Poolside


Idag har vi mest varit vid poolen och badat...


...och i poolbaren


Tyvarr var drinken inte lika god som den sag ut.


Tva kvallar i rad har den klarbla himlen dagit ihop sig till kolsvart runt fem-sex och regnet har vrakt ner och det har askat massor. Men lika fort som det kommer ar det sedan borta igen, markligt vader.

Ikvall blir det Patong igen, Tjing!


Typiskt Thailand


Toaletterna ar inte alltid av samma standard som man ar van hemifran...


De finns massor av markeskopior, alla ar dock inte lika valgjorda...


Raya Island

Idag har jag, Rikard, min syrra och hennes kille varit pa en heldagsutflykt till Raya Island. Celine fick stanna vid poolen med farmor, mormor & Co.


Vi akte speedboat ungefar 30 minuter ut till on.




Sahar glad blir man av det underbara vadret!


Vi snorklade och sag massor av fiskar, men haftigast av allt var den gigantiska vattenskoldpaddan och jattelanga randiga "ormen" vi simmade brevid.


Valbyggd ar man ju blivit pa semestern ocksa ;)


Nar vi satt och at lunch kom en stor varan kravlande, jag kastade mig over staketet och fotade den.


En fin orn vid stranden.


Hej da for den har gangen!


Zoo och aquarium

Idag var det lite molnigt nar vi vaknade och vi tyckte att et kunde vara en bra dag att aka pa nagon utflykt, nar solen gassar orkar man knappt rora sig.


Vi borjade med att aka till Phuket Aquarium.




Sedan bar det av till Phuket Zoo, jag har inte vart dar forut, ar inte sa himla fortjust i djurparker, men Celine tycker att det ar kul att kolla pa djur i bur.


Bara en gasp.


Mest gillade hon nog tigrarna, de hade en helt underbar "liten" tigerunge pa fyra manader som jag var tvungen att gosa med.


Krokodilshow


och givetvis elefantshow.


Kvall i Patong

Igar kvall akte vi till Patong for att shoppa lite och ata middag.


Hur manga far man in i en Tuktuk. Svaret ar tio plus barnvagn, men da ar det fullt, riktig fullt.


Celine var lite svarflirtad nar saljaren forsokte fa henne att kopa fler klanningar.


Efter ett tag kom hon dock igang.


Full aktivitet pa Bangla road.

Tredje dagen i rad sitter en svensk tjej brevid mig har vid datorn som verkar forsoka losa sina aktenskapliga problem via skype, jag kanner mig nastan tvungen att ga hit imorgon ocksa vid samma tid for att folja hur det gar ;)

Idag ska jag verkligen forsoka komma ihag USB-minnet, glomde det i datorn igar ocksa och det borjar bli lite pinsamt att ga tillbaka varenda dag...

Hemlangtan

Skulle man drabbas av hemlangtan har nere sa kanns inte sverige sarskilt langt borta om man ser sig runt omkring.


Svenska kvallstidningar


Gott & Blandat


Har inne sitter jag just nu och kan halla direktkontakt med Sverige :)


Engelska a la Sandra

De som kanner mig vet att jag pratar mycket och oftast alldelles for fort. I kombination med min usla engelska har det orsakat en hel del felsagningar har nere.

En taxichauffor vill valdigt garna att vi ska aka med just honom, jag svarar:
-I think we need a bigger bil.

Pa den lilla restaurangen de har pa Freedom beach fick man forbestalla maten direkt nar man kom dit och fick en lapp med bestallningen som man sedan skulle visa upp. Nar det var dags kunde jag inte hitta den och utbrast:
-Where is the lapp. (Jag hittar inget fragetecken pa det har tangentbordet.... skumt...)

Jag handlade en vaska haromdagen och saljaren letade envist efter en tillrackligt  stor pase till den, jag tyckter inte att det behovdes och sa:
-Its okay anda. (det finns ju inga prickar over bokstaverna har, men lagg till tva over forsta a:t och en over andra i "anda" sa fattar ni)

Min stora trost ar att de flesta thailandarna ar om mojligt annu samre pa engelska an vad jag ar.


Freedom Beach

Igar hade vi en harlig heldag pa Freedom beach, en strand man i princip bara kommer till med bat (om man inte ar sugen pa en rejal djungelpromenad). Vi tog en longtailbat fran var strand vid nio pa morgonen.



Stranden ar helt fantastisk och nar vi kom dit var det bara vi och ett annat sallskap dar, under dagen kom forstas fler, men det ar anda sa lugnt och skont och framfor allt vackert!



