Öl

Sista februari betyder sista bokstaven i alfabetet och därmed sista dagen i fotoutmaningen, jag klarade det!


Öl.

Seg söndagkväll

Direkt efter Bamsegympan gav jag och Katta oss ut på en promenad med hundarna, över en timme var vi ute och väl hemma kände jag mig lite frusen och seg. Kokade en soppa som värmde gott och tog det lugnt. Funderade lite löst på om jag skulle strunta i ridhusträningen, men ville så gärna åka och träna att jag stack iväg iallafall. Kände redan på vägen dit att det kanske inte var det smartaste beslutet jag tagit. Hade fruktansvärt ont i ryggen, så ont att jag mådde illa emellanåt och kände mig frusen och klen. Fick en värktablett och blev lite bättre, men kunde inte alls köra för fullt. Mika var som vanligt jätteduktig, störst framsteg har vi gjort på balansen. För två veckor sedan körde jag hela balansbommen för första gången och då tyckte hon att det var lite läskigt att springa fort över, det märks inte alls nu. Hon far över och sätter det ena fina kontaktfältet efter det andra. Vår träning på plankan hemma i soffan har verkligen gett resultat! Jag började med gunga på "allvar" idag och hon är lite försiktig, springer ut och nästan klänger sig fast runt ändan på gungbrädan. Det känns inte som att hon är direkt rädd, mer osäker på hur det ska utföras och som vanligt hittar hon på egna kreativa lösningar.

Nu ska jag krypa ner i sängen med Celine och titta på Solsidan, kanske en kopp te gör mig sällskap också.

Äpple

Näst sista dagen i februari och därmed är vi framme vi bokstaven Ä i fotoutmaningen.


Äpple. An apple a day keeps the doctor away. Oavsett om det stämmer eller ej så är det himla gott med äpplen, bäst gillar jag den här sorten, Royal gala, på andra plats kommer Golden delicious. De gröna med blankt skal tycker jag minst om. Nu vet ni det.

Bamsegympa

     

Idag har Celine varit på sitt allra första tillfälle på Bamsegympa. Vi anmälde henne redan förra terminen, men det var så lång kö att vi aldrig fick någon plats, nu har några mammor till andra väntade barn utbildat sig till ledare och startat upp en ny grupp som hon fick plats i. Toppen!Vi var lite stressade och sena så de hade precis börjat när vi kom fram. Celine blev först lite blyg och försiktig, men så fort redskapsbanan kom fram släppte hon loss och for runt som vanligt. Celine har alltid haft bra balans och god kroppskontroll tycker jag och det visade sig även idag, hon balanserade bra och var duktig på att klättra. Brås hon på sin smidiga mor tro? ;)

    

Jag tror absolut att det här är något som kommer att  passa henne, hon verkade mycket nöjd och glad efter första passet.


Grötfrukost

Efter allt för mycket lördagsgodis igår kväll gick jag och la mig illamående och med lätt huvudvärk, kroppen vänjer sig otroligt fort av med allt socker. Startar upp denna söndag med grötfrukost, jag älskar all typ av gröt och testade ett eget ihopkok idag. Blandade 1 dl fiberhavregryn, en matsked vardera av solrosfrön, linfrön och russin, rev i ett halvt äpple och hade i lite kanel och salt i 2,5 dl vatten. Smakade riktigt gott, men nästa gång hoppar jag nog russinen, de bidrog inte direkt som någon smakhöjare.Vad äter ni till frukost? Någon som har tips på nyttiga och snabblagade frukostar som man står sig mätt på ett tag?

Återvinning

Bokstaven Å i fotoutmningen väntar.


Återvinning. Jag är tyvärr ganska dålig på sopsortering, återvinning och sådant. Pantflaskor och burkar lämnas såklart in, likaså batterier och i de flesta fall tidningar och glas. Sedan tar det stopp, vi har ingen kompost, det gemensamma sopnedkastet i samfälligheten sväljer alla soper oavsett innehåll och då blir man (jag) lätt lat. Ska verkligen försöka bättra mig.

Billiga klänningar!

