Vi avslutar kvällen med att spela Yatzy i ...

img_6807 (MMS)

Vi avslutar kvällen med att spela Yatzy i husbilen (åhhh... Varför envisas mobilen med att föreslå hudbilen? Vad är det?!) Rikard fick stryk i två omgångar igår och kräver revanch. Lycka till säger jag ;p


Hoppklassen gick fint, Lova blev tvåa. Det...

img_6807 (MMS)

Hoppklassen gick fint, Lova blev tvåa. Det bästa av allt var att man kunde byta ut rosetten mot en chokladkaka istället, ett lätt val. Kvällen är räddad!


Laget fortsätter att skörda framgångar, id...

img_6807 (MMS)

Laget fortsätter att skörda framgångar, idag har de vunnit båda klasserna och nu saknas bara en SM-pinne. Kanske tar den imorgon? I den individuella agilityklassen valde Rikard att göra om balansbommen, snart är det dags för hoppklassen. I vårt tält ser det ut som en soptipp, grejer utspridda överallt. Ungarna trivs iallafall.


Första tävlingsdagen på Gotland är avklara...

img_6807 (MMS)

Första tävlingsdagen på Gotland är avklarad. I de individuella klasserna blev det inga större framgångar, men hopplagklassen vann de. Nu sitter vi på en restaurang och käkar, barnen övar barhäng under tiden ;)


Mot Gotland!

Nu åker vi mot Nynäshamn och båten som ska ta oss över till Gotland. Husbilen är till bredden fylld med saker och bak hänger cyklarna på. Förutom tre dagar tävlingar ska vi hinna med att semestra lite också. 


Lova som valp i Visby sommaren 2003


Joker på Högklint 2003


Vinst i natt.

Klockan har passerat halv tolv och Rikad har inte kommit hem ännu. Inte så sent att vara ute kanske ni tänker? Nä, det tycker inte jag heller, om det inte vore så att det är en agilitytävling han är på. Enligt uppgift är tävlingen iallafall avslutad och med sig hem har han en vinst i agilityklass och ett lopp med en rivning i hoppklass. Det går bra nu.


Lova 8 veckor, fullt fokus redan då.

Jag sitter och försöker förneka att jag har en halvpacka väska framför mig, som senast imorgonbitti klockan åtta borde vara färdigpackad. Då ska den åka till Gotland tillsammans med övriga medlemmar i familjen. Försvarar mig lite med att en hel del inte kan läggas ner ännu då det sista-minuten-torkar över köksstolarnas ryggstöd. Kul att resa, tråkigt att packa.


Halva reapriset is the shit.

Jag gillar att shoppa, det vet ni redan. Ännu roligare tycker jag att det är när jag känner att jag har gjort ett riktigt fynd. Som nu, när det är rea på rean överallt, jag handlar och handlar, mer än jag behöver och räknar gärna ut hur mycket jag har tjänat på varje plagg. För visst är det så? ;)De här söta klänningarna och koftan köpte jag bland annat till Celine på Kappahl för en bråkdel av ordinarie pris, de kommer ur deras serie Vintage stories som ska vara inpirerade av 50-talet.

      

När andra skryter om hur dyr deras nya klänning eller exklusiva skor var, berättar jag gärna att jag hittat en kjol för en femtiolapp, eller handlat åtta barnplagg för 300 spänn.Ett urval av mina superfynd. Hunden på bilden är dock köpt till ordinare pris (och värd varenda krona!)

En riktig cykel!Celine följde med Rikard till jobbet idag, jättekul tyckte hon. Ännu roligare blev det när en av Rikards arbetskamrater hade med sig en cykel till henne som hon fick. "-En riktig cykel!" utbrast Celine. En stolt liten tjej trampar nu runt i köket.

Nu sitter vi i bilen på väg hemåt, pass...

Nu sitter vi i bilen på väg hemåt, passerar snart jönköping. Dagarna i Skåne har gått fort och numera har jag sett en äkta skånelänga, lärt mig att man kan dricka rödluva och sådana viktiga saker jag inte vet hur jag har klarat mig utan ;)


Idag har vi varit hela dagen på en strand ...

img_6807 (MMS)

Idag har vi varit hela dagen på en strand i Yngsjö. Det kändes precis som att vara utomlands, oändligt strand med mjuk, fin sand. Först när man satte ner en fot i vattnet blev man direkt påmind om att vi var i Sverige, iskallt! Härligt har det varit iallafall.


