Thea vann!

Sitter på hotellet (ja, inget sunkigt vandrarhem den här gången, utan ett jättefint hotell precis vid vattnet!) och ska snart hugga in på en bit prinsesstårta framför Robinson-finalen, ikväll firar vi! Thea vann agilityklass 1, inget toppenlopp, men uppenbarligen bästa av de som startade. Lova kom fyra i landslagsklassen. Vädret har varit underbart och Celine har varit på ett strålande (om än busigt och lite trotsigt) humör hela dagen.  Vi har all andledning att vara nöjda med andra ord.

Klubbmästare!

Skriver bara en snabbis, måste gå och lägga mig snart, börjar jobba 06:30 imorgon...

Vi har tillbringat kvällen med att tävla KM i ösregn. I år var mästerskapet uppdelat i två, ett för nybörjarhundar i klass 1 och ett öppet för hundar i alla klasser, stora och lilla KM. Thea var anmäld till båda två, Joker och Lova i stora. Thea gjorde tre av fyra lopp felfritt, de tre första loppen i ösregn, sista var det uppehåll på och kanske var det också därför det var hennes bästa lopp..? På det stora hela tyckte jag ändå att hon gick bra, lite seg emellanåt, men ändå bättre än jag trodde med tanke på vädret. Hon är känslig för yttre faktorer, men vädret verkar inte påverka henne så mycket ändå. Lova körde två felfria lopp och säkrade vinsten. Även Joker gjorde två felfria lopp, men blev slagen på tid av Malin med Diesel som vann storlek medium. Med oss hem fick vi två pokaler, leksaker och massa tuggpinnar.

På dagen idag fixade jag till slut (ja, det tog flera försök...) skrivningen för moppekortet så nu kan jag börja köra nästa vecka! :-) Att proven var puckat skrivna visade sig när jag fick göra ett testprov för B-körkort med mer normala frågor (alltså inte Ernst hemmasnickrade frågor!), det var 70 stycken och jag hade 62 rätt, ganska bra på första försöket.

Grillfest!

Idag var det grillfest på dagis, eller ja, så festligt det nu kan bli med grillkorv. Jag fick gå en timme tidigare från jobbet och vi stressade in på dagisgården kvart över fyra. Gräsmattan var redan full av föräldrar, syskon och dagisbarn. Hittade Helena vid grillen och vi satt oss vid dem. Rikard hade packat ihop allting innan han hämtade mig och hade lagt ner både papperstallrikar, plastmuggar, grillspettspinnar och engångsbestick, för att äta korv med bröd?! Haha... Ungarna skulle uppträda med några sånger, Celine satt still ett par minuter och lagom till de började spela på gitarren hade hon tröttnat och kom och satt sig hos oss istället. Jag försökte muta upp henne med kakor, men det gick inget vidare. Hon sprang sedan bort till kanan och åkte. När vi började plocka ihop alla sakerna så kom regnet. Hela dagen har det annars varit kanonväder, jag har tillbringat arbetsdagen i Aspuddsparken, kollat på djur och ätit matsäck, mysig dag!

Moped dag två

Idag var andra och sista dagen på mopedkuren, vädret var härligt ända tills vi tvingades att ta på oss tjock, äckligt varm skyddsutrustning, då hade jag nästan föredragit regn, eller iallafall moln. Hela förmiddagen bestod av körning, vi skulle nu visa upp våra kunskaper genom en snitslad bana av koner med undanmanöver, slalom, passager och mätning av hårda inbromsningar. Det gick riktigt fint och vi fick ta lunch redan halv tolv. På eftermiddagen var det teori, läraren blev tvungen att sticka iväg så det blev självstudier med hjälp av ett frågeprogram på datorn. I tre timmar satt jag och besvarade säkert hundra test med vardera 35 frågor. Kände mig väl förberedd och lagom kaxig till skrivningen som skulle ske i slutet av dagen. Tyvärr visade det sig att frågorna på det riktiga provet inte alls var av samma typ som de i programmnet på datorn, utan egna ihopsnickrade frågor av en gubbe på trafikskolan, bilderna de tagit själva var otydliga, frågorna förvirrande och svaren luddiga. Både Katta och jag misstänkte av vi inte klarat provet och mycket riktigt ringde läraren upp oss nu under kvällen och berättade att ingen av de sju eleverna klarat skrivningen. Lyckad trafikskola?! Som inte får en enda elev godkänd för ett förarbevis för moped?! Så usla var vi faktiskt inte, sista slutprovet på datorn bestående av 69 frågor hade jag alla rätt på. Hursomhelst förklarade läraren att man får skriva om "hur många gånger som helst" och vi tänker försöka nästa gång jag är ledig, alltså på torsdag. Problemet är att jag inte vet vad jag ska plugga mer på då jag aldrig fick reda på vad jag inte klarade och vad som var rätt...

