Toppenträning med Thea!

Något verkar ha hänt med Thea, för helt plötsligt kom jag på mig själv med att vara jättenöjd efter typ varenda träningstillfälle med henne. Både igårkväll och idag har vi varit och tränat och hon går som en skållad råtta runt banan och tar den ena svårigheten efter den andra, Thea tränar nu helt klart på samma svårighetsgrad som Lova gör. Givetvis blir det fel emellanåt, men hon tar det inte alls med samma svårmod som förut, hon kämpar mer för att lyckas och är framförallt mycket mer positiv. Jag tror nog att hon behövde tid, nu hoppas jag bara att vi kan föra över det här flytet till tävlingsbanorna. Givetvis inser jag att hon antagligen inte kommer att gå lika bra direkt på tävling, men på sikt så känns det som att det kan lossna precis som det har gjort på träning. Just nu känns det verkligen kul att träna med Thea!

Semester i Örebro

Tidigt igår morse åkte vi mot Örebro, jag gillar verkligen Örebro som stad, känns så lagom medelsvensson och där finns allt jag behöver och lite till. Som ett häftigt äventyrsbad till exempel. Efter en tur på stan och i köpcentret Marieberg checkade vi in på hotellet vi skulle övernatta på och packade ihop badkläderna. Rikard och jag har varit och badat på Gustavsvik förut (ja, vi gillar verkligen att åka rutchkana...) men för Celine var det första gången. Hon var nog lite chockad direkt när vi kom in och blev väldigt lugn, men efter en stund kom hon igång och lekte och åkte alla kanor utom de allra värsta. Fyra timmar låg vi iblöt sedan kändes huden helt möglig och kroppen rätt mör. Celine var dock inte nöjd utan hade lätt kunnat stanna ett tag till. Vi käkade sedan middag på stan. Natten som skulle bli en avkopplande historia slutade med att Celine maratonskrek i flera omgångar hela natten. Ingen aning om varför, magknip? drömmar? för mycket intryck? Hon vaknade dock pigg och glad runt 9:00 och vi avnjöt en hotellfrukost. Åkte sedan till en stor lekpark och begav oss efter det hemåt. På vägen gjorde vi två shoppingstopp och jag kom hem med ett par välfyllda kassar med reavaror, mycket nöjd.

Jag kämpar med att hitta något billigt och hyfsat nära boende i Österrike, verkar vara en omöjlig ekvation. Just nu har jag hittat ett billigt boende, tyvärr verkar det vara väldigt krångligt att ta sig därifrån kommunalt till mässan som tävlingarna ska gå på. Jag fortsätter att leta...


Resa till Österrike

Häromdagen blev de uttagna till landslaget officiella och precis som vi räknat med kör Lova och Rikard individuellt och kommer alltså att tävla lördag och söndag på VM. Katta och jag har tänkt att flyga ner och planerar resan för fullt. Troligtvis blir det så att vi landar i Zürich och tar tåget därifrån, det blir närmast även om det är en landsgräns vi måste över. Vi har tänkt oss något billigt boende i form av typ bed&breakfast eller något guesthouse i Dornbirn. Måste kolla mer på det och försöka boka idag! Flyg finns det som avgår från Stockholm på förmiddagen på torsdagen och sedan hem söndag kväll, ca 1700:- tur och retur, helt okej. Hur Rikard ska ta sig ner vet vi inte ännu, ingen information har gått ut om varken själva VM-resan eller landslagslägret som äger rum om bara dygt två veckor... märkligt.

Semestersysselsättning...

Idag är första dagen på min lediga vecka och det räcker att öppna ytterdörren så förstår man att det inte blir några latar dagar på stranden i precis...