Sett mer av Skåne

Nu är vi tillbaka på vår fasta punkt här nere i Skåne. Vi har fått låna en hel villa till vårt förfogande så det är perfekt. Efter att vi ätit lunch i Simrishamn fortsatte vi till Stenshuvud, en nationalpark och vi gick ner till en lång fin sandstrand. Tyvärr var det så kallt i vattnet att jag bara doppade tårna. Vi passerade därefter Kivik och kollade på tusentals äppelträd. Slutmålet blev Åhus och den vad jag förstår berömda Otto-glassen. Jag tog två kulor med smak av marängswisch och polka, stor som en hel middag och jättegod. Jag saknar Rikard, Celine och hundarna massor! Här finns förvisso både hundar, småbarn och män, men eftersom jag föredrar mina egna fungerar de inte som några vidare substitut. Bara en dag kvar nu, på onsdagmorgon åker vi hem.

Idag är vi på sightseeing i sydöstra Skåne...

img_6807 (MMS)

Idag är vi på sightseeing i sydöstra Skåne. Vi har promenerat på Brösarps backar och nu sitter vi på en restaurang i Simrishamn. Skåne är ju rätt fint ändå ;)


På skånska landsbygden

Efter åtta timmars bilresa igår kom vi fram till en liten ort utanför Kristianstad. Himlen är grå och varenda hage är full av hästar och får. Dessutom talar de om mängder av vildsvin. Kvällen igår avrundades med karaoke hos en av grannarna. Här känner alla alla även om man aldrig setts förut. Nu tillbaka till arbetet, som just nu består av att kolla på film.

VM i agility

Har nog glömt att berätta det, men samma dag som vi åkte på agilitykurs till Finnbogård kom beskedet om vilka som blivit uttagna till landslaget och vilka som ska få köra individuellt samt i laget. Att Rikard skulle vara med visste vi redan, men brevet informerade även om att han och Lova kommer att deltaga både individuellt och i laget. Extra kul, för då kommer de att tävla alla tre dagarna i Tyskland första helgen i oktober. Vi kommer att ta husbilen ner, lite jobbig blir resan som vi räknar med tar två dagar (eller inte för mig då som slipper köra och kan sova...) men väl på plats är det skönt att bo så nära och inte behöva tänka på transporten både från flyget till tävlingsplatsen och från hotellet till arenan. Det verkar bli en hel del svenskar som åker ner, gud vad kul!


Vem gillar?Länsade precis en Aladdinask vi hade i kylen, kvar finns nu bara några mörka bitar med fyllning av likör och rom. Vem tycker egentligen om dessa? Finns det överhuvudtaget någon som äter dem? Urk.

Hemma igen och... packar om.

Känns som att jag inte skriver om annat än att jag packar, men verkligheten ser faktiskt ut så just nu.

För en liten stund sedan kom jag hem efter två dagar på agilitytävlingen i Smedjebacken, en jättefin och bra plats att ha tävlingar på med allting man behöver nära. Igår vann Lova båda klasserna, riktigt roligt, särskilt med tanke på de stora startfälten, 71 i den ena och 87 startaden i den andra klassen. Idag började hon med att återigen vinna agilityklassen, i hoppklassen fick hon tyvärr en rivning men ett i övrigt fint lopp. Hon är verkligen i fin form nu. Rikard stannar kvar med Celine och alla hundarna till imorgon då det är en tävlingsdag kvar. Jag fick följa med snälla Britt hem idag, för imorgon åker jag ner till Skåne och jobbar fram till onsdag, på torsdag bär det sedan av till Gotland där det blir tre dagar tävling och två dagar på Kneippbyn. Sa jag att jag packar mycket?

Nu ska jag i min ensamhet smaska i mig en dubbeldaim.


Första dagen i Smedjebacken började alld...

Första dagen i Smedjebacken började alldeles strålande med dubbelvinst för Lova. Nu är vi på väg till Borlänge för lite shopping, sedan blir det nog bad, iallafall för hundarna.


Ut och segla!

Idag ska vi ut och segla hela dagen med jobbet. En 12 meter lång och 7,5 meter bred katamaran ska ta oss ut till havs, ingen dålig dag på jobbet precis.

Hemma igen och packar om.

