Tankar i slutet av året

Eftersom mitt minne är likställt med en guldfisk så hoppar jag över att summera året som gått. Det har varit ett fint år och jag gillar tanken på mitt liv.

Jag kommer nog inte att avlägga några direkta nyårslöften, vet alltför väl att jag aldrig kan hålla dem iallafall. Däremot har jag tänkt att ta bättre hand om min kropp, äta sundare och träna mer, vilket inte lär bli så svårt, varenda försök till motion kommer att ge en förbättring på den fronten eftersom det är lika med noll nu. Jag ska bli bättre på att hålla kontakten med människor jag tycker om och vinna VM i agility. Haha, det där sista kanske vi inte hinner fixa under nästkommande år, men planen är att lägga en bra grund att jobba utifrån iallafall.



Om någon missat det, så vet ni nu ;)


Schhh.... dockorna sover.



Celine har aldrig tyckt att det är särskilt roligt att leka med dockor. Hon har alltid föredragit bilar eller allra helst traktorer. I julklapp fick hon en docka som gråter om man tar ut nappen ur munnen på den och nu har hon faktiskt börjat tycka att det är lite roligt att pyssla med dem. Alldelles nyss nattade hon sina två dockor i hallen och sa åt oss att vara tysta så de inte vaknade ;)


Fyrverkerier, nej tack.

Idag är det nyårsafton och raketernas högtidsdag. Kul tycker säkert de flesta, själv skjuter jag aldrig fyrverkerier och har nog aldrig gjort det heller (om inte några ettöressmällare i typ lågstadiet räknas?). Jag kan räkna upp massor av anledningar till att fyrverkerier är helt förkastligt. Som hundägare tänker jag i första hand på alla de stackars hundar som mår dåligt och är livrädda, inte bara runt tolvslaget den sista december, utan även alla de dagarna innan som det skjuts raketer. Att det dessutom orsakar massvis med personskador varje år gör att jag önskar att min dotter aldrig kommer att tjata om att få skjuta raketer. Eländet kostar dessutom hur mycket pengar som helst och dagen efter är marken full av skräp och rester. Det enda som möjligtvis inte kan ses som negativt med fyrverkerierna skulle kunna vara att det är fint att se på, men det är stjärnklara nätter också, de är dessutom gratis, ofarliga och miljövänliga.

Teatern och tröjorna som försvann

Nu ikväll var vi som sagt på Pippiteatern, den var rätt lång, två timmar med en tjugominuters paus i mitten. Celine, som hade sovit en kort middagslur var nyvaken och lite klängig när teatern började. Hela första timmen satt hon och tittade paralyserad med halvöppen mun. Efter pausen mjuknade hon lite och började skratta och klappa händerna. När det bara var ett par minuter kvar så fick hon myror i rumpan och kunde knappt sitta still, perfekt. Vi skyndade oss ut och småsprang till tåget, tyvärr måste vi ha tappat en påse med två helt nyköpta tröjor med pippi på till Celine, för när vi kom fram till tåget var de borta. Så himla tråkigt att jag nästan hade lust att börja gråta, särskilt när Celine sorgset konstaterade på tåget att "pippitröjorna är borta". Den ena fanns det dessutom bara ett exemplar kvar av i affären så inte kan vi köpa en ny heller. Snyft :(

Hon är nog ingen border collie...

...enligt uppgift skäller hon mest och är nu dessutom ögonlyst med lindrig crd, allt för att passa in bland sheltiesarna här hemma? ;)


 


Dagens diss

1. Skoskav. Trots att det är andra säsongen jag försöker gå in mina vinterskor orsakar de fortfarande onda fötter.

2. Badkar. Eller snarare avsaknaden av badkar. Vi hade ett stort bubbelbadkar i lägenheten vi bodde i förut, nu saknar jag det verkligen.

3. Väderomslag. Vad var det för mening att ge oss en dag med plusgrader mitt i smällkalla kylan. Utanför dörren är det blankis.

Pippiteater idag

Rikard fick väcka mig innan han stack iväg alldelles nyss, jag är så sjukt trött på morgonen, fattar inte hur jag ska komma tillbaka i min jobba-rytm och gå upp 05.30 igen... tur att det är länge kvart till dess. Idag ska vi gå på Pippiteatern på Vasateatern. Celine älskar Pippi och kommer förhoppningsvis att sitta som trollbunden i två timmar. Innan dess tänkte vi kolla lite mellandagsrea i stan och äta buffén på Pizza hut. Rikard hade några jobbgrejer han skulle göra först, så han har som sagt var redan åkt. Celine och jag ska klä på oss och fixa lite sedan sticker vi också iväg. Tjing!


Droppställning + handbojor = Kul

ICAs reklamfilmer är ju numera en klassiker i TVn. De två senaste är verkligen hur kul som helst. Droppställningen, hans flykt från tanten som spanat in honom, det groteska munsåret eller Ulfs reaktion när han ser det, jag vet inte vad som är roligast, haha...



Dagens outfit, fula poser, och tillgjord röst, som taget ur vilken blogg som helst typ... :D


Trots att jag sett båda två flera gånger har jag ingen aning om vad det är för varor de egentligen gör reklam för.

 


SM-stuga bokad

SM i agility nästa år ska gå i
Värmland, på Skutberget. Direkt när vi fick reda på det ringde jag och bokade boende, vilket var i mitten av juni. Vi har tävlat på Skutberget förut under värmlandsveckan och vet hur skönt det är att bo nära tävlingsplatsen, därför kändes det angeläget att få en av stugorna på campingen som ligger ett par minuters promenad bort. Det fick vi och idag kom bekräftelsen på bokningen, 20 kvm campingstuga ska fem personer och fem hundar trängas i, hoppas på fint väder så kan vi använda altanen också. Känns lite konstigt att planera och boka inför sommaren när termometern utanför fönstet visar tio minusgrader, men på något sätt känns det bra, förhoppningsfullt. Det blir sommar och varmt igen även om det inte känns så just nu.


Tre dagar kvar

Nu har nedräkningen börjat på riktigt. Om tre dagar hämta vi hem Kim och ingen kunde längta mer än jag. Tre dagar, känns som en evighet just nu. Jag har satt totalt alkoholförbud på Rikard på nyårsafton så vi kan åka riktigt tidigt på nyårsdagen, haha... ;)


Bilden stulen av Eva


Spotify!



Ja, äntligen har jag Spotify tack vare gulliga Anna,
hur har jag klarat mig utan undrar jag nu?


Celine provdansar nya golvet

Jag veeet att det blir mycket renoveringsinlägg, men sanningen är att det nästan bara är sådant vi syssar med just nu. Träningen med hundarna ligger bokstavligt talat på is, hade tänkt att träna idag, men efter att första ha haft plusgrader och nu minus så är planerna nog mer lämpade för skidskor. De får nöja sig med skogspromenader. Ikväll har vi börjat lägga golvet i källaren, halva rummet är klart, nu måste vi fixa filmväggen innan vi lägger andra halvan. Det är rätt kul att lägga golv, man ser resultatet så fort och det blir fint! :)


Trappan är klar!!

