Köpa skrivbord?

Varför inte det här?


Semlor

Mina föräldrar har varit här ikväll och ätit middag, med sig hade de semlor, Celine åt en hel själv och jag var inte mycket sämre jag. Det är en ny dag imorgon! (men gott var det...)



Resten av dagen har ägnats åt träning på hundklubben, en visit på IKEA, målning, slipning och spackling. Jag försöker slutföra mitt projekt i tvättstugan, det är så himla enkelt att starta upp nya saker hela tiden och strunta i att göra klart de påbörjade. Nu har vi iallafall köpt en hylla till tvättstugan och ny tvättkorg, så ska de bara upp också. Kanske imorgon?

Vaccination

Idag åkter Katta och jag till Vällingby, det primära var att vaccinera Celine mot Hepatit A och B inför vår Thailandresa, det klarade vi snabbt av, stick i benet som nu pryds av ett färgglatt plåster. Celine fällde ett par tårar, men det gick snabbt över när hon såg vaccinationsmottagningens fina akvarium. Bamseklistermärket hon fick för prestationen var föga intressant. Nästa ärende var klippning av håret, fick en drop-in tid på ett ställe jag inte varit förut, en toppklippning kan väl knappast någon frisör misslyckas med? Katta blev så inspirerad av min klippning att även hon satt sig i frisörstolen. Lunch intogs på Pallas, god lasagne. Efter det somnade Celine och vi slutförde dagen med lite shopping. Appopå shopping så släppte Meandi sin vårkollektion idag. Jag ska på meandi-party (ehh... party och party, vet inte varför det kallas så när det i själva verket brukar vara en ganska lugn visning av kläder) på onsdags hos L, av erfarenhet vet jag att det även brukar innebära väldigt god fika, det får nog bli ett undantag från sockerförbudet.

Celine dansar just nu loss framför TV:n och Let's Dance, Rikard verkar dammsuga (?) och jag ska försöka tvätta bort resterna av målarfärg från mina händer.

Vinter igen...

Jag vet att det är väl optimistiskt att hoppas på att det inte ska falla ner någon mer snö när januari månad inte ens är slut. Ändå hoppades jag. Jag längtar efter sopade gångvägar, torra skogsstigar och vårblommor. Kom nu!


Baksidan av vårt hus i morse


Ledig torsdag

Sov till tjugo över åtta i morse då klockan ringde, Celine låg kvart ytterligare en stund medan jag käkade frukost, hon intog sin liggande, i flaska. Halv tio mötte vi H med sin lilla S som går på samma dagis som Celine. Vi lämnade knattarna på förskolan (som det ju mer korrekt heter, jag har bara så svårt att välja mig) och stack sedan en tur till Stinsen, lunch och shopping stod på schemat. På vägen tillbaka gjorde vi även två stopp i Barkarby och Jakobsberg. Både jag och H hittade det vi ville ha och lite till. Jag inpulshandlade hårfärg, eller sån där toning som ska hålla 6-8 veckor, ska bara klippa mig först sedan åker färgen i. Imorgon ska jag till Vällingby och vaccinera Celine inför resan, så då tänkte jag passa på att kapa en bit av håret, Katta ska med så då får hon äran att roa Celine under tiden, hon vet bara inte om det ännu ;-) H började jobba klockan två och jag skulle hämta Celine på dagis samma tid, strax innan det  var vi klara och åkte hemåt. Nu har hundarna fått rusa av sig lite i skogen och jag borde ta tag i att plocka av lite här hemma och starta en tvättmaskin, så kul...


Mera Moln

Nu är kuddarna klara, det blev så mysigt i Celines säng att jag har god lust att själv krypa ner där!



Lite tyg kvar, räcker nog till ett minibäddset åt docksängen, fortsättning följer ;-)

Det färdiga resultatet!



Precis som jag misstänkte blev jag upp tills gardinerna var klara igår kväll, smög sedan in i Celines
rum och hängde upp dem i mörkret.  Ikväll blir det kuddfodral till hennes säng för det överblivna tyget.

