Vallning hos Britt

På eftermiddagen idag har vi varit hos Britt och vallat, Ullis och Tim var också där. Britt tog in ett gäng med får i 25:an. Vi har inte varit och vallat något sedan kursen för tre veckor sedan så jag trodde att Mika skulle vara laddad och övertänd. Hon visade sig vara rätt lugn, men fåren var dumma i huvudet lite springiga och jag höll vid två tillfällen på att ramla omkull för att de var på mig hela tiden, minst fem gånger blev jag rejält trampad på fötterna. Jag borde ha köpt stövlar med stålhättor. Jag som redan lider av en viss fårskräck tyckte att det var rätt jobbigt och tappade mycket fokus för att jag hela tiden var tvungen att se till att inte bli omkullsprungen av ett får. Mika skötte sig bra tycker jag, hon var aldrig dum eller rusade in. Skönt att kunna skylla på något annat än bara sina egna eller hundens bristande kunskaper ;) Det jag fortfarande behöver träna på är att lägga mer tryck på henne. Vi avslutade med tre får i fållan och där gick Mika hur bra som helst, mest lugnt och hela tiden kontrollerat.
Ullis fotade lite i hagen.


Trapprenovering igång!

Renoverandet här hemma har legat på is ganska länge, mest har det varit en fråga om bristande motivation. Det mesta är fräscht och fint i huset nu, det som är kvar är antingen sådant som inte känts så viktigt (typ trappan ner till källaren) eller sådant som är så dyrt och omständigt (typ badrummet) att vi skjutit det på framtiden. Nu har vi iallafall satt igång med trappan, dels är det väggen som har haft orginaltapeten från -75 kvar som ska fixas, sedan ska även den lackade furutrappan bli vit precis som den som går upp till övervåningen.Vi har kommit så långt att mer än hälften av väggen är täckt med s.k. wallcovers, de ska sedan målas över i samma grå nyans som köket och hallen har. Jag har tidigare börjat måla undersidan av trappan, men lessnade då färgen täckte så sjukt dåligt att jag hade fått måla minst fyra lager. Idag köpte vi den värsta superfärgen de hade på Bauhaus och hoppas på att det ska täcka bättre.

När vi ändå var igång kollade vi på ett bubbelbadkar i hörnmodell, vi hade det i förra lägenheten och jag saknar verkligen att kunna ta ett varmt bad på vintern. Planen just nu är att göra om nere i tvättstugan, slå ut en vägg och få till ett badrum kombinerat med tvättstuga där nere. Vi har förvisso plats med ett badkar även på övervåningen, men har kommit fram till att vi nog föredrar att ha dusch där eftersom det faktiskt är det man använder mest. Det fanns ett jättebra badkar till superpris på Bauhaus, men vi funderar på om vi verkligen får ner det i vår trappa, det är 140 x 140 cm och ganska otympligt, går ju inte att plocka isär mer än att man möjligtvis kan ta bort några rör.

Grattis Rikard!

Idag fyller min älskling och bästa vän år. Vi firade med besök av gäster igår och av mig fick Rikard en skidresa till vintern. Så fick jag lite nytta och glädje av presenten också ;)


Älskar dig! <3


Fortsätter med fotoboken.Nu är jag uppe i 90 sidor i fotoboken, det går framåt.

Nya stövlar

Idag har jag varit ute på en liten shoppingtur, framförallt nya skor att ha vid hundträning stod på inköpslistan. Tyvärr hade jag inte så gott om tid och hittade inga skor som passade för ändamålet, däremot blev det ett par fodrade gummistövlar. I fårhagen finns det antagligen inget annat som funkar, det är ju bra om de går att spola av med slang och då går ju de flesta (alla?) skor bort. Riktigt fula var de, men jag räknar med att de kommer få ett klädsamt lager lera över sig ganska snart, så de spelar ingen roll. Grov sula prioriterades också efter mina vurpor igår. Jag hoppas få prova dem i hagen redan på söndag.


Modebloggare - blunda...


Lerig och blöt träning


Mörkt, kallt och lerigt.