Lova idag då, jo hon samlade på sig fem fel i alla tre klasserna hon ställde upp i. Trist.

Theas första pinne

Onsdagkväll, direkt efter jobbet, hämtade Rikard mig och vi åkte med husvagnen mot Örebro. Efter alldelles för många stopp var vi framme ganska sent, tog en dusch och somnade strax efter midnatt. Celine och jag var så trötta dagen efter att vi låg kvar i vagnen ochg sov när Rikard och Lova stack iväg till dagens första klass. Efter att den var klar hämade Rikard oss och det var dags för Theas hoppklasslopp, hon fick slalomfel och blev efter ett par fel till diskad, loppet kändes okej, bättre och bättre tycker jag att det blir på tävling, men fortfarande långt ifrån träning. Lova körde agilityklass 3 och Rikard la om kontaktfältet på balansen, Lovas kontaktfält kommer nog aldrig att bli 100% och i år har fusket var alltför frekvent så Rikard har kört en hård satsning för att få ordning på problemet, särskilt nu inför uttagningar och mästerskap. Dagens sista klass var Theas agilityklass, runt 20:00 var det hennes tur, vi var åda ganska trötta och jag lyckades gå banvandringen fel, först när banvandringen var slut och jag diskuterade banan med Lisa uppmärksammade hon mig om att jag missat ett par hinder. Fick flytta fram min start till senare så att jag hann se ett par hundarn och det löste sig ganska bra ändå. Thea var felfri, gjorde lugna och stabila kontakfält, men saknade explosivitet. Antagligen var hon för trött efter tolv timmar på tävlingsplatsen. Hon kom fyra och fick sin första uppflyttningspinne.

På fredagen vaknade jag av att regnet smattrade på husvagnstaket, Celine och jag stannade återigen i sängen medan Rikard åkte iväg och körde agilityklassen. Nu gjorde Lova fina kontaktfält, men diskade sig för att hon missade däcket. Regnet fortsatte, planerna blev leråker och platta tunneln var kvar i agilityklass 1, jag bestämde mig för att hoppa över den och köra en "egen" bana. Thea är redan ganska försiktig i platta tunneln och är den blött och tung kan jag tänka mig att hon inte uppskattar den mer precis, hon behöver mer träningstid på den först. Beslutet kändes bra och hon gick felfritt på "vår bana". Lova vann hoppklassen och efter att ha väntat flera timmar bestämde vi oss ändå för att åka hem innan Theas hoppklass, vädret blev sämre, det åskade och planerna var bara gyttja.

På vägen hem lämnade vi Celine hos mina föräldrar och fick även middag där. Rikard skulle nämligen tävla agility lördag och söndag i Knivsta och jag skulle under samma dagar gå en utbildning för att få köra EU-moped. Jag har tidigare kört en gammal moppe till jobbet, jättepraktisk och ekonomisk. Tyvärr la den av förra året och jag har fått åka tåg = tidskrävande och dyrt! Nu skulle det bli ändring på det och jag och Katta anmälde oss till kursen i tisdags, teorimaterialet fick vi på onsdagen, jag trodde det skulle vara aslätt, tyvärr visade det sig att jag hade ganska fel. Ena boken var på över 300 sidor, till det tillkom ett par böcker till...  Jag hann iallafall läsa igenom lite mer än halva boken på väg hem från Örebro. På kursen var det jag, Katta och fem femtonåringar, typ. Mopeden jag ska köra är av vespamodell, oväxlad, lika enkel att köra som en cykel, bara gasa och bromsa. Mopederna vi fick öva på var av modellen cross, sexväxlade och så höga att jag precis nådde ner med ena tån och då hängde andra benet en decimeter från marken. Dessutom astunga, så tunga att Katta välten med en och inte kom upp själv. Inte riktigt vad vi tänkt oss. Innan vi gav upp körningen vid 14:00 hade jag iallafall övat på hårda inbromsningar och krypkört slalom. Därefter var det teori, vi fick göra testprov på 35 frågor, man hade 25 minuter på sig på varje prov, jag klarade av frågorna på 7-9 minuter och hann således göra en hel massa testprov, för att klara det slutgiltiga testet krävs 28 rätt, jag låg på mellan 24-30 rätt på alla mina prov, med lite tur klarar jag det på något av de första försöken.

