Nu är vi på väg hemåt igen, åkande i ...

Nu är vi på väg hemåt igen, åkande i husbilen! Vi var uppe tidigt imorse, tidigare än pendeltågen börjat gå, så vi gick skjuts till närmaste tunnelbana och åkte in till stan. Sex gick X2000 mot Karlstad, resan var jätteskön, jag sov typ hela vägen och kände mig nästan besviken när vi var tvugna att lämna de sköna stolarna. Vi fick byta till regionaltåg och åka sista biten betydligt obekvämare till Trollhättan. Väl framme mötte säljaren Leif upp oss vid stationen, bilen hade han med sig, så efter ett snabbt besök på banken kunde vi rulla börja hemåt. Som nyblivna husbilsägare kände vi oss tvugna att besöka husbils-Svensson och inhandla lite nödvändigheter. Nu roar sig Rikard med att köra om alla husbilar han ser och hånar dem i smyg för att de säkert har en mindre motor och i varenda uppförsbacke ser han en tävling i att köra om så många lastbilar dom möjligt. Jag funderar på att sova lite till, ikväll kommer Helena med familj över och grillar, så jag hoppas att det inte regnar.


Sen kväll - tidig morgon

Jag har märkt att det ofta är ett mönster hemma hos oss, när man vet att man måste upp tidigt dagen efter finns det alltid en massa man måste göra kvällen innan. Det resulterar såklart i att man oftast kommer i säng mycket senare än man borde. Ikväll är en sådan kväll. Vi kom precis hem från Coop, handlade mat till middagen imorgon, därefter var vi förbi Celines farmor och farfar och lämnade lite kläder och saker, för hon sover där inatt. Nu sitter jag här och har egentligen en massa saker jag borde göra, men orkar inte riktigt ta mig för dem. Fyra inatt (jag vägrar kalla det morgon!) ringer klockan och vi ska åka mot centralen för att hoppa på ett tåg som tar oss till Trollhättan. Där ska vi på riktigt köpa och hämta vår husbil!

Jag kanske borde ta tag i alltdetdärmanbordegöra och sedan gå och lägga mig då.

Torsdag på Junibacken

Vi började som sagt tidigt hemifrån i förmiddags med att åka till Junibacken, både Celine och Stella hade laddat rejält för detta besök, därför blev jag lite förvånad när Celine var ganska gnällig och klängig när vi väl kom dit.


Tjejerna spanar in Pippis toalett i Villa villekulla.


En obligatorisk ridtur på Lilla gubben.

Vi tittade såklart på Pippiteatern, även då var Celine lite ledsen och hängde mest runt min hals.



Efter att vi ätit lunch blev dock humöret bättre, barnen lekte lite i utställningarna och vi gick på sångstunden.


Imse vimse spindel... kanske?



Vi avslutade med Sagotåget och därefter lockade vi barnen med oss från Junibacken med löften om glass. De var dock ganska svårtflirtade, kanske anade de att vi även hade andra planer, nämligen lite shopping på vägen hem. När man ändå var i stan menar jag.



Ganska precis halv sex var vi tillbaka hemma och jag besökte naprapaten igen. Det känns nog lite bättre i ryggen, men inga jättestora förändringar precis. Nu har jag ytterligare en tid bokad om en vecka, sedan får vi väl se hur det blir framöver. Förhoppningen är väl att jag ska ha en smärtfri rygg, men hur många besök hos naprapaten brukar det ta? Köpte lite blommor innan jag gick hemåt och lagom tills jag skulle ut och fixa med dem började det regna. En härlig dag har vi haft iallafall!


Mot Junibacken

Celine har tjatat och längtat och idag ska vi äntligen åka till Junibacken igen. Perfekt när vädret ändå är trist att man kan vara inne och ha kul, mest ser hon fram emot Pippi-teatern och sagotåget.


Med handväskan i högsta hugg är vi redo att ge oss iväg och möta Stella och hennes mamma på bussen.


Extra nöjd blev hon över att jag satte på mig mina "Pippi-strumbyxor"...


Nya leksaker!


Idag fick vi hem två lekrullar i läder från Xellent Quality.


Jättefina och Mika älskade dem direkt! 



Just nu har Exellent Quality dessutom 30% rabatt på långa läderkoppel,
kika in på deras hemsida!


Skumbad

Innan vi flyttade till radhuset vi bor i idag hade vi ett jättestort bubbelbadkar i lägenheten. Jag saknar det verkligen, särskilt kalla vinterkvällar. Då var det så himla skönt att lägga sig i ett varmt bad med en tidning.



 Nu har vi bara dusch, men Celine brukar bada i en balja, synd att inte jag får plats i den...



Vi har dock tänkt att skaffa oss ett badkar när vi renoverar badrummet på övervåningen, men det projektet blir nog inte aktuellt förrens till hösten eller vintern.



Mika låg utanför badrummet och övervakade badandet nu ikväll.


Mikafilm

Här kommer den utlovade filmen, jag klippte hej vilt, så tro inte att verkligheten är så perfekt som det ser ut på film. Kanske skulle fixa en film där allt misslyckat finns med, som Celines akuta bajsnödighet (vaför blir hon alltid nödig när jag ska filma?!) den pratsjuka grannen som plötsligt dök upp, Mikas jakt efter en unges boll och blodincidenten när hon bet sönder mitt nagelband.