Äntligen är jag klar med trappan, det känns så bra. Fultrappan har verkligen förstört hela intrycket i vårt hus, nu är den ett minne blott. Rent utseendemässigt hade det kanske varit snyggast att bara ha trappan vitlackad, men för att inte riskera att barnfötter och hundtassar halkar har vi satt dit halkskydd på varje trappsteg och jag tycker faktiskt inte att det blev så dumt ändå.

  --> 

       


Nu ska det väl bli fart...


på nageltillväxten?


Det perfekta dagisplagget (eller en hyllning till Lindex...)

Jag gillar som bekant att handla barnkläder. Roligast är förstås att handla fina och oftast onödigt dyra plagg från t.ex. Molo, Nova star, Meandi och Villervalla. Tyvärr tillåter min plånbok inte alltid det, därför är jag så glad att Lindex finns! Där har de alltid ett stort utbud, mycket nyheter och härliga färger. Över hälften av alla Celines kläder kommer säkert därifrån och jag gillar att de har många plagg som matchar varandra. Mitt absoluta favoritplagg från Lindex är deras velourbyxor, Celine har verkligen många sådana, säkert ett par i varenda färg som tillverkats. Senast ut är turkosblå och ljuslila, härligt våriga och jag har såklart köpt båda två. Velourbyxorna är verkligen det perfekta dagisplagget, med muddar nere vid fötterna så att man kan lätt gå upp i storlek så att barnen kan ha dem länge och resår + knyt i midjan gör att de passar även smalisar. Om ni inte gjort det redan, köp!


Godnatt bloggen

Nu har vi sett klart filmen, helt okej, även om hela konceptet ibland kan kännas lite uttjatat och orealistiskt så måste vi se alla nya Wallander-filmer som kommer ut. Vi hyr film uppe på ICA eller Coop i centrum, 19:- gör det inte ens värt besväret att olagligt fixa filmen. Jag kanske är lite efter, men idag upptäckte jag dessutom att man kan se vilka som inte är uthyrda och boka dem hemifrån via Filmtoppen.se, helt perfekt för flera gånger har jag tänkt mig en viss film så är alla exemplar uthyrda när man kommer till butiken. 
Så fort källaren är klar och projektorn är på plats ska vi se Rent, jag såg den på bio för länge sedan och tyckte den var jättebra, men tror att det skulle bli en besvikelse att se den typ på sovrumsteven, den kräver nog bra ljud och bild för att komma till sin rätt, så det får bli premiärfilmen för oss när vi är klara.
Rikard har gått och lagt sig, han ska tydligen jobba imorgon även fast vi sagt att vi skulle vara lediga i mellandagarna. Men bara imorgon, sedan är han ledig en vecka. Tänkte att jag skulle komma i säng innan midnatt idag, men den idén har redan spruckit, jag sitter uppe och lyssnar på Melissa Horn, vanligtvis inte alls min musiksmak, men hon har något som jag gillar, en känsla och innerlighet som stannar kvar. Nu sova.

Måla, måla, måla...

...källaren! Nu har jag målat första lagret på tre av väggarna, imorgon blir det andra strykningen. Efter att ha gått en långpromenad med hundarna i skogen mitt på dagen så stack vi till Bauhaus och köpte golv, det blev ett laminatgolv i typ valnöt, alltså lite mörkare än vad vi har i de andra rummen, jag tror det passar bra i ett biorum.


Glad målare

Rikard är och hyr en film, Wallander Skytten, så ikväll blir det lugnt, även om jag borde göra ytterligare en strykning på trappan... men det orkar jag nog inte idag.


Soptippen

Två vändor med fullproppad bil till soptippen blev det idag, släpvagnen vi tänkte använda hade frusit fast så det var bara att knöla in allting. I vanliga fall är det en gubbe vi kallar sophitler som jobbar på tippen och vill granska minsta sak man slänger i detalj, men idag stod det en (ny?) kille där som var extremt hjälpsam, han både bar bort vårt metallskrot och hjälpte till att sortera blandat avfall ur säckarna vi hade. Även om jag är en ekorre i vissa fall gillar jag att slänga saker också, det är befriande att bli av med gamla saker man inte använder eller behöver tycker jag. Nu har vi köpt målarfärg till tre av väggarna i projektorrummet, det blev en nyans som hette Jord. Den fjärde väggen ska vara svart och där ska vi sedan bygga ut en ram med vita skivor som bilden ska visas på, som en permanent fastsatt filmduk, typ. Men först av allt ska jag måla trappan igen, värdelös färg, den täcker så dåligt, detta blir tredje eller fjärde strykningen.

Naglarna :(

Buhuuu... detta inlägg kan tyckas vara en aning patetiskt, men jag mår verkligen dåligt över att se mina förstörda händer (torra och såriga av allt målande, tvättande och flyttande) och framförallt naglar. Ont gör dom också, eftersom gelenaglarna satt så hårt fastlimmade var jag tvungen att fila bort resterna och då åkte ju en del av mina riktiga naglar med också, vilket resulterade i att de nu är väldigt tunna och sköra. Nu ska jag försöka ta bort målarfärgen iallafall, om det nu överhuvudtaget är någon idé, får väl ny på mig imorgon när jag ska måla lager femhundraelva på trappan.


Prinskorvar


Hur går det i källaren?

I princip hela dagen igår och halva idag har vi ägnat åt att försöka få ordning i källaren som fram till nu egentligen bara varit ett ställe vi slängt ner allting vi inte vetat vad vi ska göra av. Tanken är att ena rummet ska var ett rum med projektor för mysiga filmkvällar, men först ska vi måla väggarna och lägga nytt golv. Kommer ni ihåg hur det såg ut, om inte så har jag sparade bilder;


Före


Samma rum efter.

Det andra stora rummet nere i källaren har vi tänkt att använda som ett förråd.

 -->

 --> 

Vi har kommit en bra bit på väg, men är långt ifrån klara, två naglar lyckades jag bryta av igår i allt kånkande, så jag bestämde mig på kvällen för att ta bort mina gelenaglar, världens jobb, nästan värre än att städa källaren ;) Nu sitter jag här med jättekorta och fula naglar och funderar på vad jag ska göra med dem, det kommer ju att ta flera månader för dem att se bra ut igen. Suck.


Mellandagsrea

Celine väckte mig halv nio imorse med en kram och orden "Jag älskar dig". Gulligaste ungen. Tack vare barnkanalen lyckades vi somna om en timme till innan vi gick upp och käkade frukost. Redan efter ett par dagars semester kommer jag in i någon förskjuten tidsrytm och är upp väldigt sent på kvällen (läs natten) för att sedan sova ut länge på morgonen, kvällen efter det har jag givetvis ännu svårare att gå och lägga mig och så blir det senare och senare. Inatt började jag t.ex. att sortera in mina smycken i skrinet jag fick av Rikard i juklapp.


Ordning och reda.

