Vittringsanalys

Jag har ältat och vältrat mig i försök att komma på en förklaring till varför Mika inte fixar vittringen på tävling. Hela kvällen igår försökte jag analysera problemet och idag har jag fortsatt. För egentligen tror jag inte problemet är så himla stort, det är också det som gör träningen för att komma tillrätta med det svårt. Många har kommit med bra tips, men de flesta känns som de bygger på hund som inte förstår själva tänket, som kanske bara plockar pinnar utan att jobba med nosen eller inte alls begriper vad som förväntas av den. Jag tycker inte Mika är sådan. Jag tycker att hon jobbar bra och på rätt sätt, hon tycker att det är roligt och verkar (på träning) ha förstått precis vad hon ska göra. På tävling beter hon sig dock precis som att hon inte hade någon koll alls, smakar gärna på fel pinne, kan gå på rätt och ta upp den, men sedan släppa och antingen ta in fel eller återigen plocka rätt och komma in.

Det gör mig förbryllad och har funderat på vad som är skillnaden?
1, En för henne okänd människa har tagit i de andra pinnarna
2, Hon kan vara trött i huvudet eftersom vittringen är näst sista momentet
3, Jag har bara möjlighet att hålla pinnen några få sekunder
4, Tävlingssituationen blir inte lika lättsam som träning och det gör henne osäker

Det är de punkterna jag kan komma på och ungefär i den ordningen tror jag att de kan orsaka våra tävlingsproblem. Redan imorgon ska jag låta andra människor ta i pinnarna hon inte ska plocka för att göra det svårare, jag ska även tänka på att variera när jag lägger in vittringsträningen, ibland kanske efter ett långt lydnadspass eller agilityträning för att göra det extra svårt.

Ikväll testade jag att låta både Celine och Rikard ta i fem pinnar som jag la ut med tång, satte mig vid pinnarna och tog fram 10 andra pinnar som jag en i taget la ut med min hand på olika platser bland de andra, 9 av de försöker fixade hon klockrent fast jag bara höll pinnen någon sekund. Hon känns med andra ord ganska säker i själva vittringsmomentet. Då var iofs de andra med doft hon kände igen och kanske lätt kunde välja bort.

Någon som sitter inne på bra tips som kan hjälpa oss att knäcka gåtan?

Tredje gången i elitklass

Idag gjorde vi vår tredje start i lydnadsklass elit, denna gång på hemmaklubben Bro-Håbo. Förutsättningarna kändes bra, även om vi inte fått till så många träningspass som jag hoppats på. Det var många startande, så gruppmomenten delades i två och de övriga momenten gick sedan uppdelat i två ringar för olika domare. Ett mycket snabbt och smidigt sätt, då väntan blir så himla lång annars, jag drog startnummer 8.

