del 2

Jag fick ju även upp några moln i Celines rum igår precis som jag skrev om, men eftersom hon sov kunde jag inte fota då. Det har jag däremot gjort idag, kass bildkvalité, men man ser ju ungefär hur det blev iallafall.


Dekorplasten del 1

Jag hittade allt jag behövde på Coop Forum, till och med dekorplast! Direkt när jag kom hem (Celine somnade lägligt nog i vagnen typ fem minuter innan vi var hemma) började jag rita och klippa.



Jag hade egentligen tänkt att bara göra väggord, men kom på att ett par moln på Celines rosa fondvägg skulle bli fint, så jag började med att skissa upp några sådana. Lätt som en plätt. Sedan kom det jobbiga, att klippa ut ord i skrivstil var ingen barnlek. Mitt i alltihopa skulle vi dessutom åka till Byggmax och köpa tak till köket. Sedan hade vi bestämt att vi måste till IKEA för att få lite hjälp med köksplaneringen och när klockan blivit så mycket att de som jobbade i affärerna höll upp dörren för att bli av med oss, fann vi ingen annan utväg än att ta en kebab på vägen hem. Nu har jag sedan vi kom hem klippt och fixat och nu, snart elva på kvällen är första väggorden klara. Kanske lite trist text, men det visade sig att de var jättelätta att ta ner (ja, jag fick sätta om dem typ hundra gånger för att få det rakt, trots att jag använde vattpass...) så vill vi ändra sedan är det enkelt gjort. Nu ska jag baka kladdkakan.


Texten i vår trappa


Dagens lunch

Celine och jag delade på denna påse till lunch idag.


Efter sju minuter i micron såg den faktiskt riktigt aptitlig ut,
tyvärr var den inte riktigt så god som jag hoppats på, jag åt upp hälften.
Celine sa BLÄ! och åt en ostsmörgås istället.

Nu har jag blivit så inspirerad av att läsa andras blogar att jag måste åka och handla, tar bussen till Coop.
På inköpslistan står ingredienser till en kladdkaka med nougattäcke och dekorplast.
Det förstnämnda lär jag ju hitta, men vart köper man dekorplast?

Morgonpromenad


Vi tog en härlig morgonpromenad i skogen.


Efter bara några minuter var vi nere vid sjön.


Hundarna blev som galna på isen.


Fina Thea


Hela gänget samlat.


Konstig kombination

Det blev en sväng till Jakobsberg/Barkarby precis som jag tänkte. Köpte lite småsaker och tog en macka till lunch i Jakan innan jag tog bussen till outletområdet. Hade tänkt mig en lite varmare senvinter-tidig vårjacka till Celine från Lindex, men de hade inte rätt storlek så det fick vara, kanske funkar det lika bra med skaljackan hon har med en fleece under. På Babyland hittade jag badskorna jag sökte, kommer att bli perfekt både runt poolen så att hon inte halkar och på den varma stranden. Slank in på lite andra affärer också, Hemtex har ju alltid rea och idag var inget undantag, köpte nya sängkläder till Celine (behövdes efter morgonens vällingincident...) jättegulliga och till halva priset :-) Det blev även en jättestor kudde, den täcker hela botten i Celines koja som hon har på sitt rum, hon gillade den jättemycket och kröp in och la sig på den direkt. På Polarn och pyret köpte jag ett ullunderställ, blir bra nu när vi ska till fjällen igen, och de var så stora att de säkert passar även nästa vinter. Kändes lite skumt att handla badskor till solsemester och ullkläder till vintersemestern samtidigt. Celine blev som vanligt galen när jag kom hem med påsar och slet upp allt, direkt skulle skorna provas.


Celine i ullunderställ och badskor

Ni måste se!



Jag satt och log och var tårögd omvartannat, så fint!