Snorklingen ar helt underbar med massor av fina fiskar. Vi sag bland annat blackfisk, blasfisk och stenfisk (kanske inte just den sa fantastisk, men haftigt anda, ni fattar...)



Jag veeet, jag ar fortfarande sjukt blek. Nu ska jag dock sanka solskyddsfaktorn, det har gar ju inte, imorgon blir det till att pressa.



Nar vi kom tillbaka pa kvallen bjod Rikards foraldrar pa en riktig brakmiddag med massor av god thaimat.



Nu ska vi snart ut och kaka, jag smet bara ivag en stund till internetcafet och idag ska jag verkligen forsoka komma ihag USB-minnet, tva dagar i rad har jag glomt kvar det i datorn och fatt ga tillbaka for att hamta det. Fullt med virus verkar det ha samlat pa sig ocksa fran dehar datorerna, barbara datorn blev inte sa glad nar jag satte i minnet i den ;)


Celine och elefantungen


Katta och Celine matar elefanten med banan och gurka.


Celine fick aven rida en liten tur pa elefanten.


Annars badar och solar vi hela dagarna, om kvallarna ater vi gott och shoppar.


Dag 1 i Thailand


Flygresan var lang och bitvis jobbig, det tyckte bade Celine och vi, trots det gick det bra och Celine sov ungefar tre timmar. Rikard och jag fick max en timmes somn, man sitter ju sa sjukt daligt i flygstolar.



Val framme vantade Celines farmor, farfar och faster. Celine var jatteglad och badade nonstop mellan nio och tre, inte en minut var hon ur vattnet, vi testade bade poolen och havet, bast var nog att grava pa standen och aka kanan i poolen.


Utsikten fran vart hotellrum var fin, hela hotellomradet ar perfekt (vi har bott har fyra ganger forut tror jag).

Nu ikvall har vi atit thaimat, sa gott! Till efterratt blev det bananpannkaka med nutella. Jag har handlat lite nodvandiga saker som strandklanningar, tofflor och harband som skydd mot solen. Celine har ridit elefant (foton kommer imorgon) och da kommer aven Celines mormor, morfar, moster och pojkvan hit.

Packad och glad


Ja, den gick ihop tillslut.

Nu tror jag att jag fått ner allt och inte glömt någonting viktigt. Jag hatar känslan av att man missat en massa, oftast är det dessutom tyvärr så att jag har gjort det också. Huvudsaken är att de viktiga sakerna är med; pass, pengar, försäkringskasse-sjuk-grejset, bikini, nässpray och biljetter. Allt annat borde vi kunna fixa på plats om det skulle krisa. Väskan blev proppfull trots att jag flera gånger rensade bort sådant jag klarar mig utan, hur kunde det bli så? Som tur var så blev Rikards packning typ hälften så stor och eftersom Celine har egen flygstol den här gången får hon också ha eget bagage, vilket innebär 20 kilo extra, totalt kan vi alltså ta med oss 60 kilo. Jag var så smart att jag la Rikards packade väska i en lite större tom väska = 2 väskor på utresan, men möjligheten att fylla 3 väskor till hemresan :)


Laddar elektroniken

Nu ska vi åka och lämna hundarna hos min farmor, hon ska passa dem tills Katta kommer hem på onsdag.


Vi är...

0-617d31d635e1acba39432928965991e3.png

Vi är på coop forum och panikhandlar det sista, tidningar till flygresan och så lite glass till ikväll.


Vad händer här hemma?



Ni fattar va?


Sommarskor

Jag håller på att leta fram alla sommarkläder som kan behövas inför resan, har nästan glömt bort vad jag har (och vart det ligger...) Igår kväll dök dessa skor upp, förra sommarens favoriter, de bruna är faktiskt köpta i Thailand. 



Tänkte börja packa ikväll, jag lär nog glömma en del ändå.


Mera Villervalla



Häromdagen beställde jag lite mera kläder från Villervalla, det var plagg som ska matcha de randiga kläder som Celine har sedan tidigare. Igår kom de, mycket snabbare leverans än jag räknat med. Toppen!


Nu är hon Mika


Nya täcken från Obtrack

Idag kom det två nya täcken till Joker och Lova på posten. Vi har tidigare provat flera olika täcken, men har haft problem med att passformen inte varit så bra, Lova har trampat igenom halsringningen och Joker vill knappt röra sig med täcke på. Nu ska vi prova Obtrack som finns i massor av storlekar vilket gör det lättare att hitta ett täcke som sitter bra. Vi har testat dem hemma här ikväll och det verkar vara en praktisk omöjlighet för Lova att trampa igenom och till och med Joker verkade tycka att de var okej. Det känns jättebra eftersom han lätt blir kall och stel och verkligen behöver ett täcke som fungerar och passar. Snygga på var de också.