Sittandet gick bra, Mika fick en 10.
Platsen har vi tränat mycket i veckan, jag har dessutom låtit provocera henne mycket med att andra runt omkring sagt "ligg", "lägg dig" o.s.v. för att hon inte ska gå på de andras kommando. Det gjorde att hon idag bara tittade misstroget på mig och såg ut att tänka "Nej du den går jag inte på" när jag sa ligg. På ett dk la hon sig iallafall. Vi fick en 9:a p.g.a det. Jag tyckte mig se att hennes framtassar inte riktigt låg på samma sätt när jag kom tillbaka som när jag gick, men inga kommentarer om det i protokollet.
Fria följet gjorde hon riktigt bra och vi satte nytt personligt poängrekord med en 9:a. Lite sega sättanden behöver vi dock jobba med.
Dumrutan har varit (är) ett av Mikas bra moment, idag blev det något missförstånd i sättandet och hon förblev stående, i övrigt bra, en 7:a.
Inkallningen får jag lite ta på mig, jag tycker det är svårt att se vart hunden är i förhållande till skytarna och ger ofta kommando för sent, okej utförande i övrigt, en 9:a.
Rutan gick bra, men eftersom jag som sagt ser ganska dåligt tyckte jag att hon var på gränsen till utanför i bakkant och kommenderade in henne mot mitten innan jag la, i övrigt kanonbra. Det blev förstår avdrag för dk, 8 poäng. (Någon jag pratade med efteråt trodde också att hon hamnat lite utanför om jag lagt direkt, så det var nog rätt beslut)
I Apporteringen har hon haft en tendens att låsa på den sist utlagda apporten, så även idag. Jag drog vänster, men hon ställde sig riktad mot höger vid konen och tittade inte ens på mig. Jag kommenderade och hoppades att hon skulle se att jag pekade vänster, det gjorde hon inte. Jag stoppade henne direkt och skickade om, då tog hon dirgeringen och gick ut fint och tog rätt. Behöver träna på att andra lägger ut apporterna åt mig och att hon inte fattar egna beslut. 7.5 poäng.
Hopp-apport gjorde hon som vanligt bra, men fick bara 8.5 poäng med kommentaren "tappar tempo tillbaka". Snålt.
Vittringen. Tränat mycket i veckan och det funkar nästan alltid bra, ibland frestas hon att smaka lite på fel innan hon alltid kommer in med rätt. Jag hoppades verkligen på att det skulle funka idag, efter att ha nollat den båda tidigare tävlingarna kändes det som att vi behövde det. Tyvärr vart det tokfel igen, hon smakade på fel, lyfte rätt, släppte och kom in med ytterligare en annan. Suck. Bara att träna vidare antar jag, nu ska jag köpa in flera meter med pinnar så jag har fler att träna på och kan använda nya, så ska jag ta hjälp av kända och okända personer som får lägga ut, alternativt bara ta på pinnarna. Hittills har jag mest tränat själv eller med Richard. Kanske är det nya och främmande dofter som ställer till det? 
Fjärren fick vi 8:a på. Kommentaren var "sitter ej" ?!? Nog sjutton satt hon, lite säckigt i första skiftet från liggandet, men att hon ej satt känns helt fel.

Totalt blev det ett andrapris på 244 poäng, återigen hade bara någon usel poäng på vittringen räckt för vårt efterlängtade förstapris. Irriterande är bara förnamnet, nu är det två veckor tills vi ska tävla lydnad igen och då ska vi fixa det!


Helgen som kommer

Idag är jag ledig, Richard jobbar någon timme sedan ska vi packa husbilen och åka västerut. Ikväll går bilen mot Ullared och jag tänkte hinna in och handla lite innan de stänger. På lördagmorgon fortsätter vi mot Svenljunga för att hälsa på Lovas uppfödare. Det var jättelänge sedan vi var där så det blir roligt! 

På söndag är det lydnadstävling på hemmaplan, jag har varit och tränat både onsdag och torsdagkväll, igår med sällskap av Malin. Det jag främst behöver jobba på är gruppmomenten. Inte helt otippat är det svåraste momenten för Mika att bara ligga eller sitta still. Det är så himla svårt att komma åt de där små felen, som att hon tittar runt för mycket i sittandet eller sträcker ut en tass i liggandet. Går jag in och korrigerar kommer jag bara att få in (ännu mer?) osäkerhet i momentet, för en del av vårt problem är nog att hon inte känner sig helt avslappnad och trygg. En annan är nog att hon inte har en så genomtränad och stabil grund att stå på, när problem dyker upp har vi inte så himla mycket att backa tillbaka till och luta oss emot. Hon hittar iallafall aldrig på några dumheter eller saker som orsakar probem för de andra hundarna tack och lov. I övriggt känns det mesta i lydnaden bra, vi tränar vidare på vittringen och hon kommer alltid in med rätt, probemet är att hon i sin iver ibland råkar smaka lite på fel. Samma grej har vi där, jag går absout inte in och petar då vi redan har haft osäkerhet där som resulterade i beslutångest hos Mika och att hon inte ville komma in med någon pinne alls. Nu gillar hon verkligen momentet och mitt mål är bara att göra henne så säker på sin uppgift att hon inte ska behöva ta någon felaktig pinne i munnen. Det är ungefär 50/50 när vi tränar.