Efter frukosten åkte vi iväg till Barkarby för att kolla in mellandagsrean. Det enda jag köpte var en bur till Kim, stor nog att rymma alla hundarna tror jag, men vad sjutton, det är ju bättre än en för liten tänkte jag. Rikard köpte en Blueray spelare och någon superskrivare som tydligen kunde allt (laga mat och bära ut soporna också funderar jag på?!). Jag hade ju tänkt att fynda en ny julgran eftersom jag dels bröt av en gren på den gamla och även skulle vilja ha en större, men de var slut överallt, de enda i rätt storlek jag hittade var svarta eller lila så det fick vara. Celine ville absolut ha ett nattlinne med mumintrollen på, men jag orkade verkligen inte stå i den jättelånga kön för ett nattlinne, dessutom har hon massor av dem. Rätt dålig shopping på mellandagsrean för oss med andra ord.

 


Juldagen


Bus i skogen på juldagen

Juldagen tycker jag är en tråkig dag, De flesta uppskattar säkert lugnet, att alla affärer är stängda (okej, några elektronikaffärer är tydligen öppna, men t.o.m. vårt lokala Coop forum är stängt) och är nöjda med en promenad, sedan bara sitta och glo. Inte jag. Vi har precis varit ute på en skogspromenad med hundarna, Celine åkte pulka och Rikard lekte med sin egenköpta julklapp. För att inte riskera att vi sitter sysslolösa och uttråkade en dag som denna har vi planerat in massor av aktiviteter. Vi ska byta lås i ytterdörren, måla om trappan och städa källaren. Tro det eller ej, men jag tycker att det ska bli kul att städa källaren, jag gillar när man ser stora förändringar efter utfört arbete och det lär man göra när vi tagit itu med det nedre planet i huset.


Ena rummet i källaren...


...och det andra.


Vad fick vi i julklapp då?

Innan vi gick och la oss igår plockade vi upp alla presenter vi fått i julklapp. I Celines rum finns nu bland annat en massa nya böcker, filmer och pussel, dockor, bandyklubbor, spis med diskbänk, kläder, traktorer, en keyboard, leklera, pennor, kritor och målarböcker, lego och ett besök på pippiteatern som just nu går på Vasateater.

Jag fick en massa saker trots att vi bestämt oss för att minska ner på julklapparna i år. Bland annat två parfymer (Escada Magnetism och D&G The One) jag önskat mig av Rikard, han hade även köpte ett smyckeskrin, hudcreme och en epilator. Den var jag såklart tvungen att testa med en gång och har nu röda, men hårfria ben. Shit vad ont det gjorde!! Av övriga familjen fick R och jag tillsammans två stekpannor, tre sällskapsspel, en arbetsbänk till källaren, en digital stektermometer, bensinpengar och presentkort på IKEA och Åhlens.

Hundarna var såklart med och firade jul och fick både tuggsaker och smaka lite julmat. Under granen låg även ett paket till Kim, vad det är får hon se när hon kommer hem, om exakt en vecka.


Kort julresumé

För det första, håret blev...tjaaa...krulligt!


Efter Kalle Anka kom tomten, Celine tog glatt emot paketen, men kunde inte tänka sig att ge tomten en kram.


Celine fick massor av paket och öppnade alla direkt.


Efter paketöppningen var det dags för mat.


Äta, äta, äta...


Nu är klockan strax 22:30, vi kom nyss hem och Celine som inte ens har sovit middag idag är fortfarande uppe, pigg och leker med alla sina nya saker, sovmorgon imorgon kanske..?

Tack alla för en toppenfin julafton och för alla presenter. Ett särskilt stort tack till tomten (a.k.a min pappa)!


GOD JUL


Energisk julvaka

Jag känner mig så pigg och energisk att jag inte alls fattar hur jag ska kunna somna ikväll, det lär ju inte bli enklare med hela huvudet fullt av korvar.


Pudel imorgon?!

Jag håller på att plocka fram kläder och smycken till imorgon, känner mig nästan om ett barn inför julafton.


Tema rött-svart

Jultomten (elller vem säger man lägger paketen i strumpan??) har varit på besök i Celines rum och lämnat lite presenter, ska bli kul att se hennes reaktion imorgon. Hon somnade feberfri, hoppas att hon vaknar pigg och frisk också.


Julstrumpan

Ps. Skulle jag någonsin bli arbetslös så kan jag ju satsa på det här med bloggandet, det märks att jag varit hemma och haft trist med sjukt barn idag, rekordmånga uppdateringar :)


Udda julförberedelser


Inte så juligt, men gott.

Kan tänka mig att de flesta en kväll som denna i lugn och ro provsmakar den nygriljerade julskinkan och bara myser. Så ser det inte ut hemma hos oss ikväll. Vi har precis ätit en tacotallrik, så ojuligt det kan bli. Rikard monterar ihop julklappen han tydligen köpt till sig själv (en gigantisk radiostyrd bil...) och innan det blir julafton ska golvet i källaren vara färdigmålat. Lite annorlunda julförberedelser med andra ord. Vi ska inte fira jul hemma hos oss i år, så det finns ingen mat vi behöver förbereda och alla klappar ligger fint inslagna. Allt klart, nu är det bara att vänta.


Kims första halsband är inhandlat!


Sandra gillar inte

Placering 3 Att sakna det man behöver. Just nu ströbröd i mitt fall, varför är det alltid så att det är någon detalj man glömt. Nu står kakan i ugnen bröad med mannagryn, hoppas det fungerar och att ingen märker någon större skillnad imorgon.

Placering 2 Försäkringskassan. Telefonköer med flera hundra personer före och nu en självbetjäning som inte fungerar när jag ska anmäla VAB. Ett litet plus för att de åtminstone har alternativ, som automatisk telefontjänst och anmälan via SMS.

Placering 1 Media Markt. Fortfarande inga julkort, inga besked, inte ens ett ynka svar. Känns riktigt puckat.

Lite nytta iallfall.

Ända fram till tio såg det ut såhär i vårt sovrum...


Sedan kom den här upp...


Vi bestämde oss (eller jag bestämde, Celine sörjde) för att åtgärda det här...


Det resulterade i att alla de här sakerna (dock inte Thea) fick flytta ner i källaren...


och nu är Celines rum redo för det som tomten kommer med imorgon...


Nästan varje dag leker Celine med sina bondgårdsdjur och påpekar alltid att "en sånhär hund ska mamma köpa"



Gammal sockerkaksform

Kom på att jag ju ska baka en mjuk pepparkaka. Jag brukar inte gilla gamla saker, men just en gammal sockerkaksform skulle jag verkligen vilja ha (eller en ny då, fast i gammal stil).


Typ en sådan här!

Nu har vi bara en stor slät tråkig med lös botten a' la IKEA


FulForm


Sjukt barn - Dan före dan...

