Sälja och köpa nytt

Jag har alltid köpt mycket barnkläder, många gånger så mycket att Celine knappt har hunnit använda dem. Jag tycker det är kul och ser det lite som en hobby. Vissa lägger pengarna på golfutrustning eller sånglektioner, jag på det som intresserar mig, typ. Kanske inte jättesmart ur miljösynpukt och så, men alla kan ju inte handla begagnat liksom, någon måste ju köpa det första gången ;) Egentligen har jag absolut ingenting emot att köpa begagnade barnkläder och saker så länge de är fräscha, jag kan tycka det är jätteroligt att gå på loppis eller fynda på Tradera. I början hade jag jättesvårt att skilja mig från de söta små plaggen som Celine haft, bara de riktigt slitna och nedfläckade åkte i soporna (som när hon började äta banan, omöjligt att få bort fläckarna!), några enstaka plagg sålde jag, resten ligger i flyttkartonger i källaren. Det senaste året har jag dock skärpt till mig lite och när Celine växer ur kläderna säljer jag det som fortfarande är användbart på Tradera (vilket är det mesta), slänger det som är förstört och spar bara enstaka speciella plagg. Mycket praktiskt, nu har jag ju ytterligare en anledning till att kunna handla mer barnkläder tack vare pengarna jag får in av försäljningen. De flesta butiker har ju desstom rea nu.


Ett gäng paket jag postade idag.


Foton från SM

Det har gått en dryg vecka sedan Lova vann SM och jag vet inte riktigt om vi har fattat det ännu, helt overkligt! Till helgen är det dags för landslagsuttagningar och bara att ladda om. Det ska bli sjukt kul och spännande!


Sekunderna innan Lova ska påbörja sitt lopp. Foto: Maja Fredriksson


Foto: Maja Fredriksson


Foto: Hundfoto


Foto: Hundfoto


Mot sista hindret. Foto: Hundfoto


Foto: Stefan Borg


Så ser en segrare ut när han går i mål ;) Foto: Stefan Borg


Ärevarv. Foto: Stefan Borg


Sandra testar...Jag skulle bara handla lite saker till middagen igår och råkade springa på en smak av Daim jag aldrig sett förut. Att det dessutom var länge sedan jag testade något här gjorde beslutet enkelt. Eller kanske var det bara en orsak för mig att få äta choklad mitt i veckan... Jaja. Summer dream innebar i det här fallet päronmintsmak, lät inte särskilt gott, men var faktiskt en hit. I och för sig kände jag knappt någon päronsmak utan mest mint, men det räckte gott och väl, kanske det till och med var en fördel. Finns Daim mint? Om inte borde de omedelbart sätta in det i ordinarie sortimentet. Den får fyra solar!

Vi skulle ha köpt en studsmatta istället...

Igår fick vi äntligen upp och fyllde poolen vi köpte för ett tag sedan. Vilket projekt. Det började med att jag entusiastisk slet upp förpackningen, vecklade ut poolen och ställde den på platsen vi tänk oss. Så lång allt bra. När vi hade fått i ett par centimeter vatten insåg vi att allt samlades på ena sidan. Att marken lutade lite visste vi, men inte så mycket som det faktist visade sig att det gjorde. Suck. Bara att tömma ut vattnet och åka och köpa jord. Med nedlastad bil for vi hemåt igen och öste ut tio säckar. Någon timme senare var poolen och vattnet på plats, Celine ville såklart bada direkt, men termometern visade på tretton grader, så det blev ingenting med det. Plockade fram teststickorna och inte ett värde var bra, för lågt PH, givetvis för lite klor (eftersom vi inte haft i något) och det sista som mätte något jag inte ens kommer ihåg vad det hette var det också för lågt värde på. I med PH-höjande medel och fem klortabletter. Senare läste jag på förpackningen att man skulle ha i en klortablett om dagen. E n o m d a g e n. Det här kräver ju mer jobb än ett spädbarn.Idag när jag kom hem från jobbet ryckte jag hoppfullt fram en ny teststicka och doppade den i vattnet. Det syntes iallafall att vi haft i något i poolen, men både ph och klorvärdena var i lägsta laget, meeeera kemikalier. Jag kommer att kunna bleka håret i poolen innan vi är klara... 19 grader visade iallafall termometern idag. Imorgon kanske Celine kan ta premiärdoppet?

Målat nyckelpigor

I lördags målade Celine och mest jag stenar. Med hjälp av lite röd och svart färg blev det nyckelpigor. Sött!


Gissa vilken Celine har gjort. Höhö.


Mer midsommar

Vi har som sagt spenderat midsommarhelgen vid sommarstugan i Nyköping, här kommer några foton som sammanfattar några sköna dagar på landet.


Min fina flicka i sin sverigeklänning, såklart sötast av alla! 


