Trapprenovering igång!

Renoverandet här hemma har legat på is ganska länge, mest har det varit en fråga om bristande motivation. Det mesta är fräscht och fint i huset nu, det som är kvar är antingen sådant som inte känts så viktigt (typ trappan ner till källaren) eller sådant som är så dyrt och omständigt (typ badrummet) att vi skjutit det på framtiden. Nu har vi iallafall satt igång med trappan, dels är det väggen som har haft orginaltapeten från -75 kvar som ska fixas, sedan ska även den lackade furutrappan bli vit precis som den som går upp till övervåningen.



Vi har kommit så långt att mer än hälften av väggen är täckt med s.k. wallcovers, de ska sedan målas över i samma grå nyans som köket och hallen har. Jag har tidigare börjat måla undersidan av trappan, men lessnade då färgen täckte så sjukt dåligt att jag hade fått måla minst fyra lager. Idag köpte vi den värsta superfärgen de hade på Bauhaus och hoppas på att det ska täcka bättre.

När vi ändå var igång kollade vi på ett bubbelbadkar i hörnmodell, vi hade det i förra lägenheten och jag saknar verkligen att kunna ta ett varmt bad på vintern. Planen just nu är att göra om nere i tvättstugan, slå ut en vägg och få till ett badrum kombinerat med tvättstuga där nere. Vi har förvisso plats med ett badkar även på övervåningen, men har kommit fram till att vi nog föredrar att ha dusch där eftersom det faktiskt är det man använder mest. Det fanns ett jättebra badkar till superpris på Bauhaus, men vi funderar på om vi verkligen får ner det i vår trappa, det är 140 x 140 cm och ganska otympligt, går ju inte att plocka isär mer än att man möjligtvis kan ta bort några rör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0