Nu har vi precis varit och hämtat Celine, som jag har saknat henne och bara på de här dagarna tycker jag att hon har växt och ser mycket äldre ut. Det är först när man är ifrån dem som man förstår det gamla klassiska tantuttrycket "-Oj vad du har blivit stor". Knappt hade vi hunnit landa här hemma innan jag började packa om hennes väskor för imorgon, direkt efter jobbet, bär det av till Bergslagsveckan. Ska väl försöka packa min egen också, det är bara så himla tråkigt att jag försöker skjuta på det så länge som möjligt.


Packhjälp


Härliga sommarkvällar!

Kommer ni ihåg de kalla, mörka vinterkvällarna? När termometern visade tjugo minusgrader och man trodde att det aldrig skulle bli varmt igen. När snön låg i meterhöga drivor och alla hysteriskt skottade taken för att de inte skulle rasa in. Vintern då till och med ungarna tröttnade på att åka pulka. Kommer ni ihåg? Jag ska ge er en liten påminnelse;Samma väg ett halvår senare;


Mika har bråttom ner till vattnet


Nu är vi mitt i juli och jag njuter mer än någonsin av den härliga tid som är, har vi inte en ovanligt varm och solig sommar? Att kunna gå ner i tunna kläder på kvällen efter jobbet och bada, hur underbart är inte det? Det här kommer jag att kunna leva på länge, Sverige är fantastiskt.


Finaste. Den lilla svarta alltså.


Body America    

Sprang på några hudvårdsprodukter häromdagen, röda prislappar gör mig extra glad, står det dessutom 75% på dem är det nästa taget direkt. Tittade närmare och de innehöll bara massa bra saker, var fri från allt som var mindre bra och dessutom doftade de hur gott som helst, provsprayade lite på min arm och gick sedan och sniffade på den hela kvällen. Säger bara det, helt fabulous.


Måla.

Eftersom vi fortfarande är barnfria försöker vi göra sånt som är trist att göra när Celine är hemma. Eller som hon tycker det är trist att vi gör. När jag tänker efter tycker jag nog aldrig att det är roligt att stå flera meter upp på en vinglig stege och måla. Hursomhelst, det är det vi har ägnat eftermiddagen åt. Förra helgen började vi med att riva delar av balkongen och sätta dit nytt räcke, nu var det bara målningen kvar. Jag höll på tills färgen tog slut, så nu är det bara det översta räcket kvar.Det är märkligt, jag tycker alltid att jag försöker vara försiktigt när jag målar, ändå har jag alltid fullt med färg överallt när jag är klar, till och med i munnen idag.


Igen. Och hoppteknik.

Släpade oss upp ur sängen strax före elva idag också, målade lite och har nu varit och tränat. En repris från igår kan man säga.

Mika var bra på träningen. Vi började med att köra lite lydnad, ingångar, några steg fotgående, snabba lägganden och nyligen har jag börjat med stå. Lova tränade bara agility och däremellan lite olydnad genom att skälla som en besatt när hon inte fick köra. Jag avslutade med att låta Mika testa på lite gymnastikhoppning, eller hoppning och hoppning, pinnarna låg på hinderstödens ben så de var några centimeter höga. Stegade upp fem fot emellan och la ut en leksak efter de tre hoppen. Jag körde filmen i slowmotion för att man lättare ska kunna se, men ljudet är av någon anledning i normat tempo vilket gör mitt "okej" och "bra" helt felplacerat.
Hemma igen.

Nu är vi precis hemkomna från bion i Kista centrum. Det är så himla bra att ha det relativt nära, kvart-tjugo minuter med bilen och parkering i garaget, smidigt. Alla affärer har dessutom öppet till nio och det finns massor av ställen att äta på. Jag började med att söka upp första bästa frisör för en toppklippning, 190:- skyltade de med, perfekt. En kvart senare gick jag ut därifrån 700 spänn fattigare. "-Hur gick det till?" undrade Rikard "-Kostade det inte 190:-?". "-Ehh... Jo. Men jag behövde tydligen både en inpackning och några superbra droppar också. Och inte vill du se mig tappa håret?!" Han köpte det rakt av. Vi åt middag och jag handlade några andra nödvändiga saker som mascara och vax till benen. Slutligen såg vi nya Beck, levande begravd. Jag är förvisso ganska lättskrämd, men den var faktiskt läskig. Jag gillar inte överaskningsmoment och brukar halvblunda då, den här gången kunde jag inte skydda mig från alla och vid ett tillfälle skrek hela biosalongen. Annars var den som Beckfilmer är mest, helt okej men inget som dröjer sig kvar i minnet.