Vi gjorde en egen liten midsommarstång på tomten, upptäckte sedan att den saknade flera viktiga detaljer som till exempel ringarna, som den såg ut nu kunde man snarare tro att någon låg begraven där...


Dans runt stora stången på ängen. Jag dansade dock inte särskilt nånga varv, mest för fotots skull ;) Celine däremot dansade tills det var slut och det sista hon sa innan hon somnade samma kväll var "-Det var roligt att dansa på ängen"


Celine ville fiska nere vid bryggan varenda dag, hon tyckte det var jättespännande att sitta där och meta. Vi fick dock inte en enda liten fisk, trots att jag grävde fram riktigt stora, feta maskar.


Mika, som har blivit ett riktigt blötdjur, badade varenda dag. Simma vill hon dock helst inte göra, men dyka under vattnet med huvudet går bra.


De små tjejerna i familjen.


Och gamla Joker.


Tre gånger har vi varit nere vid bryggan o...

img_6807 (MMS)

Tre gånger har vi varit nere vid bryggan och metat. Några fiskar har varit och smakat på masken, men inte en enda har fastnat på kroken. Kanske lika bra det, Celine tycker ändå att det är roligt och spännande.


Midsommar-Mika


Midsommarafton

Vi har haft en jättebra midsommarafton, härligt väder, god mat och dans runt stången. Tyvärr är uppkopplingen här på landet både långsam och lite opålitlig, därför blir det bara en bild nu, fler kommer på söndag när vi är hemma igen.


Celine hade sin jättefina Sverigeklänning på sig.


På baksidan av vår husbil finns den här te...

img_6807 (MMS)

På baksidan av vår husbil finns den här texten att läsa Rikard knackiga skoltyska säger något i stil med att vi far runt i världen och älskar gluwine och öl. Någon som kan ge oss en korrekt översättning?


Midsommaren börjar nu.

Nu åker vi snart till landet för att fira traditionell midsommar. Hoppas vädret blir fint, det såg ut att kunna bli lite ostadigt på morgonen, men sol till eftermiddagen.


Dans runt midsommarstången på Fredön 2009


Celines nya kläder

Känner mig nästan tvungen att visa Celines nya kläder som jag köpte idag. Hon älskade pärlorna på shorten och "Pippi-strumpbyxorna". Jag gillar att de är så glada, somriga och fina!


Jeansshorts från Kappahl och leggings från Lindex.


Vilken kanondag!

Vi har haft en så himla bra dag idag. Till att börja med blev jag oväntat ledig, då jag igår jobbade sent igår fick jag det som kompensation. Halv nio gick Celine och jag upp, himlen var helt klarblå och solen strålade. Redan där kände jag att det skulle bli en fantastisk dag. Jag hade funderat på att göra om lite i trädgården (igen...) och satte genast igång med att bygga en låda att ha kryddväxterna i, tidigare hade jag planterat dem i en kruka, men misstänkte att de skulle ha svårt att övervintra i den, så jag bestämde mig för att sätta dem i marken istället.


Gräslök, oregano, citronmeliss, Timjan och lavendel

Efter en stund kom Helena och Stella och hälsade på, ungarna lekte en stund på tomten innan vi bestämde oss för att åka upp till centrum och käka lunch. Mätta och nöjda åkte vi vidare mot Barkarby handelsplats för lite shopping. Jag hittade sötaste jeansshorten till Celine och några leggings. Vi var även inne på Plantagen, så himla kul att gå där och drömma om att man har en jätteträdgård. Tyvärr är den bistra sanningen att tomten är stor som ett frimärke. Idag fick två plantor Physallis följa med oss hem.


Gott grillat

När vi kom hem var Celine inne och lekte hos en granntjej en stund. Vi grillade kycklingspett till middag och efter att vi ätit gick vi ner till sjön och badade. Nu väntar en hyrd film och lite mys. Sa jag att vi haft en bra dag?


Joker höll sig mest på land, men båda tjejerna simmade.


Mika och jag tar ett kvällsdopp.


Det växer.

Ni undrar förstås hur det går med mina och Celines seriösa trädgårdsodlingar. Det ska jag tala om.


Alla frön har kommit upp, minst visar sig morötterna, hoppas de tar sig. Rädisor gillar jag inte ens, typiskt att just de växer bäst.


En massa jordgubbar ser det ut att bli också, om inte fåglarna käkar upp alla. Ska nog lägga över nät snart.

Jag vann också!

Kanske inte i klass med ett SM-guld i agility, men iallafall ett fint pris! I ett av tälten hade Masterpet en tävling där man skulle gissa hur många nyckelringar som låg i en burk och tydligen hade jag talang för det, för min gissning visade sig vara närmast (exakt rätt?) och vinsten som bestod av en neccesär full med hundprodukter var min. Kul!


