Skön söndag

Efter en väldigt rolig och skön söndag ska vi avsluta med att lägga oss i sängen och se Bröllopsfotografen. Till middag åt vi pannkakor med sylt och glass. En perfekt avrundning på helgen.

Valparna 4 veckor!

Nu ikväll har vi varit och hälsat på valparna, imorgon blir de fyra veckor och nu var det full fart i köket. De busade runt, kampade, morrade och brottades.
Hur söta som helst!

Systrarna


Dubbelfläcken






Snusis






Kragfläcken


Kragen





Stallet

Idag har vi varit en tur till stallet igen, Celine red på samma ponny som sist, Rollo. Hon verkar tycka det är jättekul och talar stolt om att "det är som lillagubben".

    
Vi började med att ge Rollo lite morötter.


Lilla ryttaren.


Efter ridningen fikade vi i cafeterian och barnen lekte.


Söndagsplaner

Lustig att helgerna alltid går så himla snabbt, trots att jag varit ledig torsdag och fredag också. Imorgon är det dags för ny arbetsvecka och det är sportlov, får se vad vi hittar på, såg att Sjöhistoriska museet hade något pirattema nu, kanske blir det ett besök dit och en sväng till badhuset ska vi nog också hinna med. 

Idag har vi lite blandade planer, vid tolv ska vi till stallet, Celine ska rida, något hon verkligen har sett fram emot sedan sist vi gjorde det. På eftermiddagen ska vi åka och hälsa på valparna, nu har de flyttat ut ur valplådan och har verkligen blivit större, ska bli kul att se skillnaden sedan i måndags när vi var där sist. Däremellan måste jag till Barkarby, har ringt och hängt undan en urgullig blus till Celine, jag veeet jag är helt galen i barnkläder. När vi ändå är inne på ämnet så kan jag berätta att jag har hittat ett par skor som hon måste få. Hade tänkt att skicka efter ett par converse med syrran som ska till New York i maj, men kom på att det nog blir dehär istället.



Söta lilla Snusis

Alldelles nyss kom vi hem och i mailen väntade två foton på en av valparna, underbart söta lilla Snusis som tydligen börjat intressera sig för bollar. Imorgon eftermiddag (okej, ser att klockan passerat midnatt, så idag då) ska vi åka och hälsa på valparna igen, då är de snudd på fyra veckor gamla, halvtid med andra ord, det går rätt fort ändå. 




Foto: Britt


Nu är...

0-7872e08dec9bd4232c8f1e1167cb0798.png

Nu är vi på väg hem till mina föräldrar, min mamma fyller år och Celine har ramat in ett av sina konstverk som mormor ska få. Handväskan har hon med sig också, såklart! ;)


Åbergs Museum

Idag har vi som sagt varit på Lasse Åbergs museum, Rikard hade fått en smart box från jobbet för ganska länge sedan och vi upptäckte att den slutade gälla imorgon så det blev lite panik att hitta på någonting som den kunde utnyttjas till. Museumet ligger nära oss och det verkade även vara någonting för Celine eftersom de har en avdelning med en stor lekkoja. I presenten ingick även lunch och fika, en perfekt lördagsutflykt.







   




Åberg himself jobbade i kassan


Vi är...

0-5f1fb96e8c24e42188d88d2a4252eec9.png

Vi är på Lasse Åbergs museum i Bålsta,  Celine tycker det är hur kul som helst i "trasan och banankojan" som hon säger, själva museet är väl inte lika intressant, hon sprang mest runt. Nu väntar vi på lunch, ceasarsallad :)


Smoothie och Solsidan

Jag försöker att äta lite nyttigare (läs inte vräka i mig godis fem dagar i veckan) men vill ändå inte avra helt utan allt som är gott, särskilt inte till helgen. Förut gjorde vi smoothies ganska ofta, enket och galet gott. Dessutom blir det ju så nyttigt/onyttigt som man gör det. Ikväll blev det en Banan-blåbärs smoothie.


Jag har till och med plockat blåbären själv, i somras på landet.

    

Mixa 2 dl vaniljyoghurt, 1 dl mjölk, 2 dl frusna blåbär (eller vilka bär man nu vill ha) och 1 banan. Om man vill kan man ha i lite vaniljsocker, nyttiga jag körde utan. Det räcker till två glas. Nu ska vi se Solsidan, vinterns roligaste TV.


Testar

Jag har flyttat över bloggen till mitt domännamn, testar bara att allt fungerar som det ska. Nu ska man alltså kunna komma till bloggen både via www.villemo.se och villemos.blogg.se, hoppas jag. 

Jag glömde...

...att visa Celines fina kläder från Lindex. Hon har blivit lite kinkig när det gäller vissa plagg, jeans och andra hårdare material vill hon helst inte ha på sig, men dehär kläderna gick absolut hem. Var lite rädd att det skulle se ut som att hon hade pyjamas på sig, men tycker faktiskt att det fungerar bra, provade även att sätta på henne en röd kjol ovanpå och det blev ännu bättre. Färgglatt och somrigt!


Dagens inköp

Äntligen hemma och är helt slut. Jag blir tröttare av att ha en ledig dag än att jobba verkar det som. Det jag i huvudsak åkte iväg för att handla var en present till mamma som fyller år i helgen och badkläder till Thailandresan, inget av det hittade jag, däremot en massa annat, varför är det alltid så?


Celine fick ett par mysiga tofflor och tre DVD-filmer.




Till mig själv köpte jag en del smycken, jag tycker sånt är så himla kul!


Två tunikor (på rea) och en jeansskjorta från Gina Tricot.

Vi åt lunch på IKEA, 16 spänn för köttbullarna på vardagar, löjligt billigt. Celine lekte en stund på barnavdelningen och köpte penslar, ett förkläde (som verkar ha förvunnit på vägen hem..?) och barnbestick.