Halva lördagen.

Halva dagen har gått och vi började med en sovmorgon till halv elva. Det var så helgerna såg ut innan vi fick barn, det minns jag nu. Efter frukosten åkte vi och tränade med hundarna, molnigt men jättevarmt.

Mika fick i första hand träna på att bara vara medan Lova tränade, det var nog det svåraste och jobbigaste vi ägnade oss åt idag. Jag tränade lite lydnad på agilityplanen med henne också, efter att hon har fått prova ett par tunnlar tidigare så har agilitybanan blivit ganska laddad och j ä t t e k u l om du frågar Mika. Jag bestämde mig för att visa att allt inte handlar om att tokspringa där, utan att man kan ligga plats och träna andra lugnare saker också. Gick rätt bra.

Rikard provade några svängar a' la Lisa Frick och jag blev så sugen på att testa att även Joker fick prova. Han fattade förvånansvärt snabbt och lätt. Joker är nog en hund som hade haft stor nytta av det hon förespråkar, han fick alltid stora vägar och var jättesvår att tighta upp.

Nu ska jag måla balkongen och ikväll ska vi på bio. Livet utan barn var det ;) 

Hemma och vände.

Idag kom Celine hem tillsammans med sin mormor och morfar. De har varit uppe i Norrland och campat med husbilen sedan i lördags och sista dygnet har jag nästan saknat ihjäl mig efter min lilla tjej. Givetvis trodde jag att hon skulle klamra sig fast vid oss och nästan vägra släppa (jo, ungefär så kände jag för att göra) och visst blev hon glad, men bestämde sig omedelbart för att hon ville följa med dem till landet över helgen. Väskorna flyttades över till deras vanliga bil och efter en timmes pussar och kramar vinkade vi hej då igen. Hon har blivit så stor, så självständig och jag är förstås glad över att hon är så trygg att hon utan minsta tår eller ledsen min lämnar oss, hon vet att vi alltid finns kvar ändå. Rikard och jag jobbar imorgon, sedan måndag, tisdag och onsdag nästa vecka, därefter åker vi till Bergslagsveckan och dit följer Celine med iallafall.Rikard var och tränade efter jobbet, han var smått lyrisk när han kom hem efter att ha satt några präktiga Jaakko(Lisa)turns. Jag lovade att följa med och filma när han tränar på lördag. Det vill ni inte missa ;)

Lisa Frick-kursNu är vi hemma efter två kanondagar på Finnbogård och kurs för Lisa Frick. Vi åkte redan på måndagen och mötte upp Anna för en pizza innan vi åkte till gården. Tisdagmorgon började med frukost klockan åtta sedan kursades det hela dagen, jag gick förstås utan hund eftersom jag just nu inte har någon att gå med, men Mika var med som åskådare hela tiden. Det mesta på kursen gick ut på att göra så många Jaakko som möjligt, jag har aldrig praktiserat det på tävling eftersom de inte existerade på Jokers tid, men jag kan tänka mig att det är effektivt på stora hundar eller små hundar som har svårt att svänga snävt. Eftersom jag nu för första gången har en stor hund så är det extra intressant att se dem träna. Med Mika kan det säkert bli aktuellt. Rikard fick med sig en hel del tips på övningar och sätt att tänka i träningen. Det som slog mig idag var att hennes typ av handling alltid såg så mjuk och harmonisk ut, inga ryckiga rörelser. Behagligt både att se på och säkert också att köra.Det var så himla varmt att vi åkte iväg på lunchpausen igår för att bada hundarna, Mika testade för första gången att hoppa från en brygga och var totalt orädd, kastade sig ut i vattnet. Hon är helt galen den valpen, nu ska vi jobba stenhårt med passiviteten, hon går lätt upp i varv när andra kör agility och blir helt döv när jag försöker kommunicera med henne och jag får en känsla av att det inte kommer att bli lättare :/


Villervalla-frossa

Vi tog ju en ganska rejäl omväg när vi åkte till Finnbogård via Sågmyra för att jag ville handla lite. Delar av skörden har jag fotat och kan beskådas här nedan;


Randiga kläder i härliga färger!


Jackan är så fin, turkos måste vara den finaste färgen på barn!


