Nyårsmiddag


Sallad


Celine klappar hummern.


Glömde att fota förrätt och huvudrätt, men kladdkaka blev det iallafall till efterrätt.


Hundarna fick sitt.


Årets sista dag


På älskade snowracern


Jag och Mika


Full fart!


Kung i backen


Kärlek


Snöänglar


Mor och dotter


Utsikt över Lillsjön


Våra mål 2011

Eftersom jag bara har en aktiv hund här hemma så väljer jag att skriva om mina och Mikas mål för nästa år. Målsättningen med Joker är att han ska fortsätta att få vara pigg och glad och lägga på sig lite mer i vikt, nu är han väldigt smal trots att han äter mycket och bra.

Lydnad - Just nu tränar vi på momenten i klass 2 och jag hoppas på en start i mars, lite beroende på hur träningen går. Ett LP i tvåan har jag tänkt mig och ett förstapris i lydnadsklass 3 borde vi hinna få till tycker jag. Det långsiktiga målet är att Mika ska bli lydnadschampion, när vi är där beror till stor del på hur mycket tid vi lägger på de nedanstående målen.

Bruks - Ett område jag är helt ny på. Jag har anmält oss till en apellkurs i spår under våren och planerar en debut i maj-juni. Det är svårt att hitta tävlingar som inte krockar med andra aktiviteter, men har får jag helt enkelt prioritera för att få till det. Målet här är en uppflyttning till lägre klass i år, åtminstone.

Vallning - Får! Jag måste få tillgång till får att träna på regelbundet inom rimligt avstånd. Till hösten räknar jag kallt med att kunna gå ett VP och innan året är slut ska jag ha en godkänd vallhund. Punkt.

Agility - Mika blir 18 månader den första augusti, målen här är lite oklara. Jag säger såhär, vi siktar på att starta och komma ut på tävlingsbanorna under 2011. Resultatmål saknas just nu.

Övrigt - Mika ska HD-röntgas, mentalbeskrivas och vi ska ha ett fantastiskt roligt år ihop!


Några julklappar jag fick som förhoppingsvis ska hjälpa oss att nå målen.

Rikards mål med Lova är att återigen göra en bra säsong och kvala in till landslaget, en medalj på SM finns också på önskelistan.

Att vara ute i god tid.

Oftast är jag nog inte det skulle jag vilja påstå. Ute i god tid alltså. Ibland är jag dock en planerarmänniska av stora mått och handlar gärna lite för mycket när jag tycker att jag gör fynd. Idag handlade jag klart Celines födelsedagspresenter. Hon fyller år i april. Det jag handlade var dock tidlösa saker som inte blir för gamla, de är nog snarare bra om de får ligga ett tag innan hon börjar använda dem, det mesta innehöll nämligen en massa småsmå saker och att hon blir lite äldre är nog bara bra. Halva priset på rubbet. Man borde börja fira jul runt nyår istället.


Liten blir stor.

Idag upptäckte jag att Mika har börjat löpa, Joker verkar dock inte ha märkt det ännu. Perfekt timing måste man väl säga, vi hann tävla tre starter, missar bara tävlingen på Tierps BK på söndag som vi anmält till, men den hade jag ändå inte tänkt åka på. Mika är precis likadan som vanligt just nu, ska bli intressant att se om hon förändras något efter löpet är avklarat.

Mitt (blogg)år 2010

Det allra första som hände på det nya året var att vår efterlängtade valp Kim flyttade in. Hon fann sig snabbt till rätta och Celine blev störtförtjust i henne, något som även verkade vara besvarat. Efter en kort tid började Kim att halta och vi åkte till veterinären. Det blev slutet på en dröm och värsta tänkbara mardröm tog vid. I slutet av januari åkte vi traditionsenligt till fjällen. Vi och ett gäng datorer. Celine åkte skidor och vi åkte snowboard.Det var hysteriskt mycket snö och på varenda tak skottat folk som galningar. Vi passade på att åka skridskor och pulka.

Första februari blev ett datum att minnas, det var dagen då Mika föddes. En dag kunde jag hålla mig, sedan var det offentligt, ytterligare ett par dagar senare fick hon sitt namn. Valparna växte på sig och ganska snart fick jag en favorit. Senare visade det sig att just hon var min.Vi åkte till Junibacken och var i stallet och red. I slutet av februari åkte Rikard och jag snowboard i Åre. Vi hade ett bra och roligt veckoslut, bastade och åt mycket choklad.Trots att mycket snö låg kvar hade jag lessnat för länge sedan och välkomnade våren, att julgranen fortfarande stod kvar hade väl mindre betydelse?

Tävlingssäsongen smygstartade och det med besked.

I mitten av mars packade vi väskorna och stack till Thailand. Vi hade härliga dagar och kvällar i paradiset. Vi åt gott och njöt på stranden.Väl hemma var det dags att hämta Mika. Lyckan visste inga gränser och vi började nästan direkt att träna lite.