Vi är...

0-5b5de851af04ca4c9be146199cb96503.png

Vi är i outletområdet i Barkarby, nästan på varenda tak råder aktivitet i form av snöskottning. Alla rapporter om tak som rasar in har verkligen gett effekt här. Tur att vi skottat vårt tak redan, även om jag inte tror att risken där är särskilt stor så känns det bra. Nu ska vi bege oss hemåt, jag är helt slut i fötterna och Celine har somnat.  


Vi är...

4eb3b9df294620f1697a28ffdacb5929.png

Vi är på väg till Jakobsberg och Barkarby för shopping tillsammans med Katta. Idag var det plusgrader, första gången på typ två månader så vi struntade i overallen till Celine, vi ska ju ändå mest vara inomhus. Tjing!


Thailand om tre veckor

Om tre veckor åker vi till Thailand, det känns helt overkligt att vi snart ska få uppleva värme, havsbad och sand mellan tårna. När man tittar ut känns det väldigt långt borta just nu. Försökte komma på vilken gång i ordningen det är vi besöker Thailand, men kan inte riktigt minnas, tillsammans med Rikard har jag nog varit där minst åtta gånger..? Det här blir Celines andra resa dit iallafall. Vi har tittat tillbaka på lite foton från förra gången, jag tror det är svårt för celine att minnas den resan, men hon förstår nog ungefär vad vi kommer att få uppleva och pratar mycket om att få åka båt och bada.



Igår klickade vi hem en massa solcremer som kommer att stå i flygplansstolen och vänta på oss när vi kliver ombord, smidigt och dessutom billigt. Till Celine har jag köpt en speciell solskyddsfaktor till som vi hade sist också, den var kanonbra, Garnier Ambre Solaire med SPF 50+, utöver det får hon använda solskyddsdräkt när hon badar och leker.


Thailand April 2009


Det finaste.

Jag såg precis sista avsnittet av Himlen kan vänta på SVT Play. Så otroligt gripande och sorgligt, men samtidigt tänkvärt. Vår tid är begränsad, vi vet aldrig vad som händer i morgondagen, inte ens vad som kan ske nästa minut. Ibland glömmer jag verkligen bort att leva i nuet, jag tycker att jag är rätt bra på att ta tillvara och njuta av tiden, men samtidigt längtar jag ofta efter någonting annat. Det kan vara en resa, en speciell händelse eller bara att det ska bli helg. Att längta kan ju vara en skön känsla och jag skulle absolut inte vilja vara utan det, men jag måste komma ihåg att uppskatta det jag har varje dag. En fin familj med en underbar man, världens bästa dotter, härliga hundar, ett jätteroligt jobb och att jag bor i ett hus jag trivs i. Vi är friska, kan resa, har mat på bordet varje dag och en meter snö utanför fönsterrutan. Jag ska försöka att inte klaga över småsaker, vad spelar ett inställt tåg eller några extrakilon för roll egentligen?


Älskade, älskade barn.


Klubbmöte

Vi kom alldelles nyss hem, har varit på agilitymöte på klubben. Vi har varit medlemmar i Bro-Håbo BK i tio år, det har varit ganska varierande aktivitet och engagemang på agilitygänget under åren, men en liten skara har hela tiden kämpat vidare för att hålla liv i och försöka driva verksamheten framåt. Nu har vi haft en svacka, men efter dagens möte känns det som att vi är på gång igen, en grupp bildades som ska försöka styra upp aktiviteter, tävlingar och hålla hindren i bra skick. Jag tror på en bra framtid för agilityn på BHBK. Problemet jag (och Rikard) har är att det är svårt att binda upp sig på för mycket aktiviteter, för det betyder oftast att vi även måste binda upp barnvakter. Infaller dessutom dessa aktiviterna på vardagkvällar blir det ofta för sent för att en treåring som ska upp tidigt nästa morgon ska kunna hålla sig vaken och på gott humör. Nu kommer vi båda två att hålla kurser under våren. Jag en nybörjarkurs som är förlagd åtta onsdagskvällar och Rikard en tävlingskurs som kommer att vara fem gånger på tisdagar. Det känns som ett ganska jobbigt pussel att lösa, särskilt med tanke på att jag inte har körkort utan behöver skjuts alla mina kurstillfällen, men det ska nog gå bra. Det härliga med att hålla vårkurserna är att det blir ljusare och varmare för varje vecka. Nu längtar jag verkligen efter våren!

All kids by Lindex

Jag tycker Lindex gör fina kläder till barn, dessutom till bra priser. Nu har det fått in en kollektion de kallar All kids med färgglada och somriga kläder och jag känner att jag behöver köpa nästan allt till Celine. I webshopen är massor av plagg redan slut i flera storlekar så jag tog det säkra före det osäkra och ringde till min närmaste butik och la undan de plagg som jag helst ville köpa. Imorgon ska jag, Katta och Celine iväg på en shoppingtur så det passar ju bra.


Måste ha.


Älska tandläkaren!

Jag känner mig så lättad och glad att undersökningen är över att jag log hela vägen hem. Tandläkaren Ulla var en gullig tant som utstrålade lugn och erfarenhet. Jag försökte på en gång att bortförklara varför jag inte besökt tandläkaren oftare, hon struntade i det och berömde mig istället för att jag tog tag i det och kom idag. Rätt taktik. Två hål hade jag, ett nytt och ett vid en gammal lagning. Herregud, hon kunde lika gärna ha sagt att jag vunnit hundratusen på lotto, så glad kände jag mig. Två hål, det är ju ingenting, jag hade nästan räknat med ett par rotfyllningar och några utdragningar. Nästa glädjebesked kom i kassan, 40:- fick jag betala för undersökningen! Tack vare tandvårdsbidraget som alla får varje år (och som tydligen får sparas i två år om man inte utnyttjar det) fick jag ett avdrag på 600:-. Nu ska jag laga första hålet om två veckor, det andra får nog bli efter Thailand, jag tror inte jag hinner innan.

