Promenad

Eftersom vi var hemma ganska tidigt idag hade vi gott om tid att gå ut med hundarna innan det blev mörkt. Jag passade på att träna lite lydnad med Mika på en plogad parkering, under tiden åkte Rikard stjärtlapp med Celine. Till helgen är det tävlingsdags och inget löp har synts till ännu.  


En i varje storlek.


Vinterlandskap


Öronoperationen avklarad

  
Mor och dotter redo för operation.

Idag blev operationen till slut av. Halv åtta imorse infann vi oss på Danderyds sjukhus för att Celine skulle få rör insatta i öronen. Hon hade vätska bakom trumhinnan, vilket gör att hon får som ett lock för örat. Operationen tog bara runt 20 minuter, sedan var hon knappt en timme på uppvaket och ytterligare en halvtimme på avdelningen, där hon fick äta glass och dricka innan vi fick åka hem igen. Celine var hur pigg som helst och hade inte ont någonstans, så vi stannade på vägen och hon fick välja en present och äta på Mc Donalds.


På uppvaket


Stjärtlapp



Eftersom snön bestämde sig för att komma ovanligt tidigt i år och enligt väderprognosen ser ut att bli kvar ett tag så har vi kompletterat vinterutrustningen till Celine med en stjärtlapp idag. Hon blev överlycklig när hon fick se den och ville ut och testa direkt. När vi förklarade att det både var för sent och alldeles för mörkt utomhus för att gå till pulkabacken bestämde hon sig för att testa den i trappan istället. "-Fast bara på låtsas" tillade hon när hon såg våra oroliga miner.

        


Måndagsmiddag






Ny dusch

För någon vecka sedan köpte vi en ny dusch till övervåningen. Tidigare har vi duschat direkt på golvet vilket har gjort att vi alltid får vatten över hela golvet = jobbigt!

Idag fixade Rikard och hans pappa så att vi fick den nya duschkabinen inkopplad och på plats, jag har inte provat den ännu, men det finns massor av olika funktioner och en stol man kan sitta på om man inte orkar stå ;)

  


Nya klubbkläder

Vi har beställt nya klubbkläder och nu har vi fått våra, jag har en tröja med dragkedja och Rikard en softshelljacka. Båda har tryck på ryggen och ett litet på bröstet. Snyggt! :)




Nu är det jul igen...

Jag började lite smått att plocka fram adventsljusstakar och sådant igår, idag har jag fortsatt och satt upp lite mer saker, tomtar och gran får vänta ett tag till, men nu känns det iallafall att det faktiskt är första advent på söndag. Imorgon tänkte jag leta fram utebelysningen. 








Lussekatter

Celine och jag har bakat lussekatter idag, det blev fem plåtar och riktigt goda. Jag kör samma recept varje år och det verkar omöjligt att misslyckas.







50 gram jäst
5 dl mjölk
100 gram smör
1 ägg
1 gram saffran
1 burk kesella
1,5 dl socker
En massa mjöl
lite salt

Smölt smör och blanda med mjöken, rör ut jästen i vätskan. Tillsätt resten och kör med degkrokar på elvispen tills degen ser bra ut. Jäs 40 minuter. Baka ut lussekatterna och jäs 30 minuter till. Grädda typ 7 minuter i 225 grader. Ät! Fast inte när de är jätteheta, godast är de ljumna.

Julklappar



Idag har jag och Celine varit och julhandlat, vi hittade en del presenter och avslutade med middag på Pizza Hut tillsammans med Rikard. Köpte jättefint julklappspapper på IKEA och fyndade även pynt som egentligen är tänkt till granen, men som jag ska använda som dekoration till paketen för 9 kronor per förpackning. Jag ska handla julklappar till elva personer, det känns skönt att ha börjat och en del saker vet jag vad jag ska köpa, har bara inte hittat det ännu. Det är så himla kul att både handla och slå in julklappar så jag började att rota fram sax, tejp och grejer direkt när jag kom hem. Mindre än en månad kvar nu ;)


Snölek på dagis

Jag är ledig idag. Celine hade från början tänkt vara hemma med mig, men när hon såg dagiskompisana vara ute och ha roligt i snön så blev hon sugen på att vara med. Från balkongen på övervåningen kan jag se att de åker stjärtlapp på dagisgården just nu. Perfekt att bo så nära förskolan att hon kan gå dit en stund utan att det blir för omständigt, jag ska hämta henne efter lunch, så hinner jag gå ut med hundarna och städa av lite här hemma. På eftermiddagen ska vi åka till Barkarby, kolla på julklappar och äta middag.