Imorse vaknade jag av att Celine hade hällt ut en halv flaska välling i sängen, hon hade ätit hälften tidigt i morse och resten ställde jag brevid sängen, tydligen tyckte hon att den inte var placerat så bra där, utan att vällingen låg bättre på kudden... In med henne i duschen och på med kläderna, nu ska vi snart knalla ner till dagis. Funderar på vad jag ska ta mig för idag, det är ju ganska skönt att inte ha några direkta planer, samtidigt känns det som att det ställer krav på att göra saker jag borde, men gärna skjuter på till senare. Kanske sticker jag en sväng till Barkarby, Celine behöver badskor till resan och det är ju faktiskt mindre än fem veckor kvar nu, nödvändigt att köpa dem idag? I brevlådan kom det en rabattkupong från Lindex igår, inte kan man låta den ligga outnyttjad?

Kläderna har kommit

Idag när jag kom hem från jobbet hade avin för kläderna från Meandi kommit, de som jag beställde på "partyt" för snart två vecor sedan om någon missat det. Efter middagen tvingade jag ut Rikard (som är lite förkyld och nog helst stannat inne), Celine (som inte alls var särskilt sugen på kyla) och hundarna (som glatt ställde upp), vi skulle upp till centrum och hämta ut paketet. Celines klänning med prinsesstårtor blev det en rejäl storlekmiss på, jag tog 86/92 som hon normalt sett har i kläder, men denna visade sig vara gigantisk och räcker nästan ända ner till fotknölarna... Min i storlek small satt perfekt, tar nog den till jobbet imorgon, det finns knappt några småbarnsföräldrar där så jag lär bli ensam med min klänning ;-) Stilen är lite sådan att man nog antingen tycker om den eller avskyr den. Jag tycker om den, tror jag, skön på iallafall.


Fanns en likadan till barn, funderar på att köpa en till Celine så att vi kan matcha varandra. Lite småtöntigt, men faktisk ganska gulligt också ibland tycker jag. Vi har likadana klänningar från Meandi sedan tidigare, inte särskilt flitigt använda, men när vi var i Grekland var det ganska kul att klä sig likdant till middagen, dom åker nog med till Thailand också.


Kreta augusti 2008

Tävlar igen...

... och hoppas på tur!


Jag tävlar om ett presentkort värde 1000:- barnshoppingbloggen,
i samarbete med Kullerbyttan barnkläder! Tävla här du med :)

Rivningar

Vi har slitit hela dagen och förhoppningsvis har vi nu kommit förbi det tråkiga stadiet som
bara innebär att man river det gamla, nu kan vi snart börja uppbyggnaden av det nya köket.


Nu åker väggen...


Nästan helt borta!


Liten hantverkare.


Nästa väggs tur...


Köket nu ikväll.

Nu ska jag ta en dusch, sedan ska vi lägga oss i sängen och se kvällens Beck på fyran, innan det är dags att sova.

Tack för all hjälp idag!  :-)

Då var vi igång...


Skåpen är tömda och luckorna har börjat åka ut.


I annan vinkel.


Kyl och frys är ute, taket börjar rivas.


Även några av väggskåpen hann åka ner.


Tapeterna är nedrivna.

Nu nattar jag Celine, kollar på melodifestivalen, surfar och käkar kladdkaka, allt nästan samtidigt.

Fredagen den trettonde i Romme

Trots att det var fredagen den trettonde (om man nu tror på sådant skrock. jag gör det nog inte...) så gav vi oss tidigt i morse iväg till Romme Alpin. Hundarna och Celine lämnade vi hos Rikard föräldrar och syrra.  Strax efter nio var vi framme, av någon anledning verkar alla skolor välja att förägga sina friluftsdagar i just Romme och bussar fyllda med barn och yngre tonåringar strömmade in. Jag småsprang lite stressat fram till liftkortsförsäljningen, rädd för att hamna sist i kön, men det visade sig att det inte var någon fara, kön som ringlade sig kilometerlång var till uthyrningen av utrustning. I liftkortskassan var det tomt. Romme har sedan vi var där sist öppnat en ny del med flera pister och ny sexstolsligt på ett annat berg i direkt anslutning till det man tidigare bara åkte på. Det visade sig vara ett riktigt lyckokast! Tidigare har man fått stå i långa köer nere vid liftarna som tar en upp från parkeringen, nu tog sig merparten av skolungdomarna (som knappt stått på ett par skidor) inte ens upp på toppen, än mindre ner på andra sidan och upp på nästa berg. Vi var i princip ensamma i backarna där och när vi tog de sista åken strax innan fyra på eftermiddagen kunde man fortfarande hitta bitar i backen med manchester kvar. Ytterligare ett plus var att de nedfarterna låg så att de hade sol hela dagen, helt perfekt! Enda nackdelen var att det till en början var väl kallt, men framåt lunch blev det lite mildare, vindstilla var det iallafall. Jag skulle gärna åka tillbaka till Romme en gång till i vinter, vi får se om vi hinner det, antagligen blir det en weekend i Idre igen vecka 10.