Vi tränade lite agility också, planen var tyärr så hal att jag bara fixade korta kombinationer och enstaka hinder.

Hur gick det med Joker?

Igår var vi på Albano med Joker för att få svar på de blodprover som tagits och röntga lungor, hjärta och buk. Provsvaren visade att han hade förhöjda levervärden, men det kunde bero på helt normat åldrande. Ett prov som testade något med sköldkörteln och hypofysens funktion visade så låga värden att de inte ens var mätbara, veterinären har därför bett labbet att köra om det provet, i övrigt såg det bra ut. På röntgen fann de inte heller någonting avvikande och vi kunde inte hitta någon förklaring till varför han varit så vinglig och orolig förra veckan. Kanske drabbades han av en liten propp som löste upp sig själv? Huvudsaken är att han mår bättre nu. Vi fick med oss ett recept på metacam hem och ska testa om hans mage fixar det, förhoppningsvis blir han isåfall lite mindre påverkad av sina stela och ömma leder.  


Gammelgubben hänger nog med ett tag till!

Se där.Hämtat från www.hundfreestyle.se

Vallning hos Malin

Direkt efter lydnadstävlingen igår lämnade Richard mig hos Malin, på plats var redan Britt och Ullis. Vi var lite sena så de var redan i full gång med att valla. När Mika och jag gick in kände jag mig som vanligt som en tvååring med för stora stövlar. Mika blev förvirrad, antagligen av att jag hade noll koll och bröt till slut ihop. Jag blir galen över att det aldrig bara kan vara lite enkelt och fungera! Så fort jag inte har en instruktör flåsande i nacken fixar jag ingenting. Britt kom till räddning och efter att Niklas grillat korv och vi fikat gick det lite bättre på försök två. Det känns verkligen som en sjukt jobbig berg-o-dalbana det här med vallningen, vi kommer liksom aldrig att hitta raka spåret känns det som. Det är ju kul när det funkar, men ett rent helvete däremellan.


Andra elitstarten

Igårkväll tog vi som sagt husbilen upp till Tierp och runt 23.00 landade vi på deras parkering. Samling för vår klass var 09.00 så det kändes skönt att vara på plats och få lite sovmorgon. Jag drog startnummer 3.

Gruppmomenten gick halvdant, sittandet var bra det jag såg genom ett litet kikhål, men hon fick inte mer än 8.5 för hon tittade bakåt på klass 1 som samtidigt hade tandvisning.
Nedläggandet i platsen gick bra och jag lämnade med ett lugn i kroppen. Mika låg bra i sisådär 3,5 minuter sedan började hon skruva lite på sig och verkade ha glömt vad hon sysslade med. Hon nosade och vred sig lite till vänster. När jag kom tillbaka låg hon fortfarande, men snett. Första hunden satt sig inte förens på tredje kommandot och då blev det lite för mycket för Mika som även hon satt sig för tidigt. En 5:a. Blä.
Fria följet kändes okej, något sega sättanden och jag fick neddrag för min arm i vänstersvängarna, 8 poäng.
Dumrutan gick bra och domaren sa att hon tyckte den var "tiamässig" om det inte vore för min vänsterarm återigen, vi fick 9.5.
Inkallningen gick riktigt bra denna gång, fint tempo, tyvärr lite slarvigt avslut, 9.5 poäng.
Rutan blev återigen åt höger och Mika vänder nästan alltid vinklad åt vänster vid konen. Hon gick dock klockrent ut denna gång och fick en välförtjänt 10:a!
Apportering med dirigering låg farligt nära rutan och givetvis lyckades jag välja vänster som var i samma riktning som rutan. Mika siktade direkt på den och jag fick stoppa henne för att skicka om till konen, hon drog sedan återigen mot rutan och jag fick de dk för att få henne att apportera. Var stensäker på att momentet var nollat och berömde henne när hon ändå kom in med apporten, men vi fick trots allt strul en 6:a.
Hopp-apport gick precis som förra veckan bra och gav en 10:a.
Vittringen har jag tränat mycket i veckan och hon är så duktig på träning så jag trodde verkligen att det skulle funka idag. Hon gick ut och plockade direkt rätt, tyvärr släppte hon den, vittrade av de andra och smakade såklart på en innan hon återigen tog rätt och kom in. Typiskt, en nolla.
Fjärren var hon heltrög i första skiftet så jag fick lägga på dk, resten gick bra och vi fick en 7:a.

