Filmad ridhusträning

Idag var vi och tränade i ridhuset för andra gången. Mika fick vara med lite mer idag och körde nog mer agility än hon gjort sammanlagt i hela sitt liv. Tidigare har vi bara testat tre, kanske max fyra hinder i följd, nu fick hon köra upp till 7-8 stycken. Gissa om hon var lycklig. Fint skötte hon sig också, ett par pinnar rev hon mest när hon får springa på låga höjder, då bryr hon sig knappt om att hoppa ibland. Jag trycker inte på henne någonting utan låter henne jobba i lugn och ro och försöker vara ganska tyst, Mika lyhörd och det känns som att hon alltid jobbar för att göra rätt. Jag ser på filmerna att hon är väldigt vid emellanåt, men det beror säkert till stor del på att jag inte jobbar henne särskilt mycket i svängarna heller, utan låter henne bara mjukt följa mig. Hon är smidig och lätt, så att hon kommer att lära sig att vända tight och fint är jag övertygad om.


StompÄnda sedan jag var liten har vi åkt till Idre varje år, både sommar, vinter och höst har jag varit här, Celine är döpt i fjällkapellet i Idre och jag har även lite släkt här. En Idreresa känns inte riktigt fullständig om vi inte äter stomp, ett slags tunnbröd som bakas i en liten stuga i byn. Det är möjligt att det finns på andra ställen också men jag har bara ätit det här och det är så himla gott! 
I längdspåretEfter lunch idag hyrde vi längdskidor och gav oss ut i spåret. Mika fick följa med och tyckte det var hur roligt som helst. Vädret var perfekt, men jag tycker inte att det är särskilt kul, för min del hade det gett minst lika mycket att promenera samma sträcka. Min teknik är usel, så jag fick ont i armar och axlar nästan direkt, kanske blir det lättare och därmed roligare med lite träning? Till nästa år ska jag skaffa bra utrustning till Mika så får hon hjälpa till att dra mig, hon skulle älska det, så det blir ju en riktig win-win situation :)

Lova 8 år!

Idag för exakt åtta år sedan föddes Lova i Svenljunga. Grattis Lova!


I Askeland


Maskoten här i Idre fjäll är en ren vid namn Aske, han återfinns både i form av olika statyer och figurer, men även utklädd i en "levande" variant som barnen kan träffa på lite olika platser.


Idag har Celine åkt skidor flera varv i Askeland, en barnbacke genom skogen med olika hus och figurer längs vägen.


Hon tyckte det var både roligt och spännande och letade efter trollen ;)

...och kvällar i fjällen.
Dagar...

Nu har halva veckan här i fjällen passerat och idag har vi haft ytterligare en solig och fin dag i backen, den enda nackdelen är att det har varit väl kallt ute, -20 grader som kallast nere i dalen i morse, annars låg det på 10-12 minusgrader under dagen. I solen kändes det ändå helt okej. Imorgon ska det bli lika fint väder, men mildare enligt prognosen och vi planerar att byta utförsåkningsutrustningen mot längdskidor på eftermiddagen.Vill man ha någonting gjort...

Jag har ju som sagt planerat för en (kort?) karriär i freestyle, men när jag väl bestämt mig och planerat program och allt hittade jag inte en enda tävling som passade oss. Vad gör man då om inte fixar det själv? ;) Nu kommer vi på Bro-Håbo Bk arrangera tävling den 24 april, så då blir debuten. Kul!

Ännu en bra dag i backen

Vi har haft ytterligare en solig och fin dag i backen, Celine blir tuffare och uthålligare för varje åkpass och tar sig snabbt ner för blå backen med selen på. Hon älskar att åka sittlift och vill bara åka mer och mer.


Första dagen i backenNu har vi avverkat första dagen i backen och det känns verkligen i benen! Jag är helt slut efter att först ha åkt själv, sedan hjälpt Celine som både tog sig ner för en hel backen med sele och sedan åkte sittliften upp och slutligen både tränat och promenerat med Mika. Vi har haft jätteskönt väder, runt nollgradigt och delvis sol. Jag fryser nästan jämt och är från och med i år utrustad med både värmesulor och vantar i keramisk textil svettades till och med idag, vi får väl se om de håller mig varm senare i veckan när det ska bli kallare. 


Hundgänget vi har med oss, Lova Mika och Saga.

Mer om Saga

Nu har Saga varit vår (eller Rikards då...) i en vecka, men eftersom hon har bott här i flera veckor innan det så tycker jag att vi känner henne ganska bra vid det här laget. Flera ville veta mer om Saga, därför tänkte jag köra en liten presentation av vår nyaste familjemedlem.