Tack Obtrack!


Bikiniuppdatering

Eftersom jag förstår att ni följt min jakt på bikini med stort intresse och engagemang kände jag att jag var tvungen att avslöja att letandet är över. Efter att ha besökt Stadium outlet i Arlanda stad fick jag med mig hela fyra bikins hem och Thailandresan är räddad. Hallelujah.


Valparna 6 veckor

Ikväll har vi varit och hälsat på valparna och Celine fick följa med, nästan hela vägen tjatade hon om Mika och visst tyckte hon att det var jättekul att träffa valparna, men efter en stund var bullen och ett glas saft det som hon ägnade sig mest åt. Mika var galen, och då menar jag helt galen. Hon var full av energi och bus precis hela tiden, det ska bli så kul att få hem henne om några veckor, en riktig utmaning, precis som jag vill ha det :)


Celine var väldigt bestämd med att hon skulle ha skorna på sig, vet väl att valptänder i foten gör ont.










Det är ingen slump att det finns en leksak med på varenda foto av Mika, hon busade hela tiden.




Mys med Mikas syskon




Stor dag för valparna

Idag har det varit en stor dag för valparna, inte nog med att de fyllde sex veckor, de fick också åka sin allra första biltur och känna snö under tassarna. Jag snodde några foton från Britts blogg på denna stora händelse.


Ute i stora världen.


Fåren vallar valpar?

Imorgon ska vi åka och hälsa på valparna igen, sista gången innan Thailandresan och därmed även sista gången innan Mika flyttar hem till oss. Celine ska få följa med och verkar se fram emot det, men hon lär nog bli besviken när hon förstår att inte valpen kan följa med oss hem på en gång.


Fredagsshoppingen

På väg upp till Rättvik stannade vi och handlade i Sågmyra, jag hittade lite kläder till Celine, sötast var nog strumpbyxorna med cupcakes på. Nattlinnet med apor valde hon själv, inte riktigt samma smak som mamma ;)



Tyvärr hade de inte alla plagg jag letade efter i rätt storlek, så alldelles nyss kompletterade jag med en beställning hos Villervalla, det blev ytterligare en kjol, en klänning, två mössor och strumpor. Det är verkligen löjligt kul att handla barnkläder :)


Barnlycka...

.... kan ibland uppnås i någonting så enkelt som att isen smält till vattenpölar.


Dubbelvinst

Nu har vi kommit hem från agilitytävlingarn i Rättvik, de är alltid lika trevligt att åka dit och Celine är jätteglad över att ha varit i Dalarna. Fråga mig inte varför, men för henne var det jättehäftigt att ha varit just där, även om hon på fredagen lite besviket konstaterade "Det är inte varmt i Dalarna".  Jag misstänker att hon blandat ihop det med allt prat om Thailand och hur varmt det är där. Extra skönt är det att komma hem i såhär god tid en söndag, även om klockan ringde strax efter sex imorse känns det helt klart värt det nu.

Lova har haft marginalerna på sin sida idag och vunnit både hopp- och agilityklassen, två jättefina lopp, tyvärr filmade jag inte, måste verkligen bli bättre på det. Det kan ju bli min sysselsättning och uppgift under sommaren eftersom jag inte kommer att köra något själv.

Thea med Cili fick fem fel i båda klasserna, båda gångerna var det slalomingången som strulade, annars har deras lopp sett jättefina ut och det har varit kul att träffa Thea, jag saknar henne mer än jag trodde att jag skulle göra. Dock är det inte själva agilityn jag saknar mest, utan mer hennes glada och tokiga sätt i vardagen. Hoppklassen filmade jag.


Vi är...

0-60d7f78443660a1c5383c34d82d8391c.png

Vi är i Rättviks körhall på agilitytävling. Lova har precis kört sitt andra lopp men missade tyvärr tunnelingången som var ett av de sista hindrena, annars ett fint lopp. I hoppklassen fick hon slalomfel. Thea kom trea med cert i hoppklassen, så himla kul! Massor av grattis till Cili! Ny dag med nya chanser imorgon. 


Igår kväll...