Jag hade inte ens brytt mig om att försöka räkna ihop vårt resultat, en nolla har vi liksom inte råd med om vi ska klara ett förstapris. Vid prisutdelningen visade det sig sedan att vi trots allt kommit tvåa av fem startande med 242 poäng. "Bara" 14 poäng från ett förstapris, klart jag leker med tanken att om hon bara fått en 5:a på vittringen hade vi fixat det, om hon inte strulat på platsen, om apporteringen funkat. Om inte om hade funnits. Vi närmar oss och jag vet att vi komer att fixa det såsmåningom!


Freestyle och debut i HTM

Även om det inte ens är sut på lördagen denna helg så känns det som att vi har hunnit med så mycket.

Igårkväll åkte vi till Riksten och Mälarö BKs freestyle- och Heelworktävlingar. När jag anmälde Mika var det tänkt att tävlingen skulle gå utomhus, men det ändrades senare till en inomhuslokal. Egentligen både bra och skönt, men det gjorde att jag fick lite tvivel på hur det skulle gå med vårt freestyleprogram. Det ingår flera fartiga moment, dessutom en del hopp och med ett halt underlag misstänkte jag att det skulle vara svårt att genomföra. I början av veckan ändrade jag lite och plockade bort de "värsta" riskerna, väl på plats visade det sig att det var betydligt halare än jag trodde. Jag bestämde mig ändå för att försöka, i värsta fall hade jag i bakhuvudet att jag kunde bryta om det inte alls fungerade. Mika slet på bra, men hade såklart problem med underlaget, särskilt på slutet. När vi gick av kände jag mig inte särskilt nöjd, utan tyckte att vi var lite osynkade tillsammans. Ganska snart efter vårt program kunde jag se på hundaktiv att vi fixat helt okej poäng ändå, 25.25 och det räckte till vinst i klassen, kul!

Direkt därefter var det dags för vår debut i HTM, jag var jättepeppad och där har vi ett lugnt program så underlaget skulle inte bli några problem. Mika kändes fin och vi fick 25.35 poäng, det räckte till uppflyttning och en andraplats. Klockan var efter det ganska mycket så vi smet iväg innan prisutdelningen och for med husbilen upp mot Tierp där jag tävlade lydnad idag. Mer om det senare, nu ska jag äta middag.

Ps. Rikard försökte filma igår, tyvärr verkar kameran ha gett upp och bröt filmningen hela tiden, så det blev bara några frekvenser som kom med. Trist för er, tur för mig ;)

Joker hos veterinären

Vår äldsta hund Joker har varit lite skröplig ett tag, men ändå pigg och glad så vi har inte oroat oss nämnvärt. I måndags tyckte vi att han plötsligt blev sämre, han verkade ovanligt stel och lite vinglig, framförallt verkade han ha dålig koll på sin bakkropp. Jag ringde och fick en tid hos veterinären och där var vi igår. Hon verkade inte särskilt positiv, men vi hade bestämt oss för att göra vad vi kan så länge han inte lider förstås. Därför tog hon en mängd blodprov och vi bokade upp en tid för röntgen till på måndag. Vi åkte hem och visste väl varken mer eller mindre än innan. Nu går Joker bättre igen men jag tycker han verkar oroligare än vanligt och lite rastlös, han har svårt att finna ro och går lite planlöst längs väggarna här hemma. Ikväll har han dessutom kräkts flera gånger, men har god aptit. Jag vet att han har nedsatt njurfunktion och äter specialfoder för det, men just det här disorienterade och lite oroliga får mig att fundera på hur det står till med levern. Vi har haft en valp med en medfödd levermissbildning och hon betedde sig precis så. Vi får se vad de säger på måndag.