9 april fyllde Celine 3 år och strax därefter kändes det att våren kommit på riktigt. Kalas blev det också.Mika växte och lärde sig några trix.

Vi köpte husbil och fixade lite med den, premiärturen gick till Avesta.I maj packade jag återigen väskan och åkte iväg en vecka och jobbade i Tunisien. Hotellet var fin, stranden likaså, men maten var ingen höjdare, det tyckte iallafall inte jag som är väldigt kräsen.Det började bli riktigt varmt, vi påtade i trädgården och Celine tog årets första dopp innan maj månad var slut.

Sommaren kom, Mika blev fyra månader och träffade får för första gången på riktigt.Med ljuset och värmen kom också massor av energi över mig och jag satte igång både det ena och det andra projektet. Och visst rodde jag dem i hamn.

SM gick av stapeln i Karlstad, vi bodde i en stuga precis vid tävlingsplatsen. Redan första dagen tog Lova ledningen individuellt och höll ställningarna till dagen efter, vilket gav SM Guld!Vi firade midsommar på landet och gjorde årets sämsta köp.I juli var  det dags för landslagsuttagningar på Bosön, vi var såklart där och hejade, det gick vägen och Lova fick en plats till VM.

Det var en varm månad, även på nätterna och hundarna fick bada nästan varje dag och hittade på små utflykter, en dag åkte vi till Kolmården.Även om vi hade semester gjorde vi lite nytta hemma också. I slutet av månaden åkte vi till Gotland och bodde på Kneippbyn.

Mika blev 6 månader och träffade alla sina syskon.Lova gjorde sitt bästa tävlingsår någonsin och vi hade roliga tävlingshelger. Eftersom de flesta helgen spenderades på just tävlingsplatser runt om i landet hann vi knappt göra annat, men några gånger var vi på landet.September började med en resa till Italien, men det var nära att vi aldrig kom iväg. Vi började i Rom och avslutade i Terracina.Framåt hösten gick Mika och jag några kurser här och där och Celine började på dans.

Första helgen i oktober tog vi husbilen till Tyskland för att titta på VM i agility, Svenska largelaget tog guld!Innan jag hunnit förstå att hösten var här kom snön. Vi gick en vallningskurs och åkte på kryssning till Åbo.Inomhus satte vi igång lite renoveringsprojekt och blev klara med dem.

Redan i november kom vintern på riktigt och jag började planera för julen. Vi bakade och pyntade.Lova tävlade NM i Danmark och var snubblande nära en medalj.

Första helgen i december tävlade Mika och jag lydnad för första gången precis som vi planerat och visst gick det bra.Julstämningen började infinna sig och vi klädde granen. Förberedelserna var många och långa innan det var julafton.På annandagen gjorde vi vår tredje lydnadsstart och fick även vårt tredje förstapris och därmed LP1.Vad bjuder 2011 på?

Bio ikväll

I julklapp fick jag bland annat presentkort på biobiljetter och ikväll var vi till Heron city och såg "Svinalängorna". Mina föräldrar bor precis vid Kungens kurva så på vägen lämnade vi Celine, sedan åt vi på Pizza Hut innan filmen började. Hur gott som helst!Filmen då. Jag hade inte ens läst vad den handlade om och blev lite chockad över den dystra och mörka handlingen. Hade jag vetat mer så hade vi nog valt en annan film. Förstår såklart att den skildrar en verklighet för många, men jag mår mest dåligt av att se sådant.


En egen datorI julklapp fick Celine bland annat en egen lekdator. På den kan man lära sig mer om bokstäver, siffror, klockan och engelska. Hon tycker det är roligt och har visat sig vara riktigt duktig fast vi aldrig här hemma har tränat något av det direkt.

LP1 Away to me Mika

Så kan Mika numera titulera sig!

Jag velade länge innan vi bestämde oss helt för att åka, meteorologerna lovade ordentligt med snö och vägarna upp till Östhammar är inte så stora och med öppna fält runt omkring. Slutligen var det Rikard som peppade mig att åka och tur var väl det. Vi skulle starta i andra gruppen som började klockan 10.30 så det blev inte så tidigt även om vi fick åka hemifrån två timmar innan. Väl på plats visade det sig att väldigt många hade stannat hemma, 7 av 21 anmälda i klass 1 var på plats. Mika fick nummer 1, jag tycker inte om att starta först, men ibland är det bara att gilla läget. Som vanligt var jag mest orolig över platsliggningen, även om Mika aldrig har rest sig upp så känns det alltid nervöst eftersom man inte vet hur de andra hundarna är. Alla var dock lugna och fina, bara en av dem satt sig upp precis på slutet av tiden. Jag gick av planen, busade lite med Mika och gick sedan tillbaka för att göra vårt program. Allt gick bra och Mika fick 10:or på allting utom linförigheten som gav 9,5 och ställandet där hon fick en 9:a. Totalt blev det 195 poäng och vinst. Detta blev alltså Mikas tredje förstapris och hon fick därmed LP1, hennes första titel :)

Av någon anledning så går det inte att klippa in filmen här i bloggen just nu, men den går att se direkt på youtube för den som är nyfiken.