Så typisk. Innan det var dags att gå upp ropade Celine som en galning efter vatten och hävde i sig flera glas i följd, hon kändes väldigt varmt, men vi somnade om. När klockan ringde vid sju tog jag tempen som visade över 39 grader feber. Bara att ringa dagis och jobbet då. Nu har hon fått febernedsättande, men ligger fortfarande och sover och det är inte likt henne. Stackars lilltjejen :( Som hon har pratat och längtat efter julen, jag hoppas verligen att hon mår bättre imorgon så att hon inte behöver ligga i sängen hela dagen. Hundarna är nöjda som fick stanna hemma med mig, det är som att de känner på sig att det finns sjukdom i huset, för alltid när någon är sjuk blir de lugnare och vill helst ligga i sängen och gosa. Min plan var att efter jobbet idag åka och handla det sista, nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra, vänta till Rikard kommer hem antagligen.

Jag var nog ekorre...

...i mitt förra liv. Igår när vi var på Coop såg jag att det var 50% rabatt på alla julsaker. Jag har svårt att låta bli att handla när det är billigt och köpte på mig både en luciakrona till Celine och lite julsaker. Även om jag inte får användning av det i år så känner jag mig rätt övertygad om att vi kommer att fira jul även nästa år. Likadant var det förra året, då handlade jag en massa julsaker i mellandagarna på IKEA till 90% (!!) rabatt och allt har legat i undanstoppat fram tills nu när det kommit till användning. Helt perfekt! Har man ändå plats (som vi, en hel källare att fylla...) så varför inte?

Ytterligare ett bevis på mina ekorredrag ser man här vi datorn, bredvid tangentbordet stå tre urdruckna glas och väntar på att hamna i diskmaskinen. Snart så.

Tre dagar kvar.



Samtidigt som jag slog in de sista paketen idag (okej, ett till Rikard väntar jag på fortfarande, det kommer nog imorgon) så dekorerade Celine pepparkakor. Till en början var hon lite skeptisk och var rädd för att bli kladdig på händerna, men innan hon var klar hade hon slickat bort glasyren från varenda pepparkaka. Tänk var mycket roligare det är att göra alla juliga saker när man har ett barn som älskar det. Innan vi hade henne orkade vi knappt ta fram julgranen, nu känns varenda liten detalj viktig och kul när man ser att hon uppskattar det. Varje morgon tittar hon förväntansfullt i julstrumpan jag har hängt upp i hennes rum om det ligger något i den och flera gånger om dagen pratar hon om tomten, julen och alla paket som hon vet ligger i källaren.



Till pojkens (som jag jobbar med) föräldrar blir det i år en bricka med ost, kex och vin. Tänkte först köra på en traditionell julgrupp, men ångrade mig, sådana brukar ju de flesta få för många av ändå. Även pojken själv får något ätbart i en urgullig neccesär med elefanter på, lite konstig kombination kanske, men då har han ju något kvar även efter att han ätit upp innehållet. Smart tycker jag.


Sagt av Celine

På dagis serverades det tydligen någonting med ärtor idag, för med stor inlevelse berättade hon när hon kom hem att hon ätit "ärtor blääää!"

Nu ikväll fick Celine smaka en knäck av de jag gjorde i söndags. Hon tuggade och tuggade innan hon spottade ut klumpen och sa "smakar som en fisk!"

För tillfället springor hon runt allting hon kan hitta, som stolar, människor och andra saker och sjunger att hon dansar runt julgranen.

Sådana här dagar är det verkligen kul med barn :)


Fortsatt julstök

Efter pulkaåkningen idag åkte vi och uträttade lite ärenden, jag köpte bland annat det sista till julpresenterna som Celines dagisfröknar (förskollärare, I know...) ska få. Det blir en varsin påse med glögg, nötter och julgodis.


Nu i eftermiddag har lite släkt varit här på adventsfika, vi bjöd på allt det som Celine och jag bakade igår. Nu jobbar jag tre dagar till innan jul, sedan väntar 18 dagars semester, härligt! Det blir julmys hemma, lite renovering i källaren, säkert någon dag i Romme med snowboard och så förstås hämtning av Kim!

Förmiddag i pulkabacken!


På väg ut till backen


Celine såklart i pulka


Hundarna blir galna i snön, särskilt när vi åker pulka.


Lova får åka med!


Kul i snön.


Lova gillade pulkan


Celine är arg!

Den härliga julstämningen här hemma fortsätter. Snön faller och vår fina gran på altanen lyser under snötäckta grenar, vi har spelat jullåtar tills vi tröttnat och ätit lussekatter och julgodis tills vi mått illa. Allt är med andra ord bra om det inte vore för en sak. Någon har under natten antagligen bytt ut vår snälla och kloka dotter mot en som bara skriker, sparkas och gråter. Det började redan imorse, hon skrek hysteriskt efter frukost och drog i oss tills vi gick upp, detta trots att hon bara en stund tidigare ätit välling (som hon givetvis också gapat galet mycket efter). Pulkaåkningen gjorde lillfröken nöjd en stund, men sedan var det igång igen och allt tycktes gå emot henne vilket resulterade i sammanbrott. Nu ikväll har allt varit fel och utbrotten avlöser varandra orsakade av mer eller mindre larviga småsaker. Ett toalock som hon inte lyckas öppna på första försöket kostar höga skrik och många tårar, för att inte tala om en stol som står på fel plats eller leksak som inte återfinns. Har hon bara vaknat på fel sida idag eller är det såhär blivande treåringar är mest?


Julen är här!

Riktig julstämmning här nu, utanför fönstret faller vita flingor, vi har varit ute och åkt pulka på förmiddagen och nu vilar ett halvt kilo risgrynsgröt i min mage. Ska strax sätta igång med att baka lussekatter (den här gången med två påsar saffran...)

Jag tänkte även göra enkelt julgodis och har handlat på mig marsipan, blockchoklad, kokos, valnötter, russin och små pappersformar. Med det kommer man rätt långt och behöver inte ens starta ugnen.

Marsipanen rullar jag till kulor och doppar halva i smält choklad och ner i formarna. Jag älskar marsipan och Rikard gillar det inte alls, ett säkert kort om man vill ha godiset ifred alltså.

Chokladen är det bara att smälta försiktigt i micron, blanda därefter i valfri ingrediens, kanske inte allt på en gång, men russin och nötter går fint ihop och klicka upp lagom mycket i formarna. Kokos och choklad är ju hur gott som helst och typ det enklaste man kan göra, bara smälta, blanda i en massa kokos och så i formarna tills det stelnar.

Utöver det blir det knäck, jobbigt och tidskrävande, dessutom svårt att få dem lagom hårda tycker jag, trots att jag gör kulprovet. Men ingen jul utan knäck så det är bara att bita ihop.

Nästan klar!

Äntligen hemma. Direkt efter jobbet tog jag tåget för att möta Rikard och Celine. Första anhalt blev Jakobsberg, det enda jag köpte där var schampo och balsam till mig själv. Julklappsshoppingen började alltså inte så bra. Vi åkte vidare mot Barkarby och jag kunde där pricka av två personer på listan som blev klara. Vid det här laget var jag så hungrig att jag kunde tänka mig att äta nästan vad som helst och kände mig helt snurrig. Vi åkte till Kista och började med middag på Levinskys. Krafterna återvände och vi tog slutspurten, nu saknas bara lite småsaker sedan är alla julklapparna klara. Trots att Celine var med lyckades vi smuggla ut några presenter till henne också, det blev en synt med stativ och mikrofon, hon blev helt galen i skyltexet som stod i butiken och sjöng (läs skrek) i micken och spelade hela tiden. En hund som kan skälla och gå i koppel blev det också, klart ungen ska få en egen hund. Det var väldigt lungt i alla affärer vi besökte, vart är julklappshysteriska människor? Inte ute en fredagkväll iallafall.


