Baddebuten avklarad!


Vi tog en kvällspromenad ner till sjön.


Mika som inte alls var så sugen på att bada gick efter lite övertalning (och med koppel) i vattnet, Celine däremot tvekade inte utan kastade kläderna direkt och ville bada.


Blöt hund.


Det var rätt kallt i vattnet, men faktiskt inte så farligt som man skulle kunna tro.


Celine ville aldrig gå upp utan tyckte att det var riktigt roligt att bada.


Soltorkar.


Shoppat i Sågmyra

På vägen upp till Gagnef stannade vi som vanligt i Sågmyra och kollade lite i butikerna. Jag är beredd att slå ett slag för denna lilla gömda ort, passerar man är det helt klart värt den lilla omvägen in dit. Det finns inte jättemånga butiker, men en lagom uppblandning som lätt håller en sysselsatt ett par timmar.



Calimero är självklart en favorit, det är en typ av butik som jag verkligen saknar här i Stockholm. I lördags blev det inte så mycket inhandlat, Celine har hur mycket kläder som helst, hon måste helt enkelt växa ur lite innan jag kan handla mer, för det finns ingen plats kvar i garderober och byråer.


En jättesöt skål köpte jag iallafall till henne, nu kommer jag att bli sugen på tårta varenda gång jag ser den.


Till min lilla skokammare köpte jag ett hjärta som jag har hängt upp brevid spegel med texten Du är unik.


En annan butik i Sågmyra som brukar få sig ett besök är Lager 157. De har mest kläder, partier av olika slag vilket gör att utbudet varierar väldigt mycket mellan gångerna. Det är sällan (läs aldrig) jag kommit ut tomhänt.


Ett par tröjor till mig själv blev det.

Vi är på väg hem. Äntligen. Rikard och Lov...

img_6807 (MMS)

Vi är på väg hem. Äntligen. Rikard och Lova vann hoppklassen också, så det var värt väntan iallafall även om det blir ganska sent innan vi är hemma och har packat upp ikväll. Jag funderar faktiskt på att gå bak och lägga mig en stund nu i sängen.


Småtjejerna kollar på agility. Celine förk...

img_6807 (MMS)

Småtjejerna kollar på agility. Celine förklarar för Mika vad de gör på banan och hur det ska gå till. Tror ni hon lär sig något?


Agilityklassen är körd, Lova nollade och...

Agilityklassen är körd, Lova nollade och vann! :) Mika har fått sitta med mig vid banan och sköter sig inte strålande precis... Kastar sig framåt och skäller så fort en "rolig" hund passerar. Det fina vädret har övergått till moln, hoppas vi slipper regn iallafall. En klass kvar innan vi åker hemåt.


Vaknade alldeles nyss i ett soligt och fin...

Vaknade alldeles nyss i ett soligt och fint Gagnef. Vi står med husbilen precis vid banan. Det här känns precis som den "gamla tidens" agilitytävlingar. Alla klasserna körs på en bana och första start är klockan nio. Lova börjar med agilityklass, men än är det ett tag kvar.


Vi är på väg upp till Dalarna, tävling...

Vi är på väg upp till Dalarna, tävling i Gagnef imorgon. Först står ett besök i Sågmyra och framförallt Calimero på turlistan. Vädret är och verkar bli ostadigt, jobbigt när man måste packa ner både varma kläder och tunna, solcreme och regnkläder.


Mera jordgubbar

Jag tror inte att det finns någonting som är så mycket sommar för mig som jordgubbar. Att kunna gå ut och plocka söta, röda bär i trädgården är ju helt underbart. Idag smet jag in en sväng på Plantagen, tycker det är kul att bara strosa runt där och kika på blommor och saker, särskilt den här årstiden. Ett sexpack jordgubbsplantor fick följa med mig hem och sitter redan i jorden, det blev en tidig sort som lovade lång skördtid och angenäm smak.



Gummihandskar för engångsbruk är verkligen bra, kanon när man planterar, de vanliga i tyg är ju värdelösa så fort det är lite blött i jorden och blir äckliga med en gång. I bakgrunden skymtar morsdagpresenten till min mamma som jag kirrade på samma affär idag.

Nya sandaler

Celine hade växt ur sina gamla sandaler och förra fredagen åkte vi för att köpa nya. Kraven jag hade var att de skulle ha täckt tå och sitta bra på foten, Celine hade önskemål om färg och helst skulle de inte vara alltför dyra. Vi enades om ett par som höll alla kriterierna på Skopunkten.