Saga är uppfödd av kennel Topshell's och har bott där ända fram till hon flyttade till oss. Hennes mamma heter Shellrick's Primrose och pappa Elvarheim's Mystery man. I stamtavlan heter hon själv Topshell's Miss Mysterious (eller är egentligen reggad som Mysterius). Hon är född 26/2 2010.

Saga är ett energiknippe av stora mått, det är sällan hon är stilla och är alltid på gång om det händer något. Det bästa hon vet är att få springa fort, fort i skogen, att komma tillbaka är inte lika roligt. Hon har attityd och humör, men är ändå mjuk precis som en sheltie ska vara. Saga är orädd och social och framförallt är hon en otroligt glad hund, svansen viftar jämt och ingen är lyckligare än hon när väckarklockan ringer strax efter fem på morgonen. Hon är inte så van att träna på det sättet vi jobbar på, men gör framsteg hela tiden även om hon många gånger föredrar att köra sitt eget race. Nu ligger vår utmaning i att värdesätta samarbete högst och visa henne att allt blir ännu roligare om vi gör det tillsammans. Hon kampar och leker gärna, dessutom älskar hon godis, så förutsättningarna för att det ska bli riktigt bra finns absolut där.

Saga mäter drygt 34 centimeter i mankhöjd och vi räknar med att hon inte växer något mer och hon blir alltså en smallhund precis som Lova. Uppfödaren kallade henne egentligen för Trolla, men vi hade svårt att säga det och ropade Troll hela tiden, Celine tyckte hon skulle heta Saga och så fick det bli. Hon verkar inte ha gjort så stor affär av att byta namn och lyssnar lika bra/dåligt på Saga som Trolla ;)


Mot fjällen

Imorgon åker vi till Idre fjäll och blir borta i en vecka. Hela kvällen (sånär som på en liiiten shoppingtur i Barkarby) har vi ägnat åt att packa. Jag har sorterat, vikt, plockat i, ändrat mig och tagit ur, skrivit listor, bytt, lagt i lite till och nu tror jag att vi inte har glömt alltför mycket. Känslan av att man inte riktigt har fått med allt är så jobbig, men det viktigaste är med iallafall. Ett år glömde Rikard faktiskt alla skidkläder hemma, så det misstaget gör vi inte om igen. Det kommer att bli trångt i bilen med alla väskorna trots att vi har takbox, som tur var har Rikard köpt en ny, större bil som han hämtade igår, så det ska nog gå bra. Alla hundarna utom Joker följer med, han mår inte så bra av kylan och orkar inte hänga med ute, så han får lite semester från ungdomarna. Celine ska förstås också med plus fem till ur släkten, så vi har både barnvakt och hundvakt fixad på plats.


Alla tjocka vinterkläder sög vi ihop i "plastpåsar" med dammsugaren, så det blev bara platta paket av dem.

FotobokenIdag kom fotoboken jag fick gratis från Fotoklok. Jag skickade efter den i fredags och precis som utlovat kom den efter fyra arbetsdagar. Boken innehåller bilder från våra resor, både utomlands, till fjällen, på kryssning och till Gotland. Celine blev jätteglad och har tittat, pekat och pratat om alla foton flera gånger om. Boken har hårda pärmar och tjocka, lite blanka fotopapper till blad, färgerna känns fina, men några foton blev lite mörkare än jag räknat med. Det här med fotoböcker är verkligen ett smart och rolig sätt att göra något med alla foton man har som bara ligger på hårddisken annars. Rekommenderas!


Sommarlängtan och planer

Nu är jag verkligen less på vintern, så länge det var snö och halkfritt var det helt okej, då kunde hundarna springa lösa och barnet åka snowracer på promenaderna. Nu kommer vi knappt utanför dörren för att det är så halt. Att träna ute är helt otänkbart och jag börjar känna rejäl tristess. För att göra det hela ännu jobbigare så är vi bara i januari än sålänge, det kan alltså hålla på såhär i ett par månader till i värsta fall...

Jag försöker underhålla mig med att planera, först ut på hundfronten står en vallningskurs i februari, om vädret tillåter det förstås. I mars har vi tänkt tävla lydnadsklass 2 och i april väntar freestyledebut. Däromkring startar vår apellkurs i spår också. Det största och viktigaste i tävlingssammanhang som händer i maj är landslagsuttagningarna.