Domare, tävlingsledare och prispallen.


Juldagen kom och gick.

Juldagen kan vara årets längsta dag, åtminstone känns det så. Nästan inga affärer är öppna (till och med vårt Coop Forum är stängt!), det är en himla massa att städa undan och man äter bara rester. Dessutom är det så långt det bara kan bli till nästa julafton. Jag har inte gjort något vettigt alls idag förutom att vi har varit ute med hundarna och jag har tränat lite på att vissla i vallpipan jag fick igår. Rikard har monterat garageportsöppnaren han fick i julklapp av sina föräldrar.

Imorgon ska jag iallafall tävla lydnad med Mika, ett perfekt annandagsnöje. Jag har inte alls tränat så mycket som jag hade tänkt att göra, det har inte hunnits med. Det känns ändå ganska tryggt och stabilt, Mika är duktig och jag  hoppas vi kan göra ett bra program så kan vi vinka adjö till klass 1 sedan.

Julafton

Så var julafton mer eller mindre över. Celine stupade i säng strax efter att alla gästerna hade åkt hem och vi har plockat undan och dukat av allting. Vi har haft en jättetrevlig julafton och fått massor av fina presenter.


Vi har ätit så mycket mat så det känns som att man ska vara mätt tills nästa jul.


Tomten kom!


Och vi öppnade julklappar i flera timmar.


Även hundarna fick såklart paket...


...men somnade sedan, mätta och trötta i trappan.

GOD JUL


Nattliga förberedelser


Bordet är dukat...


...och paketen ligger under granen.


Dan före...
Julledigt!

Idag gjorde jag min sista arbetsdag innan julledigheten som varar till efter nyår. Den här veckan har varit ganska lugn och skön på jobbet, igår var det skolavslutning och efter den åkte vi in till stan och åt lunch och gick på julmarknaden i Kungsträdgården. Kallt som tusan och min ena vante lyckades få smältskador är jag skulle värma händerna över en öppen eld.Idag var det alltså första dagen på jullovet för pojken jag jobbar med, vi ägnade oss bland annat åt att baka pepparkakor tillsammans med hans lillasyster. Traditionella hjärtan och gubbar fick samsas med kameler och giraffer, därefter dekorerade vi dem med kristyr och nonstop.
Göra julgodis

Eftersom vi ska fira jul hemma hos oss i år så går Celine och jag all in och har ikväll gjort julgodis. Inga avancerade grejer, men nog så komplicerat när man har en treåring och tjuvaktiga hundar att hålla ordning på också.Vi började med att slänga i alla ingredienser för att göra fudge i en kastrull, jag trodde med säkerhet att jag hade en termometer för matlagning, hittade den, men inga batterier, så det fick bli det gamla hederliga kulprovet.  Det verkar ha blivit alldeles lagom konsistens, men i år provade jag att hälla upp fudgen i små formar istället för på bakplåtspapper och skära upp bitar. Tänkte att det skulle bli smidigare och mindre kladdigt, tyvärr stelnade smeten så fort att de blev rätt fula. De smakade åtminstone gott. Måste här inflika om bästa tipset om man inte har särskilt tjockbottnade kastruller och är rädd för att knäck eller kola ska bränna fast. Lägg några enkronor under kastrullen så att den inte står direkt på spisen, då bränner det aldrig vid.Näst på tur stod kokoschoklad, kanske det absolut enklaste, men hur gott som helst. Vi smälte bara blockchoklad i micron och blandade i kokos, klickade sedan upp det i knäckformar. Jag älskar marsipan, så slutligen rullade vi små bollar och droppade över lite smält choklad.


De vinner kanske ingen skönhetstävling, men blev sjukt goda!


Dubbelvinst i LaggaEftermiddagen och kvällen har vi spenderat i ridhuset på Lagga ridskola och Knivsta BKs agilitytävling. Jag var länge tveksam på om vi överhuvudtaget skulle ge oss ut på småvägarna i det här snöovädret. Rikard var orubblig, han ville åka och jag följde snällt med. Vi har inte kommit igång med ridhusträningen ännu och på klubben är det flera decimeter med snö och mer eller mindre omöjligt att träna. Den här inofficiella tävlingen fick alltså fungera som ett träningssubstitut och ett sätt att dämpa agilitysuget. Vi lämnade Celine och Joker hos vakten, det kändes onödigt att de skulle följa med bara för att sitta och frysa.  Lova gjorde två stabila nollor och vann både agility- och hoppklassen. Hon är en pärla, så pålitlig, säker och trygg, undrar om vi någonsin kommer att få ytterligare en hund som nollar lika ofta som hon gör...?