752e96ffe9f7ed45ee4dcf39ba05d7c1.png

Igår kväll åkte vi till Aqua Nova, ett äventysbad i Borlänge, Celine var helt galen och så exalterad över att åka rutchkanan att hon bet Rikard i axeln. Vi räknade med att få en hyfsad sovmorgon idag, men trots att Celine blev helt slut av badadet vaknade hon tjugo över sex... Vi bor i en liten stuga i Rättviksbacken, klass 3 börjar inte förrens vid lunch så vi kan ta det lugnt nu på morgonen. 


Nu lämnar...

0-4e82c1351677d40fbeacd4b10ae61258.png

Nu lämnar vi Sågmyra. Celine flippade ur lite mot slutet och började klättra på allting, jag fick huvudvärk och handlade bara kläder till Celine, synd att det ska vara så svårt att hitta något till sig själv. Provade en vit klänning som såg fin ut på galgen, på mig liknande det mer en stor, fet gräddbakelse. Nu har vi bara ett par mil kvar till stugan i Rättvik.  


Elle eller?...

0-464d9cf1d6585510053b139ac69765b1.png

Elle eller? Hjälp, sitter i bilen på väg upp till Rättvik och bläddrar i en Elle-tidning. Fick den gratis igår och den såg tjock och bra ut, läsning säkert halva resan tänkte jag. Knappast visade det sig, om man inte är intresserad av att lusläsa annonserna förstås. 274 sidor bestod tidningen av, 130 hela sidor var annonser (Ja, jag har räknat) och först på sidan 19 kom innehållsförteckningen, innan dess var det bara reklam. Kostar förvisso bara 46:- men med de reklamintäkterna borde man få betalt för att läsa skräpet. Köp inte.


23 Dagar kvar.



Nu börjar det verkligen kännas att det närmar sig, snart flyttar Mika hem till oss och även om det  till 99% känns toppen och jättekul så gnager ändå en liten oro i mig emellanåt. Jag tvivlar på att det kan vara såhär bra, att allt ska gå fint och så vidare. Kims öde har helt klart satt sina spår och jag är inte lika naivt överlycklig längre, törs inte riktigt tro. Samtidigt säger mitt förnuft till mig att slappna av och bara njuta, inte kan väl någonting gå snett en gång till? Eller kan det?! Ja, så håller det på... Jag försöker dock att bara se framåt, mot sommaren och allt kul vi ska hitta på. Extra kul är det att alla valpar i kullen verkar bli kvar i Stockholmsområdet, då har vi ju möjlighet att ses under deras uppväxt. Om 23 dagar är hon här.


Jag köpte nya tofflor till Celine igår, undrar vem som kommer att uppskatta dem mest, hon eller Mika? ;)


Vinnarna är...

Dog Trubble - Maria Pettersson

Dog Finder - Linnea Kalliomeki

Grattis till er!


Granen står så grön och grann..



Nu på eftermiddagen skottade jag altanen på framsidan och fram kom vår julgran. Tanken var såklart inte att den skulle stå kvar såhär länge, en eftersom vi ställde ner den i en helt ny julgransfot med vatten i så har den varit fastfrusen sedan lucia och jag har ingen lust att kasta foten. Märkligt nog är granen precis lika fin nu som för tre månader sedan, måste vara en riktig supergran vi köpt eller kanske alla julgranar klarar sig såhär länge om det är kallt ute?


Jakten på...

4cd36f9a2b6b74a2d0e873b8a6e49c70.png

Jakten på den perfekta bikinin går inte särskilt bra, jag har hittills kammat noll på den fronten. Däremot sprang jag på en puderrosa väska som fick flytta hem till mig, perfekt nu i vår när jag vill lägga undan de svarta väskorna. Nu blir det lite lunch innan jag går rond två i butikerna. 


Ehhh... Okeeej.

72a4005067cd345e33bafd999b4c8faa.png

Ehhh... Okeeej. Det nya Apoteket, eller gamla kanske om man ska vara helt korrekt.


Sista dagen att tävla!

Idag är det sista chansen att vara med i utlottningen av två aktiveringsleksaker från Nina Ottosson, ta chansen här. Ikväll, efter klockan 20.00 drar jag två vinnare.


Full torsdag

Idag är jag ledig, eller jag jobbar iallafall inte. Dagen är dock fulltecknad ändå. Jag ska strax gå och lämna Celine på dagis, därefter tänkte jag åka och kolla efter badkläder, nu måste jag verkligen hitta det och det är nog störst chans att jag gör det om jag åker ensam, utan barn. Det blir lite tight, så jag kommer att försöka hänga på låset när butikerna öppnar vid 10.00 för vid 13.00 ska jag vara hos tandläkaren, det är dags att laga ett av de två hålen jag hade. Därefter får jag skynda vidare och hämta Celine som inte får vara längre än till 14.00 på dagis. Vi tänkte gå och kika lite på Parsley och kanske ta en fika, det är en mysig liten butik som ligger här i Kungsängen och det var ett tag sedan jag var där. Är sugen på lite våriga inredningsdetaljer till hemmet. Innan Rikard kommer hem vore det bra om ett par tvättmaskiner var körda och middagen klar, för till kvällen ska vi först åka och träna sedan är det agilitymöte på klubben. Hundarna är under dagen hos R's föräldrar.