I juni går SM, i år riktigt nära, bara 20 minuter hemifrån. Helgen innan är jag tävlingsledare på vår egna tävling på hemmaklubben. Juli kommer att bli årets tävlingsrikaste månad utan konkurrens! Vi börjar med tre dagar på Gotland, stannar där och semestrar ytterligare ett par dagar för att sedan åka vidare mot fyra dagar i Skutskär, därefter tar Fagersta vid med två tävlingsdagar och helgen efter bjuder Ulricehamn på tävlingar. Den 26:e har Knivsta klämt in en tävling och avslutningsvis kör Gagnef-Floda sista helgen i månaden. 14 tävlingsdagar på en månad känns nästan för mycket, så vi kommer antagligen att få stryka någon, Fagersta ligger nog närmast till hands att skippa då eftersom de ligger direkt efter Skutskär.

Sedan kommer augusti och då får Mika äntligen tävla agility, som hon längtar ;)


Gotland förra sommaren, en av årets höjdpunkter!

På min arm idag.Jag gillar armband och har alltid minst ett par stycken på mig. Idag hade jag för första gången två som Celine har gjort, kanske lite väl färgstarka för min smak, men hur skulle jag kunna låta bli att bära något som min älskade dotter har tillverkat? De fick ta plats brevid min klocka på vänsterarmen.På höger arm hade jag några armband som mer liknar de jag vanligtvis bär.

Första ridhusträningen

Idag flyttade vi hindrena till ridhuset och hade även vår första träning där. När vi planerade för vinterträningen så räknade vi inte med att det skulle komma kopiösa mängder med snö redan i november, därför tänkte vi att det var lagom att börja efter julhelgerna. Med facit i hand hade det nog varit bra att flytta dem tidigare, men vi har trots snön ändå kunnat träna ganska mycket på plogade planer. Idag bestod marken runt klubben bara av vatten och is så då kändes det riktigt bra att kunna flytta in alla hinder. Vi hade med oss Mika, Lova och Saga. Det stod banträning på schemat och Lova var förstås den enda av våra hundar som kunde delta i den. Mika fick köra ett par hopphinder och tunnlar och var mer än glad om man säger så. Saga fick mest socialisera, springa runt i ridhuset och leka med husse. Efter fem timmar, varav tre med träning är vi ganska trötta och ska efter en dusch sjunka ner framför TVn och se Solsidan.


Jag hade med mig kameran, men tog bara en enda bild och den blev inte bättre än såhär...


Lördagspyssel

Eftersom Celine och jag är ensamma här hemma ikväll köpte vi lite pyssel att sysselsätta oss (Celine) med. Det blev något som heter Bindeez. Hundratals (ja, hela 750 stycken...) små pärlor ska sättas ihop i mönster, sprayas med vatten och sedan vara klara när de torkat. Det lät ju enkelt och Celine gick i spinn när hon såg att man kunde göra ringar.Tyvärr visade det sig inte vara så enkelt som jag hoppades på. Verktyget som man skulle plocka upp pärlorna med fungerade inte alls, så det blev till att använda fingrarna. Då förstod jag varför det stod 5+ som åldersrekommendation på kartongen. Celine plockade hela nävar med pärlor och mina prinskorvar kunde knappt greppa om de små färgglada kulorna. Till slut fick hon ihop några mönster iallafall, utan de medföljande mallarna. Det blev dekoration till en ring, ett halsband och ett diadem. Hur resultatet blev vet vi inte ännu, för det skulle torka minst 20 minuter, men helst över natten.


Borde jag ha köpt?

Varför är det alltid så? Man står och velar i butiken och bestämmer man sig för att avstå eller vänta, så ångrar man självklart det när man kommer hem. Nu känner jag mig förvisso ännu inte säker på att jag verkligen vill ha jackan, tänkte höra vad min andra hälft har för åsikter innan och tog ett foto när jag provade den i butiken. Celine är värdelös (bra?) att fråga, hon svarar nästan alltid likadant "-Den är fin, jag vill också ha en sådan" oavsett vad jag provar. Idag snurrade hon in sig på underklädsavdelningen och kom springande med minimala rosa spetstrosor i damstorlek som hon ville köpa, underhållande tyckte de övriga i butiken. Mitt svar blev nej, hon fick välja en sak från Toys R Us istället.Jag gillar färgen och detaljer, som skärpet i midjan. Den är tunn, men jag hoppas ju självklart på en varm vår och sommar.


