Två korta agilityfilmer

Förra veckan var vi faktiskt iväg och tränade tre gånger, har nog inte hänt sedan september förra året typ. Vädret gjorde verkligen sitt till, torra planer och sol sätter definitivt igång träningssuget. Nu är marken tyvärr vit igen och våren känns långt borta :-(


.


Thea har fortfarande en bra bit kvar innan hon känns tävlingsklar, men nu har jag iallafall anmält henne till några tävlingar, de två första är inofficiella så att vi får prova på tävlingsmiljön. Det känns ändå fantastiskt att se hur glad hon är (kolla svansen på gungan!) med tanke på att Thea var hunden som tyckte att agility var tråkigt, jobbigt och alldelles för kravfyllt så sent som förra sommaren. Jag tror hon har utvecklats sent och behövt mycket tid att mogna, Thea är fortfarande den barnsligaste hunden jag haft, känns som hon aldrig kommer att bli vuxen, hon är som en tramsig valp.

Köket idag



Idag har vi ägnat nästan all tid åt bänkskivorna, först skulle båda kapas på längden, sedan tyckte vi att de var för breda och stack ut lite för mycket så båda skulle dessutom kapas på bredden, jobbigt och sågspånigt arbete. Sedan skulle båda få hål för diskho och spishäll. Nu är iallafall allt på plats, även om det inte är inkopplat ännu. Den svarta väggen över "ön" håller på att bli griffeltavla, det är tolv timmars torktid mellan strykningarna och vill man ha den riktigt svart verkar det krävas mer än två strykningar, så jag jobbar fortfarande på det. Bänkskivan dit är beställd, men kommer inte förrens mitten av april, men det gör ju inte så mycket eftersom vi ändå är bortresta. Kakel saknas och slutligen fläkten. Vi ska köpa svart kakel med små rektanglar och vita fogar. Kanske låter lite trist med allt svart-vit-grått, men jag gillar det och så är det så himla enkelt att förändra köket med lite färgade saker, gardiner och liknande. Har redan bestämt mig för att inreda med grönt som accentfärg när köket är klart och spanar efter snygga saker överallt, känns fint till våren och sommaren. På hösten skulle nog gult vara coolt och på vintern blir nog rött bra.

Vad händer?

Ni fattar va?



Jag har börjat smygpacka lite, sommarkläderna låg ju inte mest lättåtkomligt till nu...

Mer blogg kommer senare, och foton på köket, som faktiskt börjar se ut som ett kök!

Celine har fixat semesterns outfit

Vi var ju som sagt och shoppade idag och Celine fixade Thailandresans outfit, linne och trosor från HM och solhatt från Polarn o Pyret. Lär ju räcka i värmen.


Konstverken på benen fixade hon själv imorse med en tuschpenna....

Annars handlade jag mest till mig själv, klänning och ett skärp på rea. Linnen, solglasögon och fodral till dem hade jag planerat att köpa och fann. Och ett fint vårigt armband, turkost, kommer att matcha bra med solbrännan. Slutligen lite trista saker som strumpbyxor och strumpor.

Mötte Rikard på IKEA och vi bar ut 80 kilo bänkskivor, diskho, blandare och några skåpsdörrar, rekommenderas inte att göra med en trött, hungrig tvåring i släptåg...

Nu väntar jag bara på att Rikard ska komma hem med middagen, så kan vi sätta oss ner och äta och ta det lite lungt, skönt med fredagkväll :-)

Mer tid

Ibland blir jag förvånad över människor med småbarn som säger att de inte hinner med någonting, här känns det precis tvärt om ibland. Sedan Celine föddes är det slut på att sova bort halva dagen, hon är oftast klarvaken före åtta, ibland långt före till och med. Klockan är nu inte ens nio, i källaren snurrar dagens första tvättmaskin, väggarna i köket är nyspacklade och vi är mätta efter att nyligen ätit frukost. För tre år sedan hade jag absolut inte tagit mig ur sängen vid den tiden en ledig dag. Framåt lunch tänke jag gå och lämna hundarna hos Katta sedan åka och handla. Ska möta Rikard i Barkarby i eftermiddag då vi ska köpa bänkskivorna och diskho till köket, innan dess vill jag hinna titta på lite roligare saker i andra butiker.