Ledig var det. Ibland tycker jag faktiskt att det är skönare att jobba, då har jag allt fokus på det och inga prestationskrav någon annanstans ifrån, då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte har hunnit städa, plocka tvätt, promenera hundar, aktivera dottern och laga mat.

Någon mobilblogg dyker säkert upp under dagen :)

Gotland i sommar

Sommaren i Sverige är himla fin, men på Gotland tycker jag att den är ännu bättre. Vi har i flera år åkt dit på semester under sommaren och i år blir inget undantag. Extra roligt blir det förstås om man kan kombinerade det med agilitytävlingar, så slutet av juli och några dagar in i augusti kommer vi att tillbringa på ön. Det blir tre dagar tävlande, en eller två dagar på Kneippbyn med Celine och så givetvis lite sightseeing runt Visby, även om vi sett det flera gånger. Härligt!


Liten Lova på Högklint sommaren 2003


Joker i Visby


Ofrivilliga ord

Ibland dyker det upp saker i mitt huvud som är tänkta att stanna där, men som ändå vill ut och kommer fast jag knappt kan styra det själv.

En klassiker som hundägare är "Stanna" kort och lite skarpt uttalat, det har både människor och kundvagnar fått höra fast det inte varit meningen.

Jag jobbar med en pojke som gillar flygplan och flera gånger har jag entusiastiskt utropat "Titta, ett flygplan" i sällskap med andra än honom då förstås. De flesta brukar reagera med ett "Ehhh.... jaha?!"

Idag hände det igen. Jag stod och väntade på tåget på väg hem, i öronen hade jag musik från mobilen och när jag såg tåget dyka upp långt bort hörde jag, genom musiken, hur min mun sa "Nu kommer tåget!" glatt i sann Celine-anda. Ett par stycken runt omkring mig tittade lite konstigt eftersom jag var helt ensam. Jag fann mig dock snabbt och iscensatte ett samtal i handsfreen med orden "Då ses vi snart, hej då"

Nu undrar jag, är detta normalt eller är det bara jag?

Majsburkar till kritorna

Vi köpte en annan typ av majs än vi brukar göra för ett tag sedan och "locket" var inte ett vanligt sådant i aluminium, utan i typ papper. Runt burkens kant blev det alltså inte vasst som det brukar bli. Jag kom på att man med lite färg skulle kunna använda den till småsaker eller kritor och pennor i Celines rum.


Fiffigt va?


Gammal mat

För några veckor sedan rensade jag ur frysen och slängde bland annat några burkar med mat som vi fryst in till Celine för länge sedan. Hon var frågvis och undrade vad precis allting var, när några burkar med makaroner och fiskbullar dök upp ville hon såklart veta vad det var. Jag förklarade att det var gammal mat och ingenting vi skulle äta, utan att det skulle kastas. Idag, på väg hem från dagis frågade Rikard vad Celine ville ha till middag varpå hon svarade "-Gammal mat". Till middag idag serverades alltså makaroner och fiskbullar i hummersås, på Celines egen begäran, dock nygjord sådan, men det fick hon aldrig veta.


Gammal mat


...smakar tydligen bra.

Jag och Rikard hoppade över fiskbullar och åt fredagsmaten en tisdag, det är då man behöver den bäst.


Vinn Aktiveringsleksaker från Nina Ottosson

Nu lottar vi ut två aktiveringsleksaker från Nina Ottosson, DogTrubble som är tillverkat i trä och DogFinder i plast. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar i det här inlägget där du skriver vilket spel du helst vill ha om du vinner, glöm inte att lämna mailadress. Tävlingen pågår fram till torsdag den 11 mars klockan 20.00. Lycka till!



Söndagsmiddag

Ikväll blev det ugnspannkaka, det är alltid lika spännande att se hur den blir, även fast jag använder samma recept brukar det variera från gång till gång tycker jag. Ibland sväller den upp och får en gigantiskt bula på mitten, idag blev det mer "jämn-bubbligt", men vällde typ över kanterna på plåten. Skumt.