Vi är som sagt på agilitykurs på Finnbogår...

img_6807 (MMS)

Vi är som sagt på agilitykurs på Finnbogård för Lisa Frick. Det är jättevarmt så det känns som ett bra beslut att gå utan hund. Både Lova och Mika är dock med så lite träning blir det nog ikväll när det blivit svalare. Just nu har vi lunchpaus, funderar på ett bad faktiskt.


Roliga missförstånd

Jag är med på en mailinglista för sheltieägare i Norden. På grund av att vi pratar olika språk blir det ibland missförstånd, ett riktigt kul uppstod idag och började med det här mailet: Hei! Er det noen som kjenner til gjeting med sheltie? noen som har prøvd selv, eller kjenner noen som har prøvd? Noen som vet noen om hvordan sheltien gjeter? Mvh ******** Svaren lät inte vänta på sig och en svensk skickade omgående det här mailet: Hejsan! Jag har haft en hund som blev biten av en geting honom fick jag ge cortison, det är något jag alltid har hemma. Mvh ********** Haha, så fel det kan bli! Gjeting är alltså vallning på norska om någon undrade.

Nu har vi varit i Sågmyra och handlat, fra...

img_6807 (MMS)

Nu har vi varit i Sågmyra och handlat, framförallt på Calimero. Jag älskar den butiken, fina kläder och saker, supertrevlig personal och mysig stämning. Köpte ett tiotal plagg till Celine och ett smyckeställ till mig själv, visar mer när jag kommer hem. Nu styr vi bilen mot Finnbogård.


Mot Finnbogård med en liten omväg.

Imorgon och på onsdag ska vi gå kurs för världsmästaren i agility, Lisa Frick. Det ska bli så kul och jag har extra höga förväntningar efter allt positivt jag hört om henne. Mika ska hänga med som åskådare, de andra får stanna hemma den här gången. Vi ska packa och sticka iväg ganska snart, jag har nämligen bett tvingat Rikard att köra en liten omväg via Falun på sisådär 20 mil. Måste nämligen besöka min favoritbutik alla katergorier, Calimero. Bäst att sätta igång med packningen nu då, det känns lite som vi ska leva kolloliv ett par dagar :p

Agilityfilmer

Nu ikväll har vi varit och tränar, egentligen tänkte vi göra det på eftermiddagen, men det var på tok för varmt. Skönt att kunna sticka iväg sent på kvällen nu när Celine är bortrest och vi därmed är barnfria.

Några filmer från kvällens träning;


Nya badleksaker

Igår köpte jag två badleksaker till hundarna och idag fick de testa dem, succé direkt!
Mika var lite egoistisk till en början och tog båda två.


Badgalna Mika och Dessan.


Vårt söndagsnöje.Riva och bygga om balkong.
Tropisk natt?

Vi kom precis hem från Kista centrum, när vi kom ut var luften alldeles ljummen och det kändes nästan som att vi var utomlands. Vi satte oss i bilen och solen var på väg ner, termometern visade 26 grader. Härligt! Här hemma är det tomt trots tre hundar, för Celine åkte imorse iväg med sin mormor och morfar på semester norrut, så nu är vi utan barn fram till slutet av veckan.

Vi shoppade lite i Kista, käkade middag på Levinskys och såg Eclipse på bio. Egentligen är overkliga filmer av science fiction-typ inte alls min grej, jag blir oftast bara irriterad och skrattar åt alla overkliga figurer och löjliga krafter de har. Förra veckan fick vi ändå ett ryck och såg både Twilight och New moon, efter det var jag tvungen att se även den tredje filmen och nu känner jag att det gärna får komma en fjärde. Jag kan bli otålig av att kolla på långa filmer och lite rastlös, börja kolla på klockan och så. Eclipse var över två timmar, trots det var jag nästan besviken när filmen var slut, lite längre hade den kunnat få vara. Det måste räknas som ett gott betyg.

Ska nog gå ut och träna lite med Mika nu, hon var helt koko när vi var på klubben idag, tyckte värmen var urjobbig och sprang bland annat in i platta tunneln och la sig i skuggan. Är valpar mer värmekänsliga än vuxna hundar?

Baddejt och lunch

Vi har haft Anna och Oskar med hundarna här på besök idag. Vi började med att gå ner och bada, Mika var så glad och duktig, Joker och Lova for mest runt och skällde. Efter badet käkade vi lunch, jättemysigt och roligt att ha er här, det får vi göra om! :)Nu ska vi strax åka och träna en sväng, sedan blir det Kista för middag och bio.

