Egentligen ingenting... det är måndag.

Måndag idag. Jag tycker oftast det är okej, ibland till och med riktigt bra. Idag var en sådan måndag, jag har sovit ut ordentligt både lördag och söndag och har känt mig pigg och glad hela dagen. Inte ens det kolsvarta mörkret och kylan när jag drog ut moppen halv sju imorse kunde förstöra min dag. Jag gillar vardagen, att allt rullar på, är som vanligt och fungerar bra.

24 dagar kvar till julafton. 32 dagar till Kim flyttar hem. 108 dagar kvar till Thailand. Framtiden är också fin.

Overallen

Idag kom Celines nya overall från meandi. Jättefin precis som förväntat och riktigt bra i storleken, lite onödigt bred över axlarna, men så sitter det mesta på Celine som inte är så välbyggd. Hon gillade igelkotten på ryggen extra mycket.

  


Kim

Nu har jag träffat Kim (som jag tror att hon ska heta) även om jag inte vet vem av dem det är ännu, försökte med ett litet upprop, men ingen sträckte upp en tass.

Först var de lite trötta...



Sedan blev de hungriga...



och mot slutet busiga...



En sak är säker, söta var det allihopa, tack Eva för besöket! :)


Baka baka...

 ...lussekatter!


Receptet jag körde med idag var;

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 burk kesella
1 ägg
2 frp à 0,5 g saffran (snål som jag var provade jag med ett paket idag, 37 spänn för ett halvt gram!!)
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
en massa vetemjöl

Sen är det ju som alltid när man gör vetedegar, smula jästen, smält smör och blanda med mjölk, rör ut i jästen och i med allt det andra. Jag körde med degkrokar på elvispen tills degen var fin, jäsa 30 minuter. Baka ut till lussekatter, jäsa igen, i med russin, pensla med ägg och grädda i 225 grader tills de är lagom bruna.


 Celine var väldigt engagerad till en början och kastade mjöl i hela köket, mot slutet ville hon bara äta russin och kolla på Pippi. Jag bakade ut tre plåtar och de smakar helt okej även med bara ett paket saffran i.



Nu ska jag klä om och snart åka och titta på min valp, känns helt overkligt att en av dem kommer att bli min. Räkna med ett blogginlägg till ikväll när jag kommer hem :)


Detaljerna


Jag tycker om julen, men inte för mycket julpynt. Det får inte se ut som att man kommer in i en butik när man kommer hem till oss, typ glitter runt gardinstången och saker som blinkar hysteriskt går helt bort. Däremot gillar jag små detaljer, Celine också har jag upptäckt. Hon går runt och pratar med mössen på hyllan och kan omöjligt låta bli svamparna på fönsterbrädan. Imorse tände vi första ljuset i adventsljusstaken när vi åt frukost och snart ska vi baka lussekatter, men var är julkänslan?

 


Första advent!



Okej, nu börjar det!


Valpen!

Som ni säkert vet så ska vår hundfock utökas med en svartvit vid årsskiftet. Jag har inte träffat valparna än men följer dem via uppfödarens och tikägarens bloggar vilket är så kul! Imorgon ska vi dock åka och hälsa på dem för första gången och det ska bli jätteroligt! Jag har sedan de var typ tre dagar gamla haft en favorit och nu ska det bli väldigt intressant att se om den fortsätter att vara det även efter att jag träffat dem. Ni som tycker att det är mycket hundprat här i bloggen ska veta att det knappt har börjat än ;)

82 blomlökar...


Imorse hittade jag tre påsar blomlökar som jag köpt för ett par månader sedan, de har hängt i en påse i väntan på att grävas ner i jorden och idag bestämde jag mig för att det inte var någon idé att skjuta upp det längre. På med gummihandskar och ut i rabatten, Celine blev alldelles galen och ville också "gräva lökar". Jag hade glömt bort att det var så pass många som 82, i vår lilla rabatt på framsidan får det inte ens plats så många, så ungefär hälften kom ner iallafall. Det blir fint i vår.

På eftermiddagen har jag varit och julhandlat i Barkarby, Rikard är i Knivsta och tränar agility så jag åkte själv. Riktigt skönt att strosa runt i affärerna ensam i lugn och ro, musik i öronen och en påse brända mandlar som enda sällskap. Det är så fint med alla ljus som lyser upp mörkret, imorgon ska jag se till att december månads elräkning blir något alldelles extra här hemma ;) Hittade två julklappar till Rikard, de kan jag ju inte handla när han är med så det var bra att få det gjort idag. På vägen hem handlade jag mat och hyrde en film. Just nu kan jag dock inte ens tänka på mat, mår sååå illa av alla mandlar jag ätit...

