Kurs och KM

Nyss hemkommen. Det blev en helkväll på klubben, dels hade vi KM i agility och mellan 17:00-19:00 gick jag dessutom kurs för Malin Elfström. För att börja med kursen, det var en typ av grundkurs för blivande agilityhundar kan man säga, idag teoretisk med praktiska råd och idéer som kan komma till nytta under (agility)hundens första levnadsår.

Mika är lite märklig just nu, funderar på om hon kan ha kommit in i någon typ av "spökålder", kan man skylla på det? Hon som tidigare har varit en trygg och tyst hund och blivit mer och mer osäker i vissa situationer och skäller ibland på saker och människor. Efter kursen tränade jag lydnad med henne uppe på andra planen och det gick jättebra! Körde hopp över ett lågt hinder a' la lydnadsklass 1 för andra gången någonsin och det gick hur bra som helst. Utöver det blev det fritt följ, två långa inkallningar och några lägganden och ställanden under gång. Duktiga, duktiga Mika! <3

Klubbmästerskapet då? Det gick alldeles utmärkt, Joker vann mediumklassen och Lova small. Tredje mästerskapsguldet för Lova i år, först SM, sedan DM och nu KM. Två mästerskap återstår, man kan ju hoppas att flytet fortsätter hösten ut.

Nu måste jag packa det sista, tidigt imorgonbitti ska vi åka mot flygplatsen och påbörja vår resa mot Italien.

Det ser bra ut.

När jag ser de här väderprognoserna känns det riktigt bra att jag om två dagar kommer att befinna mig i Rom och inte i Stockholm.

Sy bakverk

Efter att flera gånger varit nära att köpa söta bakverk i tyg bestämde jag mig för att det inte kan vara särskilt svårt att sy dem själv. Köpte filt i några olika färger på Panduro och dammade av symaskinen. Tanken är att Celine ska ha dem att leka med.Jag började med en dammsugare, det kändes enklast. Jag hade inga mått eller mönster att gå efter utan klippte och sydde efter ögonmått, resultatet blev en punchrulle extra large. Senare visade det sig att det inte gjorde någonting, Celine hade ingen aning om vad det skulle föreställa för något och frågar fortfarande hela tiden; "-Vad är det här?" Att säga Dammsugare känns ju som en ren lögn i hennes öron, så nu har jag förklarat att det är en typ av kaka. Får väl köpa henne en riktig punchrulle någon dag så hon vet hur de egentligen ser ut. Näst ut blev kanelbullen (för det ser ni väl att det är?). Under arbetets gång blev jag mer och mer skeptiskt till att någon någonsin skulle se vad det föreställde och förklarade tydligt för Celine medan jag satt vi symaskinen att jag höll på att göra en bulle. Så att inte samma frågor om vad det var för någonting skulle dyka upp igen. Med lite garn pärlsocker på så tycker jag att det typ ser ut som en kanelbulle... väl? Med stort självförtroende och syglädje gav jag mig slutligen på att göra en prinsesstårtbit. Det är min absoluta favorittårta så jag kände mig tvungen. Det var förvånansvärt lätt och Celine såg direkt vad det var. Har jag blivit bättre och bättre för varje bakverk eller har barnet ätit för mycket tårta?Näst på tur har jag tänkt att sy en lussekatt och en donut, behöver skaffa lite gult tyg först bara.

Som ett brev på Posten.

Efter åtta år i branchen trodde jag att jag var härdad mot de flesta bakterier och virus, men inte. Fyra skoldagar, sedan slog det till. Imorse vaknade jag med tjock hals, tungt huvud och snorig näsa. Är ändå på jobbet nu, här är de ännu värre, så jag behöver inte direkt bekymra mig över att smitta dem, det var nog snarare tvärt om denna gång. Jobbar sista dagen imorgon, sedan har jag semester och på fredag åker vi till Italien, hoppas inte hela familjen är vrålsjuk då bara...

Landskampen mot Danmark

I helgen har Rikard varit på landslagsläger i Skåne och i lördags stod en landskamp mot Danmark på schemat. Tyvärr förlorade Sverige med 17-15, men med sig hem fick Lova iallafall en vinst och ett danskt hoppcert.Alla fotona tagna av www.ingosfoto.se


Se där ja.Jamen det låter ju bra.