   

Vi har varit ett par timmar i Jakobsberg, lunchat och shoppat med Helena och Stella. Det blev bland annat två söta sommarklänningar från HM. Celine ville absolut ha den rosa, jag tyckte den röda var finast, så vi tog båda. Priset på 50:- styck gjorde inte beslutet särskilt svårt. Det fanns även randiga och blommiga varianter av samma klänning, men de var inte lika fina tycker jag.

Saga 1 år!

  

Idag blir mysiga, busiga och helt underbara lilla Saga ett år. Hos oss har hon bott i drygt två månader, men det känns som om hon alltid funnits här. Hon fungerar så bra i flocken och familjen och är en riktigt litet yrväder, varje morgon är hon först uppe, hur pigg som helst. Hon har blivit mycket lydigare och kan gå lös på promenaderna, träna okopplad tillsammans med andra hundar och kommer (oftast) på inkallning. Jag har sagt det förut, men säger det igen, även om Saga är Rikards hund så är jag himla glad att hon kom till oss, hon är ett riktigt lyckopiller!


Zebra

Nu närmar vi oss slutspurten i february photo challenge.


Zebra. Kom verkligen inte på någonting på bokstaven Z och frågade Celine om hon hade någon Zebra i sitt rum. Direkt letade hon fram en och kom springande. Bondgårdsdjur var länge en favorit hos henne, numera leker hon inte så ofta med dem, men har tydligen koll på vart de ligger iallafall.

En härlig start på helgen!


Jag kom hem, trött, hungrig och frusen och möttes av det här direkt innanför dörren. Tulpaner, nötter, ett stort paket till Celine och ett gulligt meddelande från Rikard. Bästa, underbaraste mannen! Han åkte för någon timme sedan upp mot Hudiksvall och tävlingar hela helgen så Celine och jag blir ensamma hemma fram till söndag.


Celine blev jätteglad över sitt nya Kitty-hus och leker för fullt med det på sitt rum just nu, jag mumsar nötter och känner mig genast mycket piggare och gladare! Nu är det helg!

Omelett

Jag är en riktig frukostmänniska, det spelar ingen roll hur tidigt jag går upp eller hur trött jag är, frukost kan jag alltid äta. Ofta blir den dock ganska ensidig, nästan alltid någon smörgås, ibland gröt eller yoghurt. Nu när jag kör 100 dagar har jag tänkt att jag ska bli bättre och ordentligare med maten överlag och varje dag börjar ju med en frukost.Idag åt jag för första gången omelett. Jag stekte lök, en liten potatis och två skinkskivor i bitar. Blnadade två ägg med lite mjölk och kryddor och slog över. Tadaa! Min första omelett var född. Kanske lite väl med både potatis och lök i innan klockan ens var sex, men som sagt jag gillar frukost. Och lök.

Motionen man knappt märker

Det har blivit lite av en vana att vi tränar i ridhuset på torsdagkvällarna. Vanligtvis är jag ledig på fredagar och det gör med andra ord inte så mycket om vi kommer hem lite sent. Rikard börjar när han vill (läs; inte lika hysteriskt tidigt som jag). Imorgon jobbar jag dock, men träningssugna som vi är stack vi iväg iallafall. Jag slog för skojs skull på runkeeper på mobilen för att kolla hur mycket jag egentligen rör mig på ett agilitypass på en knapp timme. Det känns ju inte som man får ihop någon särskilt lång strcka, men det visade sig bli 2-3 kilometer genom att bara bära fram hinder och köra några kombinationer. Det är motion man knappt märker.

Yoghurt

Fortsätter fotoutmaningen.


Yoghurt. Turkisk sådan, god till nästan all mat!

Xenon

Detta är en del i utmaningen fotografera ABC.


Fråga mig inte vad det är, men det börjar på X.

Banta med Big brother

Okej, rubriken kanske blev lite märklig. Jag ska inte vara med i Big brother. Och jag ska inte banta.

Men jag fick en idé här ikväll. I förrgår började Big brother, över 100 dagar är den som vinner instängd i ett hus, jag kommer att kolla på, säkert varenda dag. Vad skulle jag kunna göra under samma tid? 100 dagar, drygt 14 veckor, då är vi framme i maj, nästan juni. Sommar!