Träning och tävling

Direkt efter frukosten så tog vi med oss ungdomarna Mika och Saga och åkte en sväng till klubben. Tanken var att jag skulle köra lydnad och att båda två skulle få träna lite agility. Tyvärr var det oplogat och svårsprunget, under snön fanns dessutom isfläckar, så de springiga momenten rutan och inkallning som jag behövde träna mest på gick knappt att köra. Vi nöjde oss med två hopphinder och en tunnel till agilityträningen, Saga hade snö upp på halva benen men kämpade ändå på bra och kunde både kampa och fokusera fint trots att fyra-fem andra hundar tränade samtidigt på planen. Mika var som vanligt en pärla :)

Alldeles nyss åkte Rikard och Lova mot Linköping, de ska tävla där ikväll. Celine och jag stannar hemma med de andra hundarna. Nu ska vi dock klä på oss och åka på en liten shoppingtur.


Peppad på Freestyle

Jag har ju som sagt blivit lite intresserad av freestyle och nu är jag i full gång att leta efter lämplig musik, skriva upp vilka rörelser Mika kan och planera för hur jag ska lära in fler.

”Freestylens syfte är att förare och hund tillsammans utför ett kreativt och originellt program där rörelsemönster och takt är i samspel med musiken. Programmet ska spegla ekipagets samarbete och glädjefyllda relation.”

Beskrivningen låter ju vansinnigt rolig och efter att ha läst bestämmelserna för tävling hittade jag att;

"Programmet ska vara uppbyggt kring relativt få, enkla rörelser (cirka 3-6) och enkla övergångar mellan dem i klass 1."

När jag summerade vilka rörelser och trix Mika redan kan blev det runt 10 stycken vilket innebär att vi utan större svårigheter borde kunna sätta ihop ett program för klass 1. Då återstod bara en sak, att hitta en tävling och det verkade bli den svåraste biten, som det ser ut just nu finns det inte en enda vi kan åka på. Hoppas det kommer att dyka upp fler under våren och sommaren, annars lär det ju inte bli lätt att få sporten att slå igenom ordentligt. Jag har svårt att motivera mig att träna ordentligt om jag inte har tydliga mål, som tex en tävling. Och allvarligt, trix kan man väl träna, men det kan väl inte vara särskilt många som sätter ihop program med musik och allt och dansar runt med sin hund bara därför att?

Får vi presentera......vår nya familjemedlem Saga (som Celine mer eller mindre har bestämt att hon ska heta). Tio månader gammal sheltie och tanken är att hon ska bli Rikards nya tränings- och tävlingskompis. Hon har varit hos oss ett tag på prov, men från och med idag bor hon här permanent.


(Det är den gula med kopplet hängandes efter sig, hon kommer inte så bra på inkallning än och kan vara svår att fånga...)

Arbetsveckan slut

Eftersom jag har ett så lyxigt och bra schema så gör jag helg redan ikväll, jag jobbar 80% men avverkar det på tre dagar i veckan, så nu är jag ledig fram till måndag. Det enda som är en liten parantes den här veckan är att jag ska på ett möte i stan imorgon om ett nytt lönesystem. Det känns väl sådär på en ledig dag, men jag ska kombinera det med lite shopping och dessutom ska vi göra en rolig sak till imorgon, så det är med stor förväntan och glädje jag ser fram emot morgondagen. Ni som vet vad det gäller förstår säkert vad jag syftar på, ni andra får se.

Rikard sitter just på på ett flygplan på väg hem, han flög till Danmark imorse och resan var enligt uppgift skakig och jobbig, så illa att han blivit åksjuk. Jag som hatar att flyga och bara gör det i de fall där jag anser att det är värt oron, ångesten och nervositeten är glad att jag inte var med på den resan. Nu när han skulle flyga hem gick inte planet som planerat från Danmark så de hade fått bila till Malmö och ta ett plan därifrån. Väntar på att han ska höra av sig och säga att resan gått bra.


Mina stora kärlekar.

Balans och kroppskontroll

Ikväll var vi på en kurs om vikten av att ha god kroppskontroll och balans och vad det faktiskt har för betydelse i all typ av hundträning. En tjej på klubben har utbildat sig inom området och höll nu en introduktion för oss som är instruktörer på klubben. Det var inga stora nyheter för mig, men ändå nyttigt att höra och vi testade lite övningar.
Jag tycker alltid att Mika naturligt har haft en god kroppskontroll och hon kändes tidigt stadig och stabil i kroppen. Det visade sig också idag, hon tog sig ganska enkelt upp på den lilla bollen och var klok och smidig i alla övningarna. Jag känner mig mycket nöjd med hur Mika är träningsmässigt, vid jobb gör hon alla uppgifter snabbt och effektivt, när det inte händer något eller om jag ber henne ta det lugnt så lägger hon sig direkt och slappnar av, ingen onödig stress alls och jag kan alltid ha henne okopplad.