SM i ord och bild

Nyss hemkommen från SM i Karlstad och kör uppackningsracet parallellt med datorn. Vilken helg!!


Vi åkte ner redan på torsdagen, skönt att kunna köra i lugn och ro med hur många stopp man vill och ändå vara framme i god tid. Checkade in i stugan och grillade gott. På fredagen var det dags för veterinärbesiktning, parad, invigning och lottning. Lova fick startnummer 22, alldeles perfekt tyckte Rikard. Mika och Joker fick följa med och gå paraden, Mika var duktig. Joker också förstås.


Första loppet på lördagen var individuell hoppklass, Lova gick kanonbra och vann klassen. Det bäddade såklart för riktigt guldläge inför söndagen eftersom man slår ihop de båda individuella resultaten, ett lopp per dag. I lagklassen diskade sig Lova, snopet och oväntat, egentligen en enkel passage, ett bakombyte på långhoppet och sedan skulle man 180 grader tillbaka in i banan, svårigheten som vi inte räknat med måste ha varit att hunden skulle hoppa rakt ut mot "ingenting". De förstod såklart att de skulle tillbaka in mot banan och hon drog för tidigt. Snabbt gick det och innan Rikard hann reagera satt hon på fel hinder. Laget kom runt på övriga tre hundar men med drygt 17 fel och låg inför finalen på en sjätteplats. Mika fick några simlektioner av Flaxa och Flicka efter att dagens klasser var klara.


Vädret var ganska ostadigt på lördagen, det växlade snabbt mellan regn, sol och moln. Överlag tyckte jag ändå att det var bra väder och idag, söndag, har vi inte fått en droppe regn. På morgonen var det väldigt kallt, men egentligen ska man ju inte klaga, vem vill köra agility i trettiogradig värme? Campingen vi bodde på hade studsmattor som Celine tyckte var roliga.


Mika har varit en riktig pärla under helgen. Det känns så mycket bättre nu när jag ser "problemet med öppna ögon", istället för att blunda för det som att det inte finns. Nu känns varje lyckat möte eller kontakt som en seger istället för att jag ska känna mig ledsen över att hon gruffar lite eller surnar till en ynka gång. Jag räknar lyckade kontakter istället för misslyckade så att säga. Och den här helgen har vi inte behövt lägga till ett enda på "misslyckandelistan" Duktiga Mika! Som besöning har hon fått en ny leksak, några tuggben och ett par klickrar. Hon träffade alla sina syskon på plats också.


Inför dagens finaler var det fullt av folk och stämningen var på topp. På morgonen gick lagloppen, först small. Alla fyra hundarna i Lovas lag nollade och de vann faktiskt klassen, tyvärr hjälpte det inte totaltresultatet särskilt mycket eftersom de hade med sig en del fel från gårdagen. En placering avancerade de och slutade på femte plats.Slutligen var det dags för de individella agilityklasserna som skulle avgöra vilka som blev svenska mästare. Först ut gick small och Rikard startade sist eftersom man använder omvänd startordning utifrån resultatlistan. Det var så grymt spännande och när bara tre hundar återstod, alla som sprungit in på samma sekund dagen innan var det olidligt. Lova är inte jättesnabb i agilityklass eftersom Rikard måste bromsa henne lite på kontaktfälten, så vi visste att de två som låg precis efter skulle kunna ta in tid och gå om Lova. När första fick fem fel var det bara förra årets vinnare Maja kvar och efter ungefär halva banan körde hon bort sig och det var bara Lova kvar. Det som krävdes var förstås ett felfritt lopp, rätt snabbt, men inte med samma tidspress som skulle ha varit om de två föregående hade nollat. Lova kör ett fint lopp och går i mål felfri. Känslan är så obeskrivlig! Äntligen!! SM-GULD! Lova är inte bara bäst för oss, hon är bäst i hela Sverige, Tjohooo!! 

Nu ligger hon i sängen och rapar högt efter allt gott hon fått äta, säkert kommer det att märkas på magen imorgon, men det tycker hon nog att det var värt.

Det har verkligen vart ett kanonbra SM, allt var varit toppen, tävlingsplatsen, banorna, försäljningen, vädret, funktionärerna och självklart resultatet! :)

Är det någon som har foton eller filmer på Lova får ni gärna maila mig sandra@villemo.se


SM-GULD!!! Rikard och Lova gjorde det, de ...

img_6807 (MMS)

SM-GULD!!! Rikard och Lova gjorde det, de gick ut som sista hund, höll för pressen och nollade. Wiiiii!!!