 


Överkörd

Celine vaknade redan vid fyra imorse och var tydligen hungrig, en flaska välling och hon somnade om till sju, därefter var det lönlöst. Jag satte på barnkanalen för att kunna ligga kvar ett tag till, hon brydde sig inte så mycket om TV:n, utan hämtade i princip varenda leksak hon äger och samlade dem i sängen och avslutade med att bära upp läragåvagnen och köra över mig med den. Då gav jag upp. Nu håller jag som nästan alltid på med flera saker samtidigt, städar, sminkar mig och klär på Celine. Ska gå ner i källaren strax och leta fram något sällskapsspel, ikväll efter mötet ska vi nämligen samlas några arbetskompisar och äta, dricka och umgås.

Grattis, du vann ett presentkort på att betala 370:-

Tidigare i höstas vann Rikard ett presentkort på en agilitytävling, på kuvertet gick att läsa följande;



Nu ikväll fick han för sig att öppna det för att kolla hur länge det gällde och kanske ringa och boka tid för ett besök, givetvis antog vi båda två att presentkortet innefattade ett helt fritt besök, döm då av vår förvåning när vi läste följande;



Grattis, du får börja med att åka till helt fel sida av stan för att sedan betala 370:- för en undersökning du vunnit... Nej tack.


Att älska dålig TV

Jag gillar verkligen allt skit som går på TV:n, Bonde söker fru, Paradise hotell, Ensam mamma söker och nu ikväll Mammas pojkar. Egentligen tror jag ju att rätt många följer de här programmen mer eller mindre slaviskt, men de flesta vill lite nonchalant förtydliga att de inte ser det "egentligen" utan bara "råkat" se vissa frekvenser, när det visar sig att de kan referera större delen av det mesta som hänt. För mig är det typ avkoppling, en konstig låtsasvärld av människor som vill visa upp sig i TV och dessutom oftast gör det på ett väldigt roligt sätt. Som Julia i mammas pojkar ikväll "Jag vill ha ett riktigt kyrkobröllop, med eldslukare, magdansare och tre elefanter" Haha... jag höll på att dö av skratt och såg bilden av elefanterna i kyrkan framför mig. Lägg på Bobbys galna mamma på det och jag skrattar ännu. 

Julklappar eller inte?

Så var denna veckas arbete klart, imorgon är jag ledig sånär som på ett två timmar långt möte på eftermiddagen och på lördagen ska jag visserligen "jobba" genom att äta julmat på Skansen, men det räknas väl knappast? Jag och Celine tänkte åka in till stan runt lunchtid imorgon så hinner jag kanske fixa några julklappar också. I år har det varit ganska veligt om hur vi ska göra med julklappar i vår familj. Tidigare år har vi alltid köpt många julklappar och då menar jag många. Jag skojar inte om jag säger att det låg minst 100, kanske till och med 150 paket under granen förra året och då var vi runt 10 personer som de fördelades på. I år kände jag mig trött på hysterin som råder i december och föreslog att vi skulle hoppa julklappar helt, bara köpa till barn, vilket i vår familj bara är ett, alltså Celine. Vi ska hela gänget åka till Thailand i mars och det kändes som att det kunde bli vår "gemensamma" julklapp. Med tiden har jag dock känt att det är lite tråkigt att inte kunna strosa i affärer och kika på presenter, planera, köpa inslagspapper och allt det där. Senaste budet är nu att vi köper ett fåtal julklappar, alltså typ en till varje person eller par, det skulle innebära att Rikard och jag tillsammans ska köpa sex paket. Utöver det köper vi förstås till varanda och till Celine. Men där känner jag mig rätt säker på vad det blir, så det blir lätt :) Hur gör ni andra i era familjer? Köper alla vuxna julklappar till varandra?
Appropå julen så verkar den redan ha börjat på vår gata, i vart och vartannat fönster står det adventsljusstakar eller hänger stjärnor. Här tjuvstartar vi inte, på söndag åker grejerna fram.