Strax klar.


Jag fick en idé om att blåbär och kokos säkert var gott på och det var det faktiskt!

Ikväll blir det slappande framför TV:n, Parlamentet och sedan Wallander (Mastermind).


Nu kommer våren...

...åtminstone i vårt kök. Även fast snön fortfarande ligger tjock så tycker jag mig ana att våren är på gång och jag fick sådan lust att ändra om lite i köket. Vi var i stallet mitt på dagen och solen sken, det var riktigt skönt ute. Funderar på om det är sista dagarna Celine behöver använda overall nästan vecka, sedan åker vi till Thailand och in i april hoppas jag att den inte behövs. Bara en sådan sak kan ju göra en på gott humör, att slippa tjocka vinterkläder.


Grönt är vårigt


...och tulpaner såklart.


Fina kökshanddukar


...och matchande ljus.

 


Lova testar...


Sist ut i Lovas test av aktiveringsleksaker är DogCasino, även den från Nina Ottosson. Man kan variera svårighetsgraden och "spelets regler" genom att te.x. bara gömma godis under benen eller ta bort benen helt och bara gömma godis i de utdragbara små lådorna som finns runt om. Kombinerar man dem så måste hunden börja med att plocka bort benen för att "låsa upp" lådorna och komma åt godiset.

Detta är den första aktiveringssaken Lova testar i plast (bortsett från DogDizzy) och vid första försöket var hon lite fundersam, de i trä brukar hon alltid testa att börja lyfta kopparna eller vad det är för saker med tänderna, men nu tog det en stund med ihärdigt grävande och krafsande innan hon testade att lyfta de små hundbenen med munnen. Vi började med att bara lägga godis under benen och fyllde sedan fyra av lådorna med godis. Så fort hon lyft en och upptäckt att godiset var där under gick det i en ryslig fart. Jag tror att tanken är att hunden sedan ska använda tassen för att dra ut lådorna men Lova använde munnen, så länge de inte biter och gnager så fungerar det ju lika bra.



Jag filmade efter att hon fått prova några gånger så Lova blev lite väl ivrig och hårdhänt. Den här var en hit, en av de roligaste som jag tror Lova har provat faktiskt.

Imorgon kommer jag att starta en tävling här i bloggen då jag lottar ut två aktiveringleksaker från Nina Ottosson, håll utkik!

Snyggaste skorna





Här är de übersnygga skorna jag köpte till Celine på väg hem igår, hittade dem på H&M.  Kostar bara 129:- Spring och köööp!


Valpfilm



Jag har klippt ihop en liten film på valparna från besöket idag, allt är filmat under samma "vakenstund" därför blev kanske innehållet lite enformigt, men bättre än inget alls.

Rikard har inte kommit hem än, de är på väg från Linköping och hade precis passerat Nyköping sist jag pratade med honom. Lova har gått bra och två andraplatser fick han med sig hem. Celine, jag och Joker hade en mysig kväll, vi kollade melodifestivalen i sängen.


Valpvarning

Så var det dags för de andra valparna att visa upp sig.

Tiken Eve (?)










Hanen "Kragen"







Hanen "Kragfläcken"





Brorsorna




Mikafoton

Ett par timmar hos valparna sätter sina spår, särskilt i kameran minneskort. Jag delar upp fotona i två inlägg, först ut blir foton på vår Mika.

















   


Nu är...

101cfc2e38cb799ac984340dd1bc5ec3.png

Nu är jag på väg hem, Celine äter middag hos sin farmor och farfar så jag köpte med mig en pizza. Hittade ett par ursnygga basketskor till Celine som jag tänkte att hon kunde ha i vår och ett linne till mig själv, måste se över sommarkläderna nu inför Thailandresan. Ikväll blir det mys framför melodifestivalen och fix med foton och film av valparna. 


Herregud vad...

098c41a825adedbcda700926a3c63db3.png

Herregud vad ofta valpar kissar! Jag tycker jag torkar hela tiden, ändå lyckas små valptassar trampa i pölar titt som tätt. Lunchen är avklarad, Rikard och jag käkade kebabpizza, valparna åt glatt upp sin mat. Vildast och mest vaken hittills är hanen med bläs "Kragen", men de andra är inte långt efter. Jag ska försöka filma dem lite sedan när de vaknar igen. 


Jag är...

