Mika tränar balanshinder

Ikväll har vi varit på klubben och tränat agility. Det var en helt perfekt kväll, 17 grader, sol och helt myggfritt. Celine somnade i bilen på vägen dit så vi kunde i lugn och ro träna hur länge vi ville. Mest träning fick Saga och Mika och jag la nästan all fokus på balanshindren idag. Bäst just nu känns A-hindret, men jag tycker vi har kommit en bra bit på väg på de andra två också även om jag är långt ifrån nöjd ännu. Mika tycker gungan är lite läskig ibland och vill gärna krama den eller fega ut, på balansbommen är hon emellanåt lite vinglig och det känns som att hon inte riktigt vågar satsa fullt än. Såhär såg lite av träningen ut idag;


Mors dag



I helgen har vi varit på landet, mors dag igår firades traditionsenligt med två givna ingredienser, tårta och trisslotter. I övrigt har vi mest tagit det lugnt och tränat lite hund de senaste dagarna.


Mika njöt av semestern på landet kan man säga.

En eftermiddag hos veterinären

Vi har haft en jobbig och omtumlande dag. Allt började bra, jag fick sovmorgon till tio då Celine inte var hemma. Duschade och satte igång att förbereda middagen som jag skulle ta med mig till landet ikväll. Med lite tid över bestämde jag mig för att baka bröd också. Sagt och gjort, svängde ihop deg till källarfranskor, jäste, bakade ut och ställde två plåtar med bullar på köksbänken för jäsning igen under bakduk. Gick upp och satte mig framför datorn en stund och när jag kom ner låg bakduken på golvet och bakplåtspappret hängde på kanten på bänken. Mika såg skamsen ut och jag upptäckte snabbt att en, kanske två bullar saknades. Efter en snabb sökning på datorn insåg jag att det bara var att åka till veterinären. Deg som jäser i magen bildar tydligen typ alkohol och hunden kan drabbad av etanolförgiftning. Vi åkte till Väsby veterinär och Mika fick kräkmedel, degen kom upp, men eftersom vi inte visste hur mycket hon ätit och inte heller hur mycket kroppen hunnit ta upp så fick hon stanna några timmar på dropp under observation. Nu är vi allihopa på väg till landet iallafall och Mika verkar helt normal tack och lov!

Film från mentalbeskrivningen

Jag satt uppe till två i natt och klippte ihop filmen från gårdagens MH. Jättekul att se det "utifrån", jag var så fokuserade på att själv bete mig rätt att jag nästan missade Mikas reaktioner. Vi gick med den första hundens runda och det var bra, för då hade jag lite koll på hur det gick till iallafall. Mika gick sedan ut direkt efter och hade nog gärna gått ett varv till om hon hade fått.

Efter vår runda gav beskrivaren en muntlig genomgång av protokollet, Rikard försökte ta upp ljudet med filmkameran, men det blev ganska skrapigt och dåligt. Några av kommentarerna var:
 
"Intensiv i hälsningen och följer villigt med, neutral i hanteringen. Startar snabbt i lek och är aktiv, rycker och sliter i kampen, även i passiviteten"

"Startar inte i första förföljandet och nonchalerar bytet, andra gången sticker hon direkt, men griper inte föremålet"

"Äter gräs i aktiviteten, uppmärksam men lugn, stod stilla på samma ställe, jag kan inte säga att hon är orolig"

"I avståndsleken har hon kontroll med avbrott, inga hot- eller aggressioner, kommer fram när figuranten börjar prata, griper försiktigt, vill inte samarbeta utan springer tillbaka till matte"

"Kort stopp vid overallen, inga aggressioner, inga konstigheter och ingen kvarstående rädsla eller intresse"

"Kort stopp vid skramlet och går fram själv, ingen kvarstående rädsla, lite kvarstående intresse, tittar en gång"

"Visar enstaka hotbeteenden vid spökena, inte mycket tyngd bakom, långa avbrott, hon tycker att de är läskiga och gör annat, huvudsak framför föraren och kontroll med flyktstart, hoppar till när de vänder sig om, går inte fram förrens tiden (15 sek) har gått ut, då blir det 1:a på kontakt för att det tog för lång tid"

"Vid andra leken startar hon snabbt, har inte lagt på sig någonting"

"Totalt skottoberörd, jättetrevlig hund!"