Träning istället för tävling

Ikväll, antagligen i detta nu, skulle jag egentligen ha befunnit mig i Linköping för att tävla Heelwork. Jag velade mycket fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att avstå, 45 mil tur och retur en måndagkväll kändes lite väl saftigt. Visst känns det lite surt nu då jag gärna hade tävlat, men det kommer fler chanser, faktiskt redan i slutet av veckan.

Istället åkte vi och tränade på klubben. Jag är supertaggad på lydnaden nu och fick till ett kanonpass med apportering, rutan och släta inkallningar. Jag har under dagen kört två pass vittring här hemma och det gjorde hon prickfritt, när Rikard kom hem hjälpte han mig att lägga ut pinnarna och då uppstod ungefär samma problem som på tävlingen igår. Jag har alltid tränat det själv och lagt ut med tång, det har med andra ord bara varit rätt pinne som haft doft. Nu gällde det ju att sortera min från någon annans och det ska vi köra mer. Jag tyckte mig se att hon förstod de sista försöken och ansträngde sig verkligen.

Vi avlslutade med lite agility, det var riktigt länge sedan, sista var nog när vi tävlade. Mika var lycklig och skötte sig rätt bra, kanske inte vårt livs träningspass, men jag ska se till att det blir lite fler nu inför Rättvik.

Mika känns så himla fin just nu, otroligt träningsbar och positiv, sådan har hon i och för sig alltid varit, men just nu lyser det om henne, begränsningarna ligger bara hos mig för hur långt den hunden kan gå!

Enda smolket i bägaren är Joker, han är inte så fräsch just nu. Idag har han gått dåligt och med lite instabila rörelser. Jag ringde veterinären och fick tid först på onsdag, ögonen och öronen är ändå glada på min tappra kille, han äter och gör sina behov så jag tror att det inte är så akut, men ses över det måste det absolut.


Debut i eliten

Idag har vi gjort det, startat för första gången i lydnadsklass elit på Järfälla BK. Hela vägen till tävlingsplatsen mådde jag illa av nervositet och ångrade mig. Jag kände inte alls att vi var redo, men tror att den känslan aldrig kommer lämna mig, att det alltid är så att man kunde ha tränat mer. Färdig blir man ju aldrig med hundträning.