Lagklassen är körd, tyvärr diskade sig Lov...

img_6807 (MMS)

Lagklassen är körd, tyvärr diskade sig Lova, hon missade i ett bakombyte och tog fel hinder. Totalt fick laget 15 fel + ett par tidsfel De ligger sexa inför morgondagen. Efteråt gick vi ner till sjön och hade simskola för Mika, efter en stund badade hon riktigt mycket :)


Första loppet i hoppklassen avklarat, Lova...

img_6807 (MMS)

Första loppet i hoppklassen avklarat, Lova gjorde ett kanonlopp och leder inför morgondagen! Snart dags för agilitylagklass, men först lite lunch.


Tältet är uppsatt, veterinärbesiktninge...

Tältet är uppsatt, veterinärbesiktningen avklarad och lite shopping är gjord. Nu slappar vi en stund i stugan innan det är dags för invigning och parad inne i Karlstad. Vädret är minst sagt varierande, alldeles nyss regnade det, nu skiner solen.


Vi är på campingen, kanonläge så nära tävl...

img_6807 (MMS)

Vi är på campingen, kanonläge så nära tävlingsplatsen man kan bo. Vi har grillat (läs bränt) hamburgare och tar det lugnt ute på altanen nu. Imorgon är det veterinärbesiktning och invigning med parad. Och så ska tälten upp, misstänker att bara det kan bli en upplevelse i sig...


Vi lämnar precis Mariebergs köpcentrum, ja...

img_6807 (MMS)

Vi lämnar precis Mariebergs köpcentrum, jag älskar verkligen att strosa runt där, rent och fräscht, flera matställen, alla butiker man behöver och gratis toaletter. Kan inte bli bättre. Jag kan tänka mig att flytta till Örebro, bara för Mariebergs skull. Nästan iallafall.


Nu åker vi!

Nu åker vi till SM i Karlstad!
Mobiluppdateringar kommer med all säkerhet under helgen :)


Pimp my takbox

"-Hej, jag heter Sandra, jag är dekorplastmissbrukare"
"-Hej Sandra"

Vi fick en takbox av snälla Monika för ett tag sedan och nu ikväll bestämde jag mig för att ge den en liten ansiktslyftning inför SM-resan. Tanken är väl sedan att vi mest ska använda den till våra fjällresor för snowboardarna. Då får jag väl klippa ut mitt och Rikards namn och så en snygg siluettbild på oss förstås och klistra fast istället ;)

SM-packning och Glad Mika

Direkt efter jobbet idag mötte jag upp Rikard, vi tog en snabb middag på vägen och åkte till klubben. Med tjugo minuter kvar till mötet vi skulle på började passade jag på att träna lite med Mika. Jag är löjligt sugen på agilityn, fast jag vet att hon är liten och att det inte direkt tjänar någonting till. Förutom att det är himla roligt förstås. Tidigare har hon fått testa de runda tunnlarna några gånger, hon tyckte direkt att det var väldigt roligt och blev på gränsen till besatt. Så fort vi landade på klubben ville hon dra dit och tokrejsa i tunnlarna så jag la ner det ganska snabb. Idag fick hon springa runt ett par hinderstöd och gjorde det med bravur och stor glädje. När vi ändå var igång testade vi platta tunneln också. Jag säger bara det. Hon är en fuskhund. Hata mig om ni vill, men det är ju läskigt hur snabbt och enkelt de lär sig. Det svåraste verkar ju vara hur man får dem att inte lära sig saker hela tiden. Allt fastnar ju direkt, både positivt och negativt förstås. Varför väntade jag så länge med att skaffa BC? Det här är grymt kul och jag har en glad Mika igen, trots att tratten sitter på just nu!

Nu borde jag ta tag i packningen till SM, vi åker redan imorgon förmiddag för jag vill stanna och shoppa längs vägen och göra en massa andra saker så det lär nog ta hela dagen ändå innan vi är framme. Vi har bokat stuga på campingen som ligger precis vid skutberget och på fredag dyker Rikards familj upp också. Ska bli så himla kul! Hoppas vädret blir lite bra också, som det ser ut nu får jag packa ner alla typer av kläder, för både sol och regn.


Idag är det verkligen varmt, sitter ute oc...

img_6807 (MMS)

Idag är det verkligen varmt, sitter ute och jobbar. Mest på solbrännan just nu faktiskt ;)


Ledsen MikaMikas bitsår i örat ser inte så bra ut och hon vill gärna klia sig där så fort jag har gjort rent det, så nu har tratten åkt på. Hon är inte alls glad kan jag meddela.

Spår och saker man vet men behöver påminnas om.

Inspirerad av Ullis gav jag mig ut i skogen och gick ett spår till Mika nu ikväll. Cirka 50 meter långt som låg runt en kvart innan hon fick gå på. Hon tog upp det nästan direkt och spårade fint. Mika fick låna Jokers sele och tre ihopsatta koppel fick fungera som lina, behöver nog inhandla lite utrustning på SM nästa helg. Kul att variera sig, det var nog åtta år sedan jag gick ett spår senast. Vi lär nog aldrig tävla bruks (?) men absolut spåra mer och säkert även testa sök.