För en vecka sedan inhandlades alltså dessa sandaler. En agilitytävling har de varit med på och en omgång mellan valptänder. Vem som helst skulle nog gissa på att de hängt med åtminstone en hel sommarsäsong, nu snackar vi en vecka, varav dom de flesta dagarna stått på hyllan.

Idag köpte jag nya sandaler, de ska hållas borta från valpar och är det lerigt kan hon få slita på de "gamla".


Härlig torsdag

Jag har haft en bra och produktiv torsdag. Började med en sovmorgon, lämnade sedan Celine på dagis ett par timmar, under tiden passade jag på att olja in altanen på framsidan, plantera om blommor och städa av lite.

Mika fick följa med och hämta Celine på dagis, hon älskar ungarna och Celine blir så stolt över att det är hennes hund. Vi fortsatte att vara ute, drack blåbärssmoothie och pysslade lite. Det var ganska varmt i solen, men inte fullt så varmt att man kunde ta av sig alla kläderna. Celine var dock av den åsikten och protesterade högljutt när jag ville klä på henne.



Mika har fått tre små träningspass ute på tomten idag, vi fokuserade på att hålla träapporten, sända framåt mot en viss punkt och ingångar med kloss. Hon är så klok och energisk att jobba med att jag måste påminna mig själv om att hon bara är fyra månader. Duktiga lilla tjejen!

Till middag grillade vi hamburgare, riktigt stora och hur goda som helst! Efter det stack Rikard och Celine iväg med ett lass sopor till tippen och på vägen hem skulle de handla målarfärg så att jag kan måla på fasaden imorgon, den observanta ser vart på fotot ovan.

I vår trädgård

Vår tomt är inte särskilt stor, en traditionell radhustomt med liten altan på framsidan, en större altan på baksidan och en gräsplätt. Egentligen drömde jag från början om en stor härlig gräsmatta, men har insett att det vi har nu nog är alldelles tillräckligt för vad vi hinner med under sommarhalvåret. Misstänker att en större tomt hade tenderat att bli ängsmark, med tanke på hur mycket vi är borta på helgerna. Jag har ändå försökt få in lite odlingar, utan att täcka hela gräsmattan.


En pallkrage med jordgubbar, förra året gav den riktigt god skörd och tack vare olika sorter mognade de olika snabbt.


Amerikanska blåbär, stora och jättegoda.


En liten örtträdgård.


Mysteriet med gräsgödslet

Häromagen fick vi en säck med gräsgödsel av Rikards föräldrar. Jättebra, särskilt med tanke på att vår gräsmatta är lite risig på vissa ställen. Gödslet skulle helst läggas ut i regn och eftersom det var just regn i söndags så gick jag ut och kastade ut de små vita kulorna över tomten.



Garden mineral utlovade ett friskare och grönare gräs. Då kan ni tänka er min förvåning när gräsmattan nu, några dagar senare har dött där jag har kastat ut gödslet! Vad hände?


Här ser man "spåret" som jag kastat ut, som en orm.


Sandra testar...

Ugnsbakade chips från OLW.



Jag försöker återigen äta nyttigare, problemet är bara att det är så sjukt tråkigt att jag hela tiden försöker hitta kryphål. När jag såg att det fanns chips som inte var friterade utan ugnsbakade och dessutom i min favoritsmak sourcream & onion kände jag att det måste vara ett tecken. De skulle provas.

Jag hade inte vidare höga förväntningar, kan chips smaka bra utan en massa fett? Jodå, faktiskt riktigt gott, dessutom är det ju ett plus att man slipper flottiga fingrar. Kan tänka mig att det till och med skulle kännas konstigt att gå tillbaka till "vanliga" chips om man ätit dessa ett tag. Jag gillare.


Foton från Avesta

Ullis fotade en hel del i Avesta i lördags och alla våra tre hundar fastnade på några foton.


Mika


Jag tror Mika ligger underst, nerbrottad av syskonen Tim och Eve.


Mika blev förtjust i stiliga Maq, betyder det att vi måste köpa fler BC?


Joker som bara blir finare för varje år som går.


Lova


Mika och metallapporten

Vi trotsade det dåliga vädret och gick ut för att träna, det var iallafall uppehåll just då. Jag la på en somrig låt för att höja känslan lite, tycker ni det är jobbigt så stäng av ljudet. Jag lovar att min hosta, snörvlingar och gälla röst är ännu värre.

 

Inte perfekt och inte alla gånger helt korrekt, men vi lär oss och utvecklas ihop och framförallt har vi oerhört roligt på vägen!

Bara regn hos mig.