Rikard och Lova körde fyra klasser i Knivsta. I hoppklassen fick hon fem fel i slalomen, första agilityklassen vann hon, andra diskade Rikard henne på balansen och lagklassen körde de utom tävlan då de bara var två hundar. Han verkade nöjd när han kom hem, vi har käkat tacopaj, hallonpaj med vaniljsås och kollat på Robinson. Celine ska stanna hos sin mormor och morfar till imorgonkväll och det känns tomt utan henne. Dessutom är Thea hos Rikards föräldrar, ingen av småtjejerna är med andra ord hemma.

Nu ska jag duscha, sedan blir det nog sängen så att jag är ladda för med moppekörning imorgon... blää...


Helgen i korthet

Nu i helgen har vi haft agilitytävlingar på hemmaklubben Bro-Håbo. Sex stycken klass 1 uppdelat på två dagar. Thea har gjort sin officiella dubut i agilitysammanhang och sammanfattningsvis kan jag väl säga att Thea över lag har gått bra, i vissa klasser till och med bättre än vad jag egentligen trodde hon var, men samtidigt precis som alltid är hon ojämn, osäker och opålitlig. Igår fick hon i andra klassen för sig att hon inte kunde tunneln och vände i den fyra gånger innan Rikard fick rycka in och lyfta släpet, inte i någon av de andra klasserna var den ett problem. Idag i sista loppet blev hon helt plötsligt livrädd för gungan och vände på den, hoppade av och vägrade nästan sedan att gå upp på den, efter lite lockande och övertalning tog hon den, senare i samma bana sprang hon brevid balansen. Dagen innan hade hon med glädje gjort alla balanshinder utan problem. Emellanåt är hon riktigt snabb i benen för att i nästa sekund vara totalt ointresserad av vad vi sysslar med. Jag blir inte klok på den hunden...

Jag lägger upp några filmer, orkar inte skriva så utförligt, men ni ser ju säkert själva.


Agilityklass 1 A Lördag, Första officiella loppet, Thea överaskar mig och går bättre än jag trodde. På träning tror jag att hon tagit båda tunnlarna som hon i detta lopp missar ingången på, men hon är osäkrare på tävling och jag måste hjälpa henne mycket mer på hinder. Jag känner mig glad och nöjd med att hon ändå är så positiv i tävlingsmiljön.


Hoppklass 1 A Söndag
, Lugnt och ganska stabilt tills jag ger mig på ett bakombyte på näst sista hindret, vi har inte gjort det många gånger och hon undrar nog var jag tar vägen. Disk, men jag känner mig nöjd ändå.

 


Hoppklass 1 B Söndag, Rikard är sugen på att köra Thea och det är en springig bana som säkert passar honom.  Thea suger inte särskilt mycket på hinder och Rikard måste hjälpa henne mer än han trodde på banvandringen och ingen av de två framförbyten han planerat att göra mot slutet blir av, det blir strul på näst sista hindret och en vägran. Duktig Thea.
Agilityklass 1 Söndag, Sista klassen på helgens tävlingar, Thea är lite trött och ingenting fungerar, hon vill inte göra gungan och jämför farten på balansen från agilityklassen dagen innan. Hon känns seg och omotiverad hela loppet.Celine på bryggan


Summering

Torsdag
Morgonen började med att jag gick upp tidigt för att ringa vårcentralen, på tisdagskvällen fick jag en konstig knöl på höger underarm som ömmade, under onsdagen växte den sig större och gjorde ännu ondare och jag bestämde mig efter lite påtryckning att kolla vad det var. Fick tid hos läkaren klockan elva. Han konstaterade att det troligtvis rörde sig om någon allergisk reaktion och skrev ut allerimedicin som jag struntade i att hämta ut, knölen började på kvällen att lägga sig och sakta försvinna. Efter det meningslösa besöket hos doktorn styrde jag barnvagnen mot Helena och Stella och vi gick till nyöppnade Parsley. Vi kikade i butiken och käkade lunch där. På eftermiddagen städade Celine och jag källaren och lekte med hennes bilbana.