4½ minut film varav säker 70-80% är lek, kanske inte så kul att se, men det är ju faktisk så min valpträning är upplagd, lekfullt. Försök att bortse från att jag säger "Duktig tjej" typ hundra gånger, haha...

Naprapaten och valpen

Direkt efter jobbet for jag till naprapaten igen. Jag förklarade som läget var att det hade kännt lite bättre efter besöket, men att det dagen efter gått tillbaka till ungefär samma ryggsmärta. Han klämde, kände och knäckte. Och gav mig en ny tid till på torsdag. Jag frågade lite försiktigt om jag själv kunde göra någonting för att påskynda eller hjälpa processen mot en normal rygg. Svaret var att jag inte skulle göra någonting, utan helst undvika det mesta. Note to self: Inte lägga benen i kors.

Efter middagen (som min fantastiska sambo hade lagat och ställt fram på bordet när jag kom hem) så gick jag och Celine ut på gården. Celine lekte i sandlådan och jag passade på att träna med Mika. Det är verkligen perfekt där, lagom mycket störningar men inga direkta faror, vilket innebär att jag kan ha henne lös utan att oroa mig. Vi fortsatte med baklängesgåendet och att hon ska komma in mellan mina ben. Jag filmade lite och tänkte försöka redigera ihop en film ikväll, så håll utkik! :)

Mika 12 veckor


Bilden är från Söderköping igår.

Ny vecka och ny rapport. Mika är nu 36 cm hög och väger 6 kilo. De flesta som ser henne tycker att hon ser liten ut, jag tycker hon är perfekt! I veckan har vi varit ute massor, Mika har följt med på agilitykurser i både regn och sol och besökt sin första agilitytävling. Hon är en cool tjej och jag tycker om henne mer och mer för varje dag som går <3


Summering av Söderköping



Jag följde som sagt var med Rikard till Söderköping idag. Egentligen kände jag mig så trött på bilåkande och långa dagar på resande fot att jag hade tänkt att stanna hemma, men eftersom klass 3 inte började förrens efter klockan tolv fick vi sovmorgon och jag pallrade mig iväg iallafall. Alla hundarna var också med och Mika fick för första gången vara med på en tävlingsplats.



Hon såg ganska förvånad ut när hon möttes av alla hundar och människor, som tur var är hon en frimodig, social och glad hund som enkelt fann sig i situationen och ville hälsa på nästan alla hon kom åt. Mika träffade sin kullbror Sonny (som är jättelik henne utseendemässigt) och efter lite hälsande satte de igång att brottas.









Mika hann även ta några fler brottningsmatcher och busa med ett par hundar och vi räknade med att åka hem mede en riktig trött valp. Trodde vi ja. Med en halvtimme kvar av resan ser vi plötsligt Mikas musse pigg-öron sticka upp i backspegeln, då har hon ätit sig ut ur tygburen och glatt for hon runt i kombiutrymmet lycklig över sin nya mycket rymligare plats att vara på. Nu blir det inköp av metallbur. Resultatet då? Rikard och Lova började med agilityklassen och tog sig i mål felfria om än lite svajigt, det räckte till en andraplats. I hoppklassen fick de fem fel när hon missade ett hopphinder. Vi har haft en bra dag i Söderköping!


Det blev så att jag följde med Rikard till...

img_6807 (MMS)

Det blev så att jag följde med Rikard till Söderköping iallafall. Vädret var fint och vi lämnade Celine hos sin mormor och morfar på vägen. Mika gör tävlingsdebut som åskådare idag och har minglat runt lite och verkar finns sig bra. Nu börjar strax klass 3.


Nya husbilen!

Nu är vi äntligen hemma. 13 timmar tog det från att vi startade imorse tills att vi var tillbaka och det värsta av allt är att vi måste åka tillbaka för att hämta den på fredag, men då tar Rikard och jag tåget dit och kör sedan hem den. Vi har lagt en handpenning, men banken tog några dagar på sig att få fram pengarna.

Nu vill ni såklart se vrålåket, eller hur?! Kolla här! Rymlig och välstädad, och så ingick det en sådan praktisk blå liten plastpall som Celine kan stå på om hon inte når upp på bänkarna.

Hehe, nej då. Ingen racebuss. Den här är det.

Fyrtio mil är verkligen långt. Jag är s...

Fyrtio mil är verkligen långt. Jag är så himla less på att åka bil nu att jag har lust att hoppa av här och nu. Vart är vi tro?! Köping... Jag har läst fem skvallertidningar, käkat en säck med godis och sovit en stund, ändå känns resan oändlig. Dessutom har jag sjuk ont i ryggen, den blev bara tillfälligt bättre efter naprapatbesöket, nu är det lika ont som tidigare *gnäll gnäll*. Funderar på om jag verkligen orkar åka med Rikard till Söderköping imorgon, det känns ganska lockande att stanna hemma och mysa med Celine istället. Nu har jag bara 10% batteritid kvar på telefonen också, iphonen är precis som jag, inte heller anpassad för såhär långa resor. MEN vi är numera ägare till en finfin husbil! Dessutom slapp vi delta i städdagen som var i vår samfällighet idag eftersom vi inte var hemma.


Nu är vi framme, eller vi ha snarare varit...

img_6807 (MMS)

Nu är vi framme, eller vi ha snarare varit här ett bra tag. Rikard och hans pappa håller på att granska varenda millimeter på husbilen och vi har precis varit ute på en provtur. Jag tycker den känns fin och fräsch, särskilt med tanke på att den ändå är nio år gammal. Blir den vår tro?