Mikas MH protokoll

Ikväll har vi varit på Ockelbo BK och genomfört MH med Mika. En jättemysig klubb med massor av trevliga människor. Mika skötte sig alldeles strålande och gjorde ett så gott intryck att testledaren ville behålla henne ;) Jag är väldigt glad och stolt över Mika, hon visade sig vara precis så som jag upplever henne, nyfiken, lekfull och stabil. Hon bygger inte på några rädslor och är skottfast. Rikard gick med och filmade alltihop och imorgon tänkte jag klippa ihop det och lägga upp här.




Anledningen till att det är två markerade rutor på 3a och 3b är att det momentet genomfördes två gånger och första gången blev lite tokig så hon startade inte alls utan tittade bara på mig.

Färdiga växthyllan

För ett tag sedan satte jag ju igång ett projekt med sikte på att bygga en hylla för kryddväxter, tomater och andra plantor i en solig och vindskyddad hörna vi har på altanen. Hyllan är klar för länge sedan, men jag har ju glömt att visa det färdiga resultatet. Tyvärr är det ganska tomt än så länge, mina små plantor är lite sega, men förhoppningsvis blir det fullt av olika grönsaker att skörda där framåt sensommaren.

    

Vittringsträning

Som jag har skrivit flera gånger har jag varit ganska bekymrad över vittringen som kommer nu i lydnadsklass 3. Mest grundar det nog sig i att jag själv är osäker, både på hur momentet ska genomföras och se ut, men framförallt vilket som är det bästa sättet att lära in det. Jag började enligt metoden i "Med sikte på 10:an" och hade massor av pinnar i gräset med godis utstrött. Mika fattade galoppen direkt och kopplade på näsan, eftersom hon är lite pinn- och apporteringsgalen kändes det som en bra början att hon inte bara plockade varenda pinne hon såg. Ganska snabbt minskade jag ner antalet godisar till 2-3 och godismarkerade en pinne i mängden. När godisarna var uppätna fortsatte hon att leta runt och kom såsmåningom till den pinne som luktade godis, där var jag snabb och klickade. Ungefär så långt kom vi utomhus. Sedan kom det dåliga vädret med regn och jag la om träningen till att göra den mest inomhus.

Eftersom jag är lite otålig och ibland slarvig gjorde jag ett ganska stort hopp och skippade godisarna helt inomhus, det kändes som att de var för synliga och jag ville inte riskera att hon glömde bort att använda näsan och bara gick på synintrycket istället. Jag började med att använda godisbitar och gnugga lite mot rätt pinne, de andra var förstås helt utan doft och lät henne testa.

Glädjande nog verkar det funka bra, hon markerar i princip alltid rätt pinne och smakar inte på de andra, det vi behöver få igång är gripandena, men eftersom att jag vet att hon gärna hämtar grejer har jag varit lite försiktig med att låta henne göra det ännu. Jag vill inte riskera att hon bara börjar plocka vilken pinne som helst, utan prio ett nu är att nosa sig fram och markera rätt pinne och det gör hon oftast genom att gapa över den, smaka lite eller gripa den löst.

Såhär såg träningen ut nu på morgonen.


Slutet?

Inspirationen till att blogga är lika med noll. Jag glömmer till och med bort att jag har en blogg emellanåt och får dåligt samvete när jag kommer på att den ligger ouppdaterad. För vem har jag den egentligen, om jag bara känner att det hänger över mig och blir jobbigt är det ju knappast för mig egen skull? Kanske är det dags att lägga ner. Eller iallafall ta en paus och bara uppdatera när jag känner för det. Kanske blir det varje dag, kanske en gång i veckan. Jag funderar ett tag innan jag bestämmer mig för hur det får bli.