Sandra goes sporty

Jag fick sluta lite tidigare från jobbet idag, perfekt eftersom jag skullle åka och möta upp Rikard i Barkarby efteråt. Celine blev hämtad och åt även middag hos sin farmor och farfar ikväll. Vi skulle i första hand kolla upp ny spishäll, men efter lite prat visade det sig att vi kanske kan få det på garanti, hoppas, hoppas. Därefter blev det lite handling, nytt överkast till sängen (som jag fortfarande inte vet om jag gillar eller inte...) två tröjor till mig och en mössa, allt i sann sportanda med Rikard glatt engagerad. Hans intresse för shopping idag talar för att han verkar föredra gympadojjor framför klackar på mig?! Innan vi hämtade upp Celine käkade vi på pizzerian och åkte och handlade mat. Nu är det nattning av barn som gäller.

ÅRE!

Både Rikard och jag åker snowboard och har gjort det lika länge som vi varit tillsammans, jag till och med längre än så, det var faktiskt jag som från början tvingade upp honom på en bräda, nu har det svängt lite och han är nog nästan mer entusiastisk än vad jag är. Varje år brukar vi åka upp ett par resor och en vecka i Idre fjäll är redan bokad i januari, det är en klassiker som hängt med många år. Eftersom vi ska till Thailand i mars så hade vi inte tänkt att åka på några fler fjällresor den här vintern, förutom några enstaka dagar i typ Romme och Bjursås. I helgen överraskade dock Rikard mig med att ha planerat in en barnfri långhelg i Åre i februari! Vi var där för tre år sedan tror jag det var och det var verkligen toppen, så det ska bli jättekul!



Bästa underbaraste Rikard, älskar dig! <3


Träning och kurser

Direkt efter jobbet idag hämtade Rikard mig och vi åkte till klubben för att träna. Alla hindrena har nu flyttats upp till grusplanen vilket gör att underlaget är perfekt även om det regnat en massa. Nackdelen är att hindrena måste plockas undan varje gång, vilket gör att det tar en himla tid och massor av slit att först bära ut dem och sedan få in alla när man är klar. Idag blev det ett par hopphinder, slalom, tunnel och däcket som vi orkade ta fram. Tränade med fokus på slalomingångar i olika vinklar med störning av andra hinder mycket nära. Det gick rätt bra, tror faktiskt att Thea känner att jag tränar helt kravlöst nu och med inställningen att det "inte spelar så stor roll", hon skuttar runt och kör på sitt lekfulla speciella sätt, inte med någon vinnarskalle direkt, men hon är iallafall glad.
Lova satsar fullt i allt hon gör, så även idag. Till våren ska vi hålla kurser igen, det har vi inte gjort sedan innan Celine föddes av den enkla anledningen att det helt enkelt inte funnits tid. Det gör det väl egentligen inte nu heller när man dessutom vill satsa på sina egna hundar, men det ska nog gå. Rikard ska hålla en kurs för ekipage som gått fortsättningskurs och vill ut på tävlingsbanorna, jag ska ha en nybörjarkurs.

Snabba ryck

Slog till på en turkos overall från Meandi alldelles nyss, den verkar bra och så kan det ju vara kul att se hur många som kommer att fråga vad pojken heter i vinter ;-)

Strax Paradise hotell och Silent library. JA, jag älskar hjärndöd skräpTV.

Overall-ångest

Idag när Celine hämtades på dagis önskade personalen att hon hade overall istället för jacka och överdragsbyxor som vi hade klätt henne i. Anledningen var att det lätt blev en glipa mellan plaggen som gjorde att hon blev kall i ryggen, såklart, känner mig lite dum som inte tänkte på det :( Förskolan är ute mycket på dagarna och varje tisdag är de i skogen hela dagen, de till och med äter lunchen ute, så givetvis ska hon inte behöva frysa. Problemet är att hon i dagsläget inte har någon passade overall. Den jag fyndade på rean i slutet av förra vinter och hoppades skulle passa i år är på tok för stor, jag tror inte ens att hon kommer att växa i den till mars, snarare till nästa år. Jag chansade och köpte en likadan Didriksson, fast i storleken under på Tradera, tyvärr visade det sig att den vart tight på längden istället, knäppt att det skiljer så himla mycket mellan storlekarna och inget mellanting finns det heller. Grävde fram hennes po.p-overall från förra vintern, den funkar precis ett tag, men absolut inte hela vinter. Så nu står jag alltså här med tre oanvändbara overaller. Det viktigaste är att den är vattentät och lätt att röra sig i. Inte allt för tjock, förra året var hon inte kall en enda gång, snarare svettig, vi har ju inte så kalla vintrar här, mest slaskiga. Samma med skor, vattentäta är ett krav, i år kör vi på Viking Gore tex, hoppas de håller vad de lovar. Jag ska ut på overalljakt i veckan, drömmen vore en regnbågsrandig Molo-overall, men inte ens jag tycker att de är värda priset... fast det är klart, hade jag inte pajjat spishällen igår hade jag ju kunnat lägga de pengarna där istället. Om inte.