Snökaos och julklappsångest

Idag har det verkligen varit snökaos här. Resan hem från skolan som normalt sett tar max en timme tog över det dubbla idag. Tänk att lite snö kan lamslå en stad så, undrar hur det fungerar i Norrland där det kan komma en halvmeter på ett dygn. Lutar de sig bara tillbaka och tar det lugnt eller finns samma kaos och panik där? Det känns inte så.

Imorgon tänkte Rikard och jag ta en helkväll i julklappsshoppingens tecken, först blir det Barkarby sedan Kista som tydligen har öppet ända till 22.00. Jag lider av lite juklappsångest, även fast vi bestämt oss för att dra ner rejält på klapparna i år så känns det nog jobbigt att komma på vad man ska köpa. Till mig själv önskar jag mig dock en massa saker, lite ovanligt, för jag brukar tycka det är svårt att komma på vad man vill ha. Som vuxen sitter man ju inte med en kilometerlång önskelista som man gjorde när man var liten, utan köper oftast det man vill ha själv. Och de saker man inte kan köpa (typ resa till USA eller schysst bil inklusive körkort...) lär inte tomten komma med iallafall. I år finns bland annat två parfymer, en Wilsonpipa, ny stekpanna och raggsockar på min lista.

Nu är hon Kim...

...även hos SKK.



Idag är valparna 6 veckor, om 16 dagar är hon är hemma hos oss. Kim är den i särklass mest välplanerade hunden vi har skaffat. Joker kom till oss av en slump drygt två år gammal, Lova flyttade hem till oss kort tid efter att vi varit tvungna att ta bort vår sheltievalp Wilma och Thea blev jag erbjuden att köpa som nioveckorsvalp efter en avbokning. Alla såklart lika välkomna, men det är inte så att vi gått och väntat på dem. Med Kim är det annorlunda, en hund som henne drömde jag om redan för flera år sedan, när jag fick höra att Kims mamma Flaxa skulle paras visade jag direkt intresse även om det då var planerat till nästa höst. Nu blev det i år istället och jag var inte sen att hänga på, jag kände direkt att det här var nog chansen jag väntat på. Fjärde november blev det verklighet, sex valpar föddes varav en skulle bli min. Sjätte december fick jag reda på vem av dem som verkligen var Kim och nu återstår alltså 16 dagar av denna långa väntan. Egentligen kan 16 dagar låta ynkligt, men just nu känns det som en hel evighet.


Foto: Eva K

Om Sexton dagar. Trehundaåttiofyra timmar. Tjugotretusenfyrtio minuter. Då.


Vad händer en tisdagkväll?


Jag färgar håret...


...och fixar färdigt julkorten.


Celine "åker båt" i en IKEA-kasse


Luciafirande


Hela gänget

Idag var det luciafirande på Celines dagis, det hela gick av stapeln utomhus och eftersom Celine hade sin röda overall nöjde vi oss med en tomteluva till det. Under ytterkläderna hade hon hela dagen sin fina pepparkaksklänning iallafall.


Celine är den minsta tomten i mitten

Celine var så duktig och stod kvar hela framträdandet, sjöng gjorde hon däremot inte utan såg mest chockad ut. Det var väldigt kallt att stå ute, så direkt efter att de sjungit färdigt fikade vi lite sedan gick vi hemåt.


Valpgos



Nu ikväll har vi varit och tankat lite valpmys, det var ett trött gäng ikväll, men så himla söta!


Köpa eller inte?

Rea på Meandi, reptilhjärnan säger köp, förnuftet upplyser om att barnet har så mycket kläder att hon skulle kunna öppna en egen butik. Vad göra?

Dagis och julkorten som försvann...

Ni vet ju att jag beställt julkort från Mediamarkt i slutet av november som lovades komma inom fem arbetsdagar, när det passerat dessa dagar försökte jag höra av mig för att ta reda på vart de tagit vägen, flera mail och telefonsamtal senare gav jag upp, de går inte att få tag på. Nu på morgonen gjorde jag ett nytt (sista) försök och då visar det sig att varuhuset i Barkarby har stängt pga tekniska problem. Ingen uppgift om nr de åter tänkte öppna, utom "förhoppningsvis inom kort". Jag ger upp, nu gör jag egna julkort istället, kommer de senare kan de lika gärna få behålla dem, för jag vill ju få iväg korten den här veckan.

Jag är ledig idag, men lämnade Celine på dagis vid nio iallafall för de skulle träna inför eftermidddagens luciatåg, dessutom behövde jag få lite gjort här hemma, allt släpar efter när det är tävlingshelg. Vi har ju otroligt nära till dagis, från balkongen på vår övervåning ser jag nästan hela gården;


Celines gula förskola


Mera Kim

Therese var och hälsade på valparna igår och tog en massa foton, bland annat de här fina på min Kim.









Ikväll, efter Celines luciafirandet på dagis ska jag åka och hälsa på dem igen, så himla roligt! =)


Film på första agilityloppet!

Hittade en film från Rikard och Lovas första agilitylopp idag, förhoppningsvis kommer flera filmer upp senare.


Nordiska, så nära...

Så var NM över för i år, alltid kul med mästerskap och extra skönt när man bara har en halvtimme hem efter att det är klart. Jag sov ju hos mina föräldrar i natt, bara en kvart med bussen från mässan, så det blev lite sovmorgon. Strax innan invigningen som började klockan 9.00 droppade Thea och jag in. Katta och Pia var redan där och en timme senare, till första start kom Celine och mina föräldrar.



Invigningen

Först ut var small-hundarna, svenska laget som nummer tre och Rikard sist ut av svenskarna. När det var hans tur hade de två felfria hundar i mål och en diskad. Eftersom tre resultat räknas var han "tvungen" att komma runt och helst felfritt förstås för att laget skulle ha en chans. Lova som jobbar extra bra under publiktryck och press höll huvudet kallt och kom i mål nollad, fjärde bästa tid totalt. Svenska laget låg i ledning inför lopp två.


Celine hejar på pappa som banvandrar

Till agilityklassen startade Rikard återigen sist i svenska laget och de hade en felfri hund, en femma och en disk. Guldchansen var borta, men med ett felfritt lopp på hyffsad tid kunde Lova hjälpa till att ta silvret och precis det gjorde hon, fantastiska hund!