Regn, regn, så himla trist. Jag lämnade Celine på dagis för en stund sedan och hon var iallafall glad över att få använda sina gummistövlar och regnkläderna med Bamse på. Jag var mest glad över att jag inte arbetar som förskollärare och tvingas stå ute i det dåliga vädret hela förmiddagen. Nöjd knallade jag tillbaka in i värmen. Funderar på vad jag ska göra idag, det blir nog inga stordåd, utan mest pyssel hemma, skulle behöva städa bokhyllan i källaren och tvätt verkar det alltid finnas i det här huset.

Italien!



Häromdagen bokade Rikard en resa till oss, så i slutet av augusti bär det av till Italien. Jag har aldrig varit där och vi har pratat om det ett par gånger, att testa ett nytt land istället för att köra på de invanda, typ Grekland och Spanien. Vi kommer att flyga till Rom där en hyrbil väntar. Vi börjar med att stanna där två dagar för att se staden och allt runtomkring, som Vatikanen, Colosseum och Spanska trappan. Självklart blir det shopping och god restaurangmat också. 



Därefter kör vi 12 mil söderut till Terracina som bland annat erbjuder en fem kilometer lång sandstrand. Vi ska bo i typ bungalows precis vid stranden, medeltemperaturen på dagen ligger på 29 grader och vattnet på 25. Nu känns det som att sommaren kan bli precis hur dålig den vill, vi kommer iallafall få en veckas värme och sol innan det blir höst igen :)


Mika16 veckor



Det blir en sparsam veckouppdatering av Mika, jag har varken vägt eller mätt henne, utna tänkte gå över till månadsrapporteringar istället, nästa vecka blir hon 4 månader. Lustigt nog känns det som att hon är mycket äldre, eller iallafall som att jag har haft henne i en evighet. Misstänker att det beror på att jag började med Kim, valpperioden har verkat oändlig.

Mika har påbörjat sin agilitykarriär genom att i tisdags provat att springa igenom en rund tunnel när vi var på klubben. Jag vet att hon är liten och vi har tiden för oss, men jag var så nyfiken på att testa att jag inte kunde låta bli. Precis som med allt annat gjorde hon det med stor glädje och engagemang.  

Nu ikväll har vi haft fint väder här och jag har passat på att träna ute på tomten, metallapporten. Hon gillar den, ibland lite för mycket. Det var länge sedan jag la upp någon film, men är det fint väder imorgon också kanske jag försöker filma lite. Jag är nämligen ledig då, en tisdag. Vilken lyx.

Söndagsmys



Så fort barnet har somnat (hon är pigg och vaken än, det är väl konsekvensen av att vi sov halva dan) så ska Rikard och jag mysa ner oss framför en Wallanderfilm med kladdkaka och grädde. Imorgon börjar en ny vecka så det gäller att vara laddad.

Mera Avesta

Nu är vi hemma och jag hittade lite kort i kameran som jag tänkte lägga upp. På lördagen hade vi kanonväder, soligr och varmt. Idag var det precis tvärt emot, kallt och regnigt.


Tävlingsplatsen var på en Speedwayarena, lite udda, men fungerade bra ändå.



Celine myser i husbilen. "-Min koja" sa hon om våningsängen.


Det fungerade hur bra som helst med husbilen, både att köra och bo i den.


Celine lekte med kompisar på tävlingsplatsen.


Celine och världens största (?) Dalahäst.

Inte ett enda foto blev det på hundarna, men Ullis fotade valparna så kanske blev det något bra på Mika där. Vid fotograferingen försökte vi få dem att sitta stilla och Mika visade sig vara absolut sämst på just det, så redan idag har jag börjat träna "sitt kvar" ;) Vi har inte tränat särskilt mycket överhuvudtaget de sista två veckorna, först var jag bortrest, sedan var det så fint väder att jag bara latade mig. Nu ska det bli ändring på det, jag körde ett litet genrep alldelles nyss av några saker och visst sitter det kvar.


Vädret idag kan samanfattas med ett ord;  ...

img_6807 (MMS)

Vädret idag kan samanfattas med ett ord;   regn. Hela dagen har det vräkt ner, Celine och jag har legat i överslafen och sovit medan Rikard har tävlat med Lova. I hoppklassen gjorde hon ett bra lopp, men rev tyvärr ett hopphinder, i agilityklassen fick de revansch och vann. Nu är vi på väg hemåt.


Resultatmässigt blir det här verkligen i...