Det här måste firas, med ett stooort glas cola! Haha!!

Det kunde lika gärna varit jag.



Tjugo över tio får jag min dom. Håll en tumme är ni snälla.


Pysselkväll

Celine är inne i en period där det ska pysslas hela tiden. Måla, klippa och hålla på med klistermärken toppar just nu listan över favoritsysselsättningar.
Bara nu ikväll har hon producerat en hel hög med konstverk.







Idag firar jag fredag, eller det är lite den känslan jag har iallafall, för nu är jag ledig ända fram till måndag. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb och framförallt mina arbetstider? Ledigheten börjar med ett tandläkarbesök imorgon förmiddag. Lite ångest. Jag har räknat ut att jag bara varit där en gång sedan jag fick börja betala för tandläkarvård, en gång. På sjuochetthalv år. Det är såklart alldelles för sällan och smällen kommer väl imorgon, tur att det är löning samma dag.


Sommarens tävlingsplanering

Igårkväll satt Rikard äntligen igång med att planera inför den kommande tävlingssäsongen. Tidigare har det oftast varit jag som styrt upp och anmält till tävlingar, men eftersom jag inte kommer att ha någon tävlingshund i år så har jag överlåtit det mest på honom. Summeringen blev att våren inleds ganska lugnt med två tävlingshelger i mars, samt två i april. I maj blir det tävling de tre första helgerna. Juni verkar väldigt lugn och som det ser ut nu blir det nog bara SM. Juli däremot är fulltecknad med landslagsuttagning, kurs på Finnbogård och utöver det fyra tävlingar, däribland Gotland. Augusti fortsätter intensivt med tävlingar varenda helg och efter tre tävlingshelger i september är det slut. Helt tomt i tävlingskalendern (om det inte blir en tur till VM förstås...).

Det känns lite skumt att bara få titta på en hel säsong, som tur var kommer jag nog att ha händerna fulla av en valp iallafall, det känns kul, hon kommer att vara en rutinerad åskådare innan sommaren är slut iallafall.



Visst längtar man efter sommaren?


Celine testar



Jag är buzzador och får då och då testa produkter för att sedan berätta vidare för vänner och bekanta vad jag tyckte om produkten samt lämna ut prover. Idag kom ett paket med en ny duschcreme, Dove Visiblecare. Små barn är väl inte direkt målgruppen för den här produkten, men eftersom Celine ändå skulle bada och gillar när det är skum i, tänkte jag att hon kunde få testa. Det gav väl inte direkt den typen av skum, alltså fluffigt och med mycket bubblor, som Celine gillar, mer mjukt och krämigt.



Jag ska själv prova duschcremen ett tag, återkommer med min åsikt senare.


Stamkund.



Fick detta i brevlådan idag och vet inte om det är så mycket att glädjas åt, det vittnar ju bara om hur mycket man egentligen spenderat det senaste året...

Sandra testar...



Hittade en ny mix i affären bland tacoprodukterna som såg kul ut. Med enkla medel skulle man kunna göra sina egna kycklingbitar a' la Mc Donalds. Celine älskar dem så det var taget.

Betyg Det var verkligen enkelt att få till ett proffsigt resultat, jag tog vanliga kycklingfiléer och skar i lagom stora bitar. På med lite olja och sedan blanda i kryddmixen. Efter en kvart i ugnen var de klara och kändes betydligt nyttigare än den friterade varianten. Kanske hade det blivit lika bra med vanligt ströbröd, vad vet jag? Den får iallafall 4 poäng av 5.


Valparna 3 veckor!



Nu ikväll har vi varit och hälsat på valparna, dagen till ära blev de tre veckor. Sist vi var hos dem var de bara en vecka gamla och vilken skillnad det var, nu är de så busiga, vakna och kontaktsökande. Jag tog nästan inga foton alls, men Malin var där i helgen och tog över 300 bilder, så jag fick med mig ett USB-minne hem med alla foton. Jag testade att filma en liten stund, det blev ganska mörkt, men jag lägger upp det iallafall.


Åre-summering

Nu har vi snart avverkat vår resa till Åre, imorgon ska vi inte åka någon snowboard, utan tar istället och sover ut, packar, äter frukost och kör hemåt. Det ska dels bli ännu kallare här imorgon, dels har flera varningar utfärdats för mycket snö och en del trafikkaos kan det säkert bli. Jag känner mig rätt nöjd nu, kroppen känns helt slut och jag längtar efter Celine och hundarna.

Antal dagar i backen: 3
Antal vurpor: 4 (Rikard 3, jag 1)
Antal kändisar : 1 (Petter i hotellreceptionen)
Antal hamburgare: 6 (3 var)
Antal köldgrader: -19 (idag)
Antal provsmakningar på Åre chokladfabrik: Minst två strutar (Ja, vi var där idag också...)
Antal bastubesök: 7 (6 på Holiday club, 1 på hotellet)
Antal körda mil: 130 (innan vi är hemma) 


Storsäljare på ICA i Åre?


Vi...

6ab3d1281e3808b65d9b25e0b7898281.png

 

Vi har haft ytterligare en härlig, men riktigt kall, dag i backen! Jag testar att blogga genom MMS, blogg.se verkar inte ha någon app och det är så drygt att blogga från mobilen då, kanske borde man byta?