Moln

Två deciliter välling och fyrtioelva barnvisor senare sover hon. Rikard är på väg till Arlanda för att lämna sina föräldrar som ska flyga till Thailand ikväll. Kvar hemma som katt- och hundvakt blir hans syster. Jag har ägnat större delen av kvällen åt moln. Moln på tyg, helt underbara av Gunilla Axén. Idag var det studiedag i skolan och L hade bestämt sig för att åka till stan med en klasskompis, på väg mot gamla stan gick vi förbi Färg Form och säljer just saker med moln. Vi gick in där och jag kunde inte motstå det rosa tyget, köpte 2,5 meter och håller nu på att skapa gardiner av dessa. Antagligen blir det tyg över som kommer att bli kuddfodral. Till köket blev det en svart bordstablett med moln till Celines plats, av någon anledning är bordet ganska utslitet just där hon sitter så ett underlägg är på sin plats. Jag hinner inte klart nu ikväll tror jag (eller jag kommer nog inte att kunna lägga mig förrens jag är klar förrensten) men bilder kommer imorgon. Lunch intogs på stan, Burger King bestämde ungarna. Lätt det var att hitta någonting nyttigt där då, jag åt iallafall "Grilled-chicken-baguette-någonting", utan dressing, kändes nyttig och torr, inte särskilt god. Fem pommes frites från L smet också ner. På eftermiddagen kände jag mig lite svag och hade lätt yrsel, undrar om det är avgiftnigen från sockret som gör att jag mår så skumt? Tog en banan och kände mig lite bättre. Nu ska jag återgå till gardinerna.

Tävlingsfrossa

Någon gång ska väl turen vara min..?



Jag är med och tävlar om två presentkort från Pippilotta, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"






"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Cool kids, på PetramedAochE:s blogg!  
Tävla HÄR du med!"

Summering av första dagen

Snart är första dagen utan godis, kakor och andra sockerbomber till ända. Trots lätt huvudvärk kan jag konstatera att det ändå gått riktigt bra.  Halv sex i morse ringde klockan, det blev någon typ av fullkornsmacka med ost och gurka till frukost. Eller rättare sagt två stycken. I väskan la jag ner en banan och ett päron tillsammans med badkläderna sedan bar det av till jobbet, idag en heldag i simhallen. På vägen köpt jag lunch som blev pastasallad med kyckling, tyvärr visade den sig vara ganska äcklig och dessutom ge mig magknip som höll i sig ända till middagen så frukten jag tog med mig förblev orörd. När jag kom hem höll Rikard på att göra middag, pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingon. Gott. Nu har vi precis varit ute med hundarna, riktigt trist väder, men det bryr sig ju knappast de fyrbenta om. Nu blir det strax horisontalläge i soffan.


Före och efterbilder på vårt sovrum


Intresserad av att köpa, någon?


Vi slog iallafall till och efter lite fix såg det ut såhär.

Biobesök och maratonshopping

Den här dagen har farit förbi i en ruskig fart. Redan innan frukost bestämde vi att träningen fick vara,utanför dörren var det blankis och vi misstänkte att det inte var ett dugg bättre på klubben, istället tog vi en promenad i skogen på förmiddagen. Efter det for vi och handlade mat, skåpen ekade tomma efter en veckas semester. Sedan stack jag och Celine till stan, egentligen hade vi inte tänkt att åka så långt, men så blev det iallafall, tyvärr blev det inte mycket inhandlat. Vid tre mötte Rikard mig med bilen vid Kungsängens station och vi åkte hem, medan han satt kvar i bilen hämtade kag hundarna, bytte kläder och fixade till mig lite sedan lämnade vi Celine och hundarna hos Rikard föräldrar och åkte till Kista för att gå på bio. På vägen "råkade" vi göra några extra stopp, varav ett i Sollentuna centrum visade sig vara ett riktigt lyckokast. De håller på att bygga om hela centrumet och flera affärer hade öppet för sista dagen idag och sålde ut hela sitt laget. På Team Sportia gjorde jag några riktiga fynd, mest nöjd är jag med min nya vårjacka från Fjällräven som var nedsatt från 1995:- till 300:-, helt sjukt!

Helkass bild, jag vet, men det är inte så lätt att fota sig själv och samtidigt försöka synas så lite som möjligt.

Till Celine hittade jag (hittade och hittade, jag köpte ju givetvis) ett set med termobyxor och vinterjacka från Didrikson, jättefint och alldelles perfekt till nästa år. Hon har redan en overall från samma märke, men jag är säker på att hon behöver dubbla uppsättningar och för 300 spänn gör det ju inget om det bara blir använt ett par gånger, som hittat.


Tvådelat set från Didrikson

När vi till slut kom fram till Kista var det tvärfullt i parkeringsgaraget, på en söndag?! Jag blev lite stressad och fick springa upp och hämta ut biljetterna så att de inte sålde dem vidare, medan Rikard letade parkeringsplats. Det tog så lång tid att hitta en ruta att jag hann slinka in både på Polarn o Pyret och Lindex, givetvis kom jag inte ut tomhänt.


Mysiga kläder från Po.p

På Lindex blev det mest strumpor och sådant och lite till min kompis Cattis kommande bebis, yttepyttelitet, svårt att förstå att Celine faktskt fått plats i dessa miniplagg, de var till och med stort med storlek 50 när hon var nyfödd.