Vi sitter i bilen på väg till Trollhättan ...

img_6807 (MMS)

Vi sitter i bilen på väg till Trollhättan för att kolla på en husbil, redan innan sju stack vi iväg och jag försöker hålla mig vaken genom att inta lite socker. Hoppas den är fin, annars har vi åkt en nätt resa på 80 mil tur och retur i onödan...


Härlig förmiddag

Äntligen kom det soliga, fina vädret tillbaka. Celine, jag och Mika har haft ett par härliga timmar ute på gården. Celine har lekt  i sandlådan (jag skrev först "tränat i sandlådan", har jag blivit knäpp?!), cyklat och busat med grannbarnen. Jag har växlat mellan att träna med Mika och sola i sällskap med en tidning. Jag har nästan bara tränat inomhus med Mika tidigare, mest på grund av att vädret varit så dåligt och att det är lättare att få till några minuters träning inomhus. Nu passade jag på att gå ut och rustad med kyckling och favoritleksaken satte vi igång. Jag tränade på baklängesgående fritt följ och att hon självmant skulle komma in mellan mina ben, alltså inte samtdigt, utan det var två helt skilda moment. Till en början var hon alltför exalterad och hoppade och högg för att komma åt leksak och godis. Efter en stund lugnade hon sig dock och vi fick till ett par riktigt bra träningsbitar, hon är så kul att jobba med!



Joker och Lova är med Rikard och fixar med husvagnen som vi bestämt oss för att sälja. Imorgon ska vi åka för att kolla på en husbil, jag hoppas, hoppas verkligen att den är så bra som vi tror, för resan dit blir lååång.


Våga vägra vintern

Kylan och snön (!) verkar ju inte vilja släppa taget om oss, idag var det smällkallt och snöblandat regn, men det hindrade inte mig från att ha lite vår- och sommarfeeling. Efter att ha hämtat Celine på dagis åkte vi till Barkarby där vi skulle möta upp Rikard. Jag började med en kulglass, tar alltid daim och pecannötkola, de godaste smakerna!



Jag köpte sedan en tunt stickad cardigan, tänkte att den kunde vara perfekt att ha över ett linne en sval sommarkväll. Vi besökte nya stadium som öppnade idag, de hade massor av bikinis och jag var tvungen att köpa en snygg svart-vit, någon gång ska man väl kunna bada ute även denna sommar? Vi avslutade med Plantagen och blommor, i helgen ska det planteras oavsett om de kommer att frysa ihjäl eller inte...

Jag överlevde.

Nu är jag hemma igen. Hel, levande och kanske med en lite bättre rygg. Naprapaten var en man i femtioårsåldern, han såg inte livfarlig ut och förstod mig när jag förklarade att jag inte ville höra några stora knak. Efter en snabb granskning hittade han en mekanisk låsning i mitt ryggslut, till det hörde även muskelspänningar som uppkommit eftersom jag gått och spänt mig när det gjort ont. Han tryckte, bände och vred lite. Jag tror inte på något mirakel, men nog känns det som att det har hänt något i ryggen iallafall, kanske är den redan lite bättre? Jag fick förbud om att sitta med benen i kors och uppmaningen att röra mig långsamt. 550 kronor fattigare och med en ny tid inbokad till på måndag lämnade jag naprapathuset.


Jag sitter i väntrummet hos naprapathuset,...

img_6807 (MMS)

Jag sitter i väntrummet hos naprapathuset, väggarna är klädda med anslag om hur fantastiskt det är mot smärtor i ryggen och jag känner mig lite nervös. Mest för de berömda "knäckningarna" man har hört talas om, jag vill inte knäckas... Kommer naprapaten ut och ser ut som en galen brottare så flyr jag. Sju minuter innan jag vet, önska mig lycka till!


Landslagskandidaterna

Nu är det offentligt vilka som har ansökt om en landslagsplats i agility 2010, listorna finns här!

Skotträning och kurs i ösregn

Efter att ha jobbat tioochenhalvtimme med sjukt ont i ryggen kändes det ganska jobbigt att veta att jag hade tvåochenhalvtimme kurs i ösregn framför mig. Rikard mötte mig när jag slutade och vi käkade kebab till middag, direkt efter det åkte vi till klubben. De verkar alltid ha skotträning på onsdagar mellan sex och halv sju så även den här gången höll vi oss inomhus under den tiden, Mika verkade dock inte bry sig ett dugg. Lova tränade lite innan kursen startade. Två tappra elever kom trots vädret och de var så himla duktiga! Tiden gick fort trots vädret och vi fick ut väldigt mycket av kurstiden eftersom det blev minimalt med väntan. Rikard hade hand om Mika under tiden och hela kvällen hade de övningar med tillhörande skott på Livgardet, riktigt rejäla smällar och skottsalvor och Mika skötte sig hur fint som helst. Nästa vecka tror jag säkert att hon kan vara ute under skotträningen. Känns lite svårt att veta vad som är bäst, samtidigt som att jag vill att hon vänjer sig genom att utsättas för skott så vill jag ju inte att hon blir skrämd. Hur går man smidigast till väga? Efter kursens avslut var jag dyblöt och iskall, Rikard lämnade mig på jobbet där min moppe stod och väntade på att bli hemkörd, så ytterligare tio minuter i regn och kyla, dessutom var det kolsvart. Nu är vi iallafall äntligen hemma och håller på att tina upp. Jag ska strax krypa ner i sängen och kolla lite på TV, imorgon är jag ledig och har en tid hos naprapaten för att kolla upp min rygg som det varit mycket problem med ett tag. Gonatt!