Fredag
Vädret växlade ordentligt mellan värmande sol och iskalla vindar. Tog en sväng med hundarna i skogen och mötte sedan upp Rikard i Barkarby, köpte lite kläder och ett par nya gummistövlar. På Jula handlade Rikard och jag bra-att-ha-saker till huset som olja till altanen, ny trädgårsslang och fina köksknivar. Lagerhyllan och lådan till stolsdynorna som vi också behövde fick inte plats i bilen så det fick vänta. På kvällen packade vi ihop alla tävlingssakerna och stack till sommastugan i Nyköping. När vi kom fram stod maten på bordet, lyx! Tävlingsplatsen låg bara typ 10 minuter ifrån stugan så det var helt perfekt, dessutom hade vi uppdukad frukost både lördag och söndag av snälla farmor. Även passning av Celine hela helgen ingick :-)

Lördag
Strax före sju ringde klockan. Fyra klasser skulle Lova köra under dagen. Först var hoppklass och hon gjorde ett kanonlopp, tiden hade räckt till andra plats om hon inte rivit oxern.. Lova har alltid haft lite problem med oxrar, jag tror inte hon uppfattar den bakre pinnen alla gånger utan ser bara den främre. I den andra hoppklassen kom hon runt felritt och slutade tvåa. Agilityklasserna ville inte riktigt fungera, ena blev det slalomfel i andra problem med kontaktfälten. Jag körde Thea lite på framhoppningen och hon kändes ganska fin, inte som på hemmaklubb, men betydligt bättre än i Söderköping. På kvällen grillade vi ute, kallt men ändå mysigt.

Söndag
Uppstigning samma tid och agilityklassen var först ut. Efter lördagens strul med kontaktfälten bestämde sig Rikard för att göra dem ordentligt och Lova fick göra om både A-hindret och balansen. I hoppklassen gjorde hon ett bra lopp och kom återigen tvåa. Vi var klara redan runt tolv och åkte tillbaka till sommarstugan och käkade lunch. Packade sedan ihop och åkte hemåt. Nu på kvällen har altanbygget fortsatt och vi har precis ätit pizza. Snart blir det nog att krypa ner i sängen oh kolla på film.

Det går trögt...

...med bloggandet. Jag är och förblir nog en usel bloggare, glömmer liksom bort att jag har en emellanåt och de dagarna jag jobbar fylls tiden av så mycket annat när jag väl kommer hem. Nu är iallafall arbetsveckan slut för mig, ledig fram till måndag, kanske blir det lite fler inlägg? Vi (eller snarare Rikard och hans pappa) håller på med altanen på baksidan av tomten, vi får göra lite på vardagkvällarna då varje helg de närmaste månaderna kommer att tillbringas på agilitytävlingar.

På tal om tävlingar så var vi ju iväg i helgen, valborg firade vi min lillasyster som fyllde år,  fortsatte sedan ner till sommarstugan i Nyköping och sov över där för på fredagsmorgonen skulle vi vidare till Söderköping och tävla. Riikard körde lag och både Lova och Thea deltog i en inofficiell agilityklass. Jag kände redan en stund innan start att Thea var lite avig, ville ine riktigt komma igång och var lite fjäskigt låg. Försökte peppa igång henne och lyckades väl inte så bra, hon genomförde banan felfritt med det gick långsamt och hon var ganska tittig. Jag blir inte klok på denna hund. Det känns så himla synd att hon inte vill visa den kapasiteten hon besitter, när det gäller lekar och att jaga bollar tar hon lätt Lova i fart. Men när hon inte känner sig 100% trygg blir hon som förbytt. Lovas lag kom tvåa i en klass och vann den andra.

Direkt efter tävlingens slut fortsatte vi till Tranås, Rikard hade gjort en miss när han bokade boende och det låg alldelles för långt från tävlingsplatsen så han hittade ett vandrarhem som låg närmare, det visade sig typ vara Frankensteins källare vi skulle bo i. Vi fick hela källarplanet till vårt förfogande då vi hade hundar med oss, men de flesta dörrar var låsta med stora hänglås från utsidan. Hursomhelst sov vi utan större bekymmer två nätter där. Resultaten varierade, bäst lyckades Lova i Exclusive-klasserna där hon kom tvåa respektive fyra och klättrade från tionde till fjärdeplats totalt i serien. Utöver det blev hon tvåa i en hoppklass som bäst. Vi var klara tidigt på söndagen och var hemma redan runt 16:00.


RSS 2.0