 


Chokladfabriken och Upplevelsebadet

Idag har det varit ganska hård vind, hela högzon har varit stängt, dels för att liftarna antagligen inte klarar för hård vind, men också för att köldfaktorn beräknades till -49 grader på toppen. Vi åkte hela dagen i Tegefjäll, helt perfekt åkning, vi märkte knappt vinden och backarna var jättebra. Det enda problemet var att det var i kallaste laget, jag får snabbt problem med iskalla och värkande fingrar trots att jag testat massor av olika vantar. Nu ikväll köpte jag tunna ullvantar som jag tänka prova att ha i mina vanliga vantar, det kanske hjälper. Vi stannade flera gånger och värmde oss och ganska många koppar varm choklad gick ner. Vi slutade åka runt tre, men då hade vi inte ens käkat lunch ännu. Vi åkte till Åre chokladfabrik, de har galet gott godis och dessutom generös provsmakning, jag åt tills jag mådde illa och handlade inte ens något till mig själv, kände mig rätt nöjd ändå.


Gott!


Presenter till hund- och barnvakter.


Ullvantar, nu ska jag väl klara kylan?

Nu ikväll har vi varit på Holiday Club och besökt deras upplevelsebad och saunaworld. Kort kan jag väl säga att största upplevelsen var nog omklädningsrummet som var mixat damer och herrar. Vi provad alla bastun (sex stycken) utom isbastun, den lockade inte så mycket efter en kall dag. Skönast var bubbelpoolen. Efteråt kände jag mig så slut i kroppen att jag aldrig trodde att jag skulle ta mig upp till hotellet igen. Men det gjorde jag och ikväll lär jag inte rör mig många meter...


Härlig första dag!

Vi ställde klockan på åtta imorse och gick upp för att äta en goood frukost. Det är nästan det bästa med att bo på hotell, frukosten! Därefter gav vi oss ut i backen, vi bor jättebra, precis ovanför Åre by. Vi såg att solen sken på toppen och tog kabinbanan direkt upp dit.


Det var rätt trångt i kabinen, 85 personer tryckte de in i varje!


Vädret var helt underbart, det var rätt kallt, men man kände knappt det och solen värmde bra.


På eftermiddagen tog vi en paus med varm choklad härinne.

Vi åkte nästan till halv fem när liftarna stängde, gick bara in och lämnade brädorna och bytte skor och gick sedan ner till byn. Det är himla mysigt med alla små butiker och restauranger, jag köpte bara en mössa till Celine, det var allt jag hittade som jag ville ha. Vi käkade middag och handlade lite gott till kvällen som vi tog med oss tillbaka. Nu ligger jag i sängen och kollar OS, Anja körde precis och det var en lättnad att se henne helskinande ta sig ner, efter gårdagens vurpa. Åre är verkligen kanonbra, varierad och häftig åkning och framförallt långa pister!


Dagens inköp!

För en stund sedan kom vi fram till hotell Granen, allt jättefint och bra, det enda jag kunde ha önskat mig är ett badkar, hade sett fram emot att ligga i ett varmt bad och slappa efter hela dagar i backen. Satte direkt på tvn för att kolla damernas störtlopp, tyvärr gjorde Anja en rejäl krasch :(

Tog några kort på dagens inköp, mest Villervallakläder blev det, de är ju så himla fina!


Stjärnklänning till Celine. Bodyn och shortsen ska bli en present.






Ursöta trälådor att ha tex. leksaker i, de var så fina (och billiga) att jag var tvungen att köpa två, den blå tänkte jag att Cattis skulle få till sin Dino.

Såg nu när jag satt och bläddrade i en Åre-tidning att My Baby har sin butik här i Åre och de säljer ju sjukt fina Molokläder, kanske blir det lite mer inköp imorgon.


Sågmyra avklarat!

Nu lämnar vi precis Sågmyra där vi bland annat besökt min favoritbutik Calimero. De har så mycket fina kläder och saker, jag kan gå runt där inne hur länge som helst, idag blev det typ en timme innan Rikard nästan slet ut mig därifrån ;) Det blev en massa kläder till Celine och lite annat smått. Visar foton ikväll när vi kommer fram. Nu har vi ungefär 40 mil kvar, jag tycker det är jobbigt att sitta brevid, kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara att köra... Rockringen då undrar ni ;) Jodå, jag köpte en i lördags, tyvärr var jag betydligt sämre på det än jag föreställt mig att jag skulle vara. Jag ligger i hårdträning nu, bäst går det faktiskt med rockringarna vi har på jobbet, kanske är de av en annan storlek eller något?

Packad och klar

Just nu halvligger jag i sängen, med iphonen och kollar skidskytten, en svensk Björn leder! Det är så himla bra att ha tv i sovrummet, vi skulle knappt behöva en i vardagsrummet, kollar nästan aldrig på den. Vi har ägnat kvällen åt att packa inför Åre-resan imorgon, jag har verkligen försökt att dra ner så att vi inte släpar med en massa onödigt upp, vi ska bo på hotell, så vi slipper ju ta med sängkläder, handdukar och sånt iallafall. Nu gick svensken i mål, det blev guld! Tycker faktiskt att det är rätt kul med vinter-OS, igår tittade vi på snowboarden, det är såklart en favorit, annars gillar jag konståkning, såg de otroligt duktiga kineserna samtidigt som jag gjorde middag idag. Jag är ledig imorgon, så vi åker upp redan på morgonen, direkt efter att vi lämnat Celine på dagis, sedan tar vi typ hela dagen på oss att köra upp, självklart blir det ett stopp i Sågmyra med besök på butikerna dom ligger där. Celine är lite kluven inför det här att vi ska åka iväg utan henne. Hon tycker det ska bli kul att sova över, först hos sin farmor och farfar, sedan i helgen hos mormor och morfar, men pratar samtidigt om att hon vill följa med och åka skidor. Det blir nog bra, hon kommer att vara sysselsatt med roliga saker hela tiden, men vi kommer såklart att sakna henne massor! Både datorn och givetvis mobilen kommer att följa med upp i norr, så lite bloggande ska nog hinnas med också.