Dagens öronstatus

 

Det här med border collie och deras öron verkar vara ett mysterium, ena dagen har Mika riktiga hängöron, nästa dag står de rakt ut åt sidorna och nu verkar de vara på väg att ställa sig upp? När är öronen "klara" på dem eller växlar utseendet på öronen även i vuxen ålder mellan olika dagar?


Vår måndagskväll

Jag ställde på moppen igår som jag använder under sommarhalvåret för att åka till och från jobbet med och idag blev premiärturen. Det gick alldelles utmärkt och det bästa av allt är att kunna vara hemma bara tio minuter efter att man slutat jobbet. När jag kom hem stod Rikard vid grillen, premiär även det för i år och det var så gott!



Efter middagen åkte vi till klubben på agilitymöte. Celine var så trött att hon hade somnat redan vid middagsbordet och var väldigt grinig när vi var tvungna att väcka henne. Mika var helvild, bajsade inne i klubbstugan och höll på att käka upp Sörens ena arm. Innan mötet var slut hade dock både småtjejerna somnat, Celine i Rikards knä och Mika i Malins.


Ingen rusning efter bruna bananer precis...

img_6807 (MMS)

Ingen rusning efter bruna bananer precis...


Mika 11 veckor



Mika har hunnit bli elva veckor, tiden går så himla snabbt och jag tycker nästan att jag kan se henne växa. Idag mäter hon 34 cm och väger 5,6 kg. Mika har besökt brukshundklubben flera gånger under veckan och har agerat åskådare på två agilitykurser. Vi har besökt stallet och ställt till med barnkalas. Mikas färdigheter med hjälp av klicker bygger vidare och hon gillar att kampa. En helt perfekt liten hund.






Mika the movie


Vinnarna...

...av Galltvålen är utsedda.

Grattis Åsa, Stine och Helena, jag har mailat er! :)

Sista chansen att deltaga!

Ikväll avslutas tävlingen om tre paket med en hård- samt en flytande galltvål, allt ni behöver göra för att delta är att lämna en kommentar i det här inlägget!


Mika träffar hästar


Idag har vi varit i stallet, Celine har ridit och Mika har fått träffa hästar för första gången.


Hon tyckte de var ganska otäcka till en början, men mot slutet klassades hästarna ändå som okej, bäst var nog ändå deras bajs, en riktig delikatess.




Celine red på favoriten Rollo.


Babynostalgi



Letade fram en gammal väska ur garderoben och hittade en liten blöja där i, inte utan att man blir lite nostalgisk.


Kalas!

Eftersom så många var sjuka på Celines födelsedag bestämde vi att vi skulle skjuta upp hennes kalas och idag har vi äntligen haft det.


En riktig barbietårta


Smakade gott gjorde  den också


Paketöppning


Mika och jag är på Väsby BK och ska gå kur...

img_6807 (MMS)

Mika och jag är på Väsby BK och ska gå kursen "lördag hela veckan" ikväll. Det ska bli intressant och roligt!


Vilken morgon

Herregud vilken jobbig morgon vi har haft! Allt började bra, klockan ringde som vanligt strax efter fem och jag rastade och matade hundarna. Rikard, som är betydligt snabbare än mig på morgonen låg kvar ett tag till i sängen medan jag började göra mig iordning. Vid sex gick vi ner tillsammans och åt frukost, hundarna fick följa med och Celine fick en flaska välling i sängen. Efter att vi ätit upp lämnade vi alla hundarna nere, vi skulle ju bara gå upp och klä på Celine innan vi skulle åka mot jobben. Efter fem-tio minuter reagerade jag på att det "lät konstigt" en trappa ner och bad Rikard gå ner att kolla medan jag borstade Celines tänder. Han hittade Mika med batterier i munnen och lätt panik utbröt. Hon hade alltså tagit sig upp på köksbordet via en av stolarna som var utdragen och tagit en liten handfläkt vi köpte i Thailand, tuggat sönder den så att de tre batterierna som var i hade ramlat ut. De hade hon bitit på allihopa och ur något hade det kommit ut svart vätska. Rikard tog henne till duschen och tvättade tassarna som hade fått lite svart klet på sig, sköljde munnen och borstade hennes tänder. Jag ringde under tiden Bagarmossen som hänvisade till giftinformationen. Jag förklarade läget och hon sa att om det läckt ut vätska ur batteriet var det risk för frätskador och att vi skulle hålla henne under uppsikt. Vi kollade henne hela tiden under en halvtimme och hon var helt normal, alla slemhinnor i och runt munnen såg ut dom vanligt och jag bedömde att vi inte behövde åka in till veterinären. Efter mycket om och men kom jag iväg till jobbet och Mika är nu hos Rikards föräldrar, jag har pratat med dem flera gånger och lilltjejen mår bra. Jag känner mig helt slut och dagen har knappt börjat.

Gissa bajset


Aprilväder...