På väg hem från jobbet idag började det regna. Det var nog en av få gånger jag verkligen blivit glad över det, vi hade nämligen bestämt oss för att åka till klubben idag och det är just i regn på leriga planer vi behöver träna allra mest. Det var kolsvart och alldeles tomt när vi kom fram till klubben, efter en stund dök två ekipage till upp, men de åkte därifrån ganska omgående. Jag körde platsliggning, linförighet, läggande under gång och rutan. Mest fokus la jag på att hon skulle sätta ner ändan ordentligt oavsett underlaget och att hon inte slarvade eller blev långsam i läggandena. Jag tycker det gick riktigt bra, kanske inte den bästa träningen vi haft totalt sett, men med tanke på vädret så var det riktigt lyckat. Förutom att jag halkade i leran två gånger. De andra två som var där och tränade hjälpte mig med att träna tandvisningen en gång var. Mika har en tendens att inte kunna sitta stilla när det kommer folk emot oss, hon har slutat hoppa, men ålar sig och försöker på alla sätt ta sig framåt lite. Det kändes ändå okej idag, jag kommer nog inte att lägga ner min själ i just tandvisningsmomentet, för problemet är faktiskt bara att hon är lite översocial, att kolla på tänderna är inga problem alls. Tillgängligheten är det med andra ord inget fel på. Jag vågar knappt nämna det här, men nu har jag bestämt ett datum för tävlingsdebuten, ska bara anmäla också.


Hösten är fin. Åtminstone på bild...

img_6807 (MMS)

Hösten är fin. Åtminstone på bild...


Lillifee - på bio och som muffins.

I fredags var Celine på bio för första gången i sitt liv. Filmen hon såg var Prinsessan Lillifee. Det var en given succé, både spänningen i mörkret, popcorn och prinsessor. Nu efteråt pratar hon om den hela tiden och lyckades till och med tjata till sig en förpackning med Lillifee-muffins när hon var och handlade med Rikard.

De blev inte riktigt lika snygga som på bilden precis. Inte goda heller. Faktiskt riktigt äckliga.

Lägerhelg

Direkt efter skoldagens slut åker vi till Mättinge och stannar där på skolresa över helgen. Jag kommer med andra ord jobba hela helgen, men det känns riktigt kul. Mättinge är ett fantastiskt fint ställe i Sörmland med pool, bastu, vedeldad badtunna, jättegod mat och med oss har vi trevligt sällskap. Uppdateringarna kommer nog att gå på sparlåga misstänker jag. Trevlig helg!

22 oktober 2010

Bara så att vi kommer ihåg, hur tidigt faktiskt snön kom. Usch.


Kungsängen, Stockholm 101022


Kurskorkad, finns det?

Ikväll har jag och Mika gått tredje kurstillfället för Malin Elfström. Jag fattar det inte, varför blir jag/känner jag mig så korkad när jag går kurs. Det gäller alltså inte bara den här kursen, utan det var likadant på tex. vallningskursen. Den här kursen behandlar ändå ett område som jag känner att jag behärskar, allså agility, eller förberedande agilityträning. Ändå känner jag mig helt dum, kommer inte på svaret på enkla frågor, säger fel saker, har urusel timing och klickar vid helt fel tillfällen eller kastar bollen åt helvete. Vad händer egentligen? Finns det något begrepp som heter kurskorkad? Stackars Mika som har en så förvirrad matte, hon är en pärla iallafall, kanske ibland lite väl glad men jag lägger inte så stor vikt vid att hon emellanåt framstår som väldigt ouppfostrad. Hon är en valp och jag vet att jag har ordning på henne om/när det krävs. Vad jag älskar den hunden! <3

Vad tränade vi då? Bordet som avställningsyta, kan man kalla det så? Alltså att hunden ska välja att befinna sig och stanna där under t.ex. banbygge eller träning med annan hund. Vi fortsatte med gungträningen och runda tunneln. Avslutningsvis pratade vi om kontaktfältsbeteenden. Jag har varit dålig på att träna det vi gjorde förra gången, egentligen har jag nog inte tränat på det alls när jag tänker efter. Huvudorsaken är nog att jag är ganska osugen på agility just nu. För ett par månader sedan kunde jag knapp vänta på att få sätta igång, men nu har det lagt sig och kommit lite i skymundan. Mer plats har istället lydnaden tagit och vallningen. Det är det jag vill satsa på just nu, den riktiga agilityträningen får nog vänta tills snön smält bort framåt våren. Jag ska iallafall ta mig i kragen och träna det jag fått i läxa till nästa kurstillfälle :)

Nu är jag igång med fotoboken.Fem månader har hittills blivit 13 sidor. Kommer jag att hålla maxgränsen på 130 sidor tro?