Trött hund

Efter att ha sett massor av inspirerande tävlingar i helgen kom jag hem full av träningslust och motivation. Tyvärr till en inte lika peppad Mika. Hon löper just nu och är tröttare än någonsin, så fort det inte vankas promenad ligger hon och sover och sover. Vanligtvis brukar hon vara ganska lugn inne men ändå komma med en leksak eller tigga om lite aktivering då och då. Nu är hon så nöjd med att bara ligga utslagen på golvet.När vi är ute springer benen lika fort som vanligt, men i huvudet finns det mest bomull och jag tycker hon verkar lite känslig just nu. Förhoppningsvis ger det sig och hon återgår till det normala snart. Under tiden får vi aktivera oss med lättsamma och roliga saker, imorgon kväll ska vi bland annat gå en klickerkurs på klubben.


Broderat

På mässan fanns det även flera försäljare som broderade på kläder och annat, jag lät brodera Mikas namn på hennes nya täcke och Rikard vann en valfri jacka med brodyr som jag fick med mitt namn på.


Pippitröjor

På mässan sålde de en massa saker som inte var direkt hundrelaterade, som brända mandlar, mobilabonnemang, mattor och hudvårsprodukter. Jag köpte en varsin så kallad Pippitröja till mig och Celine. Celine har haft en tidigare som hon varit förtjust i, men vuxit ur. Hon blev mycket nöjd när hon fick en ny och konstaterade snabbt att den var skön. Och visst har hon rätt, den blir perfekt att mysa i när vi är i fjällen.
Summering av MyDog 2011

Nu är vi hemma från Göteborg, sex timmar och två stopp tog det, ett för middag och senare ett för lite fika. Vi har haft en rolig och lång helg med massor av bra agility, härlig hotellvistelse, trevligt sällsap, bubbelbad och udda matupplevelser. Jag har förvisso inte själv tävlat, men sett massor som gett mig inspiration, idag kikade jag bland annat på freestyle och blev lite sugen på att sätta ihop ett program. Har tidigare haft lite svårt för det och känt mig skeptisk, men efter att jag har läst igenom regerna så förstod jag att utförandet är ganska fritt, man måste alltså inte klä ut sig och spela rörmokare eller något annat. Får fundera på saken.Det var hysteriskt mycket folk idag på mässan, enligt uppgift 13000 besökare och strax innan lunch var kön utanför lång. Polis och väktare var på plats för att hålla ordning.


Runt stora ringen tränges många för att få en skymt av freestyletävlingen.


Ute regnade det och plusgraderna gjorde att snön smälte och bildade stora vattenpölar på vägarna. Snälla kyla kom tillbaka, jag vill inte ha slask och lera.


Tredje och sista dagen på mässan idag. Jag...

img_3778 (MMS)

Tredje och sista dagen på mässan idag. Jag har sett varenda millimeter så nu drar jag in mot stan med spårvagn och utforskar Göteborg. Det är hysteriskt mycket folk och kön utanför mässan är jättelång nu. Vi fick köra runt en bra stund och leta parkeringsplats imorse. Rikard har kört hoppklassen och kom tvåa nu på morgonen, igår var det stolpe ut i båda loppen.


Segrare My Dog agilitycup

Idag är det bara inofficiella agilitytävlingar på My Dog. Tävlingen går i cupform där resultatet i agility- och hoppklass slås ihop och en segrare utses i varje storlek. Lova började dagen med att vinna hoppklassen och fortsatte sedan i samma andan och vann även agilityklassen, totalt tog hon med andra ord hem segern i cupen. Jag har gjort det jag är bäst på, shoppat. Det blev ett täcke och ett halsband till Mika, två tröjor och vantar till mig, koppel till alla hundarna, leksaker, borstar, tuggben och bajspåsar.

Nu är vi på plats på MyDog i Göteborg och ...

img_4468 (MMS)

Nu är vi på plats på MyDog i Göteborg och laddade för tre dagars agilitytävlingar.


Kan man träna hunden framför TVn?Häromkvällen la jag mig i sängen för att kolla igenom DVDn som ingick till en av böckerna jag fick i julklapp, framförallt ville jag se hur de tränade in framförgåendet till apellklass. Man kan väl sammanfatta det med att jag inte blev särskilt imponerad av filmen, Mika däremot tittade med stort intresse.