     
Tog några bilder med telefonen, inte lätt med skakig hand och kuperad terräng...

Jag har funderat mycket på det här runt Mikas beteende och fått flera bra idéer och tankar. Anna påminde mig om det som egentligen är självklart "Säg inte vad jag inte ska göra utan säg vad jag ska göra". De orden ska verkligen försöka genomsyra min träning med det här. Jag har aldrig förespråkat tuffa metoder och har ingen lust att göra det heller. I lägen där det redan hettat till finns kanske inget val, men nu ska vi jobba på att undvik att hamna i dem överhuvudtaget.


Min finaste lilla Mika <3

Balkongen - före och efter

Kommer ni ihåg hur balkongen såg ut innan jag satte igång? Om inte, kolla här:Efter stor möda och besvär fick vi hissa upp soffan via balkongen, den var för stor för att ta upp genom vår svängda trappa inomhus.Lite kuddar och fitar och såhär mysigt blev det. Jag tänkte hänga upp något draperi eller jalusi också, för att skydda mot väder och vind, och nyfikna grannar ;)


Folksam Cup Kvaltävling

Idag har vi varit i Märsta, Rikard och Lova har deltagit i kvalet till Folksam Cup och samtidigt passat på att kolla av formen inför SM nästa helg, man kan väl säga att de lyckades väldigt bra med båda delarna. Det började med agilityklass, prio ett var bra kontaktfält, alla satt och tiden räckte till vinst och därmed ledning inför hoppklassen. Även där gjorde hon ett fint felfritt lopp på bästa tid och totalt sätt vann de då förstås, kvalet till Folksam Cup är klart och SM-formen kanonfin! :)Mika fortsätter att både göra mig stolt och glad och lite bekymrad och ledsen. Vi tränade lite nere på en plan och hon är underbar att jobba med, ambitiös, lyhörd och alldelles perfekt. Det tråkiga var att hon vid flera konfrontationer med hundar "snedtände" och blev sur. Jag sa såklart till henne att det är ett beteede jag inte önskar, men ändå känns det som att hon går "vinnande" ur alla sådana här situationer, hunden hon ger sig på tar ägaren såklart snabbt undan om hon dummar sig och Mika "lyckades". Svårt det där. Lite motstånd mötte hon dock på genom sin storasyster som gav henne ett nyp i örat och blodvite uppstod, ingen större fara dock. Lilla Mikan, hon är ju så gullig och go egentligen, nu framstår hon som ett odrägligt monster :(

Tjuvtitt och filmkväll

Balkongens myshörna är snart klar, bara en liten grej som saknas och den ska jag införskaffa imorgon. Då kommer också foton på helheten! En liten tjuvkik kan jag dock bjuda på redan idag...Rikard tog med sig Celine och Lova och åkte och tränade hemma hos en av sina lagkompisar på eftermiddagen. Jag var hemma och planterade bärbuskarna, latade mig och la ut ett gäng annonser på Tradera. På vägen hem hyrde de en film och köpte Häagen Dazs = Lyckad lördagkväll!

Nya bärbuskar... och lite nötter.Vi var och handlade nya bärbuskar igår, jag slog till på en röda- och en svartavinbär.Rikard som tyckte det lät roligare med hasselnötter valde det mer exotiska alternativet. På etiketten utlovas "Fruit guarantee after one year". Spännande och se om vi kan skörda egenodlade hasselnötter nästa höst då?

Mata sniglarnaVi har problem med både mördarsniglar och vanliga små sniglar med hus som äter upp blommor, växter och bär i trädgården. Förra året använde jag Snigel effekt med gott resultat och igår när regnet kom kröp sniglarna återigen fram. Med samma vapen gick jag ut för att råda bot på problemet. Celine konstaterade glatt att vi matade sniglarna. Jag lät henne tro det, delvis är det ju faktiskt sant.

Bio och mera bioAlldelles nyss kom vi hem från Kista. Vi såg Dear John, en romantisk och lite snyftig film, några personer i biosalongen storgrät till och med, jag blev mest full i skratt av deras reaktion. Vi hade inte valt filmen själva, utan Rikard fick dem på jobbet av några som bokat men fått förhinder. Mysig och ganska bra, men lite seg.
På posten idag kom min födelsedagspresent från arbetsgivaren, två biobiljetter, så snart blir det ytterligare ett biobesök, kanske nya Beck?

Det blev ett spontant biobesök, Rikard fic...

img_6807 (MMS)

Det blev ett spontant biobesök, Rikard fick biljetter på jobbet. Nu är vi i kista, har ätit och shoppat lite, strax börjar Dear John.


Vi trotsade regnet...

...och gick ut iallafall för att börja bygga soffan.