Bion då, undrar kanske ni som inte tycker att det är sååå intressant med barnkläder, jodå, den var bra. Lite konstigt kändes det att två viktiga personer inte längre var med, men de hade ersatts med två polisaspiranter och man vänjer sig säkert med tiden. Gillar ni Wallander-Beck-stuket på film tycker jag ni ska gå och se den. 

Nu ska jag gå ner och se inspelningen av Mia och Klara, har verkligen sett fram emot det och hoppas att det uppfyller mina förhoppningar. Till det blir det frossa i onyttigheter, sista chansen idag, imorgon börjar mitt nyttiga liv med två månader kvar till Thailand börjar det kännas lite stressigt att komma iform...

Månadsdokumentation

Shit vad stel och trist det lät, men faktum är att jag sedan Celine föddes har fört små anteckningar om vad som händer i hennes utveckling och vad vi har gjort, det i kombination med att jag fotar massor har resulterat i två pärmar fulla med scrappar som jag gjort på datorn. I början (när hon sov mycket och jag hade obegränsat med tid som mammaledig...) blev det ganska många scrappar i veckan, numera nöjer jag mig med att göra en i månaden. Det blir som en "Mina-första-år-bok" fast lite personligare. Alldelles nyss gjorde jag klart januari månads scrap, klicka på bilden så ser ni den.


Hemma igen

Så var vi hemma igen. Som alltid gör vi med gemensamma ansträngningar ett jätteryck och river upp allt ur väskorna, sorterar, fixar, plockar upp och ställer i ordning. I tvättmaskinen snurrar andra omgången, två högar väntar på sin tur, Rikard har redan hunnit gå ett varv med dammsugaren och diskmaskinen är körd. Ordning och reda.

På vägen hem blev det två stopp, rea-shopping i Mora och lite mer fynd + lunch i Kupolen i Borlänge. Jag fick fem klädesplagg till Celine för löjligt lite pengar. Blir nog en tur imorgon också ;-)

Upptäckte precis att Thea har börjat löpa, perfekt att skriva det här så kan jag enkelt gå tillbaka och kolla sedan när det egentligen var. Jag tror alltid att jag ska komma ihåg det, men sedan går det ett par månader och det är som bortblåst. Joker är lite efterhängsen och uppvaktande men inte så jobbig ännu. Vi tänkte försöka ta oss iväg och träna lite med de fyrbenta imorgon om vädret inte är för hemskt.

Sista dagen

Så har vi avverkat sista dagen i skidbacken, det kändes faktiskt i benen idag att man åkt sex dagar i mer eller mindre kuperade nedfarter. Celine är nöjd, hon har fått prova på flera saker hon aldrig gjort tidigare, åkt skidor, hoppat studsmatta fastsatt i gummisnoddar (vet inte hur jag bättre ska beskriva det), åkt rutchkana i simhallen och höjdpunkten av alla; åkt släpvagn efter traktor (hon är lite "kackoj"-galen).
Nu ikväll har vi varit nere i byn och ätit middag och kikat lite i de affärerna som finns här, mitt enda inköp blev ett duschdraperi. Ska sätta igång och packa lite nu, sedan blir det en stund i bastun.

Celine har åkt skidor

Ett år och nio månader gammal var skiddebuten avklarad och det med glans. Hon åkte rullbandsliften helt själv och plogade fint ner för barnbacken.


I backen på 67 centimeter långa skidor.

 
På liftrullbandet

Häng med på ett snowboardåk!

Observera min psykoblick i början, haha!


Snowboard from Sandra H on Vimeo.

Saknaden av storstaden och lite shoppingabstinens

Semestrar och lugna småorter i all ära, men jag är nog ingen lantis iallafall. När jag var yngre ville jag bo på bondgård eller liknande långt ut på landet med massor av djur. Fortfarande kan jag emellanåt känna mig lockad av det livet, men varje gång jag har varit borta mer än ett par dagar från den miljön jag vanligtvis lever i saknar jag det. SMS och mail väller in om reaor, rabatter och erbjudanden och jag känner att shoppingabstinensen är påtaglig, helt plötsligt kan jag komma på minst tio klädesplagg som Celine verkligen skulle behöva just nu. Jag har redan förklarat för Rikard att vi behöver stanna på ett par ställen på vägen hem på lördag, första anhalt blir Mora, sedan Borlänge och så fortsätter det, det blir nog en lång hemresa. Kanske en hyffsat centralt belägen bondgård skulle funka?

Fjällfoton


Efter flera dagarns snöande är träd och grenar vita.


Snöfall i sittliften.


Rikard och jag i backen.


Celine åker i sin bebispulka från förra året, hon får knappt plats i den längre.