Träna i regn

Kom precis in efter ett träningspass och en promenad i regnet. Lerigt och vattenpölar överallt. Usch. Ungefär så verkade även Mika resonera och till min förskräckelse insåg jag att vi nog aldrig tränat ute i regnet, jag har liksom sett till att hålla mig inne då. Det märktes, Mika hoppade över vattenpölarna i fotgåendet och ville knappt sätta sig ner i halterna. De annars glada öronen hängde lite sorgset åt sidorna. Visst har vi varit ute och gått i regn och så, men jag har aldrig tänkt på att hon så ogärna klivit i vattenpölar och lera. Nu ska det bli bot och bättring, oavsett väder, eller kanske till och med helst i dåligt väder ska vi ut. Utevistelsens lyckade bit fick bli att Mika går väldigt bra på vårt nya nära-kommando okopplad nu, vi stötte på två hundmöten och hon skötte sig perfekt.


Städar i datorn.

Celine har varit riktigt sjuk idag, febrig och sovit i princip hela tiden.

Jag har passat på att sitta mycket framför datorn och städa upp och sorterat lite. Disken jag har haft alla mina foton och allt material på har varit på gränsen till överfull ett tag, men nu har jag fått en ny mycket större och håller på att flytta över allt dit istället. Helt sjukt vad mycket kort jag har tagit, bara i mappen Celine finns nu över 13000 foton och filmer!Till detta tillkommer förstås alla foton på hundarna och "vanliga" foton från resor och dylikt. Det är himla kul med digitalkamerorna just för att man fotar så mycket mer än man skulle ha gjort annars. Nackdelen är väl att fotona lätt bara blir liggandes i en mapp på datorn, förr hade man ju fotoalbum att bläddra i. Därför bestämde jag mig idag för att plocka ur de bästa fotona från dagen Celine föddes fram till idag och beställa en fotobok med dem så att jag har någonting fint att spara, något mer konkret och verkligt än bara en mapp på datorn. Det blir mer på riktigt. 431 foton blev det, räknar med att göra den i A4-format, kanske 3-4 bilder per sida? Så får jag nog banta ner antalet foton lite, landar då på 100 sidor kanske? Den jag har kollat in har hård pärm precis som en bok och finns både som liggande och stående A4 med max antal sidor är 130. Blir nog jättebra, men tidskrävande. Den är väl klar lagom till hennes fyraårsdag (alltså om sex månader...) kanske.

En helg i Caribien.

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg i Åbo på Holiday Club Caribia, ett SPA-hotell med äventyrsbad. Vi åkte med färjan ut fredagkväll, åt alldeles för mycket i buffén, handlade i Tax-freen och lät barnen leka i bollhavet. Tidigt lördag morgon kom vi iland i Åbo och tog bussen till hotellet, där hann vi knappt checka in innan Celine hade tjatat oss till badet, det blev ett par timmar i vattnet innan vi var så trötta att vi gick upp på rummet och sov en stund. Middagen intogs på hotellets buffé och efter det kvällsbadade vi tills de stängde. Söndagen blev det hela dagen i poolen i princip, jag var ganska less på att bada, barnen verkade dock aldrig tröttna. Strax efter fyra gav vi upp och gick ut och käkade middag innan vi tog bussen tillbaka till båten. Celine somnade på vägen och verkade lite hängig även på kvällen på båten, svaret på varför fick vi senare under natten. Då vaknade hon med hög feber och sov jättedåligt.


På väg. Jag har aldrig varit känd för att packa bra eller lite...


Buffé på utresan.


Barnen lekte på båten.

Som sagt...

I barnpoolen.

Celine provade nog alla åkstilar i den lilla kanan. Inklusive hoppa ner.


Vi åkte alla kanor, favoriten var nog den som man satt i ringar och åkte ner i.

Skepp ohoj!

Ikväll ska vi åka till Åbo och övernatta på Holiday club Caribia precis som vi gjorde förra året. Det är en kanonbra resa att sticka iväg på bara över en helg, natten mellan fredag och lördag på båten, sedan två dagar och en övernattning i Åbo och hem på söndagkväll. Nu ska jag packa ihop det sista och fixa håret. Trevlig helg!