Vädret i april är alltid så lurigt och oförutsägbart. Nu har vi haft ett par dagar med sol och vårkänslan infann sig direkt. Jag hängde undan alla vinterjackor och overaller, plockade bort vantar och mössor och gjorde plats för vårjackor och tunnare skor. Idag på dagen var det härligt och riktigt varmt väder, nu alldelles nyss när vi var ute med hundarna kändes det som att det lika gärna kunde ha varit november. Kallt, blåsigt och duggregn.





Lilla Mika förgyller vår tillvaro mer och mer för varje dag som går, hon är en sådan glad hund och verkar tycka om allting, även sådant som vi kanske inte alltid uppskattar, tänderna är till för att användas och det har Mika tagit fasta på ;) Hon är busig, charmig och alldeles perfekt, jag kunde inte vara mer glad och nöjd!


Jag är på jobbet och vi är ute i det...

img_6807 (MMS)

Jag är på jobbet och vi är ute i det härliga vädret på ungarnas lunchrast. Skolan ligger i en park där det finns en liten damm, dit går vi ofta för att mata fåglarna, och då företrädelsevis änderna. Så fort man kastar ut en brödbit kommer det dock alltid massor av fiskmåsar, hysteriskt gapande och flaxande, dessutom tror jag alltid att de ska bajsa på just mig. Jag gillar dem inte.


Helkväll på klubben

Nu kom vi precis hem efter ytterligare en helkväll på brukshundklubben. Jag startade upp min nybörjarkurs idag med ett gäng entusiastiska deltagare. Innan kursen började passade Rikard på att träna lite med Lova, samtidigt hade de skotträning så jag höll mig inne i stugan med Mika för säkerhets skull, hon tittade dock längtansfullt ut genom fönstret och märkte inte ens skotten.




Udda reklam



När vi kom hem nu ikväll stod en kratta utanför dörren med ett meddelande på, lite annorlunda sätt att dela ut reklam på.


Härlig dag ute!

Idag har vi varit ute hela dagen, Celine äter sista dagen på sin antibiotikakur och är i princip frisk, förutom lite hosta. På förmiddagen satt jag ute och solade på framsidan medan Celine lekte, hundarna var också med hela tiden.





Vid lunchtid ringde Anna och frågade om vi skulle med till brukshundklubben, klart vi skulle! Alla hundarna och Celine packade in sig i hennes bil och vi hade en skön stund i solen, Mika fick träffa en massa hundar och skötte sig fint.






Det var med en trött valp i famnen jag åkte hem.

Om ett par timmar ska vi tillbaka till klubben igen, Rikard startar sin tävlingskurs ikväll och imorgon börjar jag min nybörjarkurs.


Vinn Galltvål!



Nu har ni chansen att vinna ett paket med en flaska flytande galltvål och en hård galltvål, något som alla borde ha hemma, läs min recension här. Jag lottar i samarbete med Galltvål i Piteå ut tre paket, allt ni behöver göra är att lämna en kommentar i det här inlägget.
Tävlingen avslutas söndagen den 18 april klockan 20.00.
Glöm inte att lämna mailadress, lycka till!


Radiostyrd bil



Rikard gillar allt som är radiostyrt och idag har även Celine introducerats i denna värld med en egen radiostyrd bil och hon gillade det.


Sandra testar...

Det värsta (okej, kanske inte värsta, men ni förstår...) jag vet är fläckiga barnkläder, eller fläckar på kläder över huvudtaget. Oftast är de av den svåra sorten när det gäller barn, typ morot, apelsin, blåbär och gräsfläckar. Räddningen har varit galltvål, helt suveränt och biter på nästan alla typer av fläckar utan att bleka själva plagget. Jag vet inte hur många klädesplagg jag hade fått slänga om jag inte haft galltvålen.

Det fantastiska slutar inte där, Galltvål kan använda till nästan all rengöring som händer, oljiga och smutsiga saker som grillen, båtmotorn eller spisen, på läderprodukter, klassikern rödvin på vit duk, till och med hunden kan badas i galltvål!

Galltvålen är helt miljövänlig och givetvis inte testad på djur, en kanonprodukt som borde finnas i allas hem helt enkelt.

Galltvål finns både som en fast tvål och flytande form och kan köpas på flera olika ställen, t.ex. Clas Ohlson, Hemtex, Duka eller beställas från deras egen hemsida.



Galltvål har sin givna plats hemma hos oss.

 

 


Filmer från ANAM

Helene var snäll och filmade alla Rikard ch Lovas lopp i lördags, de två första är kvallopp, sista är finalen.






Mika 10 veckor

Tiden går fort och idag är det dags att avlägga rapport eftersom Mika blir 10 veckor. Mätte och vägde henne nu på morgonen, 32 cm och exakt 5 kilo.



Mika har nu bott hos oss i en vecka, fast det känns som betydligt längre tid. Vi har hunnit med att besöka brukshundklubben, åkt tåg och buss och shoppat i Kista. Mika älskar alla människor vi möter, särskilt barn intresserar henne och favoritleksakerna är allt som piper när man biter i det.



Jag har klickat in henne och vi har shapat (shejpat?) fram några små saker, Mika är klok och förstår snabbt. Hon är duktig med rumsrenhetsträningen och olyckorna inomhus är lätträknade.



Jag tyckte till en början att jag haft turen som fått en så följsam och lyhörd valp, det får jag äta upp nu. Hon smiter under staketet så fort hon får chansen, lyssnar inte ett dugg när hon är ute och attackerar Celine i varje obevakat ögonblick. Begreppet kan låta uttjatat, men hon är nog vad man kan kalla "mycket hund". Jag är himla glad och nöjd över Mika, det blir nog en kul resa det här.