Klättrar i en snövall.


Här tillsammans med Rikard i snön.

Hundarna i fjällen



Vi är inne på lunchpaus (våfflor!!) och jag passade på att fota hundarna när de var ute en sväng, vädret är liiite bättre idag och jag ska försöka fota mer i eftermiddag, till kvällen tänkte vi gå och bada.

Tävlar igen!

Tävlar på Barnshoppingbloggen igen, den här gången om ett presentkort ;-)


Celine träffar Aske


Celine träffar renen Aske för första gången och är lite skeptisk, i dräkten gömmer
sig hennes moster som fått den stora äran att underhålla på barnens afterski idag.


Mamma klappar lite på renen, Celine granskar honom/henne noga.


Efter en stund kan hon till och med tänka sig att ställa upp på en bild tillsammans med Aske.

Andra dagen i backen

Nyligen inkomna från skidbacken känner man sig hyffsat mör i kroppen. Imorse när vi vaknade hade det kommit runt 7 cm nysnö, sedan har det fortsatt att snöa hela dagen. Sikten har varit usel och det blåste ganska bra på toppen, trots det så har vi kört på hela dagen i snövallarna. Rikard hoppar på varenda liten snökulle han hittar, jag och Katta satsar mer på att ta oss ner helskinande. Min syrra bor och jobbar här uppe nu, så hon har haft tre skidskolegrupper under dagen och Celine har åkt pulka. Igår ägnade vi hela kvällen åt Monopol och chips med dip. Nu ikväll blir det pizza i byn. Ska försöka lägga upp lite bilder såsminingom, det har inte varit något "foto-väder" ute precis.

Pjäxproblem

Min pappa hade inför resan köpt nya pjäxor, de gamla trotjänarna hade runt tio år på nacken och han tyckte att det var dags att uppdatera med ett par nya. Redan igårkväll började problemen när han skulle prova dem, av någon anledning verkade de ha krympt (?) sedan han provade dem i butiken och han påminde ruskigt mycket om Stig Helmers upplevelse när Ole låter honom prova ett par pjäxor i Sällskapsresan "Snow Roller". Problemet hade inte förbättrats under natten och i morse var vi alla involverade när pjäxorna skulle på. Efter mycket slit satt de på plats och vi kunde genomföra dagens åkning i tio minusgrader och på toppen hård vind. Efter tips från skidshopen skulle han försöka värma pjäxorna och sedan töja ut dem medans de svalnade och på så sätt skulle de förhoppningsvis behålla den nya formen efter fotern. Nu ikväll har pjäxorna fått basta, sedan satt pappa med dem på sig under hela middagen för att slutligen gå ut i kylan och ställa sig i snön med dem. Om det gav önskat resultat återstår att se imorgon :-)


Framme i fjällen

Halv nio i morse packade vi bilen full och stack iväg mot Idre. Vi tog ett mat- och shoppingstopp i Mora, Celine valde en "kackoj" (=Traktor) med släp i leksaksaffären och jag köpte fyra tröjor på Kappahl för ytterligare en del av mitt vunna presentkort. Lunch intogs på Sibylla. Runt tre var vi framme, vi bor i samma typ av stuga som vi alltid gör när vi är i Idre fjäll (har för länge sedan tappat räkningen på hur många gånger vi varit här...) Det är inte särskilt mycket snö i naturen, men tillräckligt för att Celine redan ska ha provat pulkan. I backarna är ju en stor del konstsnö så där är det lugnt. Funderar på om det finns tillräckligt små pjäxor att hyra om Celine skulle vilja prova att åka skidor någon dag. Egentligen tror jag att hon är lite för liten ännu, men prova kan man kanske. Nu är det snart middag, sedan åker nog en given klassiker på fjällsemestrarna fram, sällskapsspel!

Celine verkar för övrigt må bra nu och röjer hej vilt i stugan!

Tävlar lite

Jag älskar både mysiga filtar, rosa och kanelbullar så det vore hur kul som helst om jag vann en sån här filt, håller tummarna! :-)


Som utlovat

Här kommer före- och efterbilder på vårt vardagsrum som blev klart strax före jul, så när som på några fjuttiga taklister som ännu inte kommit upp.


Före


Före


Efter


Efter


Efter

Det blev ett inköp

Beställde precis följande, hoppas allt finns på lager.



Alla bilder från www.villervalla.se

Tillbaka på jobbet

Idag var jag tillbaka på jobbet. Vi låg i sängen och kollade på en av filmerna om Irene Huss igår kväll och släckte sedan lampan redan 22.30, trots det så var det lite kämpigt att komma upp i morse. Pojken jag jobbar hos fyllde år idag och vi överraskade honom med tårta, sång och paket på sängen, mysigt.