Förberedelser för freestyletävling

Insåg idag att det faktiskt bara är två veckor var tills jag ska tävla freestyle igen. Alldeles nyss kändes det som att jag hade massor av tid på mig, nu rusar verkligen dagarna fram och det känns lite synd för just den här årstiden är nog den bästa på hela året. Lyssnade och letade bland minst 500 låtar och hittade till slut ett tema och en låt som känns okej. Det blir ett lite annorlunda nummer och det kommer att ställa stora krav på att jag kan släppa loss annars blir det inte bra. Jag testade några rörelser redan ikväll, nu gäller det bara att jobba ihop dem till en bra helhet med fina övergångar. Nu ska jag försöka träna ordentligt de här två veckorna så fixar vi förhoppningsvis en uppflyttning till klass 3.


Freestyledebuten i april.

JA JA JA!!!

Idag har vi trippel anledning att fira, först kom beskedet att både Saga och Mika har fina höfter, vi röntgade dem i tisdags och resultatet blev grad A på båda två.

Det har även kommit beslut om hur agilitylandslaget kommer att se ut och Rikard och Lova blev uttagna att tävla både individuellt och i laget.

Nu är vi hur glada som helst här hemma! :)


Vår fredag i foton








Förskolans dag



Idag är det förskolans dag och direkt efter jobbet åkte jag till Celines dagis för att grilla korv, fika och umgås. Barnen uppträdde med sång och sålde egenodlade plantor. Vi hade verkligen tur med vädret, även om det var lite blåsigt. 

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här i bloggen. Orsaken är brist på sömn, tid och motivation, men imorgon är jag ledig och då ska batterierna laddas, förhoppningsvis med en sovmorgon till att börja med. So long. 

Om Lova hade en bra tävlingsdag igår kan m...

Om Lova hade en bra tävlingsdag igår kan man väl säga att det blev lite av motsatsen till det idag. I båda agilityklasserna blev det disk, men hoppklassen kom hon iallafall runt och hamnade på en tredjeplats. De poängen kunde hon dock inte tillgodoräkna sig då hon redan hade maxpoäng i hoppklass tack vare vinsterna igår. Lova slutade alltså på exakt samma poäng som hon hade igår och ramlade ner från ledningen till en tredjeplats. Det bör dock räcka till en plats i landslaget ändå så vi är nöjda och glada på väg hemåt nu.


Nu, strax efter klockan 20.00 är vi klara ...

img_1060 (MMS)

Nu, strax efter klockan 20.00 är vi klara med dagens tävlingar. Lova har gått kanonbra och vunnit båda hoppklasserna, i agilityklassen fick hon 10  fel, men det räckte ändå till en sjundeplats då det var väldigt många som diskade sig. Just nu leder Lova totalt sett landslagsuttagningen i small, men hälften av starterna är kvar till imorgon, så allt kan hända! Nu blir det middag och melodifestival!


Nu åker vi, mot Skåne och landslagsuttagni...

img_1431 (MMS)

Nu åker vi, mot Skåne och landslagsuttagningarna i agility. Håll tummarna!


Ni hade alldeles rätt!



Det var en husbil vi skulle köpa nere i Skåne och nu har vi precis kommit hem igen med den. Nu blir det till att packa om väskorna, sova och om 12 timmar bär det iväg neråt landet igen. Full fart.

Långresa med spännande planer.

Imorgon, väldigt tidigt, tar Rikard och jag tåget ner till Hässleholm, vi har spännande grejer på gång och jag hoppas verkligen att allt går i lås. Blir det som vi har tänkt oss och hoppas på kommer vi att åka upp till Stockholm igen samma kväll för att sedan dagen efter återigen åka söderut mot landslagsuttagningarna i Skurup tillsammans med Patrik och Lisa i deras husbil. Det blir en himla massa resande, två vändor till Skåne två dagar i rad, men jag hoppas att det kommer att vara värt besväret. Vad det är vi ska göra? Det berättar jag efteråt ;)

En dag på barnsjukhuset



Idag har vi varit med Celine på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Hon har under sina fyra år vart en ganska flitig patient där och jag är så himla glad och tacksam för att vi har så bra (och kostnadsfri!) sjukvård i Sverige. Att just ett så bra sjukhus som ALB dessutom ligger väldigt nära där vi bor underlättar verkligen. 
På vägen ut sprang vi på clownerna i korridoren och Celine fick en ballong-nyckelpiga och vi avslutade med fika i cafeterian innan vi åkte hem. Trots att hon fick utsättas för en del obehagliga saker verkade hon glad och lite stolt efter dagen.