Färdigrenoverade trappan med tavlorna

Äntligen är renoveringen av trappan ner till källaren helt klar. Vi började redan i oktober, sedan har projektet pågått lite i omgångar, mest för att det är så tråkigt att spackla, måla hundra lager färg och slipa lackad furu. In i november hade vi kommit så långt att vi grundmålat väggen och börjat måla på trappan. Häromdagen gjorde jag det sista genom att sätta dit trappskydd på stegen, för att det inte ska bli så halt. På väggen satte jag upp tavlorna som Celine har målat, tyckte det passade bra med lite färg på våra grå väggar.

   
Uppifrån och ner och nerifrån och upp.


Sandra bakar

Jag kände att allt detta bakande var som upplagt för en ny kategori, i sann tvprogramsanda kallar jag den "Sandra bakar".


Kokar knäck och väntar, vispar, gör kulprov, väntar ännu mera för att sedan...


...inse att de är mer än klara och skyndar mig att få i smeten i formarna innan den stelnar och helst utan att få det på händerna.


Kokostoppar, enkelt och glutenfritt


Kolakakor, kanske helt ojuliga, men de godaste kakorna!

Och i ugnen står pepparkaksbiscotti på tork, det luktar ljuvligt här hemma nu. Mellan gräddningarna hann jag dessutom få upp julgranen och klä den. Multitasking.

Lördagsplaner

Vi inledde helgen med en sovmorgon och grötfrukost. Det kändes som en bra start. Därefter tog vi med alla hundarna, snowracern och ett stycke barn ut i skogen på promenad. Slingan vi går är väldigt backig, så det var tungt att dra uppför, men desto roligare när det gick utför.


...och snabbt gick det.

Nu ska Celine och jag sätta igång med julbaket, tre sorters kakor och knäck står på schemat. Efter det ska vi åka en sväng till klubben, träna lär väl inte vara så enkelt med all snö, men vi har städmånad nu i december, så vi tänke fixa det idag iallafall.

En bruten tradition

I helgen går Stora Stockholm på Älsvsjömässan av stapeln. Eller Hund 2010, som numera heter Stockholms hundmässa. Vi ska inte dit, för första gången på tio år i obruten följd. Det känns lite tråkigt, men samtidigt vet jag med mig att jag tycker det har blivit sämre för varje år, eller så är det bara jag som inte uppskattar att vända och vrida på hundsaker, kolla showerna och shoppa loss lika mycket längre. Då kunde jag gå från tidig morgon till sen kväll båda dagarna och ändå känna viss sorg när helgen var över. Då kunde jag sitta timmar på de hårda träbänkarna för att inte missa något. Då kunde jag spara pengar flera veckor innan för att riktigt kunna handla allt jag antecknat på mina långa listor. I år kommer det inte att vara några agilitytävlingar på mässan och det är också därför vi avstår att åka. Det känns inte värt det. Vi åker till My Dog i Göteborg i början av januari istället.

Ingen agility på Stockholms hundmässa, det känns som en stor förlust, både för oss, men säkert också för hela arrangemanget. Kanske blir det att vi återkommer nästa år, men bara om agilityn också gör det.

Den lilla konstnären

Igår köpte jag hem lite målarsaker och igår och idag har Celine fått måla tavlor här hemma. Jag började med att rolla den uppspända väven svart, sedan fick hon välja färg och måla fritt. Nu ska se få torka sedan ska jag se om jag hittar någon bra plats som de kan få hänga på.
Träningsstatus

Ända sedan vi tävlade förra helgen har lydnadsträningen legat på is, all uppladdning inför debuten tog mycket energi och när det var över försvann också stora delar av motivationen. Mika har sysselsatt sig med annat och framförallt vallade vi ju hela helgen. Idag var vi dock uppe en sväng på klubben, planen var nertrampad och jag körde igenom hela lydnadsklass 1, förutom platsliggningen och tränade lite på tvåans apportering. Mika gick hur bra som helst och det känns alltid så kul att träna med henne, hon är ett riktigt lyckopiller. PM till både tävlingen i Östhammar och Tierp har kommit och jag kände att det kanske var dags att kolla av hur Mika kändes. I julhelgen lär det ju inte bli så mycket tid över till att träna heller, men jag tycker att vi har läget under kontroll. Jag är faktiskt riktigt tävlingssugen nu!

Imorgon är jag ledig och planen är att Celine först ska en sväng till dagis och äta jullunch, efter det hämtar jag henne och ska samtidigt ge pedagogerna varsin julklapp. Sedan åker vi med Katta till Kista centrum för att förhoppningsvis fixa de sista julklapparna, jag har ett par stycken kvar att inhandla. Jag måste komma ihåg att posta julkorten också.