Jag har bestämt mig för att under samma period som Big brother går utmana mig själv. Jag lovar att bli en sundare och friskare människa (citat Sällskapsresan) under de här 100 dagarna och förhoppningsvis har jag under den perioden vant mig och fortsätter i samma anda även efteråt. Ett första steg har jag redan tagit sedan några veckor tillbaka genom att inte äta godis och fika på vardagarna och det kommer jag såklart att fortsätta med. En annan idé är att jag försöker göra mat vi äter och tycker om i en nyttigare tappning. Ingen mat kommer att förbjudas eller uteslutas, men kanske modifieras en aning. Ikväll t.ex. åt vi ugnspannkaka, jag bytte ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl och rev morot i smeten, ingen märkt någon skillnad, inte ens kräsna Celine.

För att riktigt realisera den här 100 dagarsplanen lägger jag upp den som en egen kategori här i bloggen, avlägger rapporter då och då och spikar ett konkret mål. 5 kilo ska bort. Det borde bli runt 0,35 kilo i veckan, lite och långsamt kanske det låter, men det är också en del av poängen. Jag ska inte banta, gå på någon diet eller kur, jag ska lägga om livsstilen och förhoppningsvis tappa några kilon, bli starkare och snabbare (på agilitybanan, hehe...) Motionen kommer att bestå av promenader med hundarna och minst en kvart om dagen på crosstrainern. Högre vågar jag inte lägga ribban där för då känns risken för stor att jag ska misslyckas.

Jag är ju inte mer än människa och har ganska dålig karaktär, därför kommer jag att tillåta mig att äta godis, fika osv. en dag i veckan, antagligen oftast lördagar. Jag kommer även att fortsätta dricka cola light, det är min stora last och något beroende ska man väl få ha tänker jag?

Nähäpp, crosstrainern kallar, jag drar in den framför TV:n så kan jag förena nytta med nöje! :)

Vatten

Fotoutmaningens tjugoandra dag.


Vatten. Bara vanligt vatten.


VAB

Jag är fortfarande hemma och vabbar med Celine, febern har helt gett med sig, men hon har ganska skrällig hosta emellanåt, i övrigt verkar hon lika pigg och frisk som vanligt. Hon börjar bli rejält uttråkad av att gå hemma och saknar sina kompisar. Jag känner mig väl inte heller helt nöjd med vår isolering, men imorgon är jag tillbaka på jobbet igen. Vi försöker aktivera oss så gott det går och tar promenader med hundarna väl påklädda och Celine nerbäddad i vagnen, städar och lagar mat. Dags att klä på sig nu kanske, sedan en promenad på det och då är vi ju redan framme vid lunchtid när vi är tillbaka.


Medicinen, viktigas är godismedicinen om du frågar Celine.Ugn

Nu börjar det kännas lite kämpigt i fotoutmaningen, dels för att jag är inne på tjugoförsta dagen, men mest för att de krångligaste bokstäverna återstår...


Ugn. Helt enkelt.

Årsmöte, prisutdelning och träningKlockan ett idag infann jag mig på klubben för årsmöte, sådana tillställningar brukar ju inte vara särskilt roliga och tydligen är jag inte ensam om att tycka det, 16 personer av klubbens drygt 400 medlemmar var där. I slutet av mötet delades priserna till årets hundar ut. Mika blev årets lydnadshund och Lova årets agilityhund på Bro-Håbo BK. Tidigare år har det varit olika typer av graverade pokaler, tallrikar och liknande saker, i år fick vi glasskålar från ett lokalt glasbruk. Först tyckte jag att det var lite tråkigt att de var så opersonliga, men nu i efterhand har jag ändrat mig, dessa får vi ju användning av, alla gamla pokaler står bara i ett skåp i källaren och samlar damm. Nog är det bättre att få saker som faktiskt kommer till nytta.Efter att årsmötet var avslutat gick jag ut på planen och tränade med Mika medan jag väntade på min skjuts. Vilket härligt träningspass, hon laddar verkligen på när vi är på klubben! Jag körde igenom alla momenten utom platsliggning i klass 2 och allt utom rutan gick kanonbra, till och med inkallningen som annars brukar vara vår akilleshäl fungerade riktigt fint. Rutan hade hon (idag) fått för sig att stanna för tidigt i. Jag vet att hon kollar konerna och tycker att hon själv kan bestämma när hon är på rätt plats och ska stanna, jag föredrar att hon springer tills jag ber henne stanna, så där har vi lite meningsskiljaktigheter. Vanligtvis brukar hon vara väldigt träffsäker på rutan, så jag känner mig inte särskilt bekymrad, det är dessutom ett moment hon verkligen gillar. Hoppet imponerade hon stort på, vi har inte tränat på klubben på länge och alltså inte haft något lydnadshopp tillgängligt, men hon gör det absolut så bra att det tävlingsmässigt skulle räcka till riktigt högt betyg. Jag tränar just nu mycket med konerna som störning, hon älskar dem och vill gärna sikta lite mot dem i alla moment, så nu kör vi fritt följ runt koner, inkallning mellan dem, apportering brevid och fjärr mitt i rutan osv. Allt för att avdramatisera dem lite och det verkar snabbt ha gett resultat.