Resultatmässigt blir det här verkligen ingen dag som går till historien, det blev en disk även i agilityklassen, Rikard valde att ta om A-hindret. Trots det har vi haft en bra dag, vädret har varit underbart hela dagen och Mika har lekt med sina syskon. Nu ska vi mysa ner oss i husbilen, en ny dag imorgon.


Vi är på en speedwaybana i Avesta och tävl...

img_6807 (MMS)

Vi är på en speedwaybana i Avesta och tävlar. Lova har kört en klass och diskade sig på hinder nummer 17 som hon tog baklänges. Agilityklassen kvar.


Vad händer idag?

Jag har varit ovanligt mycket ledig den här veckan, bara jobbat tisdag, men det beror på att jag jobbade massor när jag var i Tunisien. Perfekt timing tycker jag, i det här fina vädret är jag gärna hemma och gör... ingenting. Idag har jag dock lite planer, Celine är ledig från dagis och vi ska träffa Katta och åka och köpa skor. Jag ska försöka springa förbi Ikea också och lämna tillbaka lampan och köpa ett till hyllplan.

Ikväll åker vi till Avesta, i husbilen. Det blir första riktiga premiärturen, kul!

Garderob makeover del 2

Kommer ni ihåg att jag häromdagen började riva ut allt vi hade i ett litet förråd för att göra om det till förvaring för i huvudsak skor. Nu har jag kommit en bit på väg, väggarna är målade, hylla monterad och jag har satt upp en spegel. Det som saknas är en lampa, jag köpte en på Ikea, men tycker att den blev för stor i det lilla utrymmet så jag ska titta efter en annan. Mer krokar behövs också för att kunna hänga upp saker och ett till hyllplan till hyllan.



Jag älskar att göra sådana här små "onödig" egogrejer, helst skulle jag vilja ha en jättestor klädkammare med en mysig fotölj, en gigantisk spegel, kristallkrona i taket och hela väggarna täckta av praktisk förvaring. Det här får räcka (så länge) mitt egna fjollrum.


Förskolans dag


Idag firades förskolans dag i toppenväder.


Det innebar i korthet att alla föräldrar, släkt och vänner var välkomna till förskolan för att se barnen sjunga, grilla korv och umgås.


Rikard och Celine


De sålde plantor som barnen planterat.


Jag är ute i trädgården och försöker göra ...

img_6807 (MMS)

Jag är ute i trädgården och försöker göra lite nytta samtidigt som jag solar, till min hjälp har jag Mika.


Gårdagens shoppingmaraton

Igår var Helena och jag ute på en sex timmar lång shoppingtur med barnen. Vi startade i jakobsberg och jag hittade lite kläder, bästa köpet där blev ett par jeans. Efter det styrde vi mot Barkarby och Ikea, vi började med lunch och kom sedan på den brillianta idén att vi kunde lämna in ungarna i lekrummet på Ikea, vilket gav oss nästan en timme barnfri shopping. Jag var på jakt efter inredning till min nya klädkammare (eller skokammare blev det visst...) och köpte en hylla, en spegel, matta, lampa och lite annat smått.



Vi fortsatte mot plantagen och köpte lite blommor, kan säga att vi åkte hemåt med en proppfull och rätt trötta barn. Celine är på dagis idag, det är förskolans dag så vid tre ska vi dit för att titta på när de sjunger, grilla korv och umgås. Jag har hört från balkongen att de har övat nu på morgonen. Nu ska jag ut och plantera blommorna och njuta av det härliga vädret.


Tunisien - Maten

Vi åt ute på restauranger nästan alla kvällar och där gick det att få tag på internationell mat som pizza och pasta, men sista kvällen blev vi hembjudna till en familj på en traditionell tunisisk middag.


Tunisisk sallad med oliver såklart.


Någon typ av paj, jag tyckte mest de smakade torrt.


Couscous och lamm.


Mintte serverades efter maten.

När vi var så mätta att vi hade kunnat rulla hem från dem lassade de upp stora frukttallrikar och precis när jag lyckats sätta i mig tre sorters melon, jordgubbar, persika och bananer bär de in en gigantisk tårta. Klockan var då runt två på natten, tydligen är man uppe och umgås och äter hela nätterna.


Celine och jag är ute på shoppingrunda m...

Celine och jag är ute på shoppingrunda med Helena och Stella. Vi har redan avverkat Jakobsberg, nu intar vi köttbullelunch på Ikea innan vi ska gå lös i varuhuset, jag ska köpa hylla, lådor och en spegel till min nya klädkammare.