Städdag

Bloggen och datorn har varit bortprioriterade idag, istället har vi ett skinande rent och välorganiserat hem. Och ett berg av sopor utanför dörren.


Spegel, spegel...



Celine satt framför spegeln och konstaterade;
"-När jag gör såhär ser jag inte mina ögon"


Mikafilm

Nu har jag äntligen lyckats redigera ihop en film på lite träning med Mika. Det tog tid för att jag fick klippa bort en massa, Celine välte kameran ett par gånger och behövde bajsa mitt i, Mika snodde leksaker titt som tätt bakom min rygg och allt är såklart inte filmat vid ett och samma träningstillfälle, utan utspritt över dagen. Den observante kan till och med se att jag fått byta strumpor (efter att ha trampat i en kisspöl...) Jag tog bort ljudet, Celine pratar nämligen oavbrutet och Joker gnäller och ylar ganska mycket. Tänkte lägga på musik, men hittade ingen låt som passade och var tillräckligt lång, ni får väl sjunga en sång själva medan ni tittar. Enjoy!


Ingen vinst...

Det var så nära, så nära. Rikard gjorde två felfria kvallopp med Lova och vann båda, inför finalen ledde han naturligtvis och sa att Lova kändes kanonfin. Det enda jag oroade mig lite för var att hon skulle hoppa kontaktfältet på A-hindret, det stod nämligen på upploppet med bara två hopphinder kvar till mål och blir hon för laddad kan hon hoppa. Lova började stabilt, fixade alla byten och kontaktfält fint, men efter A-hindret skjuter hon ifrån, Rikard kommer lite efter och Lova passerar längs med näst sista hopphindret istället för att ta det. När han kallar tillbaka henne tar hon det baklänges och blir diskad. Så nära, men ändå så långt borta. Stackars Rikard hinner jag tänka, så jäkla surt att förlora där, när hon gått så fint i övrigt. Jag pratar med Rikard på telefon en stund efteråt, han är såklart besviken, men vid gott mod. Själv känner jag mig sur och som en riktigt dålig förlorare fast jag inte ens deltagit. Då kommer jag på mig, det är ju därför jag älskar honom, för att han är en sådan underbar person, alltid snäll och glad! Han ser direkt framåt och plockar utan sura miner fram de sakerna som Lova gjort bra, jag vill älta, han går vidare. Där har jag en del att lära.



Nu håller jag på att redigera ihop en film på träningen med Mika, kommer upp under kvällen


Playdate



Vi har haft Stella och hennes mamma här ett par timmar på fika och lek, det är lustigt hur ett hyfsat städat hem kan övergå i katastrofområde på bara en liten stund när det finns barn inblandade. Roliga var det iallafall och Celine tackar för den fina hästen!

Jag fortsätter och kolla på sändningen från agilityn, Rikard har gjort ett lopp till och vann även det, vilket innebär en totalledning inför finalen. Dit kommer tio hundar, men alla resultat nollas, så nu kan det gå precis hur som helst, hoppas de kan hålla ihop.


ANAM Livesänt!

Rikard är och tävlar med Lova på AGIF's Nationella agilitymästerskap idag och jag sitter hemma framför datorn och följer livesändningen slaviskt. Det är så himla spännande, nästan mer än att vara på plats tror jag. Rikard och Lova har gjort ett felfritt hopplopp och leder just nu, Anna filmade av det och la upp.


Fredagsmys


Lite firande


Eftersom Celine (och alla andra också...) är lite sjuka så har vi inte haft något kalas idag, utan väntar med det.


Lite firande med paket och tårta har vi såklart haft här hemma ändå.


Celine blev så glad för sin sparkcykel.

För en stund sedan stack rikard iväg mot Vårgårda och ANAM. Jag har bara varit hemma idag, tränat lite med Mika och slappat, tänkte filma Mika lite men det har inte blivit av, ska försöka göra det imorgon istället. Hon är så duktig och börjar förstå klickertänket, skoj!


Celine 3 år!


En månad gammal


Hängde med på agilitytävlingar från start...


...och till VM i Norge, sovande i en sportbag på läktaren.


Vi åkte till fjällen.


Du fyllde 1 år...


...och det blev sommar igen.


På hösten åkte vi till Kreta.


Din andra jul kom och gick.

 
Du åkte skidor för första gången...


...och sedan till Thailand där du fyllde två år.


Det blev sommar igen.


Du hejade på pappa på Nordiska mästerskapen.


Julen kom och vi bakade.


Vi åkte tillbaka till Thailand igen.

Och nu, just idag blir du, vår underbara dotter hela 3 år gammal.
Grattis på födelsedagen älskade unge!


Mika tittar på TVn

Alldelles nyss hörde jag Celine ropa från sovrummet "-Mika tittar på teletubbies med mig". Gulligt tänkte jag och gick in för att kolla på dem och mycket riktigt, hon tittar verkligen på tvn, kolla in svansen på henne!


Skorna dårå.