Tradera

Bokstaven T i fotoutmaningen.


Tradera. Jag slängde upp ett gäng annonser på tradera för en dryg vecka sedan, om bara någon timme går de ut och jag kikar in titt som tätt för att se hur det går. Sedan börjar det tråkiga jobbet att packa och posta alltihop, men det får jag ta, folk är tydligen beredda att betala rätt bra för gamla barnkläder.

Shampoo

Detta är en del i februaris fotoutmaning.


Shampoo. Jag är inte direkt trogen något speciellt märke på shampoo, utan testar lite olika och köper vad som faller mig in. De flesta sorterna funkar bra på mitt barr, men nästa gång ska jag nog slå till på något exklusivt som frisören alltid försöker lura på mig, mest för att se om håret blir lika fantastiskt som de lovar.

Mot solen, värmen och stranden!

Ja, inte riktigt än, men bara vetskapen om att man garanterat har enm vecka med sol och bad att se fram emot gör att det blir lite lättare att genomlida denna vinter. I början av september har vi precis bokat en vecka till Portugal! Vi ska bo på ett hotell vid stranden i Algarve.


Hotellet vi ska bo på nu i höst.

I september 2006 var vi i Portugal på ungefär samma ställe och trivdes jättebra. Det var kanonfint väder, stränderna var långa och fina och maten god. Dessutom var vi på två olika utflyktsmål den resan, varav det ena var ett helt galet roligt vattenland. Dit kommer vi garanterat återvända den här resan också!


Hotellet vi bodde på 2006.


Stranden nedanför hotellet.

Morgonpromenad med shopping

Efter frukosten med hembakade tunnbröd gav vi oss ut i kylan med hundarna. Vi tog en promenad upp till centrum och jag slank in på en av de få butikerna som är någonting att ha här, en liten klädaffär som heter A wear. I övrigt består vårt centrum i princip bara av pizzerior, hårfrisörer och två matbutiker. A wear har inget jätteutbud, men ganska ofta hittar jag ändå plagg eller smycken jag vill ha, dessutom är hon som jobbar där väldigt trevlig och har sin hund med sig bakom kassan, man får även ta in sin egen hund om man vill när man handlar. Idag blev det en mysig velourtunika, jag hade egentligen tänkt mig en beige, men den fanns inte i rätt storlek, så jag tog en blå, riktigt fin blå färg tycker jag!
Ring

R som i ring i fotoutmaningen.


Ring. Visst är jag ringmärkt, ända sedan 31 december 1998. En till ring på det fingret skulle sitta fint, tycker ni inte?

Fredag dårå.

Så var det fredag igen. Dammsuga, byta sängkläder och handdukar, torka golvet, sätta igång tvättmaskinen, plocka, fixa, dona. Check! Den ni! Jag håller på att optimera för den ultimata fredagsmyskvällen och en skön (läs städfri) lördag, hela söndagen är Rikard i Karlstad på tävling. Energin är på topp och humöret strålande, särskilt efter att jag imorse ställde mig på vågen och såg att siffrorna sakta pekar neråt, att sluta äta godis och fika varje dag verkar ju funka. Lördagsgodis is the shit.