När vi kom hem så blev vi bjudna på middag hos Rikards föräldrar, de kom hem från Thailand i förrgår och hade med sig fina presenter till både mig, Rikard och Celine. Celine blev jätteglad för sina klänningar och framför allt skorna hon fick och ropade glatt Ko-ko!

När vi kom hem fortsatte vi att plocka ner saker från köksskåpen, det känns så jobbigt att bli utan fungerande kök i flera veckor, men förhoppningsvis bra när det är klart :-)

Promenader

Klockan är inte ens elva och jag har redan hunnit lämna Celine på dagis och tagit en långpromenad med hundarna. Som sällskap hade vi H och hennes dotter, ganska kyligt men ändå uppfriskande och energigivande. Jag har syndat en hel del den här veckan och behöver kompensera det med lite extra motion känner jag. I eftermiddag ska jag möta min mamma uppe i centrum, sedan knallar vi tillsammans ner och hämtar Celine på förskolan = ännu mer promenad.

Känner mig lite trist, har egentligen ingenting att skriva om, renoveringen pågår för fullt här och hallen ser hemsk ut, alla ytterkläderna ligger på köksbordet och garderoberna har också fått flytta in i köket. Förhoppningsvis blir väggarna klara imorgon så att vi kan flytta tillbaka sakerna på lördag.

Imorgon sticker vi till Romme, -8 grader och sol/moln, låter perfekt! :-)

Nu ryker tapeten!

Nu åker den gula orginaltapeten från -75 i hallen. Den är ju visserligen ganska cool, men alltför sliten och ofräsch för att vi ens ska fundera på att spara en kvadratmeter. Den kommer att ersättas med målade grå väggar, känns mer praktiskt, särskilt i en hall med smutsiga hundar. Lätt att hålla rent och enkelt att göra om när/om vi tröttnar på färgen.
Vi jobbar oss sakta mot köket, just nu är det en vägg som delar av hall och kök, den ska rivas så att det blir lite öppnare planlösning. I helgen sätter förhoppningsvis den ordentliga renoveringen igång.




Bolt och nedrivna kontaktledningar

Det var studiedag idag (igen) i skolan och jag fick börja lite senare än vanligt. Redan då var det struligt med pendeltågen och jag kom tjugo minuter för sent. L skulle träffa ett par kompisar och gå på bio och se Bolt. Vi hade tänkt ta ett tåg så att vi lugnt hann med att hämta ut biljetterna och handla nödvändigheter som popcorn och läsk. Det var tur att vi var så förutseende då tåget vi skulle åka med var inställt. Nedriven kontaktledning. Nästa gick efter en halvtimme och vi fick småjogga från centralstationen till Filmstaden. Filmen var bra tycker jag, barnen skrattade mest åt scenerna när karaktärerna sprang in i väggar, ramlade, skadade sig och sådant.
På väg hem var kontaktledningen fortfarande inte lagad och irriterade resenärer hopade sig i klungor, icke-fungerande pendeltåg för verkligen stockholmarna närmare varandra, helt plötsligt pratar alla med alla. Halvtimmestrafiken ut till landsbygden (jaja, kanske inte riktigt, men nästan..) gick iallfall, alla tåg däremellan var däremot inställda, vilket resulterade i överfulla vagnar. Sura miner, den enda som glatt log åt alla och skrattade var L, så befriande på något vis. Han såg någonting roligt i den hysteriska trängseln och brydde sig inte om att vi kanske kom hem en kvart senare än normalt. Härliga unge!