Celine har varit hos sin faster halva dagen idag och på eftermiddagen var Rikard hemma, hon är fortfarande relativt pigg trots att hon fortfarande lever på löjligt lite mat. Nu ikväll åt hon iallafall några teskedar av vår middag, kovstroganoff med ris. Hon blir hemma resten av veckan för att kurera sig inför vår fjällresa.

Jag märker att det blir väldigt lite skrivet om hundarna här, just nu händer det väl inte så mycket, tävlingstorka och all träning har fått vänta pga sjukdom. Thea behöver träna platta tunneln som hon inte klarar själv ännu innan vi vågar testa någon träningstävling eller så. Sedan saknar hon självklart massor grundläggande kunskaper i både handling och på flera hinder. Thea har mognat sent och varit väldigt svårtränad, det är först nu på senhösten som vi har kunnat börja köra "på riktigt" och jag tror att det kommer att ta tid innan vi förhoppningsvis blir lite samspelta på banan.

Just nu sitter jag och är sugen på att beställa lite mer kläder från Villervalla till Celine, så himla fina! Skulle vilja ha den här heldressen i velour och till det skulle nog den här tröjan passa bra. Sedan är jag lite galen i mössor, skulle nog kunna tänka mig att köpa allihopa. Hemsidan är helkass och gör inte kläderna alls rättvisa då det typ är ritade bilder av dem, men i verkligheten är de underbara, kolla bara på de här som hon har sedan tidigare.

   

Blandat svammel i bloggen idag.
Ska lägga upp före- och efterbilder på vårt vardagsrum antingen ikväll eller imorgon, beror på om jag hinner fota idag.

Lite shopping

Det blev lite shopping iallafall, hittade en tröja och en mysig filt till Celine, till mig själv köpte jag två halsdukar, vantar och en hel del underkläder (som inte blev fotade). Allt till halva reapriset och betalat med presentkort, mycket nöjd.



När jag kom hem så trugade, lockade, lekte, busade och lirkade vi för att få Celine att äta lite, ett par skedar chokladpudding, liiite välling och en miniklick grädde, sedan spydde hon.... suck!

VAB dag två

Celine ligger i sängen och kollar på Rorri Racerbil, 50 ml välling ryms i hennes mage, inte mycket. I övrigt vekar hon lite piggare och feberfri för tillfället, alltid något.

Jag och hundarna börjar klättra på väggarna, inte gjorde det saken bättre att jag i morse fick SMS från Kappahl att de börjar med halva reapriset idag, hade ju varit perfekt att passa på att utnyttja lite av mina vunna presentkort. Antagligen är det bara skräp kvar, men ändå, man vet ju inte om man inte kollat och nya underkläder och strumpor behövs nästan alltid och Celine behöver fler pyjamaser, det märks nu när det nästan är det enda plagg hon bär. Kanske kan jag sticka iväg en sväng ikväll när Rikard kommer hem, behöver få andras lite annan luft än bara sjukdom.

Välkommen hem till Celine!

Celines rum hade när vi flyttade hit en smutsigt smårandig tapet, efter att vi bott här i mindre än två månader hade rummet förvandlats till en dröm i rosa och vitt :-)

 
Rummet före


Celines rum efter


Dockan har såklart egen säng (som Thea har tuggat lite på...)


Fina taklampan


Garderob och myskoja


I garderoben trängs en del av Celines kläder, resten ligger i en femlådig byrå, klädbrist? Knappast...


Leksaksförvaring och bokhylla


Som förstås rymmer en del böcker


Dagens outfit

Celine visar dagens (eller snarare senaste dagarnas) outfit, pyjamas och snuttetrasa.



Uppvätskningen har gått bra under dagen, men det är också i princip det enda hon har fått i sig, några klunkar välling har gått i, men ingen mat, jag blir hemma med henne imorgon med. Den redan så lilla tjejen har blivit ännu mindre.

39.2

Huden är  skållhet, de små ögonen trötta trots över 13 timmars sömn inatt och aptiten noll. Enligt inrådan från sjukvårdsupplysningen ger jag 10 ml vätskeersättning var femte minut. Ett heltidsjobb bara det.

Sjukstuga på Glimmerstigen

Celine är dålig. Igen. Hon har kräkts ett par gånger under helgen och nu har hon legat däckad i sängen precis hela dagen, febern verkar ha gett med sig, men isället har vi en totalt orkeslös unge som lever på ett par klunkar vätskeersättning i timmen. Som inte det vore nog är både Rikard och jag dåliga också, en halv banan och en knäckebrödmacka är det jag fått i mig idag, Rikard ingenting. Allt som vi planerat och göra idag förbyttes till en dag under täckte, surt. Jag blir nog hemma med lillfröken imorgon, som det ser ut nu finns det inte en chans att hon kan gå till dagis. Det enda jag kan vara glad över nu är att det här inte inträffade för en vecka sedan när vi var i Göteborg, eller ännu värre nästa helg då vi på lördagen åker upp till Idre fjäll för en vecka i skidbacken. Taket och väggarna får vänta.