Det gula dagiset från vårt sovrumsfönster.

Blir det någon tävling?

Det är elva dagar kvar till Mika och jag ska tävla för första gången. Hoppas jag, för varje dag som går håller jag tummarna, jag misstänker nämligen att hon är väldigt nära att börja löpa. Skulle det stämma så blir det såklart ingen debut nästa helg. Kullsystern Eve började häromdagen och då sjönk mitt hopp ganska rejält. Joker är lite intresserad av Mika, men det är inget säkert tecken på att det snart är dags, han brukar vara intresserad av det mesta som rör sig på fyra ben. Det vore så himla tråkigt om vi tvingades ställa in tävlingen, dels för att det inte verkar finnas någon annan tävling vi kan ställa upp i under hela december, men också för att vi är så redo vi kan bli. Jag vill ut och tävla nu, testa henne i den miljön och se om det fungerar lika bra som på träning. Hoppas, hoppas, hoppas...

R.I.P Pepsi





Med Pepsi gjorde jag min allra första agilitystart och tävlade också lydnad för första gången. Vi testade på utställningar och gick en massa kurser.
Idag somnade Pepsi in, 11 år och 4 månader gammal.

990712-101122


NM över för Lova

Så var årets NM över för Lova. Hon inledde bra med en stabil nolla i hoppklass och la sig på en fjärdeplats individuellt. Tre nollor i mål hade smallaget och låg tvåa.

I agilityklassen var det bara Lova som gick felfritt av de svenska hundarna i smallaget och medalj uteblev för laget. Individuellt hade Lova och Rikard klättrat två placeringar och låg tvåa inför finalloppet, en knapp sekund efter ledaren.

Lova startade näst sist i finalen och jag var mest orolig för starten med en tunnel under A-hindret, när de klarade den var jag nästan säker på att de skulle komma runt felfritt. Tyvärr fick hon fem fel på balansens nerfart. Detta är helt sjukt, men hon gjorde exakt likadant förra året på finalen i NM, jag tror hon låg trea då inför sista loppet och fick även då en femma på balansen. Lova är inte 100% stabil på kontaktfälten, men jag tror att hon har gjort maximalt två-tre avhopp under hela året. Under press och hets blir det helt enkelt för mycket och hon flyger av. Surt, eftersom det knappast är var och varannan gång. Alla andra kontaktfält under helgen har suttit fint, under hela hösten skulle jag vilja påstå. Med facit i hand kunde Rikard säkert ha gjort något litet annorlunda, påmint henne en extra gång, stannat till lite mer själv eller så. Hursomhelst gick det inte vägen den här gången... heller. Ledande hund diskade sig och guldet gick till sheltien Taco från Norge.


Bakar bullar

Samtidigt som vi följer livesändningen från NM i Danmark så har Celine och jag bakat bullar nu på förmiddagen. Vi väntar besök av mina föräldrar och syster.






Livesändning från NM

Det går att se NM livesänt på www.agilityonline.se. Celine och jag sitter som klistrade vid datorn, snart börjar det!


Lördag

Celine sov hos sin faster natten till idag, vid elva började dansen och då mötte jag upp Celine. Efter dansen följde Stella och hennes mamma med oss hem, vi lunchade (grillade ute!), bakade, lagade och åt middag, fikade och avslutade med godis, popcorn och chips framför en film. Inte den nyttigaste dagen att minnas, men nog så roligt.