Celine utrustad i regnkläder (dags att köpa nya byxor ser jag..) och paraply.


Vi började med att skruva ihop en ram 120 x 120 cm.


Sedan ben på ramen.


Darefter skruvade vi fast en likadan ram uppepå benen.


och satte fast en ribba rakt över för stabiliteten. Nu ska allt kläs med trallvirke, men det får bli senare.

Men va f..?

Regn?! Det var ju inte vad jag hade tänkt mig. Idag skulle jag ju vara ute och bygga min balkongsoffa och måla balkongräcket. Det här går inte. Kollar vädertjänsten på Aftonbladet, den lovar uppehåll från klockan tolv, hoppas det stämmer.

Under tiden får jag väl roa mig med att färga håret, köpte en askblond variant igår, den skulle tydligen neutralisera de röda tonerna i mitt hår. Hoppas det stämmer, grå som aska har jag ju ingen lust att bli.

På eftermiddagen ska jag och Celine åka till Barkarby och möta Rikard, bärbuskar står på inköpslistan. Och en sväng till Ikea för att köpa grejer till balkongen. Kanske Chilli också? Och Bauhaus. Om det slutar regna var det ja.

Snabba ryck!När jag har fått en idé så måste jag genomföra den nu, direkt, helst med detsamma. Tålamod och att vänta har aldrig varit min starka sida. När balkongidéerna väl hade börjat ta form i mitt huvud var vi tvugna att åka och handla virke idag, för imorgon tänke jag bygga en soffa, eller snarare en bänk. Jag har massor av idéer om hur jag ska göra det mysigt med kuddar, filtar, växter, ljuslyktor och hyllor. Åh, vill börja NU, men jag borde kanske laga middag istället klockan är ju ändå snart åtta...  


Vi har planterat rädisor, morötter, sallad och broccoli.


UnderhållningBarnet tycker tydligen att mamman är tråkig som sitter vid datorn. Alldelles nyss kom hon bärande på sin keyboard och nu spelar hon och sjunger för full hals precis brevid mig.

Mer odlingar och balkongrenovering?Ledig idag. Vädret är ganska trist, men det regnar iallafall inte så jag passade på att plantera om på tomten, båda buskarna med blåbär flyttades och en ny pallkrage fylldes med jord. Tanken är att Celine ska få odla lite lätta grönsaker där, typ morötter. Att odla i pallkragar är verkligen så smidigt, minimalt med ogräsrensning och inga hundar i trädgårdslandet, dessutom tycker jag att det ser snyggt och prydligt ut. I gropen brevid blåbären tänkte jag sätta en liten buske röda vinbär, ska bara köpa det först. Vår gräsmatta är fortfarande fläckvis helt död efter att jag gödslat den :(När jag stog på balkongen och tog fotot över tomten insåg jag att vår balkong verkligen ser bedrövlig ut och är lite av en bortglömd del av vårt hus. Det blir ju aldrig att man är där, sitter vi ute gör vi ju det nere på altanen. Funderar på om man skulle använda den mer om man gjorde det lite mysigt med möbler, växter och lampor? Den är lång och smal, inte helt lätt, förslag?

Gröna Lund

Jag älskar att åka karuseller och sånt, blir aldrig åksjuk och är totalt orädd. Idag efter barnens skolavslutning åkte vi ett gäng med dem till Gröna Lund. L gillar också att åka så vi hade en toppeneftermiddag. Vädret var alldelles perfekt och köerna jättelånga, men oss gjorde det ingenting eftersom vi fick gå in genom utgången hela tiden och alltså slapp köa, dessutom fick vi åka attraktionerna flera gånger i rad om barnen ville det.


Vi "värmde upp" med de mindre karusellerna, här i Tufftuff-tåget. (Har jag ovanligt lång hals?!?)


Lilla fritt fall.


Sockervadd såklart!


Vi är på Gröna Lund! Hård dag på jobbet ;)

img_6807 (MMS)

Vi är på Gröna Lund! Hård dag på jobbet ;)


Vinst i Knivsta och Mika en sur bitch?

Nyss hemkomna från Knivsta, i sista klassen gick Lova som på räls och vann.

Mika var med och skötte sig både bra och dåligt kan man säga. Jag har en del tankar i huvudet som jag behöver ventilera och kanske få hjälp med hur jag ska lösa. Vi börjar med det bra. Hon är en härlig och intensiv hund, det har jag skrivit många gånger, vi tränade lite sitt/ligg kvar med störning av både leksaker och andra personer och hundar en bit bort och hon var kanonduktig. Med människor är hon alltid toppen, älskar all kontakt! Är vi nära agilityplanen kan hon få ryck och vilja skälla eller kasta sig emot hundarna som springer om de faller in i kategorin "rolig" i Mikas ögon, men det har blivit mycket bättre och hon är betydligt lugnare än för bara två veckor sedan.