Presenter till Celines duktiga "dagisfröknar"

På gatan där jag bor


Mobilkameran ger inte riktigt en rättvis bild, men det är så mysigt att gå längs vår gata med all snö och julbelysning.

Luciafirande

Igår var det ju lucia och på eftermiddagen firades det på Celines förskola. Av tradition och platsbrist genomförs alltid luciatåget utomhus och innan barnen ens visat sig var jag stelfrusen av kyla. Celine hade garderat sig med att ta med utrustning för att vara både lucia och tärna, men vägrade enligt uppgift att ha ljusen i håret. Vi hade pratat innan om att hon skulle stå kvar bland kompisarna när de sjöng och sedan fick hon komma fram till oss, förra året sprang hon nämligen till oss efter första sången. Sammanbitet och utan att sjunga särskilt många ord stod hon och bästisen brevid varandra och tittade sig omkring. Applåderna hann inte ens tystna efter uppträdandet innan hon trängde sig fram till oss och skrek "mammaaaa". Gullungen. Efteråt gick vi hem till oss och fikade, ingen var särskilt sugen på att stå kvar ute i kylan och vara social.


Tärnan på snowracern.

Vallningskursen

Strax efter nio igår kom jag hem efter en intensiv helg på Lekeberga gård. Jag, Mikas uppfödare, Malin och tre andra tjejer har i två dagar drillats i vallningen ädla konst från morgon till kväll.


Vy genom fönstret i matsalen

Jag har kämpat, brutit ihop, sett hopp, slitit mitt hår, känt mig stolt, varit arg, skrattat och framför allt har jag varit så frustrerad. Inget jag tidigare har utövat med hund har väckt så mycket känslor hos mig, både positiva och negativa. Det har varit en bergodalbana, när det har gått bra har det känts fantastiskt och då känns det som att jag skulle kunna viga resten av mitt liv åt att valla. När det har gått mindre bra känns det som att jag lika gärna kan lägga ner och att det aldrig kommer att fungera.

Det stora problemet är framförallt jag själv. Jag vill så mycket och helst ganska snabbt, jag har höga krav på mig själv och blir lätt besviken om jag inte kan leva upp till dem. Jag tycker det är jobbigt att inte ha kontroll och det i kombination med att jag inte kan så mycket om vallning har gjort att det bitvis har känts jobbigt, nästan övermäktigt.


Mika och sin nyfunna kompis

Det har varit så kallt och snöigt att vi har varit inne i ett ridhus och tränat och det har fungerat jättebra. Igår hade jag fyra lager byxor på mig, ändå frös jag så fort jag var stilla en stund, då kändes det skönt att vi slapp vara ute i blåsten, dessutom hade vi ljus så att vi kunde hålla på även efter att det blivit mörkt ute. Jag och Mika har jobbat med tre grundövningar, fösning, flanker och balans.


I ridhuset

Tack vare kursen känns det iallafall som att mycket har klarnat, framförallt i teorin. Rent praktisk saknar jag fortfarande tid, jag skulle behöva traggla många timmar till i fårhagen för att hitta känslan. Mot slutet kändes det ändå som att vi fick till några bra bitar och jag avslutade mycket nöjd, hon är fin min Mika.

Nu smider jag planer för hur jag ska fixa egna får att träna på, för nästa år, då ska vi satsa!

Framme på Lekeberga

Jag samåkte med Malin till Lekeberga och vi kom fram runt åtta. Efter att ha plockat in allt på rummet slog vi oss ner framför TVn med chipspåsen i högsta hugg och kollar nu på Idol. Mika har funnit en ny kompis i bordercollien Oui och de leker och brottas hela tiden. Vi är sex stycken som ska gå kursen och alla har en eller två hundar med sig, fullt hus med andra ord! Jag ska försöka fota och filma en del under helgen, men har ingen dator med mig, så det blir bara uppdateringar från mobilen i helgen.

Årets granNu är granen klädd, kanske lite väl tidigt, men jag är otålig och tycker dessutom att det är kul att få njuta av den längre innan jul än efter. Så fort nyår är passerat vill jag bara plocka bort allt julpynt och vänta på våren.
Det som saknas är belysningen, men till och med en stjärna i toppen fick julgranen i år, så käckt!

Julbord och gran

Efter vår tur på stan igår mötte jag upp Rikard och vi åkte till Bauhaus. Vår ugn gick sönder mitt under middagslagningen i onsdags så vi var tvungna att åka och byta den till en ny, samtidigt passade vi på att köpa en julgran. Precis som förra året ska vi ha en riktig gran ute på altanen på framsidan och inne får det bli en i plast.

Efter julgransköpet käkade vi middag på IKEA. Rikard tog deras julbord, jag slog till på köttbullar.


Julbord a' la IKEA


Sextonkronorsköttbullar

Under dagen ska vi klä granen och sätta i belysning, sedan ska jag packa, ikväll bär det av på vallningskurs.