Stella och Celine lekte jättebra och hjälpte till med matlagningen, fast de sa att de gjorde soppa.



Stella och Helena hann knappt utanför dörren innan Celine hade somnat. Medan jag plockade in lite i diskmaskinen kröp hon ihop på köksstolen och slocknade.

Internationell agilitychampion

Lova är som sagt var i Danmark för att tävla Nordiska mästerskapen. Den tävlingen avgörs imorgon, men både igår och idag har det varit vanliga tävlingar med internationella klasser. Lova inledde fantastiskt och vann agilityklassen igår, fick cert och blev därmed internationell agilitychampion!

Imorgon avgörs NM och då gäller det, håller tummarna för Sverige och lite extra för Lova!


NM i Stockholm förra året.


Veteranfest

Igår kväll samlades vi ett gäng som har jobbat ihop för ganska många år sedan. En del av oss jobbar fortfarande tillsammans, några sysslar med annat. Det var himla kul att återses, snacka och spela spel. Jag, som hade längst väg hem fick åka strax före tolv för att hinna med pendeltåget innan det bara gick nattrafik. Då hade resan hem tagit 2,5 timme, nu klarade jag mig på drygt en timme.






Min julklänning... tror jag.

Spang på en klänning igår som fick följa med hem och antagligen stanna till julafton. jag är lite kluven, jag tycker den är snygg, men är inte helt säker på om den känns rätt på julafton (vill ju inte riskera att farfar svimmar eller något...) Fördelen är ju att jag säkert kan få användning av den flera gånger senare.

  

Det var en veckas öppet köp, så jag ska nog prova och fundera på saken, men med största sannolikhet behåller jag den. Finns på Gina Tricot för 249:-.

Fredagsstatus

Dagen har gått i ett, det blir en snabb uppdatering nu.

Rikard har flygit ner till Danmark med Lova för att tävla NM i agility. Jag, Katta och Celine har shoppat till fötterna värker och kom hem med en fin skörd bestående av bland annat en ny jacka, jeans och klänning till jul. Hade någon idé om att kanske kolla på juklklappar, men det blev bara saker till mig själv och lite smått till Celine idag.

Nu håller jag som bäst på att fixar mig för en kväll i Midsommarkransen med ett gäng arbetskompisar. Celine ska först lämnas hos barnvakten, sedan drar jag.

Hörs imorgon!

Kurskväll - hoppteknik

Ikväll har vi varit på kursen för Malin Elfström igen. Hoppteknik stod på dagens schema och det är verkligen något jag inte har särskilt stor koll på. Jag har inte med någon av mina tidigare hundar tränat någon teknik på hoppen. Med Mika (eller stor hund överhuvudtaget) känns det annorlunda och mycket viktigare, även om såklart alla hundar säkert har nytta av det.



Jag tyckte det gick ganska bra, men självklart finns det massor att jobba på, konstigt vore det annars, vi har ju knappt gjort det förut. Mika tyckte såklart att det var jätteroligt. Innan kursen började körde jag lite lydnad och idag gick det mycket bättre än igår, det var ju skönt att hon inte glömt allt hon lärt sig ;)

Som sagt.


God natt.


Utstakad framtid?







Celine har suttit en lång stund och hjälpt Rikard att skruva ihop en dator, ska hon gå i pappas fotspår kanske?

Dålig träning - hormoner?

Efter kvällspromenaden stannade jag till på fotbollsplanen för att träna lite. Tanken var att tävlingsmässigt köra tre moment åt gången utan leksakbelöning emellan. Jag fick ganska snart ändra min idé och backa i träningen. Mika har senaste veckorna verkat lite skum, emellanåt flummig. Senaste veckan tycker jag att det blivit mer åt det hållet. Hon är inte lika intensiv varesig i träning eller lek, inga drastiska skillnader, men jag märker en förändring. Hon som i princip aldrig tidigare har bommat ett läggande under gång såg idag ut som ett frågetecken och förblev stående när jag skulle köra det momentet. Jag fick belöna upp det flera gånger för att få den reaktionssnabbheten och attityden jag vill ha. Även i fotgåendet var hon lite märklig, flöt ut och tappade ögonkontakt.