Sagt av Celine

Igårkväll, precis innan tandborstningen utbrast Celine;
-Jag har inga roliga leksaker!
-Har du inte? undrade jag förvånat, jag menar hennes rum svämmar över av grejer. Varpå Celine svarar;
-Jo, bara Pippidockorna.

Då vet ni, det en treåring behöver för att vara nöjd är ett par Pippidockor, allt annat är överflödigt.

Sandra testar...

Lipton Pyramid tea bags



Ingen nyhet i butiken, men en nyhet för mig. Jag är ingen tedrickare mer än i undantagsfall egentligen, men enligt uppgift ska dessa pyramidformade tepåsar smaka mycket bättre än de traditionella och jag tycker att det kan vara värt ett försök. Jag valde den smak som hade festligast föpackning, det blev forest fruit.

Betyg Ja, det smakar ju te helt enkelt. Alltså ganska blaskigt och trist om ni frågar mig. Betydligt bättre än de vanliga påsarna, men om det var värt det tredubbla priset vet jag inte riktigt. En svag 2:a av 5 möjliga.


Kategorier?

Jag har suttit och lagt till lite fler kategorier här i bloggen. Egentligen vet jag inte om det behövs, tycker ni att det fyller någon funktion? Vilka ska jag isåfall lägga till mer? Mycket är ju bara jidder som jag skriver och det hamnar oftast under Allmänt. Det spelar kanske ingen roll vad inläggen finns under för katergori, ni kanske läser allt ändå? ;)

Melodifestivalens bästa bidrag.

Vi missade melodifestivalen i lördags eftersom vi var i Kista på bio. Egentligen tycker jag inte att det är särskilt intressant eller viktigt, men vi spelade ändå in det. När vi sedan kom hem snabbspolade vi igenom alla låtar på typ tjugo minuter och konstaterade som vanligt att det var dåliga bidrag rakt igenom. Utom ett. Ett som inte ens deltog i tävlingen. Glada Hudikteatern framförde en av Kents låtar. Jag gillar det och ryser av välbehag. Jag skulle så gärna ha viljat se deras uppsättning Elvis, tyvärr hann vi aldrig med det.

De gör som man gör...

...inte som man säger.



Det blev rätt uppenbart ikväll. Jag har ägnat förmiddagen åt att fota en del urväxta barnkläder som jag tänkte sälja på Tradera. Celine tittade på och nu ikväll ville hon inte vara sämre, utan plockade fram kläder, la dem snyggt på golvet och hämtade sin kamera för att börja fotografera.


Dag i stallet

Varje söndag har ryttarföreningen här där vi bor ponnyrundor för små barn. För en guldtia får de åka en liten sväng på en söt ponny. Celine har ridit några gånger förut och verkar tycka det är ganska kul, så vi tänkte att vi testar det idag. Träffade Stella och Melker med föräldrar där, alla gillade hästarna, men det var bara Celine av de tre som verkligen ville rida när det väl var dags. Hon tyckte till och med att det var så kul att hon fick rida två gånger. Jag var stalltjej när jag var yngre, kanske Celine följer i mina fotspår?



Efter ridturerna tittade vi lite på hästarna i stallet, en stor häst som hette Davidoff var tydligen känd för att vara väldigt snäll, honom fick de klappa och borsta lite på.



Innan vi åkte hemåt gick vi upp till cafeterian och tog en fika, därifrån kunde man se in i ridhuset och de hade dessutom en lekhörna för barnen, perfekt!


Valpfoton och rockring!

Morgonen började med en liten rapport från Britt, valparna hade börjat öppna ögonen idag! :) Genast blir det lite mer personliga och "på riktigt" tycker jag. Fick även några foton av tikarna på mobilen, så himla söta. Jag försöker att inte få någon favorit eftersom jag inte vet vilken som är min ännu, inte för att jag tror att jag kommer att bli besviken på något sätt, utanför att det känns bäst så. Namnen vi velar emellan just nu är Sot eller Mika, kanske beror det lite på vilken av dem de blir. Celine tycker absolut att valpen ska heta Mika och pratar ofta om henne, även alla på dagis har fått höra allt om Mika. Kan nog bli svårt att styra om henne, dessutom säger hon sot om sin fot, hon byter ofta ut f mot s.

   

Igår testade jag en rockring på jobbet, jag kunde aldrig det i typ lågstadiet när man höll på med sånt och har inte testat sedan dess. Nu bestämde jag mig för att jag skulle klara det och efter bara ett par försök lyckades jag riktigt bra! Idag vaknade jag upp med träningsvärk i magen, då är frågan, är rockring ett perfekt träningsredskap eller är jag bara sjukt otränad? Jag misstänker att det kan vara en kombination. Funderar seriöst på att köpa mig en rockring, det var ju rätt kul och får jag träningsvärk efter ett par minuter så lär ju det hjälpa lite? Vi ska iväg en sväng på eftermiddagen, först till Quality outlet i Barkarby, sedan Kista för middag och bio. På Toys r us borde det väl finnas rockringar även om det inte är säsong för dem just nu. Får jag tag på en kan jag nästan utlova filmbevis på mina nya talanger sedan, Haha...


Nu är det...


Fredagsmys!


Valparna 10 dagar!



Idag är valparna 10 dagar gamla, ni följer väl dem i Britts blogg?


Filmat med iphonen

Vi var som sagt och tränade en sväng nu ikväll, eller Rikard tränade och jag stod brevid och frös. Testade att filma lite med iphonen och tycker att det blev helt okej resultat, särskilt med tanke på att det började bli ganska mörkt och de körde i strålkastarljuset. Duger helt klart till att kolla på för att analysera träning och tävlingar.