Nu är vi hemma igen. Jag och Mika tog tåget och sedan bussen till Kista centrum där vi mötte Rikard. Kista är lite unikt då det är ett av de få innecentrum som jag vet att man får ha hund med sig in i, sedan kan man ju diskutera om det är lämpligt eller inte. Jag har aldrig haft med hundarna dit, föredrar nog att shoppa utan dem, men eftersom Mika inte är tränad att vara ensam och det dessutom kändes som ett bra tillfälle att få vara med bara henne i en ny miljö så passade jag på idag. Mika är en cool tjej, det mesta möter hon med hög svans och utan problem, på bussen somnade hon och i Kista bar jag henne nästan hela tiden. Jag fick till slut tag på de hett eftertraktade sandalerna och visst vill ni se dem? Visst vill ni?! Ja, det är klart! Här kommer de, tadaaa:



Rikard hade tagit bilen till Kista, så vi åkte tillsammans därifrån mot Toys R Us där vi skulle handla presenter till Celine som fyller tre år imorgon, hon har önskat sig en sparkcykel och en skottkärra så det köpte vi, sedan blev det lite andra småsaker och böcker också. Mika somnade gott i buren i bilen på väg hemåt och nu är det full fart igen.

Äventyr

Snart kommer Celines farmor och farfar (som också är sjuka) och hämtar upp Celine och de äldre hundarna, jag och min accessoar... eehhh... jag menar Mika ska ut på lite äventyr som innefattar tågåkning, skoinköp och presenthandling i Kista.


Semesterminnen



Celine sitter i sin säng precis där solens strålar når in genom fönstret. När jag frågar vad hon gör svarar hon "-Här är det varmt som i Thailand". Sötnosen, nog har hon haft stor glädje av semestern, kanske till och med mest av oss alla.


Lova slog...

0-5fb00ab4883bbc1254c19a27e78ab53c.png

Lova slog till på lite mirakelpiller ;)


Mika kollar...

0-12861ea2402ebac32f7b73b9aa9779e0.png

Mika kollar in utbudet på Bromma Zoo, ett av inköpen högg hon in på direkt... 


Sviterna av sömnbrist.

Det märks att sömnbristen på grund av sjukt barn och valp som ska rastas på natten sätter sina spår. Idag på apoteket när jag skulle hämta ut medicinen till Celine inträffade följande.

Apotekaren gav instruktioner om hur medicinen skulle ges och hur flaskan skulle förvaras, jag lyssnade med ett halvt öra. Innan hon plockade ner flaskan i påsen tog hon fram ytterligaren en påse och förklarade:
"-Det kommer att bli lite medicin kvar i flaskan när hon ätit de dagarna hon ska, jag vill att du lägger flaskan i den här påsen och kommer tillbaka med resterna hit"
Jag frågar: "-Jaha, jag kan inte bara hälla ut det och sedan slänga flaskan bland glas?"
Apotekaren: "-Nej, inte om vi vill kunna använda antibiotika även i framtiden"
Jag, lite förvånad och förvirrad: "-Va? Återanvänder ni resterna eller?!"
Den tålmodiga apotekaren: "-Nej, men allt som vi häller ut hamnar i naturen och på sikt kommer det att leda till resistens och det faktum att antibiotikan inte kommer att fungera"
Celine hade börjat gråta i vagnen vid det här laget och lite skamset skyndade jag iväg med påsen, glömde fråga vad apoteket gör med resterna, någon som vet kanske?

Mikas nya halsband!

Idag kom ett roligt paket på posten, ett jättefint halsband uppsytt till Mika från Dafne Design. Gabriella gör hur snygga halsband som helst efter ens egna önskemål i både läder och konstläder med eller utan namn, dessutom till riktigt bra priser. Det stämmer precis som de beskriver sig "hundhalsband utöver det vanliga", kika in på www.dafnedesign.se :)


Joker fick agera modell eftersom halsbandet än så länge är för stort för Mika.


Celine har...

0-14752de17ff57db5de39e4b1ab177923.png

Celine har varit på vårdcentralen och fick en antibiotikakur med sig hem. Mika följde med och fick åka buss för första gången, men fick vänta utanför doktorn tillsammans med Katta. Nu ska vi uträtta några små ärenden, sedan åka hemåt.


Celine sjuk



Celine har varit lite hängig ända sedan vi kom hem från Thailand, det har kommit och gått, ena stunden har hon varit jättepigg, nästa trött. Flera nätter har hon haft rejäla febertoppar och nu är det hostan och halsont som är värst. Igår hostade hon så mycket att hon kräktes. Jag ringde vårdcentralen då två ur Thailandsällskapet åkt på lunginfammation med rejäl hosta, funderade på om hon kunde ha drabbats av något liknande. Det var så sent att de inte hade några tider idag, men nu sitter jag och väntar på att de ska öppna så att jag kan ringa igen för en läkartid, lika bra att kolla upp det tyckte sköterskan jag pratade med igår. Nu ligger hon i sängen framför Lotta flyttar hemifrån.

Vad gör Mika då?! Hon försöker just nu äta sönder släta väggar... där vilar inga tunga sorger inte.


Har hon?


brottat ner en cavalier?


Vår eller..?

Aprilväder är alltid så himla lurigt, när man tror att vintern är över kommer det alltid något bakslag. Vi kom hem i lördagskväll, på söndagmorgonen vaknade vi till strålande sol och vilda av vårglädje tog vi fram alla utemöblerna och jag tänkte börja rensa undan alla vinterkläder för säsongen. Igår möttes vi istället av snöfall och marken blev alldelles vit, vantar och tjockjacka på. Jag hoppas att det bara var ett undantag för idag har vi vår igen och mot solväggen är det riktigt varmt.