Det blev kakor...




Daimkakor


200 g smör

1 3/4 dl socker

1 msk sirap

2 tsk bakpulver

2 msk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

2 dubbeldaim


Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och socker till en jämn smet med elvisp.

Tillsätt sirap, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.

Tillsätt vetemjölet och krossad daim och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig" till mindre små bollar. Tryck ihop degen till en klump. Rulla lagom stora bollar och lägg ganska gest på plåten, då de flyter ut under gräddningen.

Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 18 minuter.

Låt dem svalna helt och lägg sedan i burkar med tättslutande lock.


Gott!




Morgon i parken

Det fina vädret lockade ut oss ovanligt tidigt idag och alldelles nyss kom vi in från en lekstund i parken. Tyvärr var det inte så skönt som det såg ut. Det blåste och var ganska kallt. Celine var nöjd iallafall, hundarna likaså som röjde runt i sanden.


Fina snödroppar






Ledighet

Nu har jag jobbat sista dagen innan resan, känns skönt att (förhoppningsvis) få sova ut imorgon, jag gillar allt med mitt jobb förutom de tidiga mornarna, jag är nog inte gjord för att jobba så tidigt, passar egentligen bäst ihop med nattjobb tror jag. Hursomhelst brukar det gå ganska bra ändå, jag har lärt mig knepen. Aldrig ställa fram väckarklockan, utan gå upp direkt när den ringer och lägga fram kläderna man ska ha dagen innan så att man sömnig slipper irra runt i mörkret och leta. Känns lite konstigt att jag på nästa arbetspass sitter på ett flyplan på väg till Thailand. Måste nog plocka fram väskor och sånt som ska med i helgen. Ännu konstigare känns det att när vi kommer hem (efter tre veckor!) är mitten av april passerad och våren är ett faktum i Sverige, kom på imorse när jag klädde på Celine att hon antagligen inte kan ha sin vinteroverall då, dagarna i jobbiga, tjocka kläder är räknade!

Har inga direkta planer för imorgon, Katta kommer förbi efter lunch, hon har någon stegräknartävling på sitt jobb och var väldigt pigg på att gå ut och gå, så det blir nog en tur med hundarna vid Lillsjön. Kanske bakar jag något, funderar på nyttigt bröd eller onyttiga daimkakor. Får se vilket som isåfall drar längsta stråt ;-)

Höga efter gårdagens träning med tjejerna åkte vi till klubben även idag, favorit i repris! Gick kanon och nu ikväll har jag slängt in ett par anmälningar till agilitytävlingar, debuten blir nog inofficiell i slutet av april.

Träning!

Just det, idag har vi faktiskt tränat agility. Det var ganska länge sedan vi gjorde det senast och då gick det inte särskilt bra eftersom att underlaget var alldelles för dåligt. Idag, direkt efter jobbet med solen skinande, gick det däremot strålande! Lova och Thea fick följa med, grusplanen var så gott som torr och framförallt helt snöfri. Vi tog fram alla balanshindrena som varit vinterförvarade under presenningar och körde även dem. Jag var lite orolig för att virrpannan Thea skulle ha glömt precis allt vad kontaktfält heter efter flera månaders uppehåll, men trots att hon är så orutinerad satt det mesta kvar riktigt bra. En del finslip behövs såklart, men grunderna finns där och jag känner mig återigen hoppfull om att det kanske kan bli en agilityhund av henne iallafall. Så entusiastisk att jag faktiskt funderar på att slänga in en anmälan till någon tävling snart. Då kanske jag tar mig i kragen och tränar mer.