Shopping i Jakan

Celine tyckte att jag sovit färdigt runt åtta, vi gick upp, gjorde oss iordning och stack till dagis. Jag hade en effektiv morgon och hade innan klockan blivit tio hunnit vara ute med hundarna, städat av lite och satt på en tvättmaskin. Kände att jag förtjänade lite shopping, det var ganska länge sedan och utan större övertalning fick jag med mig Helena. Hon hade dessutom tillgång till bil så att vi slapp passa tåg och buss. Vi åkte till Jakobsberg, gjorde en hel del fynd och åt god sallad på Tastys. Hittade bl.a. ett par jeans som jag redan har och tycker mycket om fast i en annan färg, dessutom på rea. Köpte även några basplagg, två linnen och en tröja på H&M. Några av de andra sakerna kan ni se här nedanför.


Armband från Stockh lm (MQ)


Örhängen från Ur och Penn


Jeanstights HM

Vädret är kanonfint idag, soligt men ganska kallt. Vi tänkte åka och träna på klubben ikväll, det var länge sedan vi var där, men i söndags när vi var på årsmötet såg planerna helt okej ut trots all snö. Det jobbiga är att släpa fram hindren, men det räcker egentligen med att ta fram ett par stycken.


Hur många heter?

Jag tycker det är kul med namn. Funderar ofta på fina (och fula) namn till eventuellt kommande hundar, katter, barn osv. Jag har tidigare fött upp Norska skogkatter och en rolig del i det hela var just att döpa dem. Jag körde alfabetiskt och med tema, första kullen fick således namn på A med anknytning till grekiska mytologin. Nästkommande kull döptes efter helgon på bokstaven B, C-kullen uppkallades efter tunnelbanestationer i London. Fler har det inte blivit, men jag har redan planerat att en eventuell D-kull kommer att få namn efter olika whiskysorter. Ja, egentligen har jag namnidéer till alfabetets alla bokstäver. Blommor på G, samiska ord på J, bilmärken på L, Filmer på T och kinesiska städer på X... så fortsätter det, frågan är bara om det blir några fler kattungar här.

Jag har roat mig med att kolla hur många som heter Celine och enligt SCB har 557 stycken det som tilltalsnamn. Jämförelsevis kan jag berätta att över 24000 kvinnor heter Sandra och även två män!

Två män heter Joker och drygt 2000 tjejer Lova. Hur många hundar det finns har jag dock inga uppgifter på.

Kollade även upp Kim, för mig har det alltid varit en tjejnamn, då jag aldrig känt någon kille som heter det. Lustigt nog visade det sig att fyra gånger så många män som kvinnor har Kim som tilltalsnamn.

Cattis - Dino är nästan exakt lika vanligt/ovanligt som Celine, 575 killar heter det :)

Celine testar...




Celine hugger glatt in, allt som innnefattar choklad brukar gå bra.


Enligt förpackningen smakar de bäst om man doppar dem, Celine får testa det.

Betyg Till en början ville hon envist försöka dela på kakorna för att komma åt chokladen som ligger emellan. Hon har en tendens att bara äta upp nougatfyllningen i de vanliga ballerinakakorna nämligen. När vi ställde fram ett glas mjölk som hon fick doppa i, satte hon snabbt i sig hela kakan. Celines råd alltså; Doppa i mjölk. Misstänker att hon skulle ge den full pott, 5 av 5 möjliga. Och nej, vi är inte sponsrade med kakor utan köpte dem, 15 kronor kostar de.

Ps. Jag provade också en kaka och var väl inte lika överväldigad som Celine, men så doppade jag den inte heller.

Sandra testar...


Vrålhungrig och trött efter arbetsdagen skulle vi handla mat och allt som cirkulerade i mitt huvud var någonting som gick snabbt att tillaga och fort gjorde mig mätt. Sprang förbi frysdisken och räddningen uppenbarade sig. Pizza, 14 minuter i ugnen sedan klar. Testade en ny sort, egentligen mest för det skumma namnet "hämtpizza". Kände mig tvungen att ringa numret som stod på kartongen och möttes av en telefonsvarare som talade om att de "var fullt upptagna med att baka nya Grandiosa-pizzan men att man gärna fick gå med i deras facebook-grupp" Nu vet ni det.


Fryst


Tillagad


Snart uppäten.

Betyg Den var helt okej för att vara en fryspizza, mycket fyllning och bra smak, matchar inte pizzerian, men fungerar som ett bra alternativ. Pizzan väger 550 gram, jag blev mätt på halva. Kostar ca 35:-. Den får 3,5 av 5 möjliga.


Konstnären


Den lilla konstnären hade med sig en målning hem från dagis idag. Jag tyckte den hade så fina färger att den får pryda en av köksväggarna ett tag. Matchade dessutom de gula tulpanerna vi fick av Cattis med familj i lördags. Visst är det kul när de kommer hem och visar saker de gjort själva, men lite ångest får jag av att tänka på en julgran full av hemmagjorda smällkarameller, pappershjärtan och garntomtar...

Sandras favorit...

Plats Hemma
Resmål Thailand
Stad Nyköping

Maträtt Korvstroganoff med ris
Dryck Coca Cola
Glass Häagen Dazs Pralines & Cream
Frukt Banan
Godis Polly

Årstid Sommar
Veckodag Lördag
Månad Juni
Färg Svart
Nummer 4

Klädesplagg Kjol
Butik Calimero
Parfym Dag Clean Warm cotton, Kväll D&G The One
Tidning Ingen direkt...

Film Någon Kriminaldeckare.
Bok Har aldrig tid eller ro att läsa annat än faktaböcker då och då.
Tv-Spel Wii Sports resort
Tvprogram Allt jag kan skratta åt eller bli skrämd av.
Websida Google
Låt Varierar efter humör.
Artist Samma som ovan.