Tunisien - Shoppingen


I Medina som vi bodde i fanns ett litet shoppingstråk, lagom och ganska mysigt om det inte vore för att försäljarna är s j u k t jobbiga. Jag vill kunna titta lite i lugn och ro utan att de ställer tusen frågor om vart jag kommer ifrån, vad jag heter, om jag är gift och ivrigt berättar hur billiga väskor de har, vilken fantastisk kvalité skorna är av och försöker pracka på mig diverse fula sovenirer.




Mycket skinnprodukter fanns det.


Jag köpte iallafall skor till mig...




....och till Celine.


En vattenpipa blev det också.


Lova leder...

...just nu listan över årets agilityhund i small. Inte dåligt :)



Tunisien - Stranden


Promenadvägen till stranden, vi hade knappt fem minuters promenad från hotellet.


Stranden var jättelång och riktigt fin, varje hotell verkade ha en egen privat del av stranden för sina gäster med tillhörande restaurang eller bar.




De första dagarna var det röd flagg på stranden pga starka undervattenströmmar. egentligen gjorde det inte så mycket, vattnet var iskallt, så det blev snabba dopp iallafall.


Jag badade iallafall ett par gånger i havet.


Tunisien - Hotellet


Vi bodde i Hammamet i något som hette Medina. Jättefina stora lägenheter med två sovrum, kök, vardagsrum och uteplats (läs betongbunker)


Lilla torget i Medina.


Allt var vitt, vitt, vitt.


Bakom en av de blå dörrarna bodde vi.


Hotellet hade tre pooler.


Två utomhus...


...och en inomhus.


De var väldigt gulliga med att fixa fint på rummen med blommor och pynt. En dag låg det här på sängen.


Garderob makeover

Knappt hann jag landa på svensk mark innan nya inredningsplaner tog form i mitt huvud. Som vanligt kunde jag inte hejda mig utan satte igång direkt. Planen är att ett litet utrymme vi har i källaren ska få bli förvaring för mina skor och väskor, idag har vi mest grejer som vi inte vet vart vi ska förvara där inne. Nu ikväll har jag rivit ut allting och funderar på vilken färg jag ska måla väggarna med och hur förvaringen ska se ut, på golvet blir det någon mjuk, lurvig matta.


Såhär ser förrådet ut idag som ska bli en klädkammare.


Tunisien - Allmänt

Jag har massor av foton från Tunisien och kommer att lägga upp dem under olika kategorier i flera inlägg, först ut blir en liten blandning som jag inte tycker passar in under någon av de andra.


Man kanske inte kan beskylla Tunisien för detta, men flygplansmaten är verkligen usel, någon flottig sörja, en kraschad tårtbit och gubbröra...


Utan handsprit och Coca cola hade jag nog inte överlevt.


Hittade efter ett par dagar datorer med internetuppkoppling, killen som skötte dem var dock så jobbig att jag inte orkade låna dem.


Häst och vagn, precis överallt. Undrar om det inte var fler av dem än av bilarna.


Jag hade bilden av Tunisien att det skulle finnas massor av kameler överallt, det tog fem dagar innan vi såg två ynka kameler. De håller tydligen bara till i Sahara.


Olivträd var det gott om, stor fält överallt.


Mika 15 veckor



15 Veckor gammal väger Mika 7,6 kilo och mäter 39 cm i mankhöjd. Så mycket mer har jag inte att rapportera, har ju inte varit hemma :)


Hemma igen!



Nu är jag hemma på svensk mark igen, skönt, särskilt när man kommer hem till detta härliga väder. Resan gick bra, men det var ganska drygt att landa 02:30 på arlanda. När jag väl kom hem var jag så upprymd att jag först hade svårt att somna, men gjorde det tillslut och fick knappt fem timmar sömn. Mika och Lova blev överlyckliga, Celine sov förstås. Mika, som egentligen inte ska sova i sängen, la sig precis vid min kudde och pussade mig i ansiktet helt hysteriskt, jag tycker hon har blivit så himla stor på bara en vecka (måste väga och mäta senare idag). Idag ska jag bara ta det lugnt, packa upp, tvätta och säkert sola lite på tomten. Blogginlägg och foton om resan kommer upp såsmåningom, det har varit en annorlunda resa och upplevelse och ska bli kul att titta igenom alla fotona.


Sista dagen i tunisien och jag pressar i s...

Sista dagen i tunisien och jag pressar i solen, kommer se ut som bacon... Blev hennatatuerad pa en tunisisk fest igar, 27 pers i en 2:a, det serverades lamm och couscous saklart och vi at hela natten. Helt galet land! Ska bli skont att komma hem, saknar mina alsklingar. Ikvall gar planet.