Hur man bäst botar dåliga magar?

I helgen har vi som sagt varit på landet, lägligt nog bara några minuters bilfärd från agilitytävlingarna i Oxelösund. På lördagen var det fyra klasser, Lova kom runt två med placeringarna 2 respektive 3 som resultat, de andra två blev disk, en frivillig och en ofrivillig sådan. Redan tidigare i veckan hade Lova varit lite dålig i magen, men verkade helt okej inför helgen. Det visade sig sedan att hon tydligen inte var helt hundra, för på söndagsmorgonen ratade hon frukosten och alla som känner Lova vet att då är hon riktigt dålig, Vi talar om hunden som aldrig står över en måltid och som äter precis allt. Rikard gick en liten sväng med henne och mycket riktigt både kräktes hon och bajsade dåligt. Vi ställde såklart in dagens tävlingar och stannade hemma vid stugan. Efter bara någon timme piggade Lova på sig och vid lunchtid var hon så hungrig att hon vid ett obevakat ögonblick slet sönder en ihopknuten soppåse och tömde den på allt ätbart hon kunde hitta. Rätt jobbigt och äckligt att städa upp, men vi tog det som ett tydligt friskhetstecken. På eftermiddagen lekte hon som vanligt med de andra hundarna. Nu idag verkar hon helt okej, trots sopätandet, men fick inte följa med och träna utan ska ta det lite lugnt och kurera sig ordentligt inför helgen då det är dags för landslagsuttagningar.


Sommarstugan



I helgen är det tävlingar i Oxelösund. Bara tio minuters bilfärd från tävlingsplatsen har vi (eller egentligen mina föräldrar) sommarstuga. Jag var där jättemycket när jag var liten, numera blir det inte lika ofta då helgerna nästan alltid är uppbokade med annat. Nu passar det dock alldeles utmärkt att bo där, tävlingarna pågår från tidig morgon och sedan hela dagarna så vi får se hur mycket jag kommer att vistas på tävlingsplatsen. Alla hundarna följer med och min tanke är att jag ska få en massa tid att träna lydnad med Mika. Dessutom är det något som kallas Oxelömarknad i helgen med knallar, tivoli mm så ett besök där blir det säkert också.

Mittiveckan.

Dåligt med bloggande nu. Mycket beror på att jag fortfarande inte är frisk från öroninflammationen jag drog på mig för över en vecka sedan. Avslutar andra antibiotikakuren på fredag och om jag inte är bättre då så blir det ett nytt besök till vårdcentralen misstänker jag.

Har jobbat den här veckan, men nu är jag ledig fyra dagar och ska satsa på vila, lite shopping och påbörja vittringsapporteringen med Mika. Att det ska vara så svårt att komma igång, jag är nog lite rädd att börja på fel sätt och därmed få problem, så länge jag inte ens har påbörjat projektet har vi iallafall inte misslyckats. Letade fram boken "Med sikte på 10:an" igår, så det är nu eller aldrig som gäller. På kvällens promenad gjorde jag några inkallningar med ställande och läggande, kanonfina! Lät henne även sitta stilla som en början på sittande i grupp. Fjärren nöter vi på inomhus och ståskiftena är oftast jättefina på nära håll, går jag längre ifrån tänker hon lite för mycket framåt, men fastnar aldrig i någon position iallafall, utan växlar glatt och det känns positivt. Imorgon kväll ska vi till klubben och träna, ska hinna med (och orka) både lydnad och agility tänkte jag.


Foton från helgen

Ullis hade med sig kameran i helgen och tog som vanligt en massa fina foton.









Tim, Mika, Eve och pappa Key.

RSS 2.0