Djur Hund
Bilmärke Volvo
Blomma Tulpan
Sport Agility

Vad är dina favoriter?

Valpfoton!

Först några bilder på båda tikarna







Tik 1







Tik 2







En av hanarna fastnade också på bild



Och mamma Sol förstås



Tack Britt för besöket, vi kommer snart tillbaka :)


Pulkabacke på tomten?

Häromdagen skottade vi av vårat tak och det resulterade såklart i en gigantisk hög av hårt packad snö på tomten. Så stor att Celine sulle kunna använda den som pulkabacke om hon ville. Så stor att vi får klättra över den om vi ska ut. Så stor att källaren antagligen vattenfylls när den börjar smälta. Därför kände vi oss tvugna att försöka minska ner den, eller iallafall flytta snön längre bort från huset. Projektet visade sig inte vara helt enkelt och jag hör snöslungan gå än, lite bättre blir det nog iallafall. Herregud, den här vintern, den lär gå till historien och vad ska Celine tro nästan år om vi har en "normal" vinter med tre centimeter snö som ligger kvar i fem dagar och sedan slask i tre månader? Hon tror ju att det är såhär det ska vara. Jag gillar snön, det är ju fint och kul för barnen, men himla jobbigt och opraktiskt också. Nu räcker det.





Kurs utan hund

Utan hund är väl egentligen en sanning med modifikation. Utan tävlingshund vore mer rätt beskrivning. Jag har ju egentligen bara Joker, snart elva år nu, alltså inget ämne att satsa på inför kommande agilitysäsong precis. Lova är ju Rikard hund. Däremot tänkte jag vara väl rustad inför kommande utmaningar och anmälde mig som åhörare till en kurs för Lisa Frick hos Finnbo gård i sommar. Då har jag ju om allt går vägen en valp och även om vi såklart inte börjat träna då så kan jag ju ändå ladda med nya tankar och idéer under tiden.

Imorgon ska jag besöka valparna och det ska bli roligt, ska bara genomlida ett årsmöte först ;)

Dino på besök

Idag har vi haft min kompis Cattis, hennes sambo och deras lilla son Dino på besök. Celine hade verkligen sett fram emot att träffa "Bebisdino" som hon sa. Det var jätteroligt att de kom, Cattis och jag ses alldelles för sällan nu för tiden.



 


Thea

Flera av er har undrat vart Thea är och varför jag inte skriver om henne. Anledningen är att hon sedan en dryg månad tillbaka har varit utlånad på prov till en tjej som heter Cili.

Thea har varit en speciell hund sedan första dagen hos oss, hon är charmig och go, lätt att tycka om, men samtidigt osäker. Hon står lågt i rang och i kombination med Lovas dominans har det aldrig gett Thea möjligheten att växa och utvecklas till en egen individ. Istället har hon blivit som en "blek kopia" av henne och tagit efter de dåliga beteenden som Lova har. Lova har aldrig varit direkt elak mot Thea och det kan se ut som att de kommer väldigt bra överens och leker fint ihop, men allt har hela tiden varit på Lovas villkor.

Jag och Thea klickade aldrig riktigt, inte som jag gjort med våra andra hundar. Självklart tycker jag om henne, men många gånger har jag känt en liten irritation över de egenskaper hon har som jag inte uppskattar. Det har gett oss en dålig grund att bygga någonting bra av och Thea har oftast fått komma i andra hand.

Det var inget lätt beslut att ta, diskussionen om hur vi ska göra med Thea har varit uppe många gånger, det är ingenting jag kommit på över en natt utan något som jag funderat på länge. Det är väldigt enkelt att uttrycka att det vore bäst för hunden att flytta, betydligt svårare att verkligen genomföra det. När Cili av en slump dök upp via en vän och visade intresse tyckte jag att det kunde vara ett utmärkt tillfälle att prova. Både för oss att vara utan Thea, men också för henne att vara någon annanstan för att se hur hon fungerar.

Det har visat sig fungera utmärkt. Vid två tillfällen har jag varit med och tittat på när Cili och Thea tränar och det går väldigt bra för dem. Jag tror att det är bra för Thea att "börja om" kravlöst och på ett lekfullt sätt. Hon är egentligen en duktig agilityhund som tagit tre cert och flera SM-pinnar, men det handlar om så mycket mer än bara agilityn, att det måste fungera i vardagen. Vara harmoniskt och lugnt i flocken, jag tror Thea trivs och mår bättre i sitt nya hem, som från och med idag består av Cili och hennes familj.

När abstinensen efter Thea blir för stor bor hon inte längre bort än en kvart med bilen och det räcker med att höra hennes skällande i ett par minuter för att jag ska förstå att även om det var ett jobbigt beslut i många avseeden så är det också en lättnad. Att slippa känna att Thea är besvärlig och jobbig, att veta att hon uppskattas precis för den hon är och det hon gör.

Lycka till Cili, jag finns alltid här om det är något, stort som smått, problem eller bara beröm. Vi ses på SM ;)


Thea 9 veckor


Det här med tänderna...

Rikard var till tandläkaren igår, en tand gick delvis sönder under skidsemestern och han skulle kolla upp det. Domen blev hård och beräknade notan också, drygt fem tusen. Jag som inte varit hos tandläkren mer än en gång under de senaste sju åren fick lätt ångest. Köpte ny tandkräm och munskölj idag, nu ska tänderna skötas perfekt. Och tid bokas till tandläkaren, jag är inte det minsta rädd för själva besöket, bara för efterföljade räkning.


Ingen mer cola...?