Frågan är vad detta kan bero på? Vi har legat ganska lågt med träning senaste tiden, så jag tror knappast hon är less. Hon sover mer hemma och är i allmänhet lugnare. Kan det vara löp på gång?

Julkalender

Idag är det två veckor kvar till den första december. Jag vet att jag är lite tidigt ute, men vissa saker gillar jag att planera och förbereda i god tid. Andra saker blir aldrig gjorda, men det är en annan femma. 

Jag har under de senaste veckorna köpt saker till Celines julkalender. Jag har tänkt att hon ska få ett litet paket varje dag ända fram till jul. Det känns roligare och mer uppskattat att sprida ut små presenter och så kommer vi att göra så att Rikard och jag köper ett par lite större saker som hon önskar sig som hon sedan får på julafton.



Jag har försökt strukturera upp innehållet i paketen till olika veckodagar. På lördagarna ligger det lite godis i paketen och på söndagarna en DVD-film med jultema. Veckans tre första dagar går hon alltid på dagis och då har jag lagt i sådant som hon kan använda där, som hårspännen och tofsar, skärp, strumpor, armband och några småleksaker. Torsdagar och fredagar är vi oftast lediga och då finns det bland annat pyssel, böcker, memoryspel och CD-skivor i paketen. I paket nummer 24 finns det en stor kartong med flera hundra legobitar, det ska nog kunna hålla henne sysselsatt ett par timmar på julaftonsmorgon.



Badkar

Vi har länge velat ha badkar precis som vi hade i lägenheten vi bodde i förut. Som det är nu har vi en dusch i badrummet på övervåningen och en dusch i tvättstugan i källaren. Första planen var att ha badkaret på övervåningen, men efter en del funderande kom vi fram till att man faktiskt oftast duschar och att det är rätt jobbigt att stå och göra det i ett badkar eller springa ner i källaren. Lösningen blev att vi kommer att behålla dusch där uppe och inreda tvättstugan till vårt egna mini-SPA. Det låter lyxigare än vad det antagligen kommer att bli, men jag vet att grannen har gjort likadant och lite mysigt kommer det nog att bli där nere.

Badkaret hade från början Rikards föräldrar köpt till sitt badrum, men inte hunnit montera ännu, vi tänkte köpa ett likadant, men var osäkra på om det skulle gå ner för trappan. Lösningen blev att testa med deras, gick det så skulle vi behålla det och köpa ett nytt till dem. Skulle det inte alls fungera så fick vi återigen tänka om.



Vid första försöket var det helt omöjligt, det gick inte ens att svänga ner genom hålet till trappan. Vi började med att skruva loss alla lösa delar. Fortfarande helkört. Motorn till bubbelpoolen plockades bort och nu kom badkaret ungefär halvvägs. Trappan svänger på två ställen, både direkt i början och sedan tillbaka längs ner. Slutligen åkte vinkelslipen fram och metallställningen som badkaret står på kapades bort. Då gick det med nöd och näppe ner. Pust. Jag trodde ett tag att det var helt kört. Nu återstår bara att få tillbaka allt till ursprungsskick och den lilla detaljen att tvättstugan ska kaklas och fixas till innan badkaret ska på plats. To be continued.

Ingen vallning...

Idag skulle jag och Mika tillsammans med alla hennes kullsyskon åka till Eva och valla. Jag hade verkligen sett fram emot det. Tyvärr kände jag redan igår kväll att jag började må dåligt. Jag hade yrsel, kände mig illamående och var trött. Gick och la mig och kollade på TV:n, efter någon timme spydde jag, sedan fortsatte det så i princip hela natten. Rikard som inte kände någonting när han la sig vaknade även han vid 02:00 av att han behövde kräkas. Celine drabbades ju av någonting liknande härom natten, så det var ju inte helt oväntat att vi skulle kunna bli sjuka, men det känns ändå så himla typiskt. Jag är verkligen jättebesviken och ledsen över att missa vallningen.

