Här står vi nu - Träapporten

Mika har nyligen passerat sex månader och vi är i full gång med att träna framförallt lydnad, det är den grenen jag har saknat mest och just nu också är mest sugen på att syssla med (okej, jag vet, här borde det ha stått vallning, men jag har förstått att det ändå är bäst att vänta tills de är äldre och dessutom misstänker jag att bra grundlydnad är en förutsättning för att det inte ska bli cirkus i fårhagen).

Mika är duktig och jag skulle nog säga att hon kan lite av mycket. Vi har inte intensivtränat eller finslipat några moment utan tränar mest förberedande och i korta sekvenser, successivt har jag tänkt att förlänga och kedja ihop beteendena tills de är tävlingsmässigt färdiga.

Jag har tänkt att jag ska filma alla de saker vi tränar just nu, mest för att jag själv vill se hur det ser ut. Först ut blir apportering. Eller egentligen att hålla i träapporten utan att tugga.


Kommentarer
Postat av: Britt

Nu håller hon ju den jättefint utan tugg. Kommer nog att bli bra det där :-) Ser fram emot att komma och titta på er debut på lydnadsplanen.

2010-08-17 @ 22:16:21
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Sol
Postat av: Sandra

Britt- Ja, absolut. Träningen i Bollnäs gav resultat :)

2010-08-17 @ 22:25:31
URL: http://Www.villemo.se
Postat av: Theresé

Ser riktigt fint ut sandra. Debut vid 10 mån? ;)

2010-08-17 @ 23:03:40
URL: http://www.stis.se
Postat av: Emma

Det ser ju kanon ut, både gripandet och själva fasthållandet! En sak jag undrar över, varför klickar du två gånger utan att ge belöning och varför måste hon vänta på "loss" trots att du klickat? Jag gör nämligen precis tvärtom, klick för Ed betyder att man får släppa allt man håller på med för att hämta belöning. Intressant att veta hur någon annan tänker! :)

2010-08-17 @ 23:10:29
URL: http://isbiten.webb.se
Postat av: Sandra

Emma - Jag har inte klicket som någon slutsignal för Mika. Klicket fungerar "bara" som en förstärkning av det beteendet jag önskar, i det här fallet att hon ska hålla apportbocken utan att tugga. Beroende på vad vi tränar så kommer belöningen olika fort efter klicket, ibland direkt som när vi tränar fotingångar, då klickar jag när hon hittar position och ger sedan direkt godis eller leksak. När det gäller apporteringsträningen vi gjorde ihåg var slutsignalen "loss". Tränar vi t.ex. Kontaktfält får hon klicket i rätt position, slutsignalen är "okej" och belöningen kommer därefter. Hos oss är alltså inte beteendet per automatik avslutat i och med klicket :)



Therese - målet är en debut innan ett års ålder. Vi får väl se, då är det ju mitt i vintern och vi kanske inte är klara :)  

2010-08-18 @ 07:53:39
URL: http://www.villemo.se
Postat av: Emma

Okej, då förstår jag! :)

2010-08-18 @ 12:03:14
URL: http://isbiten.webb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0