Vi har fuktgenomslag på ett ställe i källaren och satte igång med att gräva upp på framsidan av huset i lördags, just nu ser det ut såhär och man får med viss akrobatik ta sig ut genom ytterdörren. Första lagret med sk. kallasfalt är penslat, ett laget till och sedan en typ matta ska dit sedan kan vi börja gräva igen hålet. För att komma åt väggen var vi tvugna att flytta på trappan som var av sten och vägde gissningsvis typ 500 kilo. Det gick givetvis inte, så Rikard och hans pappa fick spräcka den i flera mindre bitar, vilket nu har resulterat i att vi inte längre har någon trappa, så när grävningen är klar måste en ny byggas. På samma gång passar vi på att trädäcka hela framsidan.

Träningskick!!

Nu ikväll var vi och tränade och Thea var så duktig! Hon gjorde långt ifrån allting rätt, men på något sätt känns det bara häftigt och kul att hon kör järnet och tar egna initiativ. Än så länge iallafall ;-) Det får ju inte bli för mycket av den varan liksom. Hon hade jättebra fart i slalomen, riktigt kastade sig in i den och höll bra tempo även i tajta svängar. Vi körde växelvis Rikard och jag med Lova och Thea och det taggar verkligen igång Thea rejält, hon skällde till och med på Lova när hon gjorde sina övningar. Bästa Thean, nu har jag till och med överseende med att hon bajsade inne inatt...

Jätteblåbär och ogräsrensning en fredag

Kom precis in, jorden under naglarna skvallrar om vad jag sysslat med ikväll, just det, ogräsrensning. Både Rikard och jag har en tendens att fastna i konstiga sysselsättningar vid udda tidpunkter, ikväll var en sådan kväll. Efter middagen och kvällspromenaden med hundarna började vi fixa på framsidan, jag med att rensa rabatterna och stenplattorna. Grannarna tittade lite underligt när de passerade, men börjar nog vänja sig.

Tidigare idag var vi på Coop forum, halva priset på alla växter och jag kunde såklart inte motstå ett så bra erbjudande och slog till på två buskar med amerikanska jätteblåbär. Köpte även gula trädgårdshallon som jag tänkte att Rikards föräldrar skulle få plantera på sin tomt. Nu kom jag på att jag nog vill ha mer bärbuskar, det fanns både björnbär, bojsenbär (tror jag det hette?!) och alla färger på vinbär, så det blir nog en tur dit imorgon igen.

Celine sov länge i morse, men verkar annars pigg, jag tror hon har varit feberfri hela dagen, har inte tempat, men hon har inte känts varm alls. Var nog bara något tillfälligt.

Jobbarvecka

Jag har jobbat hela den här veckan och tanken var att jag skulle ha gjort det även imorgon, om det inte vore så att dagispersonalen ringde vid lunchtid idag och berättade att Celine hade feber... Lilltjejen hade nästan 40 grader och har maratontittat på Pippi hela eftermiddagen med Rikard. Imorgon blir jag hemma med henne och nästa vecka har jag semester, inga stora saker inplanerade, känns ganska skönt att ta det lite som det kommer. I slutet av veckan blir det nog ett besök med övernattning i Örebro.

Igår var jag på Tekniska museet med L och hans kompis I, vi såg 4D-filmen "Flyg!" och det var verkligen en kul upplevelse för oss alla, häftigt med vatten, vindar, vibrationer och dofter (!) i biosalongen, rekommenderas. 
Vi hann även med en tur på polismuseet, det som imponerade mest på mig där var nog de fina toaletterna med utmärkt handikappanpassning. I övrigt var det ganska trist, en hel avdelning om konstförfalskning... Vi lyssnade även på information riktad till barn av en polis som noggrant informerade om att polisen aldrig vill skada även om de bär både batong och pistol. På övervåningen fick samma ungar sedan skjuta ihjäl folk hej vilt i ett TV-spel... 
Vi avslutade dagen med glass ute i solen och tittade på båtarna som kom och gick mot djurgården och fjäderholmarna.

Tisdag och onsdag har vi varit och tränat med hundarna på kvällen, idag har det ösregnat så vi har knappt varit utanför dörren, varken på jobbet eller hemma.