Celine, som nu är helt frisk, har åkt på dansen med sin farmor och farfar. Jag känner mig bättre, mår inte illa längre, men har ont i kroppen och känner mig lite sänkt. Rikard ligger fortfarande däckad i sängen.

Kul helg :(

Julkläder - Check!

Celine och jag mötte upp Rikard på eftermiddagen och vi sprang igenom några affärer. Jag hade spanat in en klänning till mig själv att ha på julafton, men den fanns inte i rätt storlek.
Celine däremot har nu fixat sina julkläder, det blev en vit klänning med broderier och röda strumpbyxor. Vi fick deala lite, hon började med att ta en rosa klänning med glitter och tyll, kanske inte förstahandsvalet till julen. Hon ville absolut ha strumbyxor så det fick hon välja, resten bestämde jag ;) Med hem följde också en mössa. Allt från Kappahl.






På vårt bord igår.



Jodå, det blev soppa igår, en med potatis och purjolök. Riktigt god om ni frågar mig. Celine som hade sett fram emot soppa hela dagen smakade en sked och kontaterade sedan att den var äcklig. Rikard pinade i sig åt en tallrik. Jag misstänkte att de inte skulle äta sig proppmätta så vi bakade frallor och hade gjort en blåbärspaj till efterrätt också.

Visst vill ni ha de fantastiska recepten?! Klart ni vill.

Soppa

En liter vatten
Två buljongtärningar
Tre deciliter matlagningsgrädde
8-10 potatisar
En gul lök
En purjolök

Hacka och stek löken, koka portatisen, blanda ihop allt, låt koka upp och mixa. Klart.

Frallor 

½ paket jäst
5 deciliter vatten eller mjölk
Lite smör
Salt
En massa mjöl

Blanda ut jästen i ljummet vatten, i med salt och smör. Tillsätt lagom mycket mjöl, jag hade bara vetemjöl hemma, det blir säkert godare (och nyttigare) med något grövre mjöl. Använd vad du har hemma helt enkelt. Låt jäsa ett tag, kanske en halvtimme. Rulla bollar, jäs igen och in i ugnen.




Skor!



Kan man ana ett visst skointresse?


Måla Måla

Celine tar det lugnt idag och har kollat två omgångar på Hitta Nemo. Under tiden har jag ägnat mig åt att slipa spackel och grundmåla väggarna i trappan ner till källaren, det går sakta framåt. Väggarna ska sedan bli ljusgrå precis som hallen och köket.



Nu får det bli en dusch innan vi ska sätta igång med att baka bröd. Håret är helt strävt av allt slipdamm och jag har färg överallt.


Inställt!

Celine somnade lugnt och till synes helt frisk igår kväll. Vid 01:00 vaknade hon och kräktes i vår säng, bara att ta upp henne, duscha och byta sängkläder. Vi fattade väl redan då att operationstiden var körd men försökte ändå hitta anledningar. Kan man kräkas för att man är nervös och orolig? Var det för att hon fick dricka en hel flaska välling innan hon la sig? Vi har mer eller mindre slutat helt med det, men igår fick hon det när hon la sig för att hon från och med midnatt sedan skulle fasta fram tills operationen. Vi somnade precis om allihopa när det var dags igen, fyra gånger kräktes hon riktigt ordentligt mellan 01:00 och 04:00 och när klockan ringde halv sex gick jag upp och talade in ett meddelande på sjukhuset telefonsvarare där jag fick berätta som det var.

Så himla typiskt, Celine kräkt nästan aldrig, det var säkert ett år sedan hon gjorde det sist. När vi nu på morgonen gick upp verkade hon nästan som vanligt. Hon har klagat på ont i magen under förmiddagen, men har ätit lite och inte kräkts något mer. Jag har pratat med sjukhuset och vi fick en ny tid om drygt två veckor.