Celine har varit hos min farmor och farfar idag, det märktes när hon kom hem att hon ätit gott, och mycket. Ett par blöjbyten blev det innan jag la en nybadad tjej i sängen, så himla mysigt. Att hon dessutom somnade på bara någon minut helt odramatisk gjorde det ännu bättre. Underbara unge!

Sötast

En helt vanlig måndag

Vi har jobbat. Ätit makaroner och falukorv till middag. Celine kör runt med sin gåvagn med min bikiniunderdel runt halsen. Rikard slipar väggen i köket. Jag surfar. Snart ska hundarna få gå ut. Ikväll blir det slapp framför TV:n. En helt vanlig måndag alltså.

Melodifestivalen

Glömde skriva att vi såklart (för det gjorde väl de flesta?) såg melodifestivalen igår, har kollat på vinnaren flera gånger nu och kan verkligen inte tycka att det är ett bra bidrag. Visst operabiten gör hon säkert bra, jag kan ingenting om opera, men antar att det är ungefär så det ska låta när det är bra, men resten?! Det låter ju helt sjukt hemskt! Jag hatar att erkänna det, men i en duell mellan henne och Caroline som kom tvåa så hade jag jublat om Snälla snälla vann. God Ben & Jerrys åt vi iallafall.

Köket del 157... typ.

Igår morse åkte vi till IKEA, vi var där strax efter att de öppnade och hoppades att vi skulle hinna undan innan de flesta människorna hade vaknat och tagit sig ut i butikerna. Så fel vi hade. På köksavdelningen fick vi hjälp med att få en plocklista till tag-själv-lagret utskriven. Väl på lagret tog vi en varsin vagn och började systematiskt att plocka på oss paketen efter listan (som i själva verket blev tre sidor med saker, allt ska ju tas separat, stommar, dörrar, gångjärn, hyllplan...) De två vagnarna fyllde vi ganska snabbt, när högskåpen väger 48 kilo orkar man inte så mycket på varje vagn för att de över huvudtaget ska gå att ta med sig till kassorna. I det läge insåg vi att vi inte skulle få med oss allting och ringde efter förstärkning, Rikards föräldrar fick rycka ut. Ett par timmar senare hade vi lyckats baxa ut fem vagnar fullproppade till den väntande släpvagnen. Det hade dessutom börjat regna så Rikard fick åka och köpa en presenning och någonstans i kön blev Celine akut hungrig och fick äta en korv. Runt två var vi tillbaka hemma och skulle bära in allting. Pust. Börjar förstå folk som väljer servicen de erbjuder med hemleverans. Idag har vi monterat och satt upp bänkskåp, ugnen och micron har kommit på plats också. Äntligen börjar man se att det nya köket byggs upp :-)



Köket börjar ta form, i mitten står gamla spisen som vi fortfarande lagar maten på.

Sluta med napp?

Det lär ju inte bli så lätt att sluta med napp till den här damen, just nu har hon lagt beslag på tre stycken som hon springer runt med och nåde den som tar dem...


Soptippen

Imorgon ska vi börja dagen med ett välbehövligt besök på soptippen, både balkongen och tomten svämmar över av skräp, fattar inte hur det så snabbt kan bli sådana enorma mängder, tycker inte att det var länge sedan vi var där...

Det här är en del av tomten


Under allting gömmer sig balkongen

Idag på eftermiddagen var jag i simhallen med Celine, hon älskar verkligen att bada och vi provade nya badskorna, jättebra! Så skönt att kunna låta henne gå själv både vid poolen och i duschen utan att vara rädd för att hon ska halka. Celine var lite sur över att ena rutchkanan var ur funktion, men hoppade glatt från kanten och verkade ganska nöjd med vår lilla utflykt ändå. Efter att vi kastat skräpet imorgon ska vi till IKEA och köpa alla skåpen, sedan blir det montering typ hela dagen.

Annika - Golvet var av s.k. click-typ, men jag skulle mer kalla det bank-golv,
det var inte bara att klicka i det precis, utan mer med våld banka ihop det...