Pippi-tröja

Celine fick en jättefin Pippi-tröja idag som hennes farmor hade stickat, tack snälla, det blir perfekt i vinter! :)



Hemma igen

Imorse, alldelles för tidigt, kom båten in till Stockholm igen, städerskan hade varit och ryckt upp våran dörr två gånger och sagt något på finska innan vi tog oss upp ur sängarna och packade ihop, de är så himla stressade, antagligen pressat schema för att hinna städa innan nya resenärer kliver på. Vi tog en macka medan vi väntade på att få kliva av, Celine somnade i vagnen. Det hade varit så skönt att kunna göra samma sak, alltså klädd i en varm overall bli körd hem i en vagn istället för att åka kommunalt med buss och tåg.
Redan åtta var vi iallafall hemma igen och packade lite snabbt upp, kröp sedan ner i sängen och snabbspolade igenom all viktig tv som vi missat, typ mammas pojkar ;) Vid tio åkte vi till klubben och tränade hundarna, gick sisådär, därefter storhandling. Celine hade somnat igen (jobbigt med kryssning...) och låg i botten på kundvagnen medan vi fyllde på med varor både på och runt henne. När vi återigen var hemma skulle jag vara ambitiös och baka kärleksmums, kolakakor och kokostoppar. Allt gick enligt plan till att börja med och Celine hjälpte snällt till att slicka av visparna. När jag skulle ta ut formen med chokladkakan var den varm och gled ur min hand precis när jag skulle vända upp den och landade rakt på kanten till vår spishäll i glas. Som sprack i kanten. S k i t. I ett halvår har vi haft vårt fina kök, vi är inte ens helt klara med det utan har lite småsaker kvar och jag har redan lyckats förstöra det. Hoppas nu bara att det finns likadana kvar, annars kanske det blir svårt att hitta en modell som passar i det utsågade hålet i bänkskivan. Nu ska jag gå och duscha och byta lite kläder, sedan börja fixa med middagen, hela släkten på besök ikväll typ.

Bad hela dagen

Kväll i Åbo. Vi har precis tagit ett kvällsbad efter att ha ätit middag på en mysig restaurang på hotellet, Rikard kämpar med att få igång uppkopplingen på rummet med egna datorn, jag var smartare och gick ner till receptionen där det står en fullt fungerande för utlåning. När vi fick vårt rum vid nio i morse skulle vi bara lägga oss och vila lite på sängen, "vilan" blev två timmars sömn. När vi vaknat tog vi på oss morgonrockarna och gick ner till badet, det absolut bästa med Caribia måste vara att det är så varmt överallt, alla pooler är så varma att man kan ligga i flera timmar och även lufttemperaturen är väldigt skön. Vi badade i tre timmar, Celine åkte alla kanorna, även de som man sitter i en stor ring och åker i, fast i våra knän då förstås. Hon är verkligen orädd och gillar vatten. Lunch blev det på finlands motsvarighet till MC Donalds, Hesburger, det ligger nämligen ett sådant inne i badhuset. Jag har faktiskt inte sett ett enda Mc D här. På eftermiddagen tog vi bussen in till Åbo, kollade lite i affärer. Finska är verkligen ett konstigt språk, många gånger totalt olikt svenskan, medan vissa ord egentligen är de samma, man verkar bara behöva dubbla ungefär var tredje bokstav och lägga till ett i på slutet, typ poliisi. Många i:n, ä:n och a:n verkar också vara en regel. Imorgon blir det mera bad och på kvällen kryssar vi hem till Sverige igen.

Framme i Åbo

Nu har vi precis kommit fram till hotellet, båten kommer ju iland så himla tidigt så jag kände mig som en sömngångare på bussen. Det regnar och är fortfarande rätt mörkt ute. Vi väntar nu på att få vårt hotellrum, tydligen fanns det inga lediga ännu, lite drygt, men Celine har hittat ett lekrum iallafall. Jag upptäckte när vi kom fram till terminalen igår att jag glömt min mobil hemma, tror jag, jag har inte hittat den iallafall... Smart Sandra.

