Lova halt...

Dagen började så bra med att Thea vann hoppklass 2, som var första starten för dagen. Näst därefter var det Lovas tur i agilityklassen, hon diskade sig på ett hopphinder men Rikard fortsatte banan ut och hon gick precis som vanligt. När han gick av visade det sig att Lova var halt på höger framben. Vi har kollat flera gånger på filmen från loppet och ser inte någonstans att det "händer" något eller att hon tappar fart. Trots det så måste det ju ha va varit någonting då. Lova är nu struken från resten av loppen på Gotland och vi hoppas att hon repar sig snabbt. Theas debut i agilityklass 3 kändes okej, hon diskade sig på samma hinder som Lova, men vi fortsatte och hon fick gå tillbaka på gungan som hon tyckte var lite läskig och smet av på sidan från.

Vinst och uppflyttningar

Jag måste rapportera om lite resultat från dagen som har gått strålande. Tidigt imorse avverkade Lova två lagklasser, laget vann båda två, strax därefter sprang Lova hoppklassen och vann även den! I agilityklassen blev det en disk.
Thea kom fyra i agilityklass 2, en dryg sekund efter vinnaren och tog sin sista uppflyttningspinne. Loppet kändes prydligt och kontrollerat, finfina kontaktfält och bra gunga. I hoppklass 1 kom hon tvåa, hon var ganska seg och omotiverad i den klassen, men tog sig iallafall runt och blev uppflyttad till klass 2. Sex lopp under dagen, varav fem felfria, hoppas vårt flyt fortsätter även de sista två dagarna.

Halvtid på Gotland

I måndags tog vi 11:00-båten till Gotland, efter drygt tre timmars Celine-terror var vi framme, hundana hade vi också med oss så vi fick sitta i en speciell del av båten, men de var lättsamma att ha med, sov hela vägen. I checkade in husvagnen på Kneippbyn, tog det lugnt ett tag och stack sedan och handlade lite. Dagen efter var första tävlingsdagen, varken Lova eller Thea hade något vidare flyt och resultatet blev tre disk och ett hopplopp för Thea som slutade med fem fel.
Igår Körde Thea fyra lopp, två i hoppklass 1 och två i agilityklass 2. Lova hade en hopp- och ett agilitylopp. Tävlingen började jättetidigt, och Lova hade både sina starter direkt på morgonen, hon blev tvåa i båda klasserna och var klar långt innan Thea ens hade börjat med sina lopp. Jag sprang båda agilityklasserna med Thea och även hon blev tvåa i båda sina klasser (!!) och fick uppflyttningspinnar. Första hoppklassen sprang Rikard med henne för det krockade med banvandringarna, det gick jättebra på en ganska svårt klass 1-bana, men tyvärr kom hon lite långt ut efter en tunnel och missade ett hopphinder, Rikard körde på som ingenting hänt och blev såklart diskad då, menm det såg ändå fint ut tycker jag. Sista hoppklassen hade jag tänkt att springa, men kände mig trött och vimsig, så Rikard ryckte in även där och sprang ett felfritt lopp med Thea som räckte till vinst. 21:30 kom vi från tävlingsplasen, 15 timmar efter att vi anlänt dit. Det är nästan det som känns häftigast, att Thea faktiskt orkar presetra så bra efter 15 timmar i stimmig miljö.

Idag har vi haft en ledig dag, välbehövligt. Vi har varit hela dagen på Kneippbyns sommar- och vattenland. Åkt karuseller, tittat på Pippi-teater, badat och hoppat hoppborg, Celine blev aldrig nöjd och sa "mera, mera" hela tiden.

Imorgon är det tävling igen, kanske kommer mer rapporteringar.


Midsommarafton

Midsommarafton firades traditionsenligt vid sommarstugan i Nyköping.


Celine på tomten


Hundrana var såklart också med


Dans runt midsommarstången

Ingen felbedömning iallafall...

Det känns ju iallafall bra att Lova inte sumpade en fin placering i årets SM på grund av en felbedömning iallafall, bildbevis hittade vi på Agif's hemsida.


Brons till laget

Lovas lag hade ju fem fel med sig från igår och startade i mitten idag, sex felfria lag var det. Gina diskade sig, Ina och Lova gick felfritt och Ella fick två vägringar in i slalomen. Totalt fick laget 15 fel. När alla hade kört visade det sig att det vinnande laget hade lite mer än 11 fel, det hade alltså räckt till guld om laget haft 10 fel, för tiden de hade var över 20 sekunder bättre än det vinnande. Om inte om hade funnits... De slutade på tredje plats.

Individuellt gick Lova ut bland de sista och allt gick bra fram tills svårigheterna var över och det endast var fem hinder kvar till mål, då sticker Lova för tidigt av gungan = fem fel, därefter blir det lite struligt och hon får även en vägran på näst sista hopphindret.

Nu sitter  vi i bilen på väg hem, bara typ 50 mil kvar... och jag börjar jobba innan 07:00 imorgon bitti...