Vad handlade vi idag?

Celine fick en röd klänning i velour med fina
detaljer som spetsar, sidenband och luva.Till det köpte vi strumpbyxor, hennes favoritplagg just nu.När lillfröken fick välja helt själv vad hon ville ha blev
det glittriga skor, ett hårband och en halsduk.Jag köpte två kjolar till mig själv, den vänstra
fotad framifrån och den högra ser ni baksidan på.

 

Det blev några julklappar till Celine också, men inga andra klappar, får fixa det nästa vecka, då har jag planerat in en tur på torsdagen och förhoppningsvis är jag färdig med julshoppingen sedan.


Julmarknad och en tur på stan

I förmiddags tog vi tåget till centralen och gick sedan genom gamla stan mot julmaknaden på stortorget, men redan när vi hunnit ungefär halvvägs blev vi hungriga och stannade på ett mysigt fik i gamla stan och åt lunch.
Jag tog några foton med mobilen.


Celine valde en belgisk våffla.
Själva marknaden var inte så mycket att ha, jag handlade ingenting förutom brända mandlar.


...men de var så värda besöket, GOTT!

Sedan gick vi tillbaka in mot stan, kollade lite i affärer och hopppade dessutom av tåget i Jakobsberg på vägen hem för att handla ännu mera.

Tack bästa Helena och Stella för sällskapet! :)


Mot Gamla stan

Nu sticker vi med tåget in till stan och promenerar sedan till stortorget för att kika på julmarknaden. Celine och en kompis med dotter hänger med. Ha en fin dag!

   

Testa lusmedel?

Jag är medlem på Buzzador och får titt som tätt erbjudanden om att testa olika produkter, dela med mig av prover och berätta om det. Vad det är varierar från gång till gång, jag valde vissa intresseområden när jag registrerade mig, så kampanjer jag får är riktade mot det som passar just mig. Tidigare har jag buzzat bland annat olika hudcremer, parmesanost och tandkräm. Idag kom ett lite annorlunda och udda erbjudande med texten;

"Som förälder tror vi att du är trött på ständiga larm om huvudlöss på förskolor och skolor, och därför skulle vi vilja tipsa dig om vår kampanj för nya och smarta lusmedel från Linicin!"

Haha, testa lusmedel?! Det använder man väl inte om man inte behöver tänkte jag först, men tydligen finns någon förebyggande spray som man kan använda för att undvika löss om man visats i miljöer där de finns. Jag tackade iallafall ja till kampanjen, om inte annat kan det vara bra att ha luskam och medel hemma om Celine skulle komma hem med några oinbjudna gäster i håret. Kompisar med barn i förskolan lär ju inte heller tacka nej om jag erbjuder dem ett prov, vem vill ha löss liksom? (shit, vad det börjar klia i håret bara jag skriver ordet...)

Vill du också bli en buzzador? Det är helt gratis och man väljer själv vilka kampanjer man vill delta i. Registrera dig här.
 


Kursanmälan, mera tävlingar och lite vallning

Trött som tusan släpade jag mig upp 05.30 imorse (det var ju nästan sovmorgon om man jämför med helgen) och åkte till jobbet. Det har varit en jättekul helg och oavsett hur trött jag var så känns det så värt det, dessutom missade jag julbordet med jobbet igår, men vad är det mot att få tävla med Mika? Jag har sett fram emot det här så himla länge, redan när vi köpte Lova för snart åtta år sedan hade jag siktet inställt på att få tävla lydnad igen, men det har inte fungerat så bra med henne. Äntligen blev det av och bra gick det, vad mer kan man önska.

Nu har jag anmält till ytterligare en lydnadstävling, Tierp den 2 januari, mest som en backup. Först ska vi förhoppningsvis starta i Östhammar i slutet av december, fixar vi förstapris då så struntar jag i Tierp, annars har jag det som en andra chans. Jag vill ha LP men inte lägga fler platsliggningar i klass 1 än nödvändigt. Kollade tävlingskalendern och jag tror inte det var några fler datum som vi kunde i januari, dels ska vi till Göteborg och My dog och sedan en vecka till fjällen.

Jag anmälde mig till en kurs i spår häromdagen också, åtta tillfällen under våren på hemmaklubben. Kanske är vi redo att tävla en apellklass efter kursens slut, i början av sommaren då?

Först på agendan står vallningskurs till helgen. Då ska vi åka till Lekeberga gård och gå kurs hela helgen för Karin Söderberg. Det ska bli så himla roligt och jag hoppas verkligen inte att vi behöver ställa in på grund av för kallt väder.

Tack och god natt


Såhär har det sett ut hos oss hela kvällen.

Mika och jag tackar för alla gratulationer och säger god natt.


Vinst igen!

Samma tid och på samma plats som igår infann vi oss även idag för att tävla ytterligare en lydnadsklass 1 och för att delta i cupfinalen senare på dagen.