Landslaget och Thea i trean

Upptäckte just att jag inte gjort ett enda inlägg om dagarna i Skutskär. Nu minns jag knappt vad som hänt vilken dag längre, ska ändå försöka ge mig på en resumé.
Rikard hade redan från början bestämt sig för att avstå tävlingarna på torsdagen och fredagen för att ge Lova så goda chanser som möjlgit att bli helt bra från hältan. Hon var visserligen haltfri redan på måndagseftermiddagen, men för säkerhets skull. Thea var inte anmäld till första tävlingsdagen så vi tog det lugnt upp och var framme runt två på torsdagen. Checkade in husvagnen på campingen, satte upp tävlingstältet och tog en tur till Gävle och Valbo för lite shopping. På fredagen körde jag först Thea i agilityklassen, hon vägrade ut sig på platta tunneln som var näst sista hindret. I hoppklass 2 sprang Rikard med henne och det gick jättebra och de vann med flera sekunders marginal, andra pinnen. På lördagen var hoppklassen först ut, jag sprang med Thea och hon var duktig fram till platta tunneln som låg på upploppet, där sprang hon bredvid massor av gånger innan hon till slut tog den med hjälp. Disk. I agilityklassen blev hon låg och osäker, jag tog ett par hinder och sedan ut från banan. Det kändes väldigt trist att det skulle bli så, antagligen har det gått för fort uppåt i klasserna och svårigheterna som hon inte alls behärskar gör henne osäker. Jag avstod agilityklassen på söndagen och satsade på att få henne positiv i hoppklassen, det lyckades hyfsat. Hon började segt och struligt, men fick upp farten mot slutet, felfritt i mål och en andra plats. Därmed även uppflyttning till hoppklass 3. Nu är hon en fullfjädrad klass 3-hund, åtmintone enligt regelverket. Egentligen hade jag önskat att hon fått stanna i de lägre klasserna hela denna säsong.

Lova körde först agilityklassen på lördagen med landslagsuttagning, hon gjorde ett felfritt lopp så när som på en rivning på oxern, lite surt, men hon har en tendens att slarva på just oxrar. Därefter var det hoppklass, även den med landslagsuttagning, Lova nollade och kom tvåa, 17 fina poäng. På kvällen i husvagnen räknade vi ut att Lovas tredjeplats i uttagningen och totalpoäng på 54 gjorde att hon hade mycket goda chanser att få en plats bland de fyra första. Dagen efter var det bra en agilityklass som ingick i uttagningen, Lova fick tyvärr 10 fel, men satt trots det kvar på tredjeplatsen i uttagningen och är därmed en av de fyra i ordinarie landslagstruppen enligt resultatlistan. Innan vi åkte hem sprang Lova sista hoppklassen felfritt och blev trea.

Nu ska vi inte tävla förrens i Sundsvall om knappt 3 veckor, två lediga helger framför oss och massor av tid att träna.

Mot skutskär

Börjar med att skriva att Lova är bättre, förhoppningsvis helt bra. Hon visar ingen hälta alls varken igår eller idag, men har inte heller utsatts för några hårdare prövningar än vanliga promenader. Tanken var från början att vi kulle ha åkt upp till Skutskär ikväll och tävlat imorgon, men vi avstår det, antagligen kör inte Lova på fredagen heller, varje extra dag att återhämta sig känns viktig och Rikard väljer nog att satsa allt på att hon kan köra landslagsuttagningarna i helgen. Vi åker upp imorgon förmiddag och Thea kommer att tävla från fredagen och hela helgen.

Två arbetsdagar har jag hunnit med den här veckan, härliga dagar med bad i pool och sjön, 35 respektive 24 grader mätte termometern. Igår åkte vi båt också och idag varvade vi med musik, dans och sång.

Nu ska jag försöka packa ihop det sista inför resan imorgon.

RSS 2.0