Prisutdelning

Med en dubbelnolla låg Lova bra till inför individuella finalen, en tredjeplats. Allt gick fint fram till balansen där hon tryckte av lite tidigt och fick en femma för avhopp, efteråt har det diskuterats om det verkligen var en rättvis bedömning, klart det känns lite surt när vi såg att det blivit en till silvermedalj om hon nollat istället för den sjätteplatsen som det nu blev, men det är ingen idé att deppa ihop, det kommer väl fler mästerskap? ;)


Stolt silvermedaljör


Summering av första dagen på mässan

Sitter hemma hos mina föräldrar nu, jag framför datorn, mamma kollar på dansbandskampen, Celine far runt som en galning och pappa är och flyger radiostyrt i någon sporthall. Alla har vi olika intressen ;) Thea och jag tog tåget imorse och allt gick bra, himla smidigt att det går raka vägen till Älvsjö, sedan någon minuts promenad till entren bara. Första loppet, hoppklass gick urdåligt för Thea, hon påverkades negativt av miljön som är ganska stökig på mässan och vägade på muren, kom då på att hon faktiskt aldrig sett en mur. Efter de missen blev hon låg och jag valde att avbryta och bara köra i mål. Lova styrdes galet redan på fjärde hindret av Rikard och tog fel tunnelingång. Snopet. Vi tog en sväng i mässhallarna och jag köpte både vanlig apport och en metallapport, nu ska det tränas lydnad med Kim :) Lite andra småsaker blev det också, som leksaker, hundtugg och en ny klicker. Tyckte att försäljningen var mycket sämre och framför allt mindre än tidigare år, typiskt när jag faktiskt hade tänkt handla lite extra i år. Tävlingarna drog ut långt på tiden och jag bestämde mig för att åka hem vid 18.30. Thea kändes änndå så trött och jag var ganska less jag med, så vi struntade i sista starten. Rikard stannade för att köra agilityklassen och just nu sitter jag och kollar liveresultaten, han ligger tvåa, tre ynka hundradelar efter ledaren... Jag pratade med honom alldelles nyss och han var såklart väldigt glad över att få sätta ett bra lopp inför morgondagen, placeringen är nog egentligen oviktig, det som betyder mest är att ha den bra känslan i kroppen. Klockan 9.00 imorgon är det invigning sedan gäller det!!

Snart på väg

Nu är jag snart på väg till mässan efter åtta timmars oavbruten sömn. Vart lite förvånad när jag vaknade av att klockan ringde och insåg att jag inte vaknat till en enda gång sedan jag la mig. Även om Celine oftast sover bra så blir det någon gång per natt som hon väcker oss, antingen genom att hon ropar i sitt rum eller ligger i vår säng och snurrar runt i sömnen. Det var kanon att det blev lite sovmorgonen idag, nackdelen är väl att det ser ut att bli en sen kväll istället och imorgon måste jag nog vara på mässan tidigare.

Idol igår då, jo jag följde det lite halvhjärtat mellan datorn och packandet. Erik vann och det var väl bra..? eller?! Egentligen har jag ingen direkt åsikt, båda gjorde vinnarlåten bra, men det är inte en sådan låt som kommer att gå på repeat här hemma iallafall, så egentligen bryr jag mig inte så mycket. Det kommer säkert att gå bättre för Calle i framtiden, det brukar det väl göra för tvåorna.

Nu ska jag plocka ner de sista sakerna, wish us luck! :)

Skinnjackan del två

Kollade mobilen tio i åtta och såg att jag fått ett SMS. "Ditt paket från Ellos finns att hämta ut på ICA". Shit, tio i åtta, butiken stänger om tio minuter och jag ska vara borta hela helgen. Måste hämta jackan. Nu. På med kläderna och ut till moppen som givetvis skulle trilskas, den verkar inte gilla kyla och regn. Till slut fick jag igång den och såg att bensinmätaren visade på tom tank. Det fick bära eller brista och jag gasade iväg. Glömde såklart vantarna och det kändes som att fingrarna hade trillat av halvvägs. Ett par minuter i åtta stormade jag in på ICA som om det gällde livet och hämtade mitt paket. Ut till moppen igen som fortfarande var på dåligt humör och vägrade gå igång med elstarten, fick fart på den med kicken. Något ryckigt tog jag mig hem, provade jackan och konstaterar att det kanske inte är min finaste jacka, men den är lätt värd en femhundring. ICA stängde för övrigt klockan nio. Slutet gott allting gott. Nu Idol.


Provsmakat


Jag vet att Idol inte har börjat än och att klockan inte ens är i närheten av åtta, men jag var tvungen att tjuvstarta lite och prova nya chokladen. Betyget blir god, men inte gudomlig.

Jag, Thea och en pizza....

Så ser det ut här hemma ikväll. Jag hann precis möta Rikard i fem minuter efter jobbet innan han åkte iväg med Lova mot hotellet de ska bo på under helgen. Alla i landslaget ska nämligen bo tillsammans redan från ikväll och fram till söndag, kan tyckas lite larvigt när vi bor en halvtimme från mässan, men det är väl för lagkänslan skull och för att de har middagar och sånt ihop på kvällarna. Celine ska sova hos sin mormor och morfar hela helgen och Joker är hos Rikards föräldrar. Kvar här hemma är bara Thea och jag. Vi ska åka tåg till Älvsjö imorgon och tävla, jag hade sedan tänkt att sova över hos mina föräldrar som bor väldigt nära mässan och på söndag är det ju NM. Ska bli hur kul som helst. Imorgon tänkte jag även passa på att handla lite måsten och bra att ha saker till Kim. Men innan allt detta ska vi ha fredagsmys ikväll, jag har köpt en stor burk Häagen dazs Pralines & Cream och tänkte kolla på Idolfinalen. På bänken hemma hade Rikard lämnat en chokladkaka, Marabou Sensation toffee & walnut, som jag såg på tv-reklam igår och sa att jag vill prova. Gulligt! <3

Att vänta på julkort som aldrig kommer.

I god tid, redan den 28 november, gjorde jag en beställning på julkort, de skulle komma efter fem arbetsdagar. Idag torsdag har det gått nio arbetsdagar sedan dess, alltså nästan dubbelt så lång tid. Jag har försökt ringa Media markt där jag har beställt dem och mailat två gånger utan svar. Dåligt. Egentligen är det ju ingen panik ännu, men det är klart att jag undrar vart de har tagit vägen. Jag har framkallat foton där förut och det har alltid gått väldigt fort, alltid snabbare än den utlovade tiden. Inte den här gången.

Imorgon firar vi lucia på jobbet, jag gillar högtider och allt runt omkring även om jag alltid känner mig lite oäkta i kyrkan, som att jag lurar någon genom att sitta där och lyssna på sådant jag inte alls tror på. Hursomhelst ska det bli mysigt med tomteklädda barn, lussekatter och sång. Celines förskola firar på måndag och då ska jag vara ledig så att jag kan gå och titta på min alldelles egna pepparkaksgumma.



Just nu lider jag av valpabstinens och vill åka och hälsa på dem nu, måste försöka åka någon dag nästa vecka.