Taket börjar ta form



Hälften av innertaket är uppe och hål håller på att borras för lamporna, jag tittar på medan spacklet på väggen torkar.



I rummet brevid sover Celine i sin säng, med hörselskydden på.

Vår fredagssysselsättning

Tidigare i veckan hade vi planer på att gå på bio nu i helgen och se nya Wallander-filmen, det har fått skjutas upp på obestämd framtid, vi har annat att göra...


Det röda bakom plasten är Rikard

Feber

Celines feber ville inte ge med sig, när vi la oss stannade den på 40,3, nu på morgonen hade hon 39,7. Jag tror (och hoppas) fortfarande att det är en reaktion på vaccinet, hon har inga andra symptom på sjukdom nämligen. Som tur var är Rikards syrra och föräldrar snälla och hjälper oss med passningen idag så att vi kan jobba, hon sover antagligen en hel del och det gör hennes faster också efter att ha jobbat inatt så de tar sällskap i sängen idag.

Rea-flopp...

Hade tur och fick sluta lite tidigare idag från jobbet och stack direkt till Kista för att spana in rean på Po.p, tyvärr visade det sig att de inte reade några ytterplagg alls och det var egentligen bara det jag var intresserad av. Kikade på några tröjor, men kom hem tomhänt. Frågade hon som jobbade i butiken och det verkade som att de skulle sänka priserna på ytterkläderna senare, antagligen just den veckan vi är i fjällen med min vanliga tur.

Egentligen ska väl inte jag klaga på otur förresten, fick nämligen ett mycket trevligt samtal idag som talade om att jag vunnit första priset i en tävling jag tydligen deltagit i i december, vinsten var presentkort på Kappahl och hjälp av en personal shopper, verkligen en kul överraskning! :-)

Celine fick sin vaccination på BVC idag och har åkt på lite feber nu ikväll, hoppas iallafall att det bara är en reaktion på vaccinet så att hon inte håller på att bli sjuk (igen...)


Före- och efterbilder

Rikard tog nattningen av Celine. Jag tänkte fortsätta på renoveringstemat lite och lägga upp bilder som är från mäklaren och alltså innan vi fått börja förändra samt nya foton efter att vi fixat till rummen. Först ut blir det rummet som vi har över, vi kallar det gästrum, men eventuella gäster får i dagsläget sova på golvet, tanken är att en bäddsoffa ska stå där sedan.


Gästrummet före


Gästrummet efter

Därefter kommer det rum som vi idag använder som arbetsrum, varsin datorplats ryms där, helt perfekt.


arbetsrummet före



Arbetsrummet idag

Övriga rum kommer det foton på allt eftersom.
Nu laddar jag inför Polarn o pyrets rea som börjar imorgon, blir nog inte så stora inköp, men förhoppningsvis en jacka till lillfröken iallafall. Jobbar först, så jag hopas inte allt hinner ta slut, förra året hängde folk som galna på låset när de öppnade och slet i kläderna som att de skänktes bort, så billigt är det ju ändå inte, trots rea...

Renovering pågår

Idag har jag jobbat första dagen efter en veckas ledighet, kändes bra att vara tillbaka igen. Nu ikväll har vi hunnit vara en sväng på Bygg Max och efter det var Rikards föräldrar här för att hjälpa till att få upp en typ byggnadsställning i vår trappa för att vi ska kunna ta ner tapeterna där man annars inte når och sätta nytt innertak.



Såhär ser det ut nu fotat från övervåningen, från början var hela övre hallen, trappan, nedre hallen och trappan till källaren täckt med prästkragstapeten. Vi håller succesivt på att byta ut den mot gråmålade väggar.

Även Celine hade sin första arbetsdag (dagis) idag och verkar trött, måste gå och lägga henne nu.


Filmer från helgen!


Hoppklass A Söndag from Sandra H on Vimeo.
Hoppklass B Söndag from Sandra H on Vimeo.
Agilityklass söndag from Sandra H on Vimeo.
Agilityklass A Måndag from Sandra H on Vimeo.
Agilityklass B Måndag from Sandra H on Vimeo.