Jag har hittat en dator, killen som salde ...

Jag har hittat en dator, killen som salde kryddor hade byns enda (?) datorer ocksa. Jag har dock inte anvant dem, nu ar det bara ett par dagar kvar, sedan kan jag lamna utforlig rapportering hemifran istallet. Vi har legat pa stranden varenda dag, men idag ska vi kolla stan. och kanske shoppa lite.


Det blir en kort sms-uppdatering. Jag har ...

Det blir en kort sms-uppdatering. Jag har inte hittat ngn dator, det kanns inte sa turistanpassat har som jag trodde, forsta dagen hittade vi inte ens solcreme. Luften ar varm, havet ar iskallt och ingen kamel har vi sett. Maten smakar skit, jag lever pa nutella, baguette o coca cola. Annars ar det bra!


Jag började dagen med en sovmorgon, medan...

Jag började dagen med en sovmorgon, medan Rikard och Lova packade ihop och åkte iväg på ännu en tävlingsdag. Jag pratade med honom alldeles nyss och i agilityklassen valde Rikard att göra om balansen, hoppklassen vann de. Nu har jag precis slagit ihop resväskan och fixar det sista, kvart över tolv går tåget som tar mig till Stockholm och sedan vidare till Arlanda. Ikväll bär det av till Tunisien! Jag hoppas på att kunna hitta någon dator med uppkoppling där, för jag kommer att stänga av surfmöjligheten från mobilen, det blir för dyrt annars.


Det blev en vinst i hoppklass också, sist...

Det blev en vinst i hoppklass också, sista agilityklassen slutade i disk, men två förstaplatser får man ju vara nöjd med :) Jag har suttit och frusit hela dagen och har trots att vi varit inne ett bra tag ännu inte tinat upp. Nu ska jag sätta mig med en kopp varm choklad framför brasan.


Halvtidsrapport från Oxelösund. Lova har k...

Halvtidsrapport från Oxelösund. Lova har kört två klasser, i hoppklassen fick hon en rivning, i övrigt ett kanonlopp. Agilityklassen vann hon!


Vi är på agilitytävlingarna i Oxelösund. Ä...

img_6807 (MMS)

Vi är på agilitytävlingarna i Oxelösund. Än har det inte börjat regna men det är svinkallt! Mika tycker dock att livet på tävlingar är toppen. Resultatrapportering kommer under dagen.


Det blommar!



Kommer ni ihåg blomlökarna jag och Celine planterade i höstas?
Nu har de börjat dyka upp lite här och var och några blommar, än återstår dock många knoppar, men jag kommer nog att missa när de slår ut eftersom att jag är bortrest hela nästa vecka.

  


Packar...



Jag håller på att packa för fullt och har kommit en bra bit på väg iallafall. Jag behöver ju en väska till Tunisien och en till helgen i Oxelösund. Vädret ser inte så positivt ut, så det blir nog till att packa regnkläder. Och badkläder, fast i den andra väskan förstås.


Träningstävling



Nu ikväll har vi haft träningstävling på klubben, ett femtiotal starter blev det. Vi hade tur med vädret även om det var i kallaste laget. Rikard var domare och jag satt som ögon under kvällen.

            

Mika var med hela kvällen och var som vanligt ett nöje att ha med sig. Hon är så charmig och lättsam, även om hon är ganska busig emellanåt. Jag hade tänkt att träna lite med Mika under kvällen, men det blev mest att vi lekte och kampade.



100% ren lycka, jag blir verkligen glad i magen av den här hunden!



Celine har fortfarande feber, så efter en liten stund kom hennes farmor och hämtade henne (och Joker och Lova), men vagnen blev kvar, så Mika passade på att låna den lite.

Halvtid denna torsdag.

Nu har jag betat av två saker på dagens att-göra-lista. Naprapaten och BVC, båda gick bra och jag passade på att handla mat och lite apoteksvaror inför resan när jag ändå var i centrum.
Celine verkar lite piggare, har ätit lunch och tittar nu på favoriten Pettsson och Findus på TVn.
Jag har tusen saker jag borde ta tag i, men det är så typiskt att jag knappt kommer mig för att göra någonting, bara för att jag vet att jag måste. Ska hänga tvätten och starta en ny maskin, dammsuga och börja packa. Vi åker till Oxelösund och sommarstugan imorgon och jag måste ha med min resväska dit, för på söndag hinner jag inte hem utan åker direkt från centralen ut till Arlanda. Jag känner mig helt handlingsförlamad, hatar att packa, även inför roliga resor och får alltid en så jobbig känsla av att jag glömt hälften. Passet är hittat iallafall.