Tema rött-guld och blått

     

Nu har vi klätt granen ute och satt i ljus, det syns inte så bra på fotot (hittar inte laddaren till Nikonkameran, jag fick ta en annan vi hade här hemma, så kvalitén är dessutom usel) men hela 120 små lampor lyser i den och det blev hur fint som hest nu när det börjar mörkna. Vi körde på röda och guldfärgade blanka kulor ute, det blev inte så många för det var nya och hade inga sådana där små snören i sig så jag fick sitta och knyta dessa pyttesmå trådar med mina alldelles för långa naglar... Kanske hänger upp fler senare om jag orkar.
Efter det plockade vi fram plastgranen från källaren och ställde upp den i vardagsrummet, jag lyckades bryta av en gren så det blir nog till att fynda en ny gran i mellandagarna på rean. Skulle ändå vilja ha en större, den vi har nu är nog inte mer än 150 cm hög. Vände den trasiga sidan in mot väggen så nu syns det inte iallafall. Färgtemat inne blev blått och nu står den och lyser så fint.

Klä granarna?

Idag är jag ledig, men inte blev det någon jättelång sovmorgon för det. Kände mig rätt hängig när klockan ringde så jag hade gärna legat kvar en stund till. Strax innan nio lämnade jag Celine på dagis för att sedan själv åka till Jakobsberg där jag hade tid klockan tio för att fixa naglarna. Passade även på att kolla lite i affärerna efter julklappar innan jag åkte hem och hämtade dottern. Vi köpte ju en gran och ställde på altanen i söndag, men varenda kväll den här veckan har det varit så kallt, mörkt och regnigt att ingen har haft någon vidare lust att sätta ljus i den så idag ska vi göra det. Celine klädde julgranen på dagis igår och berättade uppspelt om det så hon kommer att bli glad. Funderar även på om man skulle ta fram plastgranen till vardagsrummet redan nu, annars brukar vi vänta till lucia, men i helgen är vi borta eftersom det är Stora Stockholm och NM i Älvsjö. Jag är inte en sådan som vill vänta till typ dagen innan julafton med att ta fram granen, hellre lite för tdigt så man riktigt hinner njuta av den och känna julstämningen. Efter jul däremot vill jag gärna ta bort allting ganska omgående, efter nyår känns hela julgrejen överspelad och jag är trött på glitter och tomtar och vill helst sätta upp vårgardiner och ha tulpaner i fönstret direkt.

Hundträningsbyxor

Jag skulle behöva ett par praktiska, sköna och helst inte alltför fula byxor att träna hund i, tänkte kolla på mässan nu i helgen, men har inte så stor koll på den marknaden. Några tips som jag ska spana in lite extra?

Trösklarna

Som jag skrivit om tidigare har vi haft problem att lösa trösklarna mellan sovrummen på övervåningen. I ett år har vi låtit det vara och bara tejpat kanterna, inte en så snygg lösning. Vi har köpt flera lösa trätrösklar och provat att lägga på men antingen har de inte passat eller så blir det blir för högt, vilket gör att dörrarna inte går att stänga. Nu blev det så att vi målade den tröskeln som ligger där vit och satte metallister på båda sidorna mot golvet. Inte perfekt, men helt okej.



Före, med markeringstejp.



Efter, färdigt sånär som på några skruvar till som ska dras i.


Celine är verkligen foto-skadad, så fort jag tar fram kameran (i det här fallet för att fota våran oerhört intressanta tröskel...) så säger hon "-Mamma fota Linni!" och börjar posera och le lite onaturligt, haha...


Valparna 5 veckor

Idag blir valparna fem veckor, tiden går fort, vilket är bra, jag vill att Kim kommer hem till oss nu! Eva har låtit dem vara ute två dagar i rad nu och även filmat det. Min Kim är ganska lätt att känna igen, hon är trefärgad och har en svart fläck på höger sida på kragen. Titta och njuuut! :)



Ny skinnjacka

Jag har en svart skinnjacka som jag verkligen gillar och har under en tid gått och funderat på om jag inte behöver en brun också. Kikade in på Ellos och hittade en som med en 40% rabattkod jag hade blev värsta kapet. Sagt och gjort, nu är den beställd, hoppas den är lika fin i verkligheten och framförallt är i rätt storlek för mig. Jag tycker alltid att det är så svårt att beställa saker som man inte kan prova innan. Nu ska jag sätta saxen i min lugg och förhoppningsvis få Celine i säng.


Vi komma, vi komma...

...från pepparkakeland. Som den goda mor jag är plockade jag utan att blinka fram pepparkaksdeg, alla formarna och kavel direkt efter att vi ätit middag bara för att Celine så gärna ville baka. Hon tyckte det var jättekul, i tio minuter, sedan fick jag stå och göra resten av kakorna, ett evighetsjobb. Just pepparkakdeg verkar aldrig ta slut hur många kakor man än trycker ut.



Hoho...

Ikväll har vi haft lite tomteverkstad här hemma Celine och jag. Jag gillar verkligen att slå in paket, det är nästan roligare än att öppna dem. Celine verkar dock tycka tvärt emot och försökte flera gånger att överrtala mig att vi skulle öppna dem nu. 18 dagar kvar.



Julgran och lite agility

Vi började dagen med att packa ihop för att åka på en inoff. tävling i ett ridhus i Vallentuna. Litet och enkelt, men en perfekt möjlighet till genrep inför nästa helg, det var två agilityklasser, Rikard körde mest för att få till a-hindrets kontaktfält, jag satsade på fart och glädje med Thea och vi kände oss båda två rätt nöjda när vi åkte därifrån. Lova sköt av lite tidigt på första a-hindret hon gjorde, resten av gångerna gick hon ner ordentligt (det var två a-hinder i varje klass, alltså fyra totalt) Balansen satt fint i båda klasserna. Thea var väldigt på gång innan första klassen, till och med i startfållan där hon annars lätt blir lite låg. Jag tyckte hon tryckte på fint och vi nollade på en hyffsad tid. Hon var väldigt ordentlig och duktig på alla kontaktfält och tvekade ingenting vid platta som annars är det hindret hon gillar minst. I andra agilityklassen var hon lite tröttare med kändes ändå helt okej, dock gjorde hon någonting som jag inte alls räknat med och som inte hänt förut, hon stack utan klartecken från balansen. Som tur var hade jag sinnesnärvaro att direkt korrigera henne och ta om den. Rätt mycket kan jag släppa igenom när det gäller henne, missade hinder och annats slarv tar jag inte tillbaka för, men när hon börjar med sånt här tror jag ändå på att stoppa det innan det blir ett problem. Jag är hundra procent övertygad om att hon vet vad hon ska göra och förväntar mig också det, för där har hon en bra grund att stå på. Till min  stora glädje blev hon inte alls särskilt låg trots att jag sa nej utan gjorde om den och fortsatte i nästan samma tempo.
Redan halv två var vi klara och åkte hem och käkade och lämnade hundarna.