Debuten är planerad.

Kikade i den preliminära tävlingskalendern i agility för nästa år, visserligen är ju inte alla tävlingar för andra halvåret med ännu, men som det ser ut nu kanske en första agilitystart skulle kunna infalla 20 augusti i Frövi för Mika.

Lydnaden då? Den kickar vi kanske igång redan i år, 4 december i Åkerberga såg fint ut.

/ optimistisktjej_82Liten Mika, sex veckor gammal.


Kolmården

Nu är vi hemma igen. Både Celine och jag somnade i bilen av utmattning, Rikard fick stanna halvvägs hem och köpa en energidryck som han svepte för att hålla sig vaken. Slutsats; det är jobbigt att gå på djurpark.
Kan de ha hetat Präriehund..?


Närkontakt med getterna.


-Dinosaurier!! Skrek Celine. Lite rätt kanske hon har, de känns ju som att de åtmintone borde vara avlägsna släktingar?


Rikards skräck... hehe...


Första ridturen på kamelen.


Kamelrunda 2.


Riktiga Bamse.


Ser de inte lite.... dumma ut?!


Lejonen på eftermiddagspromenad.

Celines bästa

+ Kamelridningen!!
+ Fafferna (Girafferna)
+ Fem tetror Festis
+ Att få fara runt lös i framsätet i safariparken


Vi är på Kolmården, Celine är mest bekymra...

img_6807 (MMS)

Vi är på Kolmården, Celine är mest bekymrad över att hon inte har sett några giraffer. Snart delfinshow, sedan lunch.


Allt eller inget.

Lite så kan man nog beskriva kvällens resultat. I första klassen blev det disk, Lova tog ett hopphinder från fel håll, andra klassen vann hon. Helt perfekt upplägg på tävlingen, började klockan fem och vi är redan hemma, skönt väder och en lugn och avslappnad stämning. Fram för fler sådana tävlingar under sommaren tycker jag.
Mika var mer vild än tam vid banan, men jag tog ut hennes bilbur och när hon satt i den var hon mest lugn. Vi gick bort och tränade lite på en plan brevid, det gick bra, men nog märks det att det är något helt annat att träna med alla störningar än hemma på tomten. Äntligen vågar jag ha henne lös också, tidigare var hon helt utom kontroll, men på bara ett par veckor har hon skärpt till sig och fungerar oftast bra att ha okopplad.
Joker hängde också med, skällde en massa och snodde ett helt paket med kokt medwurst.

Nu ska jag bara få Celine att somna sedan ska Rikard och jag gå ner till vår privata biosalong källaren och kolla film.

Tävling ikväll och hästminnen.

Väntar på Rikard som snart kommer hem. Ikväll ska vi ska på en tävling som Stockholm södra BK har, det ligger ute i Ågesta och jag blir alltid lite nostalgisk när vi är i det området, man passerar nämligen Ågesta Ridklubb då och där har jag tillbringat mycket tid. Under flera år var jag där nästan varje dag och red, pysslade med hästarna och umgicks med kompisar. Härliga minnen! Favoriten hette Comedie och var ett svensk halvblod, det var en häst som inte särskilt många tyckte om och hon i sin tur tyckte inte heller om särskilt många människor, men vi hade ett speciellt band. Helt klart den hästen som har betytt mest för mig. Idag rider jag inte längre mer än sporadiskt, ju mer tid hundarna tog desto mindre blev det över till hästarna. Kanske tar jag upp det igen längre fram, vem vet.

Jag har gjort supergoda sallader med kyckling och couscous som vi ska ha med oss och äta ikväll, Celine ville hellre ha makaroner och korvbollar med sig. Funderar på vad man ska ha för kläder på sig. Blir det kallt till kvällen?


Nu kan inget gå fel.

Beställde precis två böcker. Från valp till stjärna och Med sikte på 10:n.
Hoppas de håller vad titlarna lovar :p

 


Flicka.

Idag fick Kims kullsyster Flicka somna in på grund av epilepsi. Jag lider så med Anna och Oskar, förstår precis vilken sorg och smärta de går igenom just nu eftersom jag själv fick uppleva samma sak för ett par månader sedan. Livet kan verkligen vara grymt, hårt och orättvist.

Nu busar Flicka med sina syskon Spot och Kim, inte här hos oss, men med all säkerhet någon annanstans. Vi saknar er!