Första dagen på SM

Så var första dagen på SM avklarad. Dagen började med lagklasserna, första hunden, Gina, i Lovas lag diskade sig, Ina nollade, Lova fick en femma i slalomen och Ella gick felfritt. Det lustiga var att vi i klassen innan suttit och pratat om att Lova "aldrig" går ur slalomen, får hon fel så är det oftast i ingången, gissa vart hon fick fel? Jo, givetvis i slutet, typ näst sista porten hoppade hon ur.... Lite synd med tanke på att de fick näst bästa totaltiden, bara en sekund efter de som leder och då tog ju Lovas slalomfel en hel del tid eftersom hon fick göra om hela. Sex lag kon felfria i mål, Lovas lag blev sjua.
Individuellt gjorde Lova ett fint lopp och ligger just nu femma, med mindre än en sekund ner till Zimba som leder, helt sjukt tight, fem hundar inom samma sekund, det kommer att bli spännande imorgon då allt avgörs.

Lottningen avklarad

Efter en massa (shopping)stopp på vägen ner igår kom vi fram till campingen och världens minsta lekstuga. Den skulle vara för fyra personer men hade inte en enda riktig säng, utan ett mikroskopiskt sovloft som det inte ens var sitthöjd på och en bäddsoffa, inte så kul eftersom vi dessutom skulle sova fem personer och fem hundar i den... Som tur var hade de fått en avbokning så vi kunde byta till ett större rum. Veterinärbesiktningen började inte förrens klockan elva idag så vi hade hoppats på en rejäl sovmorgon, tyvärr hade Celine andra planer och vaknade tjugo över sex... Vi åkte till tävlingsplatsen efter frukosten och blev lite skeptisk när vägbeskrivningen ledde oss ut på en så liten grusväg att två bilar inte kunde mötas där. Parkeringen var på en lerig åker och runt tävlingsplanerna som låg i lutning var det trångt,  kanske inte riktigt vad vi förväntat oss med tanke på tidigare års SM som arrangerats på större platser. Känslan vi direkt fick förstärktes när vi efter ett par timmar återvände för lottningen, som egentligen bara bestod av en presentation av startnumrena som slumpmässigt tagits fram av datorn. Rikard fick 29 individuellt och nummer 7 med laget. Nu gäller det att inte låta sig påverkas negativt utan se positivt på tillvaron, Lovas styrka är ju trots allt att hon knappast bryr sig om varken regn, lera eller trånga banor. Och jag har både gummistövlar och regnkläder med mig. Toppen.

Hoppas...

...på lite tävlingslycka. Inte bara under helgens mästerskap utan även i form av att jag deltar i en utlottnig av ett par finfina byxor  till Celine hos Smågryn.

SM

Imorgon åker vi ner mot Karlskrona och SM i agility, känns lite konstigt att jag inte ska tävla med Joker, första SM:et jag är på bara som åskådare. Lova däremot kör både individuellt och i laget Precept Jet Set.
Följ helgens resultat här http://www.brukshundklubben.se/templates/Page____8094.aspx?epslanguage=EN

Det går för fort...

... och då syftar jag inte på Theas fart på banan, utan hastigheten hon tar sig uppåt i klasserna.
Idag var vi på Solna-Sundbybergs klass 1 tävling. Litet och gemytligt, regnet höll sig borta. Så långt allt väl. Thea var kanske inte på sitt bästa humör (som tidigare nämnts är hon känslig...) och jag hade svårt att få igång henne i starten, det resulterade i att jag fick "spring-starta" med henne i båda klasserna, sätter jag kvar henne när hon är lite låg blir hon oftast ännu mer omotiverad och börjar ofta kika på annat runtomkring. Först var agilityklassen, lätt sådan, Thea går på halvfart, ganska seg över balansen, gungan missbedömmer hon trots att jag tycker att jag är tydlig, hon får precis stopp på kanten och utåt sett ser det ut som hon tar den perfekt, full fart upp och längst fram på kanten tvärnit. Hon verkare inte rädd utan fortsatte bra efteråt, men det återstår väl att se om det satt några spår i henne, gungar har ju varit lite strulig de senaste tävlingarna. Vi kom i mål felfritt och blev tvåa och även uppflyttad till agilityklass 2. 
Innan hoppklassen börjar stampar Rikard runt i sina fotbollsskor och är sugen på att köra med Thea, springig bana som säkert skulle passa dem. Jag kör iallafall och även denna gång felfritt, Thea sköter sig bra, på slutet får vi lite strul, men det är mina misstag, jag tror att hon ska vara långsammare än vad hon är och tycker inte att jag hinner med det framförbytet jag planerat. Thea är schysst och reder ut det ändå. Vinst!
Nu får jag sätta mig och gå igenom anmälningarna vi har gjort och anmäla uppflyttning, känns helgalet med en hund som knappt kan alla hindren och verkligen skulle behöva fler starter på lätta banor... Skillnaden mellan de klass 1-banor vi har tagit oss runt och många klass 2-banor är så himla stor. Risken är att hon tappar ännu mer motivation om det blir för krångligt så här tidigt,. Frivillig uppflyttning vore inte så dumt.

Har nog inte skrivit om förra helgen, kortfattad redovisning. Landslagsuttagning; Lova gjorde två bra lopp, en andra- och en fjärdeplacering. Tappade ett kanonlopp i hoppklassen på söndagen då hon missade sista hindret, trots detta tror jag att hon ligger på en tredjeplats i landslagsuttagningen.

RSS 2.0