Celine 22 månader

Det har vi firas med en fruktsallad nu ikväll. "Kallt" sa Celine när jag frågade om det var gott, det var nämligen någon ny sort som Rikard hittat i frysdisken och den hade inte hunnit tina riktigt.


Vinna eller försvinna?




Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 500:- hos Oki-Doki barnkläder.
Tävlingen hittar du hos [
TUMADRE ] .

Årsmöte och årets agilityhund

Vi hade tänkt oss en sovmorgon likt den Rikard och Celine tog igår även idag, tyvärr hade Celine andra planer. Vi provade med film och välling, men när hon för tredje gången lyckades få in en fullträff med sin fot i mitt ansikte gav jag upp. Kanske lika bra att få en tidig start så hinner man ju betydligt mer. Efter frukosten stack Rikard och hämtade släpvagnen för att köra skräp till tippen. Jag började spackla lite för att få det sista klart på väggarna i trappen. När Rikard var klar tog vi en snabblunch och stack sedan till klubben, tanken var att vi skulle hinna träna lite innan årsmötet som började klockan ett, vi var där typ en kvart innan. Släpade fram slalomen, några hinder och platta tunneln, men det visade sig vara snorhalt i blötsnön, så de tio minutrarna vi hade på oss visade sig räcka. Thea hade lite bekymmer i högerslalomen, kom in rätt, men passerade sedan dubbla pinnar, vet inte om det berodde på halkan eller bara slarv, kanske en kombination?
Årsmötet var som sådana tillställningar brukar vara ganska tråkigt och segt, största anledningen till att vi var där var att som sista punkt på dagordningen stod utdelning av priser för årets hundar. Lova blev för tredje året i rad årets agilityhund på Bro-Håbo BK med maxpoäng. Man får räkna tio resultat och hon hade betydligt fler vinster än så under förra året. Kul :-)

Bada i Bro

Det var toppen att bada i Bro simhall igår. Jag tycker faktiskt att det är riktigt bra där och framförallt varmt i bassängerna. Jag hatar när man ska pina sig i, sedan huttra i en kvart för att sedan åka hem. Nu var vi i riktigt länge och Celine frös inte ett dugg. Hon gick fram som en torped i barnpoolen och blev på slutet lite övermodig och ville kasta sig rakt ut från kanterna. Det märks verkligen att hon gått på babysim, helt orädd för vatten och dyker själv under utan problem. Jag tänkte som sagt motionssimma lite också, tio längder, sedan tröttnade jag, simning måste vara det tråkigast motionsformen som finns, näst efter jogging. Fram och tillbaka och efter bara ett par vändor känns det som att jag har fått nackspärr. Jag simmar dessutom jättelångsamt och blir alltid översköljd av någon galen gubbe som leker späckhuggare i poolen. Den huvudsakliga motionen bestod antagligen av trapporna upp till rutchkanan, Celine fick aldrig nog och ville bara åka mer och mer. Vi avslutade med att basta. Jag har aldrig förstått mig på människor som hävdar att de blir pigga av att simma/bada. Efter att jag har varit i simhallen infinner sig alltid någon typ av koma, hela kroppen blir jätteseg och jag orkar knappt röra mig. Kul var det iallafall, nu ska vi införskaffa sådana där armpuffar och badskor till Celine inför resan.

Imorse gick jag upp sju när de andra två i familjen låg kvar och sov (enligt uppgift nästan till tio). Utrustad med termobrallor, matsäck och mössa tog jag bussen och vi åkte sedan iväg till södra sidan av stan för att åka skidskokälke. Väldigt kul, men blött. På isen låg det iallafall ett par cm vatten, men som tur var fick jag låna ett par gummistövlar. Vi avslutade med att göra varm choklad på stormkök, tända en öppen brasa och äta maten vi hade med oss. Det fanns en uppsågad (eller hur gör man??) vak på isen också för den som kände för att ta ett dopp, under tiden vi var där var dock ingen modig nog.