Här står vi nu - Rutan

När vi åkte ner till landet i fredags tog jag med mig konerna. Det var första gången jag använde dem och i lördags fick Mika alltså testa rutan för första gången. Jag la en target hon är van vid i mitten och skickade bara på henne och hon fattade direkt. Testade att skicka två gånger utan target idag och bara säga stanna när hon hittat in i mitten, det gick också bra. La sedan tillbaka targeten, vill skynda långsamt. Detta känns nästan "för" enkelt för att vara sant, varför hade jag sådan ångest inför rutan?!Filmen är efter att hon gjort ett par repetitioner, farten är alltså inte riktigt på max.

Lata dagar på landetHelgen har som sagt spenderats vid sommarstugan i Nyköping med släkten. På lördagen åkte vi in till stan och shoppade och åt lunch. Det var ganska dåligt väder och det kom flera regnskurar. Idag har det varit bättre väder, vi har tagit det lugnt, promenerat och avslutade med middag hemma hos min mamma och pappa innan vi åkte hem.Mika har riktigt njutit över att vara ute så mycket, hon har växlat mellan att träna med mig och slappa på gräsmattan.Celine har lekt, lekt och lekt. Hon älskar lekstugan och att plocka fram alla saker som jag själv lekte med när jag var liten, bland annat den här åsnan. Observera att åsnan har benlindor, vad gjorde jag inte i brist på en riktigt häst? ;)Tyvärr fanns det varken blåbär eller hallon kvar, det var för sent. Däremot var vindruvorna nästintill mogna, ätbara men lite hårda ännu.

Fredag

Vad händer idag då? Rikard och Lova har redan åkt, de ska ner till Skåne på landslagsläger och en sväng till Danmark för landskamp mot danska agilitylandslaget i helgen.

Jag och Celine har bakat på morgonen och nu håller vi på att packa det sista, snart åker vi till landet och stannar där över helgen. Med oss tar vi Mika. Hoppas på uppehåll och en massa valpträning i helgen! Kanske plocka lite blåbär och hallon, eller är det för sent nu?

Vad gör Celine? Självklart för en del och ...

img_6807 (MMS)

Vad gör Celine? Självklart för en del och säkert helt obegripligt för andra ;)


Distriktsmästare 2010

Jag och Celine kom hem för en liten stund sedan, strax därefter dök Rikard och hundarna upp, de har varit och tävlat DM i agility i Enköping ikväll. Både Joker och Lova deltog och var dessutom titelförsvarare båda två. Lova lyckades för tredje året i rad vinna smallklassen, Joker fick nöja sig med en fjärdeplats i medium. Nöjda verkade de allihopa! :)


Idag är vi på Junibacken, Celine och Stell...

img_6807 (MMS)

Idag är vi på Junibacken, Celine och Stella är veteraner här numera, men jag är nästan ännu värre, var här senast i förrgår, fast då med jobbet. Klockan fyra är det Pippiteater, efter den drar vi oss in mot stan och kollar lite i butiker. Halv sex ska jag på möte och middag med jobbet, lägligt nog på ett hotell mitt emot Centralstationen. Celine får följa med, jag har laddat med pennor och papper för att hålla henne sysselsatt.


Gina på besökNär vi åkte hem från Bollnäs i söndags fick vi en extra hund med oss. Gina tävlar i samma lag som Lova och följde med utan sin matte upp för att kunna delta. I veckan har hon fått bo hos oss och jag har sagt det förut och säger det igen, man kan nog ha hur många shelties som helst. Gina smälte in direkt och det har knappast märkts att vi har haft en extra hund i huset. Igår var vi en sväng och tränade och Gina sprang lite med både mig och Rikard, vilken superhund, glad och framåt. Lite otippat verkar Mika och Gina har funnit varandra mest, jag trodde Lova skulle klicka först med Gina, men hon tittar knappt på henne. Ikväll åker nog Gina hem, nu vet vi iallafall att det inte blir några problem att såsmåningom skaffa en hund till. Så länge det inte är en border collie förstås ;)


Såhär såg det ut nedanför min kontorsstol alldeles nyss.


Här står vi nu - Träapporten

Mika har nyligen passerat sex månader och vi är i full gång med att träna framförallt lydnad, det är den grenen jag har saknat mest och just nu också är mest sugen på att syssla med (okej, jag vet, här borde det ha stått vallning, men jag har förstått att det ändå är bäst att vänta tills de är äldre och dessutom misstänker jag att bra grundlydnad är en förutsättning för att det inte ska bli cirkus i fårhagen).