Nu är det hundarna som tigger om en promenad, men det känns sådär att dra ut dottern med lunginflammation i tio minusgrader. Kanske kan jag bädda ner henne i gamla vagnen med åkpåse och allt. Hon är iallafall feberfri nu.


Jag vill vinna!

Jag tänkte vara med i en tävlingfotograf Matilda Bäckers blogg som hon har i samarbete med Pictureshop. Man kan vinna ett valfritt inramat foto som skickas till den man önskar. Perfekt kände jag och valde snabbt ut ett foto från vår vecka i Idre fjäll nu i januari. Min farmor och farfar var med och passade hundarna och Celine när hon inte var med och åkte i backen och vad vore väl bättre som tack än ett inramat foto av deras son och barnbarnsbarn i skidbacken? Ingen av dem har dator och läser min blogg så det vore en rolig överaskning i deras brevlåda.


Om jag vinner kommer jag att välja detta foto.

Ridhusträning igen.Det har efter tre torsdagar i rad nästan blivit standard att vi tillbringar en timme i ridhuset på torsdagkvällarna. Garanterat ensamma är vi iallafall vid den tiden. Vi hade med oss alla tjejerna och imponerade mest den här gången gjorde nog Saga, hon är ett riktigt yrväder, fullfart och 100% glädje hela tiden, jag är så glad att slumpen gjorde att just hon hamnade hos just oss!Mika och jag prövade några blindbyten och Jaakkos, gick väl med varierande resultat kan man säga. Summan av det hela är att jag är för otajmad, för sen i blindbytena och förbereder för tidigt i Jaakko, resultatet blir att hon lätt kommer upp på fel sida när jag gör BB och att hon tvärvänder precis innan hoppet i JK. Jag har gjort för lite av den typen av byten och känner mig obekväm och felplacerad hela tiden, får väl se om vi kommer att satsa på dem i framtiden eller köra old school.

Fortsatte även med vårt nyligen påbörjade slalomprojekt. Jag hade storlagna planer för hur jag skulle bygga upp träningen när Mika var yngre, nu när det väl är dags har jag totalt tappat lusten till det och har tränat enligt den egen påhittade metoden "Visalitematalitegissaliteochhoppaspådetbästa". Idag var det första gången som det kändes som att Mika kanske förstod någonting, att farten kommer tvivlar jag inte på, det är rätt få saker hon gör långsamt, faktiskt ingenting om jag tänker efter. Jag citerar låten som är till filmen; Hur svårt kan det vara?


Quinoa

Detta är en del i february photo challenge.


Quinoa. Nyttigt och gott, särskilt i sallad. Så ser de (fröna, kornen?) så roliga ut, som om de hade en liten svans.

Pennor

Fortsätter fotoutmaningen med bokstaven P.


Pennor. Celine älskar att måla och rita, hon har fullt av pennor, kritor och färger i sitt rum, oftast skapar hon färgglada alster på papper, men bara för några dagar sedan målade hon halva sovrummet rött. Tur att pennorna är av kvalitén lätt att tvätta bort.

Mitt i veckan status

Dagens...

... middag
: Pannbiff, stekt lök, gräddsås och lingon. Löjligt gott.
... bästa: Femton minuter superbra lydnadsträning med Mika på gården, nu vill jag tävla!
... måste: En vända på crosstrainern. Jag har faktiskt kört en stund varje dag sedan jag köpte den, känner mig sjukt nöjd.
... humör: Jodå. Huvudet upp och fötterna ner.
... jobbigaste: 10 dagar antibiotika till Celine. Farbror doktorn konstaterade vid lunchtid att barnet lider av lunginflammation, därav den envisa och höga febern.
... oljud: Rikard riven en vägg i tvättstugan, need I say more?
... grattis: Till kusinen som fick en son inatt.
... längtan: Sommar, sol och värme. Och det finns planer!
... vill ha: En brownie från 7 eleven. Tack för den lasten Helena ;)
... fundering: "Don't stop dreaming when you wake up"
... färg: Vit. Matchade i vita strumpor och vit tröja.


2724 minuterDrygt 45 timmar Sex and the City landade hemma hos mig igår. Det borde räcka för att sysselsätta sig varenda husbilskväll hela agilitysäsongen 2011.