Utmaning

Jag har blvit utmanad av Jenny

Så här lyder utmaningen:


Gå in i mappen "Mina bilder" på din dator. Gå till 6:e mappen och därefter väljer du det 6:e kortet.


Visa den i din blogg och skriv något om det!


Invitera 6 stycken nya att vara med på utmaningen, länka till dom och låt dom veta att dom är utmanade!


Min bild föreställer min norska skogkatt Flingan när hon den 8 oktober 2006 blev EuropachampionBirkas utställning.



Sådana här utmaningar brukar ju sprida sig ganska snabbt och jag misstänker att de flesta redan har svarat på den,
så jag låter de som känner för det anta min utmaning.

Blöjbarn

Nog för att hon är ett blöjbarn, men...?


Kramsnö

Har precis varit ute med hundarna och Celine. Vi tog den backigaste vägen i skogen längs vattnet, hade någon ambition om att det vore bra om jag tog den jobbigaste vägen med tanke på att jag käkade kebab igår. Det skulle jag inte ha gjort, åtmintone inte i kramsnö. Hjulen på vagnen blev större och större för varje varv de snurrade och vagnen gick trögare att putta framför sig för varje meter. Med jämna mellanrum fick jag stanna och sparka bort snön från hjulen och i nedförsbackarna lurade is under det vita täcket som gjorde att jag fick glida ner på fötterna med bromsen på vagnen i. När jag kollar ut nu snöar det om möjligt ännu mer än vad det gjorde när vi promenerade. Celine somnade ganska omgående efter att vi kom in, helt perfekt då Rikard kommer hem tidigare idag och vi tänkte åka och bada allihopa. Ett par repor i motionbanorna ska jag försöka få till också.

Imorgon ska jag jobba lite extra, skidskokälke och matsäck blir det, så mysigt! :-)

Fingerfärg

Vi köpte fingerfärg i Barkarby också. Mycket uppskattat. Åtminstone av Celine.


Bänkskivan

Här kommer följetongen på bänkskivan jag skrev om i förra inlägget. Efter att jag hämtat Celine på dagis dag vid två tog jag tåget till Barkarby och kikade lite innan jag mötte Rikard på IKEA. Kök var givetivs det som vi planerade att spana in och av erfarenhet gör man det klokast en vardag, en torsdag visade sig vara alldelles perfekt, fler anställda än kunder på köksavdelningen. Tyvärr visade det sig att det var 5-8 veckors leveranstid för att få en bänkskiva med egna mått, det var ju inte riktigt vad vi hade räknat med. Nu har vi bestämt oss för att vi får göra allt vi kan klart innan vi åker, alltså byta golv och innertak, måla alla väggar och montera upp alla skåp. Det som vi måste vänta med blir ju spishällen och diskhon som ska vara nersänkta i bänkskivan. Inte lyckades vi bestämma oss för vilken bänkskiva det blir heller, men vi hade ändå inte exakta mått med oss så vi får åka tillbaka och beställa den i helgen, nu blev det ju ändå inte så bråttom eftersom vi omöjligt kan hinna klart innan vi åker iallafall.

Trött torsdag

Celine och jag tog sovmorgon imorse och gick upp strax efter åtta. Efter frukosten tog vi med oss hundarna och knallade ner till dagis, vi kom mitt i den gemensamma sångstunden som alla avdelningar har på torsdagar och hon hängde direkt på så att jag kunde gå. 