Mika är duktig och jag skulle nog säga att hon kan lite av mycket. Vi har inte intensivtränat eller finslipat några moment utan tränar mest förberedande och i korta sekvenser, successivt har jag tänkt att förlänga och kedja ihop beteendena tills de är tävlingsmässigt färdiga.

Jag har tänkt att jag ska filma alla de saker vi tränar just nu, mest för att jag själv vill se hur det ser ut. Först ut blir apportering. Eller egentligen att hålla i träapporten utan att tugga.


Perfekt och lite pest.

Jag har knappt ord för att beskriva hur nöjd och glad jag är över Mika. Att köpa border collie var verkligen det bästa kjag kunde ha gjort och nu i efterhand fattar jag inte varför jag väntade så länge innan jag gjorde det. Det var ju precis det här jag ville ha. Nästan jämt. Emellanåt blir jag tokig på henne, som i helgen i Bollnäs. Jag har hela tiden haft målet att hon ska kunna vara brevid banan utan att skälla, stressa eller kasta sig i kopplet, inte alls för mycket begärt tycker jag. Tyvärr gör hon gärna allt det där när andra hundar kör agility. Jag kämpar och sliter, men kommer vi tillräckligt nära blir hon helt döv och blind för allt jag gör. Nu funderar jag på om man helt ska skippa att ha med henne vid planen, min idé från början var att hon skulle tränas att vara med mycket, men det har knappast hjälpt. Vi får väl backa tillbaka och sitta långt ifrån, på ett visst avstånd går det bra, då kan hon bli lite stirrig och låst, men inte helt okontaktbar. 

Hon funkar iallafall finfint med andra hundar nu! Just nu har vi en lånad liten sheltie här hemma och Mika är jättesnäll, gör sig riktigt till, ålar sig fram och försöker göra sig liten, utan större framgång dock.

När vi tränar är hon helt fantastisk! Det känns så himla kul och vi gör nya framsteg hela tiden, lekfullt och prestigelöst. Jag ska försöka filma lite lydnadsträning, bra att se själv hur det ser ut, roligt med dokumentation som man kan gå tillbaka och kolla på senare och kanske någon annan tycker det är intressant att se?

Bilder från BollnäsVi har haft en så rolig helg i Bollnäs, precis allt var bra! Platsen, banorna, campingmöjligheten, vädret, resultaten, upplägget, priserna. Jag tror knappast någonting hade kunnat vara bättre. Vi fick till och med sovmorgon båda dagarna och var ändå klara mellan tre och fyra på eftermiddagen. Hurra!Vi stod med husbilen så nära planerna att tält egentligen var överflödigt, jag kunde sitta utanför bilen och hålla koll på hur det gick. Varje storleksklass hade en egen bana, smidigt och bra om man bara har hund i en storlek. Tyvärr såg jag knappt någonting alls av de andra banorna, men det var ju förstås självvalt.På lördagkvällen blev det långbord med god mat och trevligt sällskap. Många åt kräftor, själv tycker jag inte om några skaldjur alls.Jag hade lovat Rikard att filma alla, eller iallafall ett par lopp under helgen, tyvärr glömde jag kameran varenda gång och till slut filmade jag de två sista loppen med mobilen. Det här är sista individuella hoppklassloppet idag.


Först tävlingsdagen i Bollnäs gick på bäst...

img_6807 (MMS)

Först tävlingsdagen i Bollnäs gick på bästa tänkbara sätt. Lova vann både hopp- och agilityklassen. Dessutom hade de ett pris för den totalt bästa hunden i varje klass och storlek och Lova vann förstås även det också. Fina priser och en perfekt tävlingsplats är det här. Just nu sitter vi vid långbord och har haft någon typ av kräftskiva, minus kräftor för min del ;)


Vi är på väg till Bollnäs och har nyli...

Vi är på väg till Bollnäs och har nyligen passerat skutskär. Jag fattar inte hur någon fixar att bo där, det stinker äckligt överallt på grund av pappersbruken. Usch! Jag hoppas på fint väder i helgen så jag kan sola, Rikard hoppas nog på bra resultat. Det känns tomt i bilen utan celine, saknar henne!