Ett återfall

Jag tror jag har drabbats av ett återfall av ett tidigare missbruk. Någon som kan gissa vad jag sysslar med?Overall

Detta är en del av fotoutmaningen fotografera ABC.


Overall. Helt oumbärlig en vinter som denna, önskar nästan att jag hade haft en själv att hoppa i när det är dags för hundpromenaderna.

Måndag

Celine har varit hemma från dagis idag då febern inte riktigt ha velat ge med sig, hon verkar dock vara på bättringsvägen nu. Ikväll har vi efter en god middag tittat på film och ätit fruktsallad med glass. Nu blir det sova, tidig upp och jobba imorgon.
Naglar

N som i Naglar i fotoutmaningens fjortonde dag. Hälften avklarat nu.


Naglar. Jag skulle helst vilja ha långa och fina naglar jämt, tyvärr tillåter varken mitt jobb eller min fritid det, jag har provat både med att spara ut mina egna och fixa det fuskvägen och det håller aldrig. Jag får nöja mig med korta, fast måla dem, det kan jag ju göra iallafall.

Metallapport

Detta är en del i fotografera ABC.


Metallapport. Givet för en inbiten hundmänniska, grekiska för andra. Används i momentet apportering i lydnadsklass och vid bruksprov.

Jacka och halsduk

Även om snön fortfarande ligger tjock så verkar butikerna tro att det kommer en vår och sommar även i år, så jag gick helt på deras linje och köpte mig både en vårjacka och tunn halsduk igår. Så, nu är jag redo. Komsikom.

    
Foton tagna nu, 00.36. Ja, jag är lite sockerhög efter kladdkakan.

Lördagsmys

 

Vi har haft en riktig myskväll och sett melodifestivalen i källaren, att skaffa en projektor och inreda som en liten bio var verkligen kanon. Jag ville först ha ett gym därnere, sedan ett pingisbord, men antagligen kollar jag mer på film än tränar och spelar pingis så det var nog ett smart drag att det blev som det blev. Celine har tyvärr haft feber och varit ganska hängig hela kvällen, men hann se alla bidrag och äta lite kladdkaka iallafall, hon gillade Babsan med det rosa håret bäst, jag håller väl inte riktigt med utan är glad att Brolle gick till final, då får jag ju se honom en gång till ;)


Lördagsgodis

Bokstaven L står på tur i fotoutmaningen och vad passar väl bättre?


Lördagsgodis. Detta är Celines skörd från godishyllan redo att intas.

Fantastisk lördag
Rikard åkte till en träningstävling direkt efter frukosten imorse, med sig tog han de gula hundarna. Jag klädde på mig varmt, satte Celine på snowracern och så gav vi oss ut på promenad med Joker och Mika. Och vilken promenad sedan! Helt underbart väder, inte alls så kallt som jag trodde, så jag hade tagit på mig alldeles för mycket kläder. Hundarna flög fram av lycka på de plogade gångvägarna. Nu dricker Celine varm saft och jag ska strax klä på mig igen och gå ut och träna lydnad med Mika på gården. Sedan blir det en tur till Jakobsberg för lunch och lite shopping. Trevlig helg!


Hade tyvärr ingen kamera med mig så mobilfoton får duga.

Kaffemaskin


Kaffemaskin. Jag dricker aldrig kaffe och Rikard bara någon enstaka gång, vår vanliga gamla kaffebryggare hade helt klart räckt för att bjuda på kaffe. Ändå tyckte vi att det kunde vara roligt med en apparat till, den gör ju choklad också. Och te. Klart man behöver en då. 

Detta inlägg är en del i february photo challenge.

Insnöad.... typ.Klockan är snart fyra och jag har äntligen skottat mig ut och ska försöka mig på en promenad med hundarna. Det har ramlat ner hysteriskt mycket snö vilket egentligen bara resulterar i tråkigheter, inte ens ungarna tycker ju att det är kul att åka pulka längre. Jag och Mika skulle ha åkt på vallningskurs i helgen, men de som plogar prioriterar inte fårhagar precis när vägarna ser ut som de gör så vi får ställa in. Funderar på tröstshopping imorgon och så kan vi ju vara med på ridhusträningen på söndag, alltid något.