Katta hade med sig fina påskliljor när hon kom och hälsade på igår.


På baksidan av huset ser det dock ut som vinter fortfarande, snöhögen efter att vi skottat taket är fortfarande stor.


Härlig förmiddag på klubben

Det blev en tidig morgon även idag, Celine är lite sjuk och sover dåligt. Egentligen tycker jag att det är rätt skönt att komma upp tidigt, då har man ju så mycket mer tid under dagen att hitta på saker. På förmiddagen har vi varit på klubben, Lova har tränat, Joker har hejat på och Mika har minglat.


Celine hjälper till att bygga banan




Mika varvade mellan att leka...


...och agera åskådare.






Joker, Celine och Mika.


Nioveckorsrapport



Idag blir Mika 9 veckor gammal och jag tänkte precis som jag gjorde med Kim skriva ner veckans höjd och vikt och kanske lite annat som hänt. Mika är ca 30 cm hög och väger 4,1 kilo. Jag har idag börjat att klicka in henne i två små korta pass och det går fint. Annars har vi mest umgåtts för att lära känna varandra, på förmiddagen var vi ute på en promenad i skogen, Mika fick gå lite men åkte mest i famnen. Vi var efter det och handlade mat och utan protester somnade hon i buren i bilen. Nu på eftermiddagen har Rikards syster varit här och hälsat på. Rumsrenhetsträningen går riktigt bra tycker jag, visst har en del hamnat inne, men mest utomhus. Joker är (som vanligt) överlycklig över nytt sällskap, Lova lite mer svårflirtad, men ändå mer välkomnande än hon brukar vara med nya hundar.


Tidig morgon

Första natten har gått hur bra som helst, Mika sover i en kompostgallerhage brevid vår säng och en gång i natt var jag ute med henne för att kissa. Redan halv sex tyckte småtjejerna (=Mika och Celine) att vi sovit färdigt och satte igång med att väcka övriga familjen. Efter frukost hjälpte Mika till med att "duka av".


Underbara valp!



Jag är så himla lycklig över denna lilla valp! Hon är precis så som jag hoppats på att hon skulle vara, glad, frimodig och mysig. Nu har vi varit ute och fixat på tomten en bra stund, Mika har varit med hela tiden och när vi pysslade på framsidan fick hon hälsa på några av grannarnas barn. De sa förvånat "-Har ni hämtat henne idag? Det verkar ju som att ni har haft henne ett par veckor minst". Hon är så självsäker och lättsam. Nu har hon efter lite övertalning somnat och ligger ihoprullad i mitt knä.







Tack snälla Britt för att du gjort ett så fint jobb med valparna och att en av dem blev just min <3


Mika är här!

Nu har vi nyligen kommit hem efter att ha hämtat Mika hos Britt. Innan vi åkte hem tog vi en sväng förbi fåren, valparna fick titta på dem lite och Celine fick se alldelles nyfödda lamm.







Mika knallade in hos oss som att det vore den enklaste sak i världen och verkar hur cool som helst. Avspärrningen jag satt för in till Celines rum (som är vårt enda hundfria rum) tog hon sig över direkt, så nu blir det till att komma på nya lösningar.


Borta bra...



...men hemma är ändå bäst. Semestern har varit helt underbar och perfekt (om man bortser från en uppsvälld fot, förkylningar och ryggskott...) och jag sitter redan och funderar på när vi kan åka tillbaka igen. Thailand är en klass för sig, jag trivs så himla bra med allting där och verkar aldrig tröttna på att åka tillbaka dit.

Hemresan var ganska tuff, elva timmar i en stenhård och trång flygstol med ryggvärken från helvetet. Celine var lyckligtvis hur snäll som helst och fick bara ett litet utspel efter sju timmars flygtid, sedan var hon lugn igen. När vi gick av planet berömde till och med paret i raden bakom oss henne för att ha varit ett sådant exemplariskt barn hela resan. Hon är så himla söt, ena stunden klok och förståndig, nästa en trotsig treåring.


Sista dagen


Idag har vi avverkat sista dagen i Thailand, tiden har gatt sa himla snabbt och aven om det ska bli kul att komma hem sa hade jag helt klart kunnat stanna kvar ett tag till.


Vi gick upp tidigt imorse och direkt efter frukosten gick vi ner till stranden, Celine alskar att grava och leka dar och sa tidigt var vi nastan ensamma, bara nagra joggare syntes till.


Men vi kommer garanterat tillbaka, ingen semester kan mata sig med Thailand!


Mat, bara mat!

De flesta som kanner mig skulle nog beskriva mig som en mycket krasen person nar det galler mat, darfor fick jag bade en och tva retsamma och skadeglada kommentarer innan resan till Thailand i stil med "Hur ska du overleva dar?" Svaret ar enkelt, jag gillar Thaimat och skulle jag inte gora det sa finns bade Pizza och Mc Donalds ;)


Nudlar-nagonting...


Majskolv pa stranden till lunch.




Goda bananpannkakor!


Kaloribomb @ Starbucks.


Mera thaimat.


Utanfor de flesta restauranger ligger skaldjuren framme pa is sa att man kan valja vad man vill ha.


Joker 11 ar!



Idag fyller varldens basta Joker elva ar!


RSS 2.0