Trött tjej imorse innan dagis


Nu sitter jag här och orkar knappt tänka på vad jag borde ta mig för. Vi måste bli klara med trappan nu i helgen, för sedan är tanken att renoveringen av köket ska komma igång, så att vi hinner klart innan vi åker till Thailand. Kanske lite optimistisk tidsplan, men jag tror ändå att den är rimlig, bara allting finns som vi ska ha så att det inte blir långa leveranstider. Vi ska köpa köket på IKEA så det mesta brukar ju finnas hemma om man inte ska ha några ovanliga saker. Det jag vet att vi måste specialbeställa är bänkskivorna, dels för att de är lite skumma längder, sedan behöver vi en dubbelt så bred till kökshalvön. Vi har inte ens bestämt oss vilket typ av bänkskiva vi vill ha, det står mellan högblank pianovit, grå eller ek. Skåpsluckorna ska vara vita och kaklet rektangulärt svart, väggarna i rummet är målade ljusgrå. Kyl och frys blir inbyggda i skåp och ugn + micro i rostfritt. Köksmöblerna är i ek och golvet ska också vara i typ eklaminat. Jag tror att ekbänkskivan går bort faktiskt, blir nog vit eller grå.

Inköpen

Nu är jag äntligen hemma efter en trevlig kväll, blev lite senare än jag tänkt mig, men vad gör det, jag är ju ändå ledig imorgon :-D Precis som jag planerat köpte jag kalasklänningen till Celine, utöver det blev det faktiskt bara en klänning till mig själv. Meandi har en hel del fina kläder, men mycket är ganska dyrt och det finns så mycket andra kläder av andra märken som jag också vill köpa så jag får hejda mig lite. Kalaset gick på 729:- ändå. Gott fika i form av kärleksmums och kolakakor serverade, jag tog av både, orka bry sig om det ändå bara ger två hekto i veckan. Imorgon är en annan dag, jag får väl kompensera det med lite extra motion eller något. Nu ska jag gå och lägga mig, gonatt!

Håll i plånboken...

...påminner jag mig själv om. Snart ska jag sticka iväg på meandi-party hos L. Ska bli kul, jag har kikat lite på vårkollektionen och ännu bara bestämt mig för att det blir kalasklänningen. Jag älskar prinsesstårta och jag är övertygad om att min lilla prinsessa kommer att bli sockersöt i den. Enda problemet lär väl bli att jag kommer att bli hysteriskt sugen på tårta varje gång hon har den på sig.


Foto från Meandi

Annars ska jag försöka att inte köpa så mycket, Celines garderob och byrå svämmar redan över av kläder och hon växer ju inte lika fort nu som tidigare = kläderna staplar sig på hög snabbare.

Nu måste jag klä på mig, ska vara där klockan sju, rapporterar senare om vad det blev för inköp :-)

Smoothie

Blanda 2 dl vaniljyoghurt, 2 dl mjölk, typ 20 frysta jordgubbar och en banan i mixern (vill du ha det lite sötsliskigare kör du ner någon tsk vaniljsocker också). Räcker lagom till två stora glas och en skvätt till en ett-och-ett-halvt-åring.  Nu ikväll har vi druckit smoothie innan celine somnade, hur gott som helst, smakar sommar! När jag la loppan i sängen luktade hon fortfarande jordgubbar trots tandborstning och tvättande.

Thea inkontinent..?

Thea löper ju som jag tidigare skrivit i ett inlägg och är inne på dag 10 typ. Igår kväll märkte vi att hon kissade ovanligt mycket, och ovanligt ofta. När jag släppte ut henne för sista kvälls-kissen strax efter 23:00 han hon sätta sig ner två gånger på bara ett par minuter. En dryg timme senare väcker hon oss i sängen, Rikard undrar sömnig om jag tror att hon behöver gå ut igen, jag har ingen aning, men går själv upp på toaletten, när jag kommer tillbaka till sängen lägger jag mig rakt på en gigantisk kisspöl som Thea just lagt i sängen. Nu menar jag ingen liten skvätt, utan en rejäl pöl! Hundskrället var ju ute bara en timme innan!! Rikard hämtar buren från källaren och jag fixar i sängen, i tumultet har dessutom Celine vaknat och skriker. Thea får spendera resten av natten i buren brevid min säng och på morgonen har hon kissat även i den. När vi har prata om saken idag så minns vi att hon faktiskt gjorde likadant sist hon löpte, det var ganska länge sedan och första gången så vi trodde kanske då att hon inte var riktigt rumsren, men nu förväntar vi oss verkligen att hon är det. Under kvällen har hon småskvätt, nästan så att hon inte märker det själv och jag tror inte att hon har urinvägsinfektion, utan att hon helt enkelt blir lite inkontinent när hon löper, framförallt när hon närmar sig och är i höglöp. Är det någon som varit med om något liknande hos en löpande tik? Vad göra? Vågar man ens tänka tanken att på sikt kastrera henne eller kommer det bli ett permanent problem då?