Kontaktfältsträning Del 1

För några veckor sedan började jag att träna lite förberedande inför kontaktfälten med Mika. Jag hade sedan länge bestämt mig för att köra 2 på 2 av. Den metoden använde jag på Thea och hon fick ganska enkelt både snabba och säkra kontaktfält. Till min hjälp använder jag ett plastlock som target. Under de här veckorna har kontaktfältsträningen fallit lite i glömska, men idag provade jag igen och hon kom ihåg förvånansvärt mycket trots att hon inte kört många pass. Än så länge har vi bara tränat på kanten till altanen, jag har en IKEA-hylla balansnedfart här hemma som jag ska prova på såsmåningom.

I sann dokusåpa-anda har jag klippt och vinklat filmen, ni ser alltså inte hela sanningen, givetvis gjorde hon fel och fuskade emellanåt. Men mest var hon som ni säkert hör en duktig tjej!


Nu är den borta...

När jag kom hem från jobbet idag var det till ett tomt hus. Celine åkte med sin farmor och farfar till fjällen imorse och blir borta över helgen. Rikard hade tagit alla hundarna med sig och åkt till Patrik för att träna.

Jag satte igång med att slänga alla sommarblommor som dött eller blivit förvuxna, det blev en hel sopsäck. Nu är nästan alla krukorna tomma, vad sätter man i dem den här årstiden? Känns ju lite trist att inte ha något. Ljung kanske?

När jag ändå var i farten gick jag på poolen. Årets sämsta köp som Celine inte har badat i en enda gång. Vid ett tillfälle doppade sig Rikard i den, men det var nog inte för att han egentligen ville bada, utan mer för att vi skulle kunna säga att någon iallafall varit i den. Jag har retat mig på den ett tag nu och just ikväll kändes det som att det var dags att avveckla den. I den vanligtvis torra svackan utanför vår tomt rinner nu en liten bäck av poolvatten och tomten pryder en brun rund ring som påminner om vad som en gång stått där. Gräsfrö någon?!


Vi är på väg hem från mamma och pappa, har...

img_6807 (MMS)

Vi är på väg hem från mamma och pappa, har varit där på middag. Syrran hade rensat ur sina garderober och sorterat bort fyra säckar med kläder. Jag passade på att gå igenom dem och räddade livet på en pappkasse full med kläder, hade säkert kunnat ta hand om mer, men även mina garderober är trångbodda. Det som blev kvar åker vidare till myrorna. I en av säckarna stötte jag på riktig nostalgi i form av min gamla träningsoveralljacka från tiden jag höll på med gymnastik Hade den inte varit i storlek för en tioåring hade jag sparat den till Celine och tvingat henne att börja på Sofiaflickorna ;)


Allsång på Skansen

Egentligen är det inte min grej att gå på allsång, jag sjunger kasst och gillar sällan artisterna som uppträder. Tack vare jobbet har det dock blivit en del besök där på tisdagkvällarna och lite motvilligt erkänner jag att det är roligt, riktigt roligt faktiskt. Stämningen är alltid på topp, en riktig folkfest. Dessutom finns de allra godaste brända mandlarna där. Det finns två avsedda platser för funktionshindrade och deras ledsagare, varav den ena är precis framme vid scenen, till och med bättre platser än fotograferna och kändisarna får tillträde till.


L diggar Jerry Williams.


Närmare kommer man knappast.

Så var det dags igen. Jag jobbar kväll och...

img_6807 (MMS)

Så var det dags igen. Jag jobbar kväll och vi är på allsång på Skansen. Fint väder har vi också, det blir trevligt det här :)


Rustad för regn

Idag går Celine första dagen på förskolan efter drygt fyra veckors ledighet. Varesig vi vill eller inte är hösten på gång och det betyder regn, som i sin tur kräver bra ytterkläder. Igår blev det därför nya galonbyxor, jacka och stövlar inköpta. Vi är beredda, hösten kan komma.


Färgar håret, men njuter inte.