Konstnären


Celine håller på att skapa konst, både på pappret, golvet och sig själv.

Golvet halvklart

Nu har vi precis avslutat dagens golvläggning, Rikard föräldrar och syrra var här och hjälpte till. Ungefär hälften av köket/hallen är klart nu, vi kunde inte fortsätta längre för nu måste vi ta bort alla bänkskåp, ugn och diskmaskin, det får bli fredagkvällens nöje.


Snyggt va?

Dagens outfit och shoppingtur i Jakan

Försökte få Celine att ställa upp på en bild med nya kläderna imorse, tyvärr var hon inte riktigt på det humöret och reultatet blev därefter, det hon har på sig är iallafall de nya Nova star jeansen (ännu coolare är de bakifrån sett) och Kikkid tröjan i frotté.



Jag ringde H och frågade om hon var sugen på hundpromenad, det slutade med att vi åkte till Jakobsberg, lunchade och kollade i affärer. Hundarna fick sig ändå en sväng då jag tog med dem och vi gick förbi Rikards syrra och lämnade dem där på väg till tåget. Det blev inte så mycket handlat, ett par stumpbyxor till mig typ, så hämtade jag ut paketet på Lindex. La precis nyligen in en till beställning på Lindex, anledningen till att jag handlade där istället för i butik är att de har mycket mer kläder på rea där + att man kan använda rabattkoder = mycket mer saker för pengarna. Det är ju ganska enkelt att hämta ut paketet sedan i butik.

Nu kommer snart Rikards föräldrar som ska hjälpa mig att lägga lite mer golv, Rikard kommer hem sent från jobbet idag.

Ingen sovmorgon

Det blev ingen sovmorgon imorse, Celine bestämde sig för att gå upp strax efter sju... Nu verkar hon längta ut och jag får väl ta mig i kragen och börja klä på mig snart, ska försöka ragga lite sällskap till en hundpromenad nu på förmiddagen.


Golvläggandet

Golvläggandet går framåt, om än sakta. Knappt två rader hann vi lägga idag, det blir inte mycket tid när man slutar fem, kommer hem vrålhungrig, äter en snabbmiddag (idag pizza från frysdisken...) och sedan sätter igång, runt åtta la vi ner bankandet, Celine började bli trött på att springa runt med hörselskydd och gick inte längre på våra mutor med frukostflingor och vi ville förskona våra grannar från allt oväsen. Får fortsätta imorgon, våran tidsplan att bli färdiga då för att på fredag kunna köpa alla köksskåpen ser ut att spricka ganska rejält. Nu är planen att skåpen ska kunna inhandlas på lördageftermiddag, jag vet, ren idioti att åka till IKEA en lördag, men det får nog bli så ändå. Imorgon förmiddag hade jag funderingar på att åka till simhallen med Celine, men det visade sig att den inte öppnade förrens klockan två, får nog bli en sväng till Jakobsberg istället, jag har ett paket på Lindex som väntar på att bli uthämtat.

Usel

Jag vet, jag har varit usel på att blogga sista tiden, det känns som att när jag väl har börjat halka efter så är det svårare att komma tillbaka, jag glömmer bort vad jag ska skriva och när jag väl sätter mig vid datorn har jag tusen andra saker att kolla på. Nu blir det en lite uppdatering, mest för mitt dåliga samvetes skull.

Helgen spenderades som sagt i fjällen, vi hade kass uppkoppling och det kan ses som ytterligare en orsak till den dåliga uppdateringen här. Den bröts hela tiden och är det någonting jag hatar så är det teknik som inte fungerar. Frossade i onyttigheter och halvsov framför TV:n både fredag och lördagkväll. Vi hade kul och åkte såklart en hel del bräda. Det blev nog denna vinterns sista åk.