"Problemet" som nu tycks ha uppstått är att hon kan bli sur och bitchig mot andra hundar. Jag har aldrig stött på det här problemet förut, sheltiesarna har alltid rättat in sig i ledet och tagit den platsen som har blivit över så att säga, aldrig direkt mätt sig eller orsakat trubbel med andra hundar. De är behagliga att ha för att de alltid smälter in så bra. Mika funkar (hittills) bra med de flesta hundar, särskilt om man bara släpper ihop dem direkt utan konstigheter. Får hon "nästan komma fram" blåser hon lätt upp sig och det blir snabbt spänt. Samma med hundar som visar lite attityd, hon svara direkt med samma mynt. Jag känner mig lite handlingsförlamad och osäker på hur jag ska agera, nu har jag gjort så att jag helt enkelt fysiskt plockar bort henne, en enkel korrigering räcker inte, då låter hon ännu mer, så rätt hårt har jag fått ta i. Rätt eller fel? Vad ska jag annars göra? Skvallerträning kanske ni säger? Men hur funkar det i situationer där hundarna redan har tagit kontakt och det helt plötsligt blir en fnurra på tråden? Hur hjälper jag Mika att få social kompetens?

Vi är på en inofficiell kvällstävling i Kn...

img_6807 (MMS)

Vi är på en inofficiell kvällstävling i Knivsta. Rikard och Lova har kört ett lopp som slutade i disk, det strulade på flera ställen och Rikard tog om kontaktfält. Snart är det dags för hoppklassen, sedan hemåt. Jag är snart helt uppäten av alla mygg...


En fortsättning...

Vilka har snyggaste brevlådan i stan?

Majoriteten här hemma vann så det blev en sheltie på brevlådan, men jag har en border collie också som jag just klippt ut, vart ska jag sätta den?

PoolCeline gillar att bada, men det är så himla jobbigt att ha en sådan där liten pool. Är det fint väder flera dagar i sträck vill hon såklart bada hela tiden, men vattnet måste bytas varje dag = drygt som tusan! I helgen bestämde vi oss för att köpa en lite större pool med reningsverk som kan ha samma vatten hela sommaren, men ingen jättestor eller djup, för vi vill ju att Celine ska kunna bada och leka utan att vi behöver vara i. Hittade en alldelles lagom stor till bra pris så den fick det bli. Nu väntar vi bara in värmen och solen sedan ska vi sätta igång.

Den fantastiska dekorplasten

För en tid sedan var jag mer eller mindre besatt av allt kul man kunde skapa av dekorplast, som ni kunde läsa här, och lite här och ännu mera här och här.

Idag dammade jag av en rulle svart plast jag hittade och satte igång när kreativteten flödade. Den här gången blev det väggen ovanför hundarnas vattenskål i köket som fick sig en liten ansiktslyftning.Jag hade bestämt mig för att ett par tassar på väggen skulle passa bra. Googlade efter fina tassar, skrev ut och klippte sedan ut dem. Ritade av tassmallarna på baksidan av plasten och klippte ut dem, sedan var det bara att klistra fast på väggen. Medan jag pysslade kom jag på massor av andra idéer som jag ska förverkliga inom snar framtid.


Fiiint va?


Trädet är borta...

...eller iallafall alla grenar med löv, kvar står stammen ett tag till.Mina föräldrar var här och åt middag ikväll, samtidigt passade pappa på att hjälpa Rikard att få ner de sista grenarna från trädet. De lutade in mot våran och grannens tomt så med hjälp av rep kunde vi dra grenarna så att de föll rätt. Så himla skönt att äntligen ha blivit av med det, inga fler löv och framförallt, sol hela eftermiddagen!

Heldag utomhus

Det är så fint väder ute att jag knappast sitter inne framför datorn, därför blir det också lite sparsamt med uppdateringar. Antar att det samma gäller er andra, inte så många som sitter inne och läser bloggar nu?På förmiddagen åkte vi ill Solna-Sundbybergs BK, egentligen hade vi ställt klockan på 07.00 för att Rikard skulle köra som föråkare i agilityklassen, men en sovmorgon lockade mer just då och vi låg kvar i sängen två timmar till istället. Vi tog bara med oss Mika och minglade lite, hon fick busa med sina syskon och vi träffade Thea som tävlade lag där.På vägen hem stannade vi på Plantagen och jag sprang in för att handla lite blommor. De sitter redan i sina krukor, under tiden jag planterade sågade Rikard ner några grenar från ett gigantisk träd som skuggar halva vår tomt, meningen är att hela ska bort, men den grenen som är kvar behöver vi lägga ett rep om och dra utåt innan vi kapar det, annars kommer den att falla fel.Såhär ser trädet ut just nu, rätt töntigt med en stor gren på bara. Nu ska vi gå ner till sjön och bada, iallafall hundarna, kanske tar jag ett dopp också?