Operation imorgon

Imorgon ska vi till sjukhuset och Celine ska få rör insatta i öronen. Hon har vätska bakom trumhinnan och det gör att hon har som ett lock för örat hela tiden och alltså hör sämre, dessutom klagar hon på att det gör ont i öronen ibland när hon hör höga eller skarpa ljud.

Jag har förebett Celine på sjukhusbesöket genom att prata om vad hon ska göra där och vi har kollat på filmen "Bella får rör i öronen" (som finns på www.narkoswebben.se) ett par gånger. Hon är lite orolig och ängslig, Celine är opererad ett par gånger förut och är nog traumatiserad av sina erfarenheter. Mest orolig är jag över hur det ska gå att sätta nålen, hon har tidigare varit extremt svårstucken och sist fick de söva henne med gas för att ingen lyckades. När hon sedan var sövd satte de en nål på operation. Jag hoppas och tror att det kommer att gå bra iallafall, vi behöver bara stanna 1-2 timmar på uppvaket sedan får vi åka hem, dagen efter ska hon vara som vanligt och det brukar inte göra ont efteråt.

Celine pratar förväntansfullt om soppan vi ska göra imorgon när vi kommer hem och om att vi ska baka bröd. Gullungen, ibland önskar man bara att man kunde byta plats med dem för att de ska slippa allt ont och jobbigt.

Min första lasagne!

Lova att inte håna mig nu, men idag var det första gången jag gjorde min egna lasagne. Visst har jag ätit lasagne många gånger och tycker dessutom att det är riktigt gott, men då är det familjen Dafgård eller Rikard som har fått göra jobbet. Jag är usel ganska dålig på matlagning och fastnar gärna i ett par olika rätter som går runt här hemma på vardagarna, en ohotad favorit är korvstroganoff. Jag tröttnar aldrig. Skulle jag tvingas äta en rätt resten av livet skulle det bli just det. 



Resultatet blev iallafall riktigt gott och nu känner jag mig lite lagom kaxig och tänkte ge mig på att göra en soppa senare i veckan, det har jag heller aldrig gjort. Kelda kan bättre ;) Någon som har ett bra recept? Den måste vara sådär krämig och god, alltså inte som buljong. Kanske en potatis och purjolöksoppa? Eller någon med andra grönsaker? Inte fisk och helst utan kött.

Snölek

Det omtalade ovädret drog under dagen in över oss också. Mika som tidigare har visat sig ogilla regn och lera fullkomligt älskar snö. När jag kom hem från jobbet tog jag därför med mig henne ut för att träna och leka lite.





Celine verkar inter riktigt pigg och somnade redan innan middagen. Hoppas hon inte blir sjuk, det vore så typiskt då hon ska operera in rör i öronen på torsdag och vi har redan fått skjuta upp den operationen en gång tidigare på grund av sjukdom.

Hundshopping



Nu ikväll har vi varit på Bromma Zoo och handlat. Småhundarna behövde mer mat och Mika ett täcke till vintern. Utöver det blev det lite förbrukningsvaror som tuggben och leksaker. Mika har bitit sönder båda sina bästa bollar vilket gör att de inte piper längre, så några nya införskaffades.



Dagens lopp

Nu är vi hemma och har hunnit packa upp det mesta ur väskorna. Hur trevlig och roligt det än är att åka iväg och tävla så är det alltid lika skönt att komma hem igen. De skippade sista lagklassen, det hade blivit så himla sent annars och i hopplag har de ändå de pinnarna de behöver till SM. 

Mika och jag har passat på att träna lydnad utanför hallen under helgen. Celine har nog haft det lite tråkigt, inte så många jämnåriga kompisar på plats, men det har fungerat bra ändå. Joker var också med, gamle killen verkar höra dåligt, förut trodde jag att han valde att inte lyssna, men nu i helgen fick jag flera gånger bevis för att han nog faktiskt hör rätt illa, på riktigt.

Jag filmade båda de individuella klasserna med mobilen. En disk och en vinst, Lovas 30:e officiella vinst i år.