Vi drog startnummer 2 av 4, vilket kändes väldigt bra.
Sittandet gick bra, det fanns ett kikhål i planket och jag såg att hon tittade bak lite, men det gorde alla hundarna då de körde klass 1 samtidigt på planen bakom. Alla fick en 10:a där iallafall.
platsen la hon sig bra på kommando, men reste sig upp efter bara någon sekund varpå jag la henne igen, i övrigt bra, men hon fick 0 då hon intog utgångsställning efter läggandet. Inte mycket att göra, det har inte hänt förut och jag hade inte kunnat handla annorlunda.
Fria följet är inte vårt starkaste moment, hon fick 7.5 och det var väl ungefär vad hon var värd, inga stora missar, men något segt sättande, något lite snett och hon släpper i helomvändningar.
Dumrutan kändes bra tycker jag, hon intog alla positioner relativt snabbt, men fick bara en 7:a, i protokollet står det understruket att föraren går på markeringarna (målade vinklar i gräset), domaren pratade sedan med mig om det, jag får inte slarva när jag går själv utan vinkla ordentligt 90 grader. Där ser man.
Inkallningen kändes rätt kass, hon har för stor förväntan på stå och liggkommando och får därmed dåligt tempo, det har tidigare varit ett av våra starka moment så jag har inte tränat så mycket på det, borde nog kolla av det.
Rutan är lite av ett lotteri för oss, hittar hon rätt gör hon den alltid klockrent, men ibland sticker hon helt fel, idag var en sådan dag. Jag hade lämnat en leksak i ett dike utanför plan, kanske hade hon den i minne, för det var ditåt hon drog. Jag kallade tillbaka henne till konen och skickade om. Då sprang hon rätt och gjorde resten prickfritt. Nolla.
Apportering med dirigering har strulat en del på träning så jag blev så glad när hon gick ut perfekt till konen och klockrent hämtade vänster apport. Betyget blev bara 8.5 vilket jag tycker var snålt, kommentaren var "går ner i tempo", men hon galopperade både ut och in så jag vet inte vad som förväntas?
Hopp-Apport gick bra, 10:a.
Vittringen blev helmysko. Hon har en liten osäkerhet som ibland visar sig, men brukar aldrig ta fel pinne. Idag gick hon ut och plockade först rätt, släppte den, lyfte två till och kom in med fel. Fattar ingenting och hoppas det var en engångsgrej. Noll förstås.
Fjärren känner jag mig nöjd med, Hon gjorde alla skiftena distinkt, tidigare kan hon ibland göra lite "säckiga" sittanden, vi fick en 8:a med kommentaren att hon rör sig lite framåt.

+
Stabilt sittande trots rejäl störning
Bra positioner i dumrutan
Fin apportering med dirigering
Bra hopp-apport
Distinkta skiften i fjärren
Fina konskick både vid rutan och apporteringen
Mika höll ihop fint trots minimal belöning
Trevlig klubb och fina planer

-
Sätter sig efter läggandet på platsen
Som vanligt lite oskärpt i fria följet
Dåligt tempo i inkallning och för stor förväntan på kommandon
Lyfter fler pinnar i vittringen och kommer in med fel

Tills nästa tävling som är om en vecka ska vi träna mer på inkallningar, vittring och vart matte sätter fötterna ;)


Underbara barn

    

Idag har vi varit hela dagen på Älvsjömässan, mestadels av tiden spenderades på Underbara barn för shopping och lek för barnen. Sista timmen kollade vi av Hem & Villa-mässan som gick samtidigt, lägligt nog hade de barnpassning där så vi kunde scanna av området snabbt och smidigt själva.


Som vanligt var det trångt och mycket folk.


VallningskursTorsdag och fredag har jag och Mika gått vallningskurs för Peter Nilsson igen. Jag hade lite lätt ångest innan, då vi tränat pinsat lite vallning sedan förra kursen för honom och de få gånger vi har varit iväg har det gått rätt dåligt. Fick krypa till korset direkt och sa som det var och att jag inte hade någon aning om hur Mika skulle vara. Lyckligtvis har hon varit jätteduktig och faktiskt gått långt mycket bättre än jag vågat hoppas på. Vallning har tidigare oftast haft effekten att göra mig på dåligt humör och känslan av att vara värdelös. Med Peter är det annorlunda, jag älskar att han är så lugn och pedagogisk, han förklarar bra och stärker mig när jag är osäker. Sista rundan igår kändes så himla kul äntligen vallade vi, på riktigt, som ett team. Mika är som alltid en lättarbetat, bussig och rolig hund. Härlig känsla!


Systrarna håller koll

Lovas första hopplopp från VM

Hittade en film på Lovas första individuella lopp på VM, där kan man se ganska stor skillnad på hur hon jobbar i svängarna och trycker på jämfört med sista loppet på söndagen.