Ledig fredag

Jag är ledig idag. Celine vaknade såklart lika tidigt som vanligt, men jag fick med hjälp av tv:n sova till strax efter nio. Vi har inga planer för dagen, men har småfixat lite här och där. Hittills har vi hunnit med ett besök på Coop för att handla mat och skottat fram julgranen på altanen som jag inte står ut med att se längre, nu är det februari, så den måste bort. All snö har gjort att det varit omöjligt att ens ta sig fram till den tidigare. Inatt, eller väldigt sent igårkväll, var plogbilen inne på gården och körde undan all snö i ett par gigantiska högar, undrar när de kommer att smälta bort, i maj?


Gula nummer 50 är vårt hus


En av snöhögarna


Celine på sångstund


En dag på Junibacken







  



Idag har vi varit på Junibacken med Helena och Stella. Vi kom precis när första föreställningen börjat, sedan körde vi hela racet med pippiteatern, sångstunden, sagotåget och såklart lek i utställningarna. Jag tycker Junibacken är genialt, bra föreställningar och lagom stort lekutrymme. Det enda som jag tycker är dåligt är deras mat, man får inte äta medhavd mat alltså tvingas man äta i deras restaurang. Där serveras alltid pannkakor och köttbullar förstås, men dagens lunch är sällan något jag gillar. Dyrt är det också. Fikat däremot är av världsklass, så jag kompenserade min något fattiga köttbullslunch med att ta både kaka och muffins. Nu köpte vi årskort på Junibacken, så fler besök lär det bli. Både Celine och Stella somnade ganska omgående helt utslagna i vagnarna på vägen hem.


Pippi hälsar på Pippi

  

  

Nu åker vi till Junibacken och hälsar på Pippi.


Toppa formen och mera namn

Läste precis bestämmelserna för uttagning till landslaget i agility i år. Till skillnad från de senaste åren kommer hela uttagninen att ske under en helg och sex lopp kommer att genomföras i en inomhushall, varav fyra resultat räknas. Jag tror att det kommer att bli riktigt kul och spännande, då gäller det att ha hunden i toppform och verkligen kunna prestera. Det som kan ses som en nackdel är väl att om man skulle ha råkat dra på sig eller hunden en skada så är man helt chanslös. Lova och Rikard kommer att söka landslaget i år också, Lova är precis sju år fyllda och hon känns stark och fin i kroppen, hon utvecklas fortfarande och blir bara bättre, jag tror hon kan hålla sig ett par år till i toppen.

Min mamma kläckte ett till namnförslag nu ikväll till den lilla svarta, Mika. Kanske kan vara något? Testa att vänd på namnet också. För övrigt har blogtown legat nere hela dagen och jag lider lätt abstinens, dumma dem.

Fina människor

Sitter och tänker på vilken tur jag har som har haft så fina människor runt mig när det stormat som värst sista tiden. Alla som på ett eller annat sätt visat att de brytt sig, även de gånger det inte fanns några ord som hjälpte bara fanns för att lyssna. Ni är fantastiska allihopa, men ett särskilt stort tack till några speciella.

Anna, som verkligen visat att hon är en riktigt sann vän som ställer upp i alla väder. Timmar som jag tjajat, ältat, grubblat, funderat och frågat. Både innan Kim kom till oss, under tiden hon fanns och framför allt nu efteråt, utan dig hade allt varit ännu jobbigare. Du är guld värd <3

Eva, bästa uppfödaren till finaste Kim. För att du med sådan gästfrihet tagit emot oss, hjälpt till och stöttat. Inte vänt ryggen till när problem uppstod utan istället visat extra mycket att du fanns där när det behövdes.

De andra valpköparna, Therese, Helena, Per och Sandra. Jag hoppas att vi kan fortsätta att ha kontakt även om jag inte längre är en av er. Ni äger syskonen till Kim och jag kommer med spänning att följa er på tävlingsbanorna i framtiden.

Britt, som gett mig chansen att få börja om med en ny liten valp, nytt solsken i livet :)

Valp!

Okej, jag vet att jag är urusel på att hålla mig, jag vill helst skrika ut det i radion eller något, till den som inte redan har förstått det; Jag väntar valp! Det bubblar i mig och jag vet att jag kanske inte borde ta ut glädjen alltför mycket i förskott, särskilt inte med det facit jag faktiskt har. Trots allt så vill jag ju tro och hoppas på det bästa, att allt ska gå bra. Jag måste kunna längta och njuta utan att oroa mig alltför mycket. Genast vaknade planerar-människan i mig och jag funderar för fullt på namn. Valparna är mörka, i det närmaste helsvarta och direkt när jag såg första fotona i mobilen kom namnet Sot över mig, sotsvarta valpar, varför inte? De flesta jag har nämnt namnet för gillar det, jag tvekar dock lite, kanske låter det för mycket som en hane? Ett annat namn som vi pratat om tidigare är Mii (eller eventuellt My). Låter gulligt, kanske för gulligt? Jag vill inte att namnet är för långt, helst tre eller fyra bokstäver och givetvis inte för likt de andra hundarnas namn. Jag har tid på mig att fundera iallafall. Åtta veckor, det är en halv evighet, men på sätt och vis känns det ändå skönt. Minnet av Kim är så färskt, att få en hund hem just nu hade nog varit jobbigt. Nu har jag tid att långsamt bygga upp en ny relation till nya valpen. Under tiden har jag en del kul saker för mig som kommer att göra att tiden går fort. Om drygt två veckor åker jag och Rikard till Åre och i mars sticker vi till Thailand, när jag kommer hem är valpen leveransklar och snön har förhoppningsvis smält bort. Tänk vad konstigt livet är, den 1 januari hämtade jag min efterlängtade Kim, exakt en månad senare, den 1 februari föddes min nya hund. Det kommer att bli en härlig vår trots allt.

Solsken!

Efter regn kommer solsken. Bokstavligt talat. För första gången sedan Kim lämnade oss känner jag mig glad igen, på riktigt.

RSS 2.0