Platsliggningen blev uppdelad i två grupper, jag och Mika hamnade i andra. Vi stod och tittade på den första innan det var vår tur och efter det som hände igår var jag ganska orolig även om hunden som bet igår inte verkade vara där idag. Det började lugnt, men efter ungefär halva tiden blev det tumult och alla hundar utom en for upp och började springa runt. Jag kan ju säga att min oro inte blev mindre efter att ha sett det precis. Det var åtta hundar i Mikas grupp och vi fick en plats ungefär i mitten, med Singla på ena sidan och en hund jag kände igen från gårdagen på andra sidan, det kändes som bra grannar iallafall. Tyst för mig själv räknade jag långsamt och repeterade luciasånger för att fördriva minuterna som kändes evighetslånga innan tävlingsledare sa de magiska orden "Tiden är ute, ni kan återgå". Herregud vilken lättnad, en hund reste sig bara upp och gick långsamt framåt, alla andra låg fint.Mika fick en 10:a både på platsliggningen och tandvisningen.

Vi fick startnummer 13 och innan oss skulle de dessutom ha en liten paus så jag la Mika i bilen en stund och tittade på de andra. Mika kändes fin men lite trött, inte i benen för de springer alltid, men i huvudet. Under linförigheten hade hon dålig kontakt och fick därmed långsamma och sneda sättanden, dessutom trängde hon mig ganska mycket, betyget blev 8:a. Läggandet var bra men när jag skulle återgå började hon nosa på marken, det gav ett avdrag och vi fick 7,5 poäng. Inkallningen kändes bra, 9,5 poäng. Ställandet fick hon en 8:a, där irriterar jag mig på att jag inte säger sitt åt henne så att hon hör det i avslutet, annars helt okej tycker jag. Apportering, en 10:a och slutligen hoppet 9,5 poäng.

Självklart är jag nöjd över vår prestation och jätteglad över att Mika fick ytterligare ett förstapris. Det som känns lite dåligt var att hon var lite flummig och disträ, antagligen till stor del av trötthet. Det skulle även visa sig senare att den lilla damen inte riktigt orkar hålla fokus två tävlingsdagar ännu.

På prisutdelningen visade det sig att vi fått totalt 177,5 poäng och återigen vunnit klassen. Därefter var det dags för finalen i Lucia cup, jag bestämde mig för att ta hoppet som vårt valfria moment, egentligen borde jag kanske ha tagit apporteringen som är "lätt" att få en 10:a på, men det kändes så tråkigt och jag tror Mika gillar hoppet bäst, hon föredrar moment med action i ;) Vi var nio stycken och först ut var linförigheten, alla domarna satte slutna betyg så jag vet inte vad vi fick, men det var ungefär i klass med det vi gjorde tidigare i idag. Mika kändes riktigt vimsig och egentligen hade nog det klokaste varit att åka därifrån och strunta i cupen, men det kändes lite dumt eftersom jag tacka ja igår och jag tänkte att tre moment skulle hon nog klara av. Jag hade fel. Inkallningen startade hon snabbt och fint mot mig, såg en kon vid sidan och drog i en båge mot den innan hon kom. Sist ut var hoppet som jag valt, jag kommenderade hopp, Mika hoppade och drog rakt förbi mig och säker 15 meter bort där en ruta stod uppställd, där stannade hon, nöjd och glad.  Vi stod för underhållningen i cupen kan man säga ;pLinförigheten är inte hennes starkaste moment, men bättre än såhär kan hon definitivt, det vet jag. Nu ska vi ta det lugnt några dagar och sedan komma igen och träna på det, även i tävlingslika situationer, på nya platser och med mycket störningar. Övriga moment känns så bra att jag bara kommer att underhålla dem till nästa tävling som är planerad till annandag jul.

Förstapris och klassvinst i debuten!

Klockan fem imorse ringde väckarklockan, just då kändes det väldigt lockande att bara stänga av den och somna om, men istället tog vi oss upp och gav oss iväg till Österåkers BK. Jag fick knappt i mig någon frukost, jag brukar sällan bli nervös men idag var jag faktiskt det. Vi lämnade Celine och de andra hundarna hos Rikards föräldrar och jag somnade i bilen på vägen till tävlingen. Väl framme var det kolsvart ute, men de hade ställt upp massor av marschaller längs hela vägen från parkeringen till klubbstugan och ett litet luciatåg kom även och hälsade på, mysigt! Vid ungefär åtta var det dags för platsliggningen, redan när jag vände mig om efter att ha lämnat Mika hade hunden brevid henne satt sig upp. Den började efter en stund att gå framåt och sprang sedan till sin ägare. Mika såg lite orolig ut men låg fint kvar, ytterligare en hund satte sig upp, men rörde sig inte. En 10:a blev resultatet. Vid tandvisningen var Mika tvungen att hälsa ordentligt på domaren och gjorde minst ett tassavtryck på hennes jacka, sedan satt hon fint och fick även där en 10:a.