Vinst med volt

Första tävlingsdagen i Rättvik är avklarad. Lagklasserna började på morgonen och Lova nollade båda två. Tyvärr var de bara tre startande i laget och de hade inte tre hundar i mål i någon av klasserna. Individuella agilityklassen diskade sig Lova, men i sista hoppklassen vann hon. På ett av hoppen snubblade hon och slog runt ett helt varv, det såg lite obehagligt ut men verkar ha gått bra ändå. Film på det loppet finns här:


Mot Dalarna

Vi är lediga idag och ska snart påbörja resan upp till Rättvik. I helgen är det tävling i körhallen, årligt återkommande och ett himla trevligt inslag i annars så trista och tävlingsfattiga november. På vägen upp har vi planerat att göra en del stopp, så antagligen är vi inte på plats förens framåt kvällen. Givetvis ska vi förbi Sågmyra en sväng för lite shopping, det är obligatoriskt för mig när vi passerar. Sedan har tydligen Rikard lovat Celine att vi ska stanna och bada i någon simhall i Borlänge. Känns sådär om ni frågar mig. Celine är peppad på att åka iväg, hon gillar att bo i husbilen och allra helst när vi ska till Dalarna. Vet inte varför, men just dit gillar hon extra mycket att åka och kan fråga minst tio gånger "Är vi i Dalarna nu?". Rikard vill flytta dit när vi blir gamla, kanske ligger kärleken till Dalarna i blodet? Även Lova verkar trivas där, senast i våras vann hon två klasser i körhallen. Nu far vi.

Dagisfoton

Idag kom fotona de tagit på förskolan. Jag tycker de blev fina, Celine tyckte själv att hon var jättevacker. Vi får väl köpa rubbet i år igen antar jag.


Kontaktfältsträning på film

Jag tog in min lilla balansnedfart och tränade lite kontaktflt med Mika i vardagsrummet alldeles nyss. Vi har inte gjort det särskilt flitigt, men jag tycker hon har greppat det väldigt snabbt och lätt. Idag var första gången utan target, jag testade helt enkelt att bara ta bort den och det verkade inte göra någon större skillnad för Mika. Celine däremot "vill trampa på locket" som hon säger i början av filmen ;)

Under filmen får ni även information om vilka tider vi gör vad och att man kanske får vingar och flyger som en fågel när man är dör (vi har pratat lite om Kim som skulle ha blivit ett år idag). Några tjusiga hopp visas också upp.


Hos oss ikväll.





Ser jag en röd rosa tråd?

Anmält till tävling!

Nu var det gjort. Jag har anmält Mika till hennes första tävling, så om en månad är det dags. Det är med spänning och viss nervositet jag ser fram emot det, lydnad är så mycket jobbigare att tävla än agility tycker jag och det känns mycket viktigare att allt är perfekt innan man ger sig ut på tävlingsplanen. Jag ska verkligen försöka släppa på kraven och ta det för vad det är, hennes första tävling. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag hoppas på ett förstapris. Om jag inte kände att vi har chansen så hade jag aldrig anmält. Nu ska vi satsa mycket på att träna på olika platser och försöka få till fler platsliggningar med okända hundar. Jag ska även försöka lägga upp träningen så tävlingslik som möjligt. Ett par tandvisningar skulle sitta fint också, sedan är vi redo.



Update: Och Britt, du får inte komma och kolla, för då kryper Mika ur skinnet, blir galen, kissar på sig och skämmer ut sin stackars matte totalt. Du får se det på film efteråt ;)

Vi ska strax gå på bio, ytterligare en bra...

img_6807 (MMS)

Vi ska strax gå på bio, ytterligare en bra dag på jobbet :)


Mika 9 månader



Idag blir Mika och hennes syskon 9 månader gamla. Jag har som vanligt mätt och vägt henne. Höjden fick jag till 49 cm, märkligt nog ser hon mycket mindre ut och går hon brevid de små sheltiesarna så ser hon inte alls så "stor" ut. Hon väger 12,6 kilo. Jag tycker bara mer och mer om denna underbara hund för var dag som går, förstår inte hur jag klarade mig utan henne.

RSS 2.0