Nu ikväll har vi varit och handlat en julgran, min första riktiga någonsin (tror jag). Celine har tjatat om en julgran sedan de började synas i varenda butik så idag slog vi till. Det visade sig inte vara så lätt när man som jag är på jakt efter den perfekta granen och dessutom helst vill hitta den bland Bauhaus hundranittioniokronorsgranar... Efter att ha letat i en halvtimme fick vi jaga Celine runt i halva butiken skrikande "Jag vill inte ha en gran". Hon hade tröttnat totalt och precis då dök den upp, granarnas gran! Celine utropade lyckligt "Jag är jätteglad!" när vi gick mot kassorna. Om det var för att vi äntligen hittade en gran eller bara för att vi gick därifrån låter jag vara osagt. Nu regnar det ute så jag väntar med att sätta i belysningen i den. kanske kan man hänga upp lite kulor och sånt i den också även fast den står utomhus?


Det är hon!


Första besöket, Kim 3,5 veckor.


3,5 veckor


4,5 veckor


foto Eva K


Trappan

Det var länge sedan jag skrev någonting i katergorin husrenovering såg jag. Till stor del beror det på att vi inte har renoverat så himla mycket under hösten utan mest bara bott i huset, men nu har vi gjort ett ryck och satt igång. Rikard håller på att måla de sista innerdörrarna vita och byter handtag på dem. Igår när han var nere i källaren hörde jag en ynklig röst ropa "Sandra, kan du komma, det har hänt en olycka". Där nere stog Rikard med färg i halva ansiktet och ena ögat. Lackfärg, alltså rätt svår att få bort. "-Tror du kan jag tvätta mig med nagellackborttagningsmedel?" var Rikards första fråga. "-Öh, nej knappast i ögat" var mitt svar. In i duschen och skölja, till slut var det barnoljan som räddade honom och en massa gnuggande. Det verkar ha gått bra och renoveringen fortsätter, det jobbigaste är all väntan på att färgen ska torka.
Jag håller på att fixa trösklarna på övervåningen, vi har haft stora problem med att hitta en bra lösning på det, så ända sedan vi la golvet där (för ett år sedan...) har kanterna bara varit tejpade med maskeringstejp. Nu ska det åtgärdas, kanske inte blir jättesnyggt, men bättre än det är nu iallfall. Trappan ner till källaren är ett annat projekt jag har och ikväll började jag måla "taket" i trappan vitt, det är krångligt för att jag inte kommer åt ordentligt, når inte, utan måste hitta något jag kan stå på. Sedan ska väggarna där målas grå som i övriga hallen och köket, slutligen ska själva trappan slipas och målas vit.


Trappan ner till källaren,
jag har börjat måla vitt och rivit ner lite tapet.


Valpträff

Idag var vi hos Eva och hälsade på valparna igen, jag fick åka med Anna upp, så snällt. Där bjöds det på glögg, pepparkakor, lussekatter och framför allt en massa valpmys! Anna har valt ut sin Oj så nu står det mellan trefärgade Joy eller svartvita Joss för mig. Båda är ursöta och mysiga. Kollade lite vallning också, det är verkligen häftigt och faschinerande, jag är väldigt sugen på att sätta igång och lära mig allt nu.



Trefärgad?


...eller svartvit?


Dagisfoton




Redan för över en månad sedan kom Celines dagisfoton (ja, jag veeet att det heter förskola, men av gammal vana använder jag oftast dagis) och en del av dem har vi gett bort till släktingar, men det största fotot och gruppbilden sparade vi och igår köpte jag äntligen en ram för att sätta upp fotot i Celines rum. Hon tycker det är jättekul att stå och titta på alla kompisarna och rabbla upp vad de heter. Sött!




Den här veckan har jag jobbat över 50 timmar och då känns det så bra att veta att Celine trivs bra på sin förskola, först var jag ganska skeptisk till den stora ålderskillnaden i barngruppen, det är 21 barn i ålder 2,5 år till 5 år, Celine är alltså bland de yngsta. Det har dock visat sig fungera jättebra och nu är jag istället glad att hon inte hamnade i småbarnsgruppen som mest består av barn mellan 1-2 år. De kan hitta på mer saker och Celine har mycket större utbyte av de äldre barnen än vad jag hade räknat med. Den här veckan har de varit på tomtejakt i skogen, bakat pepparkakor och tittat på något julspel.


Nackspärren då?

Undrar ni förstås ;) Den försvann lika fort som den dök upp, skönt.

Ny spishäll!

Som jag skrev för ett tag sedan råkade jag spräcka vår åtta månader gamla spishäll när jag skulle vara duktig och baka. Surade lite över att vi var tvugna att slänga ut flera tusen i onödan tills en person frågade om det inte borde gå på garantin. Jag hade inte ens funderat på det eftersom jag själv orsakat skadan, men tänkte att det kunde vara värt ett försök. Träffade en mycket sympatisk kille i butiken som direkt tog mitt parti och förklarade att dessa hällar ska klara att man typ tappar en kastrull på dem och han trodde att det kanske varit någon spänning i glaset på vår. Så himla skönt att ha det ur världen. Igår åkte vi in med den gamla och hade en ny med oss hem och nu ikväll är den på plats. När vi ändå var i Barkarby passade jag på att köpa en mysig morgonrock till Celine, det får nog bli en julklapp, något mjukt paket kan hon väl få. Jag är så sugen att handla mer julklappar, kanske nästa vecka om jag är ledig.

Nu har valparna fått identiteter i och med att uppfödaren har skickat in registreringspapprena på dem, alla valpar (utom Annas) heter något som börjar på J och det har fått mig att fundera mer på namn, kanske kan Jen vara ett bra namn på min valp? Vad tycker ni låter bäst Kim eller Jen? Kanske rent av andra förslag? Jag är så nyfiken på vilken som kommer att bli min, känns som att det står mellan två av tikarna, Anna verkar redan såld på den sistfödda tjejen. Femman var min favorit redan från första fotona jag såg, jag gillar symetrin och det klassiskt tecknade och hon var "perfekt". Efter att jag träffade dem i söndags så blev jag väldigt förtjust i kragfläcken. Jag har ju redan två tefärgade här hemma, kanske är det min grej? Att skilja dem åt personlighetsmässigt kändes omöjligt när jag träffade dem, men det är klart att personligeter och egenskaper kommer att skilja dem mer åt ju längre tiden går. Ska bli kul att se dem på lördag igen.


Är det någon av dem som är Kim/Jen?


Sandra gillar...

...mysiga kvällar mitt i veckan!

 +

 = glad Sandra


Nackspärr?

Ha, där fick jag för mitt klämkäcka måndagshumör. Vaknade med lite stel nacke imorse, på förmiddagen på jobbet började det göra ondare och ondare när jag vred huvudet och lagom till lunch kände jag mig som en robot. Diverse behandlingar med värme och en vibbrerande grej samt värktabletter gjorde eftermiddagen lite bättre och nu känns det faktiskt ganska okej. Kanske klarade jag mig? Hoppas verkligen det, ska nämligen jobba hela veckan och det blir inte kul med stel och ond nacke. Mycket roligt står på schemat den här veckan, imorgon pyssel och julbak och på fredag heldagsutflykt för att se en julkonsert. Nu ska jag ta och göra lite mat innan Rikard kommer hem, blir något med falukorv, så kulinariskt.

RSS 2.0