Gratis fotobok!

Ni vet ju att jag ett tag har pysslat med att få ihop en fotobok med foton från Celines första år. Det var i oktober, än idag har jag fortfarande inte skickat in den. Nu kom jag över ett erbjudande på Fotoklok där man får en fotobok gratis mot att man skriver ett blogginlägg om det. Taget! Nu har jag laddat ner deras programvara och sitter och fixar ihop en ny fotobok som jag har tänkt ska skildra våra resor med Celine. Känns som att det kan vara kul för henne att bläddra själv i den och minnas.Programmet laddar man ner gratis från fotokloks sida och det verkar enkelt att använda. Jag har inte riktigt hittat alla funktioner än känns det som, men jag trixar vidare. Celine gillar det redan och vill se fler och fler foton från när hon flyger, badar, åker skidor och så vidare.


Disney on ice

Ikväll har vi varit med en småsjuk Celine på Disney on ice. Under två timmar fick vi underhållning av Musse, Kalle, Långben och alla de andra figurerna i Globen. Barnet längtar redan till nästa år, jag var väl inte lika överväldigad, men de var ju duktiga på att åka skridskor iallafall.


Drömmar om ett leende

Ikväll börjar en svensk dokumentärserie i två delar om barn som får hjälp med operation av ansiktsmissbildningar av svenska volontärer. Framförallt verkar det som att de ska operera LKG, Läpp-, käk- och gomspalt. Det är ett program som jag absolut måste se, Celine är född med gomspalt (ej i läpp- eller käke) och opererad flera gånger för det så självklart engagerar frågan mig mycket. Alla barn har ju inte de fantastiska möjligheterna som vi i Skandinavien har med professionell sjukvård.


Celine på Astrid lindgrens barnsjukhus efter andra gomoperationen November 2008.

Om man vill kan man stödja Operation smile genom att skänka en gåva. Det kommer jag att göra.

På TV4 klockan 21.00 ikväll alltså.

Vad gör vi?


Firar jul med alla filmerna. I hundbädden. Med leksakskatten.


Nya snowboardkläder

Häromdagen köpte jag nya snowboardkläder. Jag har åkt snowboard i 12-13 år och har alltid haft ganska neutrala kläder i vitt, beige, svart och blått, äntligen slog jag till på en lite mer färgglad jacka. Feg som jag är valde jag ändå svarta byxor, även om jag övervägde turkosa ett tag. Det känns faktiskt riktigt bra, även om jag helst bär mer nertonade färger i vanliga fall. Nu kommer jag att synas i backen! Om drygt två veckor åker vi till fjällen.

 
Jacka Quicksilver, byxor Ski industries


Mika 11 månader

Idag blir Mika 11 månader. Hon mäter fortfarande 49 cm och verkar inte bli större heller. 13,2 kilo väger hon. Helt perfekt liten hund!

Just nu löper Mika och vi ligger väl inte i direkt hårdträning i något speciellt just nu utan busar och har bara roligt, snön sätter stopp för det mesta, men lite smått lär vi oss hela tiden ändå.

Jag har sagt det många gånger förut, men det tål att upprepas, jag är så himla nöjd och glad över Mika. Hon är alltid positiv, lättsam och rolig att ha att göra med. Hon ställer upp och är alltid pigg när det är något på gång, men ligger lika gärna och myser med mig. Hon är verkligen hunden jag drömde om, mer kunde jag inte önska mig!


Gulle och matte

Årets...

Totalt på Årets agilityhund-listan blev Lova tvåa i small 2010.På Bro-Håbo BK blev Lova överlägsen vinnare som årets agilityhund, Mika vann lite hastigt och lustigt priset som årets lydnadshund. Ett snittbetyg på tre tävlingar räknas ut oavsett vilken klass man tävlar i.


TV hela kvällen

Idag är det återigen en sådan där tråkig dag. Jag hade storslagna planer på att träna, men eftersom det fallit runt en decimeter nysnö över natten så fick vi lägga den idén på hyllan. Istället blev det att pulsa i skogen med hundarna. Ikväll är det massor jag vill se på TVn. Fångarna på fortet, Rallybrudar, Patrik 1,5 och framförallt Hipp hipp. Jag älskar det programet och hoppas att den nya säsongen ska bli lika kul som de gamla. Redan nu kan man se dagens avsnitt på SVT Play.


RSS 2.0