Flaxas fina kull.


Jag går och fiskar...


Celine fiskar och Mika är sugen på att ta flötet.


En liten aborre blev det som vi kastade tillbaka i vattnet.
Både Lova och Mika ville hellre bada än sitta på land och fiska.


Tandömsning + kamplek = fail

Mika tappar tänder var och varannan dag nu och varenda gång blir jag lika förskräckt när jag ser blod innan jag kommer på att det bara är en tand som lossnat.


Min kjol och Rikards gamla trädgårdshandske har fått fläckar i klädsamt blodrött.Lilla fröken är för övrigt helt underbar att träna med, hon är så ambitiös och duktig att jag knappt hänger med. Vi tränar ingångar och lite fotgående, signalkontroll vid sitt och ligg och att överhuvudtaget orka göra något i värmen. Hon är mycket duktigare med andra hundar och framförallt lättare att distrahera och få på andra tankar om hon visar tendenser till att surna till. Fina, fina Mika!

Förmiddag med bad och grodor

Idag har vi fint väder, jag tog med mig Celine och hundarna ner till sjön. Mika har verkligen blivit galen i att bada och drar som en tok (värre än vanligt alltså..) när vi är på väg ner till vattnet.


Det syns vem som badar mest, Joker är nästan helt torr, Lova lite blöt, Mika blöt ända upp över öronen.

Celine roade sig mest med att samla små grodor, det finns hur många som helst som kravlar runt i gräset.
Nu är vi på plats, första parkett i regnet...

img_6807 (MMS)

Nu är vi på plats, första parkett i regnet. Håll utkik efter mig på Tv:n ;)


Allsång ikväll!

Här hemma gör vi inte många knop. Celine kollar på TV, en favorit just nu är Små Einsteins, ett barnprogram som drillar barnen i allegro, presto och andra musiktermer, hon vet precis vad en cello är och går runt och låtsas spela fiol. Låter som ett kul program va?

Om ett par timmar börjar jag jobba, vi ska till Skansen och titta på allsången. Nu tänkte jag kolla upp vilka artister är där ikväll.

Ha en fin tisdag!

Egenodlade jordgubbarNu mognar jordgubbarna och smultronen i en rasande fart. Vi skördar och äter lite varje dag och just egenodlade är verkligen allra godast!


Glömde ju...

...den bästa bilden från fårhagen. Mika råkade smita vid ett tillfälle på grund av att jag knutit fast linan för dåligt. Det resulterade som ni ser i lite tokrace från Mikas sida och jag var livrädd att fåren skulle köra över mig. Haha..


VM nästa!Nu är vi hemma efter två hela tävlingsdagar på Bosön. De bra resultaten har egentligen mest lyst med sin frånvaro, lite stolpe ut kan man säga. I första hoppklassen idag missade Lova slalomingången. Inte riktigt likt henne och dessutom var den ingången hennes starka sida. Vi pratade lite om det efteråt och när vi tänker efter så har inte Lova tränat särskilt mycket svåra ingångar det senaste året, kanske för att vi inte tyckt att det har behövts, uppebarligen behöver hon lite repetition där. Rikard blev omkörd av pudeln Idun i den sammanslagna listan efter det loppet och låg tvåa totalt. I första agilityklassen hade han gett sig sjutton på att komma runt felfritt, det blev ett lopp med ganska mycket skrik och panik, flera konstiga vändningar och byten, men inga fel, en fjärdeplats och andraplaceringen bestod totalt sett. I sista loppet satsade Rikard och Lova allt och körde jättebra fram till slutet där det blev ett missförstånd. Lova vände åt fel håll efter ett hopphinder, när Rikard försökte få tillbaka henne på andra sidan tog hon hoppet baklänges, disk. Trots det stod de kvar på en andraplats när det sammanslagna resultatet kom med 64 poäng och en plats i landslaget är säkrad. Vi ska till Tyskland i september!!


Hallen var jättefin, med perfekt underlag och skön temperatur.

Mika i fårhagen

På lördagkvällen efter agilitytävlingarna åkte vi och hälsade på Britts får. Det var andra gången för Mika och jag hade väl inte särskilt stora förväntningar med tanke på att hon bara är fem månader och sist hon träffade får käkade hon bara bajs. Till en början gjorde hon lika dant den här gången, men efter en liten stund glömde hon nästan bort att äta och visade faktiskt intresse för fåren. Mitt otränade öga tyckte det såg riktigt bra ut, duktiga Mika!