Inga utflykter idag inte.Det verkar som att det blir till att hålla sig hemma idag, inga bussar går, tågen upp till 60 minuter försenade och realtidsinformationen går inte ens att se på SLs hemsida. Älska vintern.

Kvällsträning i ridhuset

Igår kväll var vi och tränade i ridhuset, vi tvekade ett tag på grund av snöovädret, men gav oss iväg i sakta fart till slut. Alla hundarna var med och även Celine. Hon somnade redan i bilen på väg till ridskolan och vi bar in henne och la henne i vagnens gamla åkpåse på läktaren, där fortsatte hon och sov, trots att hundarna skällde som galna emellanåt. Agilitybarn är nog inte riktigt som andra barn ;)


Sovande barn i ridhus

Träningen gick bra, Mika är ambitiös och jag förundras hela tiden över hur snabbt hon kan växla, från noll till hundra och även från full fart till helt stillastående framför mina fötter på en millisekund om jag ber henne. Hon tappar aldrig huvudet och vänder nästan ut och in på sig själv för att göra rätt och samtidigt ha koll på mig. Saga gör framsteg hela tiden, hon är ganska klistrig och vill gärna hänga sig fast i armen om hon får chansen, fart och glädje i sporten har hon redan, så det blir nog kanon med tiden. Lova gjorde några kombinationer och skötte sig som vanligt fint, även om hon fick springa med en lite halt husse.


Jeans

Tionde dagen i fotoutmaningen, kommer jag att klara av hela alfabetet?


Jeans.

Kom in i garderoben

För ett tag sedan fixade jag lite mer klädförvaring under trappan nere i källaren, ni kanske minns? Idag pimpades hörnan med ett inramat citat av Carrie från Sex and the city. Passande.


Egen stomp

Häromdagen blev jag så himla sugen på stomp och jag har flera gånger funderat på hur svårt det egentligen kan vara att göra dem själv. Kanske inte lika stora eftersom jag inte har något gigantisk häll att grädda dem på, men små borde väl smaka lika bra de med?Sagt och gjort, första provbakningen gjorde jag faktiskt redan igår, men de blev alldeles för söta då jag hade i för mycket sirap. Jag har googlat efter olika recept och utifrån dem har jag gissat lite på vad de borde innehålla.  Dagens resultat blev riktigt bra, inte precis som stomp från Idre men ändå jättegoda. Jag tror att jag gräddar dem på lite för hög värme, därför blir de lite hårdare och inte lika mjuka och sega som originalet. Mina blev även lite tunnare än vad de brukar vara, kanske för att jag fegade med hjorthornssaltet, nästa gång ska jag öka på det lite så kanske de jäser sig tjockare.

Det var verkligen jätteenkelt att baka dem och gick hur fort som helst, jag som alltid har tänkt att scones är det snabbaste brödet man kan slänga ihop kommer fortsättningsvis bara att baka detta tunnbröd, mycket godare dessutom. Dessa kan man ju till och med göra i husbilen eftersom man inte behöver någon ugn.

Hundhelg

Nu har jag gjort helg, min arbetsvecka avslutades klockan 17.00 och nu ligger ett par dagar med massor av hundträning framför mig. Redan nu ikväll tog jag ut Mika på gården och körde lite lydnad, snön som har kommit har packat sig på isen och underlaget var för första gången på flera veckor helt halkfritt. Det blev rutan, lite apportering, fjärr och den förbannade inkallningen. Allt gick hyfsat, men det känns att vi inte har underhållit lydnaden särskilt mycket senaste tiden. Imorgon har vi bokat ridhuset för en timmes kvällsträning, jag tänkte köra ungefär 50/50 lydnad och agility. På fredag ska jag fortsätta med lydnaden om marken fortsätter att hålla sig halkfri. Lördag och söndag kommer att vigas helt åt vallning, vi ska nämligen på kurs för Peter Nilsson igen. Efter förra kursen var jag ju helt lyrisk, så det ska bli spännande att se vart vi står nu och hur det känns efteråt. Jag har bestämt mig för att gå in med realistiska förväntningar, vi har trots allt inte sett ett enda får sedan vi gick kurs i december och då hade jag nog för höga förväntningar på mig själv och Mika när vi kom dit. Mika känns iallafall lydig (utanför fårhagen) och jag tycker jag har koll i alla situationer så det ska bli intressant att se om det håller även i vallningen. Det ska bli himla kul att träffa alla hundar och ägare igen, vi är samma gäng som förra gången, alltså tre hundar ur Mikas kull och fyra andra ur en jämngammal kull.