Klockan är tio en måndagkväll. Jag ska precis ta en dusch när jag kommer på att jag faktiskt skulle behöva färga håret, solen har blekt det och det ser allmänt trist ut. Lyckligtvis har jag några förpackningar färg som står på badrumsskåpet. Sagt och gjort. Stänger in mig i badrummet och när halva flaskan är tömd sticker det i ögonen och näsan av den obehagliga lukten, innan jag är helt färdig känner jag mig yr och börjar få lätt huvudvärk. Ironiskt nog går det tydligt att läsa att färgen ska appliceras i torrt och otvättat hår, så långt allt väl. Sedan kommer det; njut av den fruktiga doften. Jag njuter inte och kan för mitt liv inte känna den fruktiga doften. Om tjugo minuter vet jag om färgen blev bra iallafall.


Slutet gott, allting gott. Sista hoppklas...

Slutet gott, allting gott. Sista hoppklassen gjorde Lova ett bra lopp och vann. Nu är vi på väg till Rättvik för att campa en natt, imorgon blir det shopping innan vi styr hemåt igen.


Släktträff

Första dagen på tävlingen i Dala-Floda är avklarad, tyvärr blev det inga resultat att skryta med, men vi har haft en bra dag iallafall. Alla valparna ur Mikas kull är här, så vi passade på att försöka få en samlad gruppbild. Inte helt enkelt med fyra busiga sexmånadersvalpar.


Tim, Mika, Eve och Sonny.


Tim, Mika, Sonny och Eve.


Då var vi på väg igen. Alltid någon annans...

img_6807 (MMS)

Då var vi på väg igen. Alltid någon annanstans än hemma. Vid fem mötte Rikard upp mig med fullpackad husbil och vi startade resan mot Gagnef och helgens agilitytävlingar. Jag ha bytt jobbdagar nästa vecka och blev tack vare det ledig på måndag, så vi ska ta det lite lugnt och stanna en extra dag i Dalarna. Resultatrapporteringar kommer säkert som vanligt under helgen.


Tält inatt.

För ett par timmar sedan gick jag på ett maratonlångt arbetspass. Ryggsäck, tält, sovsäck och en massa godis är med. Kollo i Sköndal hela dagen, övernattning i tält och fortsatt kolloliv imorgon. Nu har vi precis paddlat kanot. Klockan 17:00 imorgon slutar jag och då bär det av upp till Dalarna. Vila kan man göra i graven.


Två dagar på Kneippbyn

Efter att tre dagars tävlande på Gotland var över checkade vi in på Kneippbyns camping. Hela måndagen och nästintill även hela tisdagen tillbringade vi på sommarlandet.


Det blev många åkturer i karusellerna.


Och massor av besök inne i Villavillerkulla.
Mika var med inne i parken en stund båda dagarna.


Miljöträning Deluxe


Idag stod ett besök på Lida vattenskidklub...

img_6807 (MMS)

Idag stod ett besök på Lida vattenskidklubb på arbetsschemat (och nej, jag har aldrig påstått att jag har ett trist jobb). Eftersom de flesta visade sig ha svårt att stå på skidorna åkte vi i ringar efter båten istället. Jättekul hade vi, särskilt när våtdräkterna skulle på. Vädret var tyvärr dåligt, men det gjorde inte så mycket och vi värmde oss i bastun efteråt.


Mika sex månader


Charmig.

Under helgen på Gotland blev Mika sex månader gammal. Eftersom nästan varenda människa vi träffar påpekar hur liten hon är var jag tvungen att väga och mäta henne nu ikväll, höjden är inte helt lätt att få till korrekt, men jag får det till 46 centimeter. Vikten är 11,4 kilo.


Ett av hennes största intressen är fortfarande att titta på agility.


Sex månader Mika.


Efter en god middag på campingen spelar ki...

img_6807 (MMS)

Efter en god middag på campingen spelar killarna (och varenda turist på Gotland) minigolf.


Vi har varit hela dagen på Kneippbyn, åkt ...

img_6807 (MMS)

Vi har varit hela dagen på Kneippbyn, åkt karuseller och tittat på Pippiteatern. Mika var med inne en stund och tyckte det var rätt kul, de andra hundarna avstod gärna. Nu ska vi gå till badet, inte särskilt fint väder, men vi måste prova alla kanorna!


Nu har vi checkat in på Kneippbyns camping...

img_6807 (MMS)

Nu har vi checkat in på Kneippbyns camping. Vi fick en plats med utsikt över både vattenlandet, havet och taket på Villa Villekulla, dessutom precis brevid en lekpark. Alla nöjda och glada. Imorgon blir det en heldag på sommarlandet.


RSS 2.0