Ikväll har vi dessutom träningstävling på klubben, det hade jag helt glömt bort imorse, så inte hinner det bli mycket gjort då heller, lika bra jag sätter igång nu då kanske? *reser mig med mycket möda och stort besvär*

Feber, tågbiljett och naprapaten...

Den här dagen känns som en kaos innan den ens har börjat.

Celine fick feber igår och blev hemskickad från dagis tidigare, febern har hängt med hela natten och även nu på morgonen är hon varm. Precis vad vi inte behövde idag. klockan elva har jag nämligen tid hos naprapaten som jag känner att jag inte kan avboka eftersom jag åker bort på söndag och bör ha en fungerande rygg med mig.

Direkt efter det har vi treårskontroll på BVC, ett besök som jag redan ställt in och skjurit upp flera gånger, nu måsre vi nog dit innan de kommer hem och hämtar oss. Jag har gett Celine febernedsättande på morgonen och vi får skjuts upp till Centrum, nog borde hon klara av det då även om hon är hängig.

Problem nummer tre är att jag skulle behöva åka och handla lite saker inför resan, men det känns ganska utselutet att dra runt Celine i affärer nu så jag får försöka lösa det i helgen, eller kanske imorgon om hon mår bättre.

Ett par saker har jag iallafall lyckats uträtta den här morgonen, tvättmaskinen snurrar och jag har precis bokat tågbiljett från Nyköping till Stockholm på söndag. Rikard åker och tävlar imorgon och jag följer såklart med, men måste åka hem tidigare för att hinna med flyget till Tunisien som går 17.25.

Nu ska jag kolla till lilltjejen och klä på henne inför vår lilla tripp.

Kycklingar



Celine gillar att åka och hälsa på hönsen och de små kycklingarna på en gård som ligger precis här där vi bor, det är ett mysigt ställe där man även kan köpa ägg direkt i hönshuset.

På förskolan har de gympa varje måndag och en populär lek är "Kycklingmamman" som går ut på att en är hönan, en är räv och resten små kycklingar. Kycklingarna ska ta sig över till mamman utan att bli tagen av räven. Celine har hela veckan ropat "Kom alla mina små kycklingar" och entusiastisk pratat om leken.

Idag till middag severade vi, ja just det, kyckling. Rikard kom hem med en färdiggrillad kyckling, varpå Celine direkt undrar vad det är för något (vi köper vanligtvis frysta filéer). När Rikard förklarat att det var kyckling och hon insett att det var vår middag förvreds hela ansiktet och hon utbrast förtvivlat "Nej, inte äta upp alla små kycklingar!"


Shaping-galen valp...

Mika och jag har hittills inte tränat särskilt strukturerat, inte heller mot färdiga mål även om det funnits vissa baktankar med några övningar. Det mesta hon kan har jag bara fångat upp med sk. fri-shaping. Jag har sällan bestämt mig för vad hon ska lära sig innan vi satt igång, utan jag har laddat med godis, leksaker och klicker och sett vad hon har testat för beteenden. Utifrån det har vi fått fram färdigheter som ligg, nosduttar, snurrande åt båda hållen, trampande på och i olika burkar och lådor, tassen mm.

Igår, när jag tränade lite med Mika kom jag på att hon faktiskt inte kan sitt och inte heller stanna kvar. Båda sakerna mycket praktiska, särskilt när man ska försöka få till hyfsade foton. Jag trodde det skulle bli en enkel match, men när jag satte mig ner började den energiska valpen att göra allt hon kom på, allt utom att faktiskt sitta stilla. Hon bjöd massor av (nya och gamla) beteenden, som jag valde att inte fånga upp, just därför att jag ville ha sittandet den här gången, det tog rätt lång tid innan hon lite uttråkad av att inget av alla hennes fina handlingar belönades satte ner rumpan. Klick. Lite förvånad tittade hon på mig och såg ut att tänka "Jahaaa, skulle jag verkligen inte göra någonting?!" Sedan började det om igen, snurr, ligg, tassen, puss... Innan hon återigen tittade fundersamt på mig och satte sig. Ibland kanske det är det enklaste som visar sig vara det svåraste.

Igen.



Är det här med att förstöra bäddar något som ligger
genetiskt hos den här sorten? Jag bara undrar.

Ps. Där fick ni dagens öronstatus också,
nu står inte bara vänster, utan båda två rakt upp.