Resultat från dag två på My Dog

Fört nu har jag orkar starta datorn sedan hemkomsten från Göteborg, visserligen blev det inte så sent för oss, men det är ändå en del att styra upp när man kommer hem. Vi ficjk en välbehövd sovmorgon igår och åkte från hotellet 9:30, väl framme visade det sig att vi ändå var en timme tidigare än vi hade behövt. Jag slank in gratis båda dagarna med en av Rikards lagkompisar som hade två hundar med sig, annars går man bara in en person per hund och vi hade ju bara Lova med oss. Första agilityklassen rev Lova ett av de första hindrena, sedan kom hon bara ett par till innan hon stack på fel hinder och blev diskad, inte särrskilt vanligt när det gäller Lova eftersom hon sällan är mer än en meter ifrån Rikard. Jag tog en tur på stan mellan klasserna då det var så mycket väntan och handlade kläder både till mig själv och Celine. Tror det var första gången jag åkte spårvagn, Celine har iallafall aldrig gjort det tidigare. Andra klassen var även den en agilityklass och Lova vägrade ut sig i slalomen, hon gick in fel tre gånger i rad och blev diskad. Mycket märkligt. Klockan var då strax efter fyra och vi insåg att det säkert var fem timmar kvar innan det var dags för nästa klass och med tanke på dagens statistik kändes det inte värt det, vi åkte hem. 22:30 var vi tillbaka i Kungsängen och en svinkallt hus, av någon anledning hade luftvärmepumpen slagit av sig när vi var borta och förutom typ ett element är det vår enda värmekälla så ni förstår säkert att inomhustemperaturen inte var så behaglig, särskilt inte med tanke på att det på utsidan var flera minusgrader. Vi tokkörde värme och kröp ner i sängen med byxor och långärmade tröjor på.

Resultat från första dagen på My Dog

Nu är vi äntligen tillbaka på hotellet efter en jättelång dag på mässan. Vi kom dit vid sju, till och med före veterinärerna i besiktningen, så det räckte med att visa vaccinationsintyget. Lova startade i dagens första klass och gjorde ett jättebra lopp, hon blev tvåa en dryg sekund efter Maja. I väntan på nästa klass gick vi runt och tittade lite och köpte en svart galonsäng, typ Biabädd till hundarna. Andra klassen var ytterligare en hoppklass som även var första deltävlingen i Agility exclusive series (astöntig namn, känns inte alls särskilt exklusivt att sitta tretton timmar på betonggolv...). Lova nollade även den klassen och kom trea, efter Erik och Zimba, det var tufft, alla tre gick in på 30 sekunder, men med olika hundardelar. Sista klassen var agilityklass, även den deltävling till exclusive-grejen. Banan verkade knepigare än de tidigare två och en hel del hade problem efter balansen då man skulle tillbaka och ta ett hopphinder från "fel" håll och sedan ta sig in i en tunnel som lång under balansen. Lova har stopp på balansens kontaktfält vilket passade utmärkt på denna bana, tyvärr verkade hon ha glömt det idag och körde på i full fart, hon var absolut på kontaktfältet, men när Rikard skulle få tillbaka henne till hoppet efter blev det en liten krock och de fick fem fel för kontakt. I övrigt fick loppet rätt bra. När vi till slut skulle åka tillbaka till hotellet (åtta på kvällen!!) passerade vi resultaten från AES och såg att om Rikard bara hade sluppit kontaktfelet hade Lova legat riktigt bra till, nu har hon en fjärdeplats med sig från första deltävlingen. Nästa går i Oxie i april.

Imorgon kan vi sova ut lite, large går först. Jag tänkte ta med mig Celine ut på stan på dagen och kolla in Göteborg, det blir ganska trist för en 1½-åring att hela tiden få förmaningar och förbud på en mässa. Dessutom har ett av mina favoritbarnmärkeskläder två butiker just i Göteborg, kolla www.villervalla.se :-)

Framme i Göteborg

Imorse vid sex åkte vi hemifrån, mot Gekås i Ullared, ska man ändå till den sidan av Sverige så kan man ju passa på tyckte vi. Strax före tolv, efter ett par korta raser och x antal barnfilmer, var vi framme. Det var ganska lungt och vi hittade inga superfynd, men en del småsaker som gardiner, lite kläder till Celine och en solskyddsdräkt till vårens Thailand-resa, en tygbur till Lova (som ska premiäranvändas redan imorgon, den gamla kastade vi på vägen), tvättmedel, schampo och sånt som man bara måste släpa 40 mil hem för att det är 3 kronor billigare där än någon annanstans. Efter tretimmarsracet i varuhuset åkte vi vidare till Göteborg, checkade in på hotellet och stack sedan till Nordstan och åt på Pizza Hut. Nu ligger jag i sängen med datorn och en Daim, på TV:n är Körslaget på, så himla trist program. Det blir nog till att sova snart, är trött och imorgon startar Lova i första klassen så vi hänger på låset till mässan vid 07:00 imorgon. Celine verkar tyvärr oförskämt pigg efter en oplanerad powernap i bilen på väg från pizzan...