Äta uteJag gillar att äta utomhus, maten smakar mycket godare och att kunna grilla är toppen. Ikväll var det lite svalt när solen började gå ner, men det spelade ingen roll, vi satt ute iallafall. Åh, vad jag älskar att vi har hela långa sommaren framför oss!!


Celine satt vid sitt nya bord. Blommorna valde hon med bestämdhet själv, det skulle absolut vara gula blommor., Bra tyckte jag, Tagetes är typ de billigaste och enklaste blommorna man kan hitta ;)


Hundarna fick också äta middagen ute idag.


BakatVi väntar besök i eftermiddag så hela förmiddagen har Celine och jag ägnat oss åt att baka och städa. Rikard är och tränar på en tävling i Sundbyberg.Roligast var att få äta upp resterna ur skålarna tyckte Celine.Det färdiga resultatet, kladdkakemuffins och kolakakor.Nu är Celine ute och leker på gården, Mika tittar längtansfullt ut.


Studenten

I dagarna är det massor av ungdomar som tar studenten. Jag minns min egen student, det var precis lika fint väder den dagen som det är nu. Vi började med champangefrukost och jag hade skavsår av mina nya skor redan innan jag kommit fram till skolan. Efter att vi sprungit ut åkte vi ett helt gäng på ett flak, det var en så himla lyckad dag som jag skulle vilja uppleva igen och igen!


Vår bil, kommer ihåg hur pirrigt och roligt det var att fixa allting dagen innan studenten.


Finaste Joker var med.


Första besöket hos tandläkaren

Runt treårsåldern blir barnen kallade till tandläkaren för första gången och igår var det dags för Celine. Jag hade listat henne hos samma tant som jag går till och de första besöken handlar mest om att skapa en avslappnad och positiv inställning till tandläkaren.Celine fick provsitta stolen och åka lite upp och ner. Tandläkaren visade några olika verktyg och räknade hennes tänder. Avslutningsvis fick hon med sig en tandborste och välja en liten present ur en låda innan hon stolt gick hemåt.


Vallning hos Eva

Vi har haft en helkväll hos Eva i fårhagen med vallning, korvgrillning och fika. Mika har egentligen bara träffat får en gång och det var samma dag som jag hämtade henne hos Britt, så hennes erfarenhet av får är lika med noll. Jag hade ingen aning om hon skulle gilla det, bli rädd eller inte bry sig alls.Mika tyckte mest fårbajset var intressant, någon gång när fåren satte lite fart tittade hon upp, annars var nosen i marken mest hela tiden. Hon är ju bara fyra månader, så någon panik verkar det knappast vara, intresset vaknar nog med tiden. Nu tänkte jag att vi ska försöka besöka lite olika får under avslappnade förhållanden för att bli lite vana, både hon och jag.Det var roligt och intressant att se de andra lite äldre valparna. Jag fick testa att själv flytta fåren och även prova att valla lite med Kellie. Svårt och förvirrande innan man förstår allt och har koll på sig själv, hund och ett gäng får, men roligt!

Gott folk, sämre kan man ju ha det :p

img_6807 (MMS)

Gott folk, sämre kan man ju ha det :p


FjärilsfrukostIdag hade de föräldrafrukost klockan 8.00 på Celines förskola.Undrar om de alltid serveras såhär lyxig frukost på dagis med melon, vindruvor, apelsin, flera sorters pålägg och bröd, grönsaker, fil, flingor mm...Efter frukosten släppte de ut fjärilar som de fött upp under våren.


Djur och barnTänk vad alla barn som växer upp utan djur i sin närhet går miste om.


Juni

Idag blev det juni. Det är nog min favoritmånad, det är grönt och fint ute, vädret är förhoppningsvis bra och man vet att man fortfarande har hela sommaren framför sig. I juni infaller dessutom både min födelsedag och midsommarafton = Minst två garanterade tårtdagar. Om en vecka har vi skolavslutning på jobbet, även om jag inte får ledigt då känns det ändå som någonting jag ser fram emot. Det är härligt med sommar!


Mika 4 månaderMika har nu blivit 4 månader. Hon mäter 41 cm i mankhöjd och väger 8,7 kilo. Tidigare har jag tyckt att Mika har lyssnat hyfsat när vi varit ute och gått i till exempel skogen, just nu är hon helt döv. Drar runt som en galning och kommer inte alls på inkallning. Under "kontrollerade former", det vill säga träning på typ tomten är hon däremot väldigt duktig och lyhörd. Annars är väl det största som har hänt sista tiden att öronen har lagt sig ner igen, först ramlade det ena ner och nu båda efter att ha stått rakt upp i flera veckor.


RSS 2.0