Igår när Rikard skulle lämna Celine på dagis hade de satt upp stora skyltar om att de hade vattkoppor på avdelningen, han vände i dörren. Med en inkubationstid på ca två veckor skulle hon vara lagom prickig just till flygresan och då blir det ingen resa. Barn med smittsamma sjukdomar är inte välkomna på flygplan. Nu måste vi pussla ihop dessa två veckor fram till vi reser med passning av Celine, det löser sig nog, det brukar det göra. Igår var hon hos sin farmor och farfar samt faster, idag hos min syster och mamma, imorgon hos min farmor. På torsdag och fredag är jag ledig, sedan är det bara tre dagar nästa vecka som vi måste fixa.

Både igårkväll och idag har vi kämpat med det nya golvet i köket, det stod något om easy på förpackningen, men läggningen visade sig vara allt annat än enkel. Vi har bankat så hårt på golvet att det slagit lock för mina öron, ändå fick vi knappt ihop skarvarna, jättejobbigt och dåligt. Ska fortsätta och kämpa imorgon, det blir snyggt iallafall, därför vill vi gärna behålla det trots slitet.

Nya kläder till Celine har anlänt nästan varje dag den senaste tiden och jag väntar på lite saker till med posten, ska försöka fota lite och lägga upp här. Jeansen är så coola, ganska breda på henne, men helt okej, hon var så söt när hon knallade runt på dem på Coop nu ikväll när vi handlade.

Nu ska jag duscha, kolla lite på TV:n, sedan är det dags att sova, ny arbetsdag imorgon :-)

Fjällrapport

-3, molnigt och våfflor till lunch. Ungefär så kan dagen beskrivas. Nu sitter vi framför TV:n och käkar godis, känner mig helt slut. Igår när vi åkte upp stannade vi på Lager 157 i Sågmyra, en gammal fabrikslokal som byggts om till vauhus med partier av billiga mäkeskläder, faktiskt riktigt kul och jag är säker på att man kan göra riktiga fynd där. Den här gången blev det bara ett par svarta byxor till mig och en stickad tröja från Ticket to Heaven till Celine. Utbudet varierar nog ganska mycket från gång till gång man är där, synd att man inte bor närmare...

Imorgon blir det åka bräda igen.

Packar och Bakar

Det är vad vi tillbringar onsdagskvällen med. Celine har hjälp mig att baka kolakakor och kärleksmums som vi tänkte ta med oss på fjällresan, nu somnade hon precis och vi ska sätta igång och packa.


Provsmakar smeten

De rosa converseskorna kom förresten idag och Celine älskade dem på en gång och ville springa runt med dem inomhus, nu kan det gärna få bli vår! :-)

Vårshopping

Jag är inne i en period då jag vill shoppa inför våren. Även om våren känns långt borta nu när det bara ramlar ner mer och mer snö så är det så tydligt att det har blivit mycket ljusare ute när jag åker till jobbet, tidigare var det kolsvart, imorse dagsljus. Bara det känns uppiggande. Shoppingen då, jag köpte två fina tröjor igår, en Kikkid och en Nova star (för den insatta i ämnet...). Båda i rosa och rött, hon har en sjukt snygg röd täckväst som jag har tänkt att hon ska ha till och nu ikväll budade jag hem ett par rosa converse från Tradera. Celine fick ett par sådana skor av min syrra när hon var i New York, tyvärr är de ännu så stora att de förhoppningsvis passar nästa vår, nu slog jag till på ett par som nog är lagom nu. Nu saknas bara ett par baggy Nova star jeans sedan är vårens snyggaste outfit klar! Egentligen tillåter inte ekonomin för stora utsvävningar nu när vi ska till fjällen i helgen och till Thailand om tre veckor, men jag brukar intala mig själv att det typ är ett av de få nöjena jag har, att handla barnkläder. Mina krogbesök lixom ;-) Dessutom jobbade jag extra natt i lördags och de pengarna brukar jag alltid köpa "onödiga" grejer för eller göra saker, känns som en extra morot när man ser i kors vid 04:00...


RSS 2.0