5633cb7f8a746518385ab5cc275d6f0a.png

Jag är just nu hemma hos Britt och passar valparna. Det var full fart när jag kom, men nu sover de sött. Rikard är kvar en stund, han ska strax gå och handla lunch sedan åker han hemåt för att packa ihop tävlingssakerna och hämta Lova. Ikväll ska de tävla i Linköping. På samma tävling ska Thea göra debut med nya matte Cili, jag hoppas det går bra för dem och ser med spänning fram emot att se film på deras lopp sedan. 


Rättvist en fredag.


Är det fredag så är det.


Lova testar...


DogDomino

Idag har Lova fått testa en av nyheterna från Nina Ottosson. En aktiveringsleksak i trä som går ut på att hunden med nos och tassar ska flytta på brickor för att sedan kunna skjuta ut kopparna och få fram godiset. Man kan enkelt variera svårighetsgraden genom att till en början bara gömma godis under brickorna och låta bli att använda kopparna. Allteftersom kan man lägga till en kopp i taget och skjuta för brickorna så att det krävs flera moment för hunden för att komma åt godiset. Lova som är en van användare av aktiveringskeksaker gick vi ut svårt på och använde alla kopparna, hon kämpade på bra hela tiden och gav inte upp trots att hon inte riktigt förstog hur hon skulle göra för att få loss kopparna. Hon ville gärna bita loss dem (vilket inte går och inte heller är meningen att de ska göra) och använde munnen mer än tassarna, för henne tog det ca 5 minuter att lyckas lösa hela spelet och hon fick prova ett par gånger och tyckte det var lika roligt alla gånger, jag filmade hennes andra försök.


Filmerna tittar på film.


Det räcker tydligen inte att sitta i sängen och titta på film, ett gäng filmer ska ligga brevid också...


Mardrömmar och vaccination

Celine har precis somnat, det blir alltid en seg match när hon sovit på dagen, hon är precis som jag en riktig kvällsmänniska och har alltid varit svår att få i säng i tid. Imorgon ska jag jobba så det är ju viktigt att hon inte är uppe för länge, för då blir det inte roligt imorgonbitti. Det sista hon pratade om innan hon somnade var råttan och draken i sagotåget på Junibacken. Råttan är jättestor och tagen ur "Nils Karlsson pyssling", draken kommer ur "Mio min mio". Båda ser ganska skrämmande ut, så vi får väl se om de orsakar några mardrömmar inatt. Oftast sover Celine bra, men i början av veckan hade hon en riktigt jobbig natt, hon vaknade gråtande vid tolv och fick komma in till vår säng, sedan var hon i princip otröstlig i nästan två timmar. Somnade om för att sedan vakna ytterligare några gånger och var ledsen innan det blev morgon. Vi försökte med alla medel, tröstade, håll om, väckte henne ordentligt och gav välling, ingenting hjälpte särskilt bra. På morgonen frågade jag varför hon hade varit så ledsen på natten, då svarade hon att hon var rädd för att sova i sitt rum. Vi är aldrig principfasta eller hårda med att hon ska sova i sitt rum, hon får alltid komma in till oss om hon vill under natten, däremot låter vi henne alltid somna i egen säng. När hon var bebis samsov vi nästan jämt, de flesta verkar tycka att det är jobbigt att ha små barn i sängen, jag tycker mest att det är mysigt och sover absolut inte sämre för det.

Nu ikväll har vi varit iväg och vaccinerat hundarna, läser och hör överallt om hundar som drabbats av kennelhosta så vi fick oss en spark därbak och åkte iväg för att fixa det. Även om det såklart inte är ett 100% skydd så har man ju åtminstone gjort vad man har kunnat. Även veterinären bekräftade att det gick mycket hosta nu, känns ju inte så kul, jag har gett Rikard order om att undvika alla onödiga hundkontakter så gott det går i Linköping i helgen.

Tack för alla gulliga kommentarer om nya valpen, jag är så himla glad att det blev just hon. Hade det blivit den andra hade jag säkert varit lika lycklig över det, men ni vet hur det är, även om man försöker låta bli så är det svårt att inte fästa sig lite extra vid någon speciell. På lördag ska jag passa valparna när Britt är och tävlar, ska bli himla roligt, då får jag verkligen chansen att umgås med dem extra länge och lära känna dem bättre.

Vi hann...

0f22982bfcfcf18a3a864537982cca18.png

Vi hann knappt kliva på buss 47 innan Celine sov i vagnen. Hon brukar inte sova middag längre, men efter ett par timmar på junibacken gick det inte att förhindra. När vi köade för att köpa lunch skämde Celine ut sin mamma lite genom att klappa mannen framför oss på rumpan och sedan springa iväg till glassdisken. Kvar stog jag, öga mot öga med en främling som tydligen bara kunde ryska... Jag tänkte passa på att springa igenom några affärer nu när jag ändå är i stan.