Höstpromenad

Vi tog en promenad i skogen. Hösten har verkligen kommit fort de senaste veckorna, alldeles nyss var det ju sommar. Hundarna gillar iallafall att få rasa runt bland löven i den kyliga luften, jag är väl mer skeptisk. Föredrar värme och ljusa kvällar.


Lova är nästan kamoflerad i höstens färger.


Mika var sugen på ett bad, jag satte stopp för det, iskallt i vattnet.


En i varje storlek.


PysselJag är ledig idag och Celine och jag är hemma och har en riktigt mysig fredag. Sovmorgon, frukost i lugn och ro och gör bara vad som faller oss in. Nu har vi pysslat lite armband, Celine är duktig och väljer noggrant vilka pärlor som ska sitta vart, även vem som ska få armbandet förklarar hon.Just nu är det mycket prinsessor (se dagens utstyrsel...) skor och smycken som gäller, det ska vara rätt hårspännen i håret och klänning, helst varenda dag.
Bosöspelen


Nummerlapp är viktigt att ha.

Idag på jobbet har två klasser ur skolan varit iväg och tävlat på Bosöspelen hela dagen. Det är en skolidrottstävling för elever med rörelsehinder som hålls en gång om året. Eleverna kan tävla i olika grenar som löpning eller rullstolslopp på olika distanser, boccia och fyrkamp.


Boccia med hjälp av rännor.

Vi har haft en rolig dag, med varierande framgångar och matsäck. Det är så härligt att se dessa ungdomar tävla, för vissa är det oerhört viktigt och vinna, andra spelar det ingen roll alls för. Gemensamt tror jag är att de allra flesta tycker att det är himla roligt oavsett ambition eller målsättning.


Hejar på nya och gamla kompisar.


Tisdag

Roligare än rubriken blev känns faktiskt inte denna dag. Egentligen inte särskilt dålig heller när jag tänker efter, bara en vanlig tisdag liksom.

Igår hade vi avslutning på nybörjarkursen i agility som jag har haft. Nio glada deltagare som alla utvecklats mycket och det är nog första gången jag håller en kurs där alla deltagarna kommer alla gånger. Imponerande, särskilt på en höstkurs när deltagarantalet brukar sjunka drastiskt vid regn och/eller kyla.

Nu ikväll när vi gick en promenad tränade jag på att Mika ska gå ordentligt, som det är nu växlar hon mellan att tokdra om hon är kopplad och röja järnet om hon är lös. Nu fick hon gå nära (=lös men inom ett koppels avstånd) och det fungerade förvånansvärt bra direkt. Märkligt att det knappast har gett något resultat alls när jag försökt få henne att sluta dra i kopplet men när jag ville hålla henne på samma avstånd utan gick det förhållandevis enkelt.

Nu ska jag tillsammans med Celine plocka fram kläder inför morgondagen, det vankas dagisfotografering.

Kalas

Idag har Celine varit på födelsedagskalas hos en kompis. Det bjöds på allt som behövs för att göra en treåring lycklig, pizza, tårta, ballonger och utelek.

    

Fleeceflätor

Häromdagen kom jag över fleecefiltar för tio spänn styck på Rusta och idag satte jag saxen i dem.Jag gjorde två olika varianter. Först en vanlig fläta fast med ett handtag i ena ändan, sedan väckte jag liv i de gamla flätorna man gjorde med plastband på fritids. Enkelt och ganska kul faktiskt. Dessutom räcker filtana till hur många leksaker som helst, alltså blir det snorbilligt att göra dem själv.


Nu är det jul igen...

img_6807 (MMS)

Nu är det jul igen...


Film från vallningskursen

Nu är jag hemma efter två dagars vallningkurs. Trött, glad och framförallt riktigt nöjd. Misstänker att Mika känner ungefär likadant.

När jag kom till kursen igår morse var jag rätt orolig och lite nervös, dels för att jag kände mig så lost i vallningsvärlden, men också för att jag bekymrade mig över att Mika skulle hitta på dumheter i hagen. Med facit i hand hade jag inte behövt oroa mig för någonting utav det. Peter var så bra, lugn och tydlig och han fick mig verkligen att förstå och hjälpte mig att hitta känslan. Jag blev mer och mer avkopplad och slutade tänka så mycket, då flöt det på fint. Mika var jättesnäll, inga dumheter och mycket få rusningar. Hon var överlag lyhörd och fin och jag känner mig löjligt nöjd över henne!