Rea på Ikea

Började dagen med en rejäl sovmorgon, Celine vaknade vid åtta men somnade om efter en flaska välling och vi klev inte upp förrens närmare tio. Lagom när man är ledig.
Tog bussen till Coop, allt jag kom hem med var några blockljus ocgh servetter, ingen vidare skörd så jag bestämde mig för att åka till IKEA. Vi har länge sagt att vi måste köpa hörnskydd till vardagsrumsbordet då kanterna är galet vassa för ett mjukt barnhuvud, så idag kändes som en perfekt tillfälle att äntligen göra slag i saken. Det var uppenbart att fler än jag tänkt samma tanke. Tror knappast att jag har sett så mycket folk på IKEA, de hade 90% rabatt på alla julsaker och folk handlade julgranskulor, presentpapper och snören i massor. Självklart kunde jag ju inte vara sämre, när jag hittat hörnskydden och två filtar till soffan så plöjde jag igenom julavdelningen och fyndade en julgransmatta, massa presentpapper och presentpåsar, ljusstakar, kökshanddukar och lite dekoration. Visst, jag fattar att det kan verka knäppt att handla julsaker i jauari, men jag är helt säker på att det kommer att bli fler jular och dessutom har vi ju gott om plats att förvara sakerna på. Jag älskar Rea. Och Ikea.

Ikväll ska vi firas Rikard syrra som fyller år, egentligen är det inte förrens imorgon, men då vi sticker till Göteborg tidigt imorgon så får det bli idag istället. Vi har köpt en korg som vi fyllt med skönhetsprodukter, choklad, ljus och andra må-bra-saker, dessutom får hon några USB-minnen för det önskade hon sig. Celine och hundarna är redan där, nu ska jag nog hoppa i duschen och börja göra mig iordning jag också. Borde börja packa inför morgondagen resa med.


Kattas present

Första inlägget, andra januari...

Gör mitt typ fjärde försök att hålla liv i en blogg, känner att just bloggandet verkligen speglar min personlighet. Ambitiös och ivrig till en början för att snabbt tröttna och dra igång ett nytt projekt inom ett helt annat område. Hursomhelst kan det vara så att jag förhoppningsvis har en del att rapportera om under det kommande året.

Thea, shetland sheepdog av årsmodell 2007 ska antagligen göra sin debut på agilitybanorna under våren. Lova ska fortsätta och förhoppningsvis gå lika bra eller ännu hellre bättre och Joker pensioneras på heltid från banorna nu när han bli 10 år i april. Förvisso ingen jättehög ålder på en shetie, men han är inte helt fräsch i kroppen, kanske får han starta på KM och liknande småtävlingar. Rapporteringar och resultat kommer att ske under året, var så säker.


Celine började på dagis i höstas och utvecklas i en rasande fart, vid många olika åldrar har jag tänkt att nu, NU är nog den roligaste tiden med småbarn, men inser snart att alla åldrar har sin charm (ok... kanske inte alla, jag återkommer nog i frågan runt treårsålder... och tonåren...) Just nu är iallafall en facinerande tid, hon härmar och lär sig av allt hon ser och tar efter de ovanor som man knappt var medveten om att man hade blixtsnabbt. Hon har förfinat konsten att manipulera sina föräldrar genom både charm och tillgjord gråt och vet precis hur hon ska spela sina kort för att i slutändan få som hon vill. Det lär dyka upp foton både på huvudpersonen i fråga, men säkert även saker runtomkring som inköpta prylar och aktiviteter.

Så var det huset, vi flyttade till ett trevåningsradhus i början av augusti och har sedan dess stått med slipdamm upp till öronen konstant. Huset är byggt 1975 och de som bodde här tidigare var ett par på 80+ som bott här från början, i princip allt var orignalinredning, utom badrummet som var "nyrenoverat" (sanningen var att de satte in läskigt turkosblå våtrumstapeter för typ 13 år sedan...) Vi har med andra ord en del att göra, men har också lyckats fixa en massa. Alla fyra sovrummen på övervåningen är klara med målade väggar och eklaminat på golvet. På entréplanet har vi kaklat toaletten och precis innan jul blivit klara med vardagsrummet. Källaren är i kaos och helt orörd, på det våningsplanet finns idag tvättstuga, gillestuga, verkstad och förrådsutrymmen. Renovering kommer garanterat att vara ett återkommande ämne under året, nästa stora projekt på tur är köket.


RSS 2.0