Enligt plan...

Jag kom precis hem, allt har gått enligt planen även om det totalt innebar åtta byten mellan tåg och buss :-o
Nu ska jag och mina fina naglar packa lite kläder inför resan ikväll :)


Ny design!

Klockan har passerat midnatt och jag kan omöjligt gå och lägga mig om jag inte får göra klart det jag håller på med. Den här gången designen på bloggen, kodmallarna snurrar i huvudet på mig och jag ger mig för nu, kanske ändras det mer efterhand. God natt.

Torsdag är ledig dag

På torsdagar är jag nästan alltid ledig. Jag gillar det, gillar känslan av att de flesta faktiskt jobbar då och jag inte gör det. Då har jag har tid att göra saker jag annars inte hinner, vilket oftast innebär även mindre roliga saker som att tvätta undan det växande berget av kläder och göra golvet fritt från hundhår. Imorgon är en sådan dag och min to-do-lista gör att tidsplanen är knapp, elva ska jag vara på KS med Celine, jag hoppas att besöket går fort, max en halvtimme för att sedan ska jag till IKEA. Kom på att jag behövde någon upphängningsförvaring för smycken och mer doftljus. Jag missbrukar ljus den här årstiden, utan överdrift. Resan från KS till IKEA innebär ett gäng byten, först buss, sedan tåg och sedan buss igen. Det är då,  jag funderar på om körkort inte vore en rätt bra idé iallafall. Klockan två har jag en tid i Jakobsberg för att fixa naglarna, bussen igen alltså. Där ska jag möta upp Katta som lovat att passa Celine under besöket. Någonstans däremellan ska jag till Stadium också, fryser om öronen och behöver något som värmer dem. När naglarna är fixade är det hem och packa som gäller, vi ska åka med Viking Line till Åbo och sova över en natt på Caribia och sedan kryssa hem lördagkväll. Roligt :)


Svårt...

Det verkar svårt att komma igång med det här bloggandet, jag vill ju, varför ska det vara så svårt? Ofta flyter dagarna förbi, antingen händer det så mycket att jag inte hinner sitta och skriva ner det eller så händer det knappt någonting och jag har absolut ingenting kul att berätta.

Nu avlägger jag en rapport på alla områden för att ni ska hänga med ungefär vart vi gör en nystart i bloggen.

Roligast just nu och en av anledningarna som har fått mig att vilja sätta igång igen är att vi väntar fyrbent tillökning i början av året :) Jag har länge funderat på border collie och till ooch med kommit så långt i mina planer att jag besökt uppfödare, sedan har det alltid varit någonting som gjort att det inte blivit så. Nu blir det så. På riktigt. Jag är så glad och förväntansfull, längar efter att stå i mörker och duggregn och träna, lera upp till knäna och fårskit på brallorna. Det spela ingen roll, det kommer att bli kul! De andra tre hundarna hänger med Joker är ju pensionerad från tävlingsbanorna och ägnar dagarna åt att jaga tikar. Lova är i toppform och ska tävla NM om två veckor och Thea vet jag inte riktigt vad hon sysslar med. Jag hävdar att vi jobbar med agility, hon är inte alltid av samma åsikt, men har under hösten iallafall lyckats ta tre cert. Ibland glimmar hon till och visar stor potential, men allt som oftast är hon nöjd med att ligga i soffan, och det är ju inte riktigt jag... Hon är en charmig personlighet iallafall, liten och söt som socker.

Celine då? Underbaraste ungen, vet bäst, kan mest och blir tokig av motgångar. Utrustad med ett dåligt morgonhumör men ett leende som alltid får mig att smälta. Vad är det för egenskaper som ungarna besitter som gör att man kapitulerar totalt? Hon är inne i en vetgirig period och frågar om allt, inte en gång, utan tusen. Hon sjunger långa fina visor och gillar att dansa.

Renoveringen här hemma går lite trögt. Under sommaren har vi (läs Rikard och hans pappa) byggt altaner på både fram och baksidan av huset. I övrigt har det inte hänt så mycket. Vi njuter av att bara leva lite också och samlar krafter inför källaren som står näst på tur, det ska bli ett filmrum med projektor, nytt golv ska läggas och väggarna målas, även trappan ner måste fixas. Känns så kul... eller inte. Bra när det är klart dock.

Man kanske skulle...

....börja blogga igen? Haha... den har ni hört förut va?

RSS 2.0