8:a på VM i agility

Idag gick de individuela finalerna på VM i agility. Först ut var mediumklassen och två svenskar var felfria från hoppklassen, tyvärr körde båda bort sig, en disk och en med fel. Därefter var det dags för small, jag var ute på lite ärenden och stressade hem och slog på TVn lagom till de diskade ekipagen hade kört, startordningen var omvänd mot resultatlistan, Richard och Lova startade med andra ord ganska sent. Redan efter ett par hundar insåg jag att referenstiden var oerhört hårt satt, det visade sig sedan att inte en enda hund klarade den, utan alla drabbades av tidsfel. Lite tråkigt då det gjorde att en bra placering från hoppklassen inte hade någon betydelse så länge man hade nollan med sig, det blev bara tiden från agilityloppet som räknades eftersom alla fick fel där. Lova satte nollan, på flera ställen fick hon onödigt stora svängar och både Richard och jag var överens om att hon gick långt ifrån max. Man kan såklart spekulera i varför, en teori är att hon är väldigt känslig för hala underlag, i första loppet gick hon bäst, sedan har hon varit lite försiktigare i resten och igår halkade hon en hel del. En annan anledning skulle kunna vara att tre intensiva tävlingsdagar med allt runtomkring kostar på, hon blir trots allt 9 år om tre månader. Oavsett så tycker jag man ska vara nöjd med en topp-10 placering på VM!I large hade vi ingen felfri svensk hund från hoppklassen och jag har varit på barnkalas med Celine på eftermiddagen så jag såg bara de sista 15 hundarna ungefär, Holland tog hem guldet!

VM första dagen

Så var första dagen på VM över, jag har suttit som klistrad framför datorn ocgh bara lämnat när det varit absolut nödvändigt eller i pauser. Hundarna och barnet lät jag springa av sig på fotbollsplanen i banombyggnaden. Kanske inte toppar listan över deras roligaste dagtar, men nu kollar den tvåbenta på Nalle Puh och äter chokladboll och Mika har fått sig ett träningspass på lugnet börjar lägga sig.

I large gick ingen svensk hund felfritt, i small gjorde Richard och Lova en nolla som räckte till en sjundeplats såhär långt. Helt fantastiskt roligt, vi som var lite oroliga över att hennes tider inte skulle räcka i år då hon börjar bli gammal och har tappat en del tryck under säsongen. I medium nollade Mazli och Scilla, vilka placeringar de ligger på såhär långt har jag inte riktigt koll på, men mellan 20-25 skulle jag gissa på.Utöver de individuella hoppklasserna körde de agilitylagklassen för small idag. Zimba nollade, Lova rev muren och Sune fick fem fel på A-hindret, tyvärr 10 fel totalt alltså, blir nog svårt att hämta upp. Imorgon avgörs lagloppen och på söndag de individuella finalerna.

VM i agilityIdag börjar VM, Mika och jag följer det med stort intresse hemma från sängen. Heja Sverige!!

VAB och VM

Celine vaknade med feber imorse, efersom Rikard åker till VM i Frankrike idag och är borta en vecka framåt föll det på min lott att stanna hemma. Lite dålig timing med tanke på att jag måste fixa allt med hundpromenader och sådant själv nu, men sjukdom infaller väl sällan när det lämpar sig bra. Vi har varit ute en sväng idag, Celine nerpackad i vagnen och jag passade samtidigt på att träna med Mika på ängen, några apporteringar, dumrutan och fjärren. Vi har inte alls fått till så mycket lydnadsträning som jag hoppats på, delvis därför kommer jag att strunta i tävlingen nu i helgen, men det beror även på att det kört ihop sig lite med andra aktiviteter som barnkalas samma dag. Vi har framtiden för oss och jag känner ingen stress, vi kommer att testa att starta eliten nu i höst, men jag misstänker att vi har en hel del träning kvar innan vi lyckas ta förstapris.

Idag när jag har haft mycket tid på mig har jag nästan planerat klart mitt heelwork-program, det är betydligt svårare att få till ett bra sådant än ett i freestyle, dels för att det finns snävare begränsningar i tillåtna rörelser, men också för att det lätt blir tråkigt och enformigt. Tävla ska vi förhoppningsvis göra om två veckor.

RSS 2.0