Nu skulle säkert experterna som ser filmen hitta hundra fel, men det spelar ingen roll. Vi kom dit helt gröna båda två och gick därifrån med mycket mer kunskap och erfarenhet än jag någonsin vågat hoppas på. Nu har vi fått en fin kickstart och det är nu det börjar känns det som. Kurs, kurs, jag behöver gå mera kurs! :)Tusen tack Britt för att jag fick bo hos dig och självklart för världens bästa och finaste hund! <3

Mika och jag är på vallningskurs för Peter...

img_6807 (MMS)

Mika och jag är på vallningskurs för Peter Nilsson på Lidingö. Vi är tre valpar ur Mikas kull och fyra ur en annan jämngammal kull. Mika har gått en omgång i hagen och det kändes jättebra. Peter var saklig och enkel och när vi lämnade fåren tror jag både Mika och jag kände oss lyckade. Jag sover över hos Britt inatt och imorgon förtsätter vi att kursa hela dagen. Kul!


Filmer från VM

Nu har jag äntligen kollat igenom, klippt och fixat lite med filmerna som min pappa tog från VM. Jag delade in dem efter storlek med de indiviuella loppen först och sedan lagloppen, i början av varje film finns lite filmat runt och i arenan.


Bordershop

Direkt efter att largefinalen var avgjord så hoppade vi in i husbilen och påbörjade den drygt 80 mil långa resan upp till Puttgarden, vi kom iväg strax före 16.00 och tio timmar senare rullade vi in på parkeringen där vi fick stå i tre timmar, med andra ord blev det bara tre timmars sömn den natten.


Bordershop i Puttgarden 06.00 på morgonen.

Klockan sex öppnade affären, som precis vid färjan ligger på vattnet. Tre våningar med bara öl, cider, vin och sprit. Vi hängde på låset och var helt ensamma, det var inte så många som var intresserade av att tokhandla tidigt en måndagsmorgon, förutom vi då.


Smaka på vinet stod det. Jojagtackar.


Katta tvekade inte trots det tidiga klockslaget.


Box på pall.


VM agility 2010

Hemma igen. 306 mil blev det fram och tillbaka, plus två turer med färja, först mellan Malmö och Travemünde på vägen ner och när vi åkte hem mellan Puttgarden och Rödby. Egentligen ska jag inte klaga, jag körde inte en mil, men det var rätt jobbigt att sitta (läs ligga i sängen) brevid också.


Vilken var vår tro?

Vi kom fram på torsdagkvällen, gled in med husbilen och fick typ campingens bästa plats tack vare en tysk som stod där innan bestämde sig för att flytta på sin bil. Danke.


Invigning

Tävlingarna började sjukt tidigt varje dag och small gick givetvis först, det betydde att vi klev upp runt sex varenda morgon och stannade till kvällen. Samtidigt resonerar jag lite så att om vi nu har åkt dit för att se agility i världsklass så vill jag ju inte sova bort hälften av loppen. Det kan man göra någon annangång, någon annanstans.


Arenan

Och mycket bra agility fick vi se, grymt mycket duktiga hundar och jag tog med mig en hel del bra saker som jag garanterat kommer att ta tillvara på i min framtida agilityträning av Mika. Som att jag inte fick nog med inspiration och träningslust så plöjde jag igenom nästintill hela boken "Med sikte på 10:an" i bilen på vägen hem. Nu ska det bli träna av.


Utanför hallen

Min pappa har filmat alla svenskarnas lopp och en del runt arenan och arrangemanget, jag tänkte försöka klippa ihop det imorgon och lägga upp det här. Just nu lockar sängen mest, det blev bara tre timmars sömn inatt på en hotellparkering, mer även om det imorgon.


Guldyra

Resultaten då. Antar att de flesta som läser här redan vet hur det har gått så jag gör bara en snabb summering för er stackare som inte har insett att agility är livets tjusning. Sverige fick en medalj, guld till largelaget. Lova sprang fyra lopp, felfritt i individuella hoppklassen och agilitylagklassen, hon fick 5 (10?) fel i hopplagklassen och diskade sig i sista individuella agilityklassen. Totalt sett är Rikard nöjd med sin och Lovas insats. De satsade allt, körde precis som vanligt och fegade aldrig ur. Det var utgångsplanen och den höll de sig till. Den här gången höll det inte hela vägen, men det är bara ett år kvar till VM i Frankrike och


RSS 2.0