Klass 1 var uppdelat i två grupper för att det var så många anmälda, vi skulle gå ut som nummer 5 i vår grupp, ett perfekt startnummer. Jag tittade på Malin och Singla som var först innan jag gick iväg och förberedde Mika. Hon kändes fin, men lite väl gasad och gnällde emellanåt, något som hon inte gör särskilt ofta. Linförigheten kändes okej, hon var lite ojämn, men under sådana här förhållanden så känner jag mig absolut nöjd, 8,5 poäng. Läggande, inkallning och ställande gjorde hon jättebra allihopa tycker jag, det gav 10, 10 resp. 9,5 poäng. Apporteringen fick hon också 10 på och avslutningsvis gjorde hon ett jättefint hopp, tyvärr med ett islag så det blev 8 poäng på det. Helheten fick hon 10 på med kommentaren "Fantastiskt fint samarbete". Totalt fick vi ihop 188,5 poäng och det räckte till en klassvinst. Alla hundar som vann sin klass får imorgon vara med i en typ av final, eftersom tävlingen är en cup, Lucia Cup. Exakt vad det innebär vet jag inte, men det var tydligen två obligatoriska moment, linförighet och inkallning och sedan fick man välja ett själv.Jag är så löjligt glad och stolt över min fina Mika!Imorgon ska vi dit och tävla igen, det ska bli jättekul. Det enda som jag oroar mig över just nu är platsliggningen, i andra gruppen var det nämligen några hundar som råkade i slagsmål och om jag har förstått det rätt så är det bara en grupp imorgon, vilket alltså betyder att det finns en risk att Mika hamna brevid någon av dem om de är där igen. Inte kul! :(


Genrep

Jag kom precis in efter att ha varit ute och gjort allra sista träningen inför tävlingsdebuten imorgon. Jag körde igenom alla momenten utom hoppet, men la mest fokus på linförigheten som är lite av vår svaghet. Mika tappar lätt i fokus och koncentration, särskilt om det händer andra saker runt omkring. Vi tränade på skolgården och nu hade de något typ av mellanstadiedisko i matsalen så det var fullt av ungar ute, perfekt träning för oss. Det gick jättebra och jag känner mig grymt peppad inför imorgon. Under dagen har flera orosmoment passerat genom mitt huvud. Hur kommer planerna att se ut, kommer det vara så mycket snö att man inte kan gå? Kommer Mika att frysa fast på platsliggningen i kylan? Kör de alla klasser samtidigt på samma plan, hur mycket kommer det isåfall att påverka henne? Kommer hon att fälla domaren vid tandvisningen? Nu ikväll försöker jag att tänka bort alla saker som stör min uppladdning och bara tänka positivt. Jag vet att vi kan, nu gäller det bara att vi kan visa upp det imorgon också.

Morgonmys

Lediga vardagar kan vara de bästa. Lyxigt. Vi har ätit grötfrukost, öppnat dagens paket och nu tittar Celine på film medan jag ska hoppa i duschen innan vi åker till Vällingby med Katta för att handla julklappar.


Årets julkalender

Läste lite vad årets julkalender skulle handla om och bestämde mig för att ge den en chans. Vi såg första avsnittet tillsammans ikväll och jag tänker absolut fortsätta att se den, känns som att det kan bli ganska kul. Redan efter ett par minuter i det första avsnittet skrattade jag flera gånger.

"-Bertil 5
"
"-Nej, det är jag, Roger 39"

Se det 3.10 minuter in i klippet på SVT. Hahaha!

Onsdagsstatus

Har lite bloggtorka just nu, sådant kommer i omgångar för mig, men går oftast över snabbt.

Har jobbat idag, Celine har varit på dagis och verkar må precis lika bra som vanligt. Efter arbetet åkte vi och handlade på Coop forum, jag tog ut Mika och tränade lite lydnad på parkeringen innan vi gick in i affären, plogat och upplyst, dessutom med massor av störningar. Träningen känns riktigt bra nu, ändå känner jag mig lite nojjig och orolig över debuten på lördag. Kommer hon att bete sig annorlunda, flippa ur eller gå ner sig? Vad gör hon om någon hund reser sig på platsliggningen och busar eller bråkar? Kommer vi överhuvudtaget till start, kanske börjar hon löpa innan helgen?
Jag anmälde till ytterligare en tävling igår, lydnad på Östhammars BK 26 december. Tänker som så, skulle hon börja löpa typ nu så har vi iallafall en chans att starta innan året är slut där. Klarar hon att hålla på sig över helgen så har vi antagligen inte så stora chanser att tävla den 26:e, men då har vi iallafall fixat debuten i Österåker. Jag tror jag har garderat mig.

Imorgon är jag ledig och då fortsätter julklappsjakten.


RSS 2.0