Gissa vart...

0-6a0be7f8ca4e71a419cd0640fca8ac6f.png

Gissa vart vi är ;)


Nu vet vi.


Det är hon.


Hon som är min. Min Mika antagligen.


Lova testar...



Vi har fått hem ett par aktiveringsleksaker från Nina Ottosson som Lova ska få testa. Lova är inte så mycket för att jaga kastade bollar och kampa, hon föredrar helt klart den här typen av leksaker, godisgalen som hon är.

Först ut blir DogDizzy. En rund boll med ett hål som man kan fylla med valfria godisbitar. Botten har en tyngd vilket gör att den inte rullar så lätt som en liknande sak hon har som heter Qulan. Vi testade den på golvet inne, jag tror att den är ännu bättre ute i t.ex. gräset där den inte glider runt så mycket, utan mer snurrar och vickar.

 

DogDizzy finns att köpa på bl.a. Apoteket och i djuraffärer, kostar ca 120:-


Konstiga kontaktannonser

Till middagen roade vi oss med att läsa kontaktannonser i lokaltidningen, hittade ett par riktigt märkliga.


Öhh... vanligt sa han?!



Jag står...

0-22532b121a97ee71891612f2146f8f31.png

Jag står på Ica och köar för att hämta ut ett paket, verkar som att de borde sluta med att sälja mat och satsa helhjärtat på post-biten, där är kön lång, de vanliga kassorna är helt folktomma...


Celine testar...



Badskor

Inför Thailandresan var vi tvungna att ge oss ut i jakten på ett par nya badskor åt Celine, de hon hade förra året var såklart för små och eftersom säkert fler har nytta av sådana tänkte jag att jag kunde skriva ett inlägg om det. Även om man inte ska utomlands så är de ovärderliga i badhuset, man slipper oroa sig för att de små ska halka och på svenska stränder skyddar de mot vassa stenar.

Vi har använt Celines första par, som kommer ifrån Sunblock massor. De finns i dubbelstorlekar och kostar runt 200:-, jag köpte dessa på babyland. Nu är de jätteslitna, vet inte vad man kan förvänta sig av ett par badskor i kvalité, men dessa är helt slut, innersulan har släppt och själva gummisulan börjar lossna på båda skorna. Hursomhelst är de urvuxna nu och de fyllde sitt syfte så länge de passade.

Nästa par blev ett från Imsevimse, de är av en helt annan typ, har ingen hård sula utan är helt gjorda i mjukt våtdräktsmaterial, säkert skön på foten, men sitter sämre kvar eftersom det inte finns något att dra fast dem med. Celine verkar faktiskt föredra dessa minst. Lite konstiga storlekar, indelade efter ålder. Kostar 109:-

De senaste vi köpte, som också är de hon ska använda på resan hittade vi av en slump på Deichmann. Finns i alla storlekar vilket gör det mycket enklare att hitta ett par som passar, liknar Sunblocks modell med halkfri gummisula och ett band som kan dras åt runt foten. Kostar 60:- och trots att vi inte ens har provat dem ännu känns de som det bästa köpet.


Vill ju matcha dottern...



...är med och tävlar om en tröja med samma mönster och färger som hon har :)


Blandade barngrupper

Celine går på en avdelning på förskolan med 21 barn i blandade åldrar, hon är en av de tre yngsta. Jag tycker det är bra, de hittar på många aktiviteter, är mycket ute och hon har ett stort utbyte och lär sig massor av de äldre barnen, mycket mer än jag trodde innan hon började där. Celine pratar i långa och ibland ganska avancerade meningar, många gånger använder hon ord jag inte tror att hon har en aning om vad de betydet.

Igår, vid middagen talade hon om att "pappa var dum i huvudet", senare när hon skulle gå och lägga sig fick jag ordern "Ut ur mitt rum".

Många gånger är det som sagt utvecklande och bra med de äldre barnen, men elva uppkäftiga femåringar sätter även mindre positiva spår i treåringar som vid det närmaste skulle kunna liknas vid papegojor när det gäller pratet.

Om 34 dagar.


Tre av fyra valpar


Mika/Sots första halsband, inköpt idag.

 


Dagens outfit

...eller kvällens snarare. Byxorna åkte av direkt när hon kom hem.


Body: Lindex
Skor: Viking
Halsband: Pilgrim
Handväska: Macy's
Vantar: ?
Blåmärken: Dagis
På hakan: Tomatsås

RSS 2.0