Helt galet!



Om en vecka ligger jag på en strand i Tunisien!



Från början var det tänkt att jag skulle åka med jobbet till Göteborg över Kristihimmelfärdshelgen, men igår ändrades planerna och jag fick frågan om jag kunde tänka mig att följa med till tunisien istället. Om jag kunde! Så på söndag åker vi och blir borta i en vecka. Som tur är har jag en underbar sambo som ställer upp och tar hand om hundar, barn och hus själv hela veckan.



Hotellet ligger i en stad som heter Hammamet.


Mika 13 veckor



En tretton veckor gammal Mika väger 6,7 kg och mäter nästan 37 cm i mankhöjd. Vi har nu ikväll varit ute på ett litet äventyr, Mika skulle få sin vaccination så vi tog pendeltåget dit och tillbaka, bara en station, men en stor upplevelse för en liten Mika.


Foton från kursen igår.


Kolla vad jag fick av en på jobbet, gratis...

img_6807 (MMS)

Kolla vad jag fick av en på jobbet, gratis glass! Jag måste till Pressbyrån nu!!


Gröna fingar?



Jag älskar blommor, både inne och utomhus, men är tyvärr jättedålig på att sköta dem och de flesta brukar dö inom ganska snar framtid. Jag fick en  stor och fin orchide av Helena i fredags, hur gör jag för att rädda livet på den så länge som möjligt? Och om den "dör", kan man få den att blomma om igen?


Mika träffar syrran

Idag på vägen hem från tävlingarna i Västerås svängde Britt förbi och hälsade på tillsammans med Mikas syster Eve.


Mika blev jätteglad över att träffa dem båda två och satte igång att busa direkt.


Så lika var de.


Lova håller ställningarna.


Britt försöker arrangera en lugn och fin bild på dem tillsammans, det gick sådär...


Söndagskurs



Imorse ställde vi klockan på åtta för att kliva upp och åka till Väsby BK på kurs med fokus på blindbyten och Jaakko-turns. Jag hade med mig Mika hela dagen och hon skötte sig hur bra som helst, även om hon är ganska busig så är det en fröjd att ha med sig en så glad och lättsam valp.


Mika följde det som hände på banan med spänning, kanske lärde hon sig till och med något? ;)


Lite bus och race med Flaxa och Flicka.


Mika brottades med en nästintill jämngammal rasfrände.


Helt underbart väder att vara på kurs i hade vi också, en toppendag helt enkelt!


Mika och jag är på kurs som åhörare för Ca...

img_6807 (MMS)

Mika och jag är på kurs som åhörare för Camilla Brundin i Väsby. Hon ska drilla oss i blindbyten och Jaakko-turns. Kanonväder har vi,  kanske får man lite solbränna också :)


Husbilsfix



Medan jag for runt på IKEA har Rikard ägnat mer eller mindre hela dagen åt att fixa vår gamla husvagn och pysslat med nya husbilen. Jag var med ett tag på eftermiddagen och flyttade över lite saker, samt plockade in det nya jag hade handlat. Passade på att ta några foton också, men det är himla svårt att göra insidan rättvisa, jättefin är den iallafall.



  

  
Undrar hur de tänkte när de placerade husbilens näst största fönster på toaletten.


Lördag på IKEA

Det låter kanske vansinnigt, men jag valde att åka helt frivilligt till IKEA en lördag, fast jag egentligen inte ens behövde. Jag gillar att strosa runt där och handla nödvändiga saker som doftljus, ramar och decilitermått. Nya täcken och kuddar behövde vi ju faktiskt till husbilen, så det blev det också.
 





Celine gillar också IKEA, hon tycker att det är som en enda stor lekplats.




Hungrig blir man ju av att handla också.


Lite slitna, men nöjda.


Eftersom Mika bet sönder tygburen var vi t...

img_6807 (MMS)

Eftersom Mika bet sönder tygburen var vi tvungna att skaffa oss en hållbarare, så det fick bli en stålbur. Min pappa kom med den idag och det passade precis. Nu kan hon försöka att ta sig ut ;)


Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton firades tillsammans med Helena, Niklas och deras Stella, egentligen hade vi tänkt att gå ner till brasan vid åtta, men kom aldrig iväg på grund av det trista vädret. Trevligt hade vi iallafall!


Mika vill gärna smaka av grillspetten.


Grillmasters


Barnen trotsade vädret och lekte ute på tomten.


Äta mat...


...och efterrätt.


Stella och Celine "åkte till Thailand" med paraply, ryggsäck och hundar.


RSS 2.0