Mika gillar fåren...


...men vad gör jag?


Vad gör de under trädet? ;)


Vi är på landslagsuttagningarna på Bosön. ...

img_6807 (MMS)

Vi är på landslagsuttagningarna på Bosön. Hallen agilityn går i heter Vinnarhallen, passande namn för första klassen gick Lova in och vann! Två lopp kvar idag, sedan blir det nog bad, det är olidligt varmt, tur att tävlingarna går inomhus där det är svalare. Resultat finns fortlöpande på www.agilityonline.se


Heja Pappa!

Celine i dagens outfit, det är nu det gäller, landslagsuttagning i agility!


Framsidan...


...och vad står det på baksidan?


HEJA PAPPA!

Nu åker vi till Bosön, resultatrapportering kommer nog under dagen. Håll tummarna!


Shoppingskörden och en jätteorm.

Katta och jag bestämde oss för att korta ner shoppingturen, det var olidligt varmt och jag längtade efter ett bad istället för att springa i affärer. Besökte (nästan) bara de allra nödvändigaste butikerna, resten får vänta till en mulen dag. Vi började i Jakobsberg och jag köpte bland annat en jättesöt klänning.Försökte i sann modeblogganda ta en bild av mig själv i den skitiga spegeln. Hur gör proffsen för att inte blixten ska slå i spegeln? Mitt sammanbitna ansikte och den sneda bilden vittnar om att det inte var helt enkelt. Strunt i det och kolla på klänningen. Jag har en vänsterarm också, så oroa er inte.

Fortsatte sedan mot Barkarby, är det inte märkligt att även om man inte ska ha något så är det lätt att spendera ett par hundra på saker man inte visste att man behövde på IKEA.


Från IKEA till uteplatsen.

Sedan bar det av hemåt, packade om väskan och ner till stranden. Jag badade, men inte Celine, hon tyckte det var för kallt i vattnet. Efter middagen fick sig även hundarna ett bad. Mika börjar bli riktigt modig i vattnet, tidigare ville hon helst inte ge sig ut och simma utan sprang i strandkanten, idag kastade hon sig ut och tyckte det var jättekul, även om det emellanåt såg ut som att hon höll på att drunkna. På vägen till sjön sprang vi nästan på en jättestor huggorm, säger jag att den var en meter överdriver jag nog, men säker 70 cm. Huuu...


Det blev en tur till stranden efter shoppi...

img_6807 (MMS)

Det blev en tur till stranden efter shoppingrundan. Härligt!


Dålig planering.

Igår hade vi tänkt att hänga på stranden, bada och sola, då vaknade vi upp till en grå och mulen dag, så det blev ingenting av med det. Idag hade vi planerat att åka och shoppa, givetvis skiner solen och det verkar bli en kanonvarm dag. Bra planering... Hursomhelst sticker vi strax iväg nu, lite sol ska vi nog hinna få på oss ändå.


Ny kategori och nya skyltar i trädgården

Eftersom jag är så sjukt händig och kreativ kände jag att en ny kategori platsade här i bloggen, den får gå under namnet Handy Sandy, händiga Sandra helt enkelt.

Jag har letat mig galen efter så skyltar att ha i trädgårdslandet, dels för att det ser prydligt och ordentligt ut, men framförallt för att jag inte ska glömma bort vad jag har planterat. Hittade några som jag gillade, men då fanns aldrig alla texter jag behövde med och att blanda olika sorter kändes inte så kul. Bestämde mig för att göra egna och började projektet med att skriva på stenar, tyvärr blev det inte alls så bra som jag hoppades på. Nästa idé var att skriva på träpinnar, jag köpte ett par meter smal golvlist löjligt billig och sågade upp dem i lagom långa bitar. Skrev sedan texten jag ville ha med vattenfast märkpenna och stack ner dem i jorden. Enkelt.


Mika 5 månader!Idag blir vår lilla Mika fem månader, egentligen känns det konstigt att kalla henne för den minsta, när hon faktiskt vuxit om de andra hundarna och numera är störst. Mika är en virvelvind som fortsätter att sprida glädje och energi omkring sig och jag är så glad att få ha just henne hos mig. Hon är nu 45 cm hög och väger 9,8 kg. Hur länge brukar de växa på höjden tro?


RSS 2.0