Två hekto

Två hekto, två ynka hekto. När jag ställde mig på vågen imorse visade den att jag tappat det sedan förra tisdagen, ynkligt på en vecka tycker jag. Känns nästan inte värt att avstå från allt gott (så när som på en semla) om det bara ska ge mig två hekto. Som salt i såren berättade en tant på jobbet att hon minsann tappat 2,6 kilo på en vecka när hon började med ISO-dieten (??) eller något liknande, hon gick runt och käkade dadlar och gurka, urk! Jag vill inte gå på någon extrem diet, hoppades i min enfalld att lite extra vardagsmotion och sockerförbud skulle hjälpa, kanske tar det bara lite längre tid innan man ser resultat? Om inte annat så skonar det säkert mina stackars tänder som borde ha besökt tandäkaren för länge sedan...

Hårfärg och Handlake Village

Har precis satt i hårfärgen som jag köpte häromdagen, varje gång jag färgar eller tonar håret så förundras jag över vem som bestämmer vad nyanserna ska heta, de som de kallar för mörkblonda är oftast i mina ögon allt annat än blonda. Just nu har jag "ljusbrun" i håret, trots det ser det typ svart ut nu, visserligen är ju håret blött, men ändå, ljusbrunt lär det ju inte bli när det har torkat heller.

Samtidigt som varje hårstrå torteras lyssnar jag på Takidas "Handlake Village". När vi hörde den bland de första gångerna på radio i bilen reagerade Rikard på låtens titel, direktöversatt blir det ju Handsjöbyn, och just den platsen kommer min farmor ifrån. En liten ort i Jämtland med typ hundra invånare. Det visade sig senare när vi kollade upp saken att sångarens mamma faktiskt kom därifrån och att video är inspelad just där. Lite kul och ganska häftigt tycker jag. För någon vecka sedan visade jag musikvideon för min farmor och hon kände igen både miljöer, lokaler och personer.

Nu måste jag skölja ur färgen, annars blir jag nog svarthårig, eller flintskallig.



Agilityträning

Vi började söndagsmorgonen med att åka och träna med Thea och Lova, Joker och Celine blev lämnade hos Rikards syrra. Tyvärr  är det isigt nästan överallt på klubben och över det har det lagt sig ett tunt snötäcke så det är svårt att se exakt vart man kan springa uan att slå ihjäl sig. Vi hittade en bit mellan två planer med lätt nedförsbacke som verkade okej, tyvärr var det så trångt att bara några få hinder fick plats, vi prioriterade platta tunneln och slalomen som Thea behöver träna mest på. Nu har vi kommit så långt att om jag viker tunneln så att det blir som en liten gång så tar hon den utan att man hjälper till och lyfter. Jag märker att hon ibland bromsar lite in, istället för att trycka på lite extra och få upp den, vi kör växelvis med att hon får kämpa och ibland få lite hjälp, belöning med boll efteråt. Slalomen går framåt, hon är fortfarande säkrare i vänsterslalom trots att jag tycker att jag tränar båda lika mycket, oftast kör jag inte hela ännu, då hon behöver jobba upp fart och motivation. Efter träningen gick vi elljusspåret vid Lejondalssjön, en fin väg som vi ofta gick förr när vi bodde i Bro, nu blir det nästan aldrig av. Nähäpp, målarfärgen kallar...


RSS 2.0