Nu ska jag hoppa upp och köra pass två på crosstrainern, måste komma i någon typ av form om jag ska hänga med Mika på agilitybanan i framtiden ;)


Iphone

Bokstaven I står på tur nionde dagen i fotoutmaningen.


Iphone. Min fantastiska telefon som troget har varit vid min sida i över ett år nu, oskiljaktiga. Jag skulle inte överdriva om jag sa att livet skulle kunna delas upp i två delar, tiden före iphonens inträde i mitt liv och tiden därefter. Nästan iallafall. Ett av mina bästa teknikinköp någonsin, kameran smäller nog lite högre, men bara lite.

Chokladcigaretter, lakritspipor och snusklubbor

Kom att tänka på godis (ja, det blir lätt så när man absolut inte borde...) och vad för typ av godis jag åt när jag var liten. Femtioöres tuggummin som Jenka och Shake, bananaskids, krokodiltårar, pappriga tefat med pulver i, nötcreme, hockeypulver och Rigi. Bonbon hade sin storhetstid och bjöd på måsskitar, kissblöjor, stora tuttar, kloakslam och öronvax. Farmor köpte alltid påsar med dumleklubbor till oss. En del av dessa finns säkert kvar i handeln, medan andra har försvunnit. Överhuvudtaget känns det som att jag (alla?) köpte mer av styckförpackade småsaker i "riktiga" godisaffärer. Idag handlar säkert de flesta lördagsgodiset på stormarknader och andra matvaruaffärer och hos oss blir det nästan alltid lösviktsgodis eller en chokladkaka.Att chokladcigaretterna dog ut känns som en ganska bra och naturlig utveckling, men lakritspiporna är väl fortfarande vanligt förekommande, åtminstone på finlandsbåtarna? Och hur ligger det egentligen till med snusklubborna?

Hundar


Hundar. H hedras helt och hållet åt härliga hundar.

Detta är en inlägg i fotoutmaningen.

VaccineradeIkväll har vi varit och vaccinerat alla fyra hundarna, ettåringarna Mika och Saga behövde få sina sprutor och de andra vaccinerades mot kennelhosta. Känns skönt att ha det avklarat innan tävlingssäsongen sätter igång på allvar. Jag passade på att fixa pass och ge Mika hennes första rabiesspruta också, så nu är vi äntligen på gång med det så att hon såsmåningom kan följa med utomlands. Alla skötte sig utmärkt, Mika var som vanligt ett plåster och charmade veterinären totalt, Saga tyckte det var hur kul som helst, hon har "jobbat" på en veterinärmottagning hela sitt liv så hon är väl van, Joker och Lova hade nog helst sluppit men stod ut.

Gym

Bokstaven G står på tur i februaris fotoutmaning.


Gym.

Eftersom jag har anammat en sundare livsstil så känns det som att ett visst mått av träning borde ingå där. Att springa på gym har jag varken tid eller lust med, därför har vi inrett ett eget litet minigym här hemma som med tiden kanske utökas med fler grejer. Lättillgängligheten borde ta död på alla undanflykter, nu kör vi!Ridhusträning


Mika håller koll över sargkanten.

Ikväll har vi haft ridhusträning igen, kombinationer stod på schemat och vid tre olika stationer tränade vi. Mika går från klarhet till klarhet och känns så fin att jobba med. Hon fullkomligt älskar agility och kan knappt slita blicken, men känns ändå inte hysterisk eller stressad. Bara väldigt intresserad! Vi kör såklart ganska enkla saker och mycket basic, men såhär långt känns det mesta så enkelt med henne. Underbara hund!

De andra tre var också med, Joker minglade bara, Lova tränade massor och Saga fick också sitt. Alla klarade sina uppgifter med bravur.

Vi kände oss till och med så nöjda att vi avslutade lite tidigare än vad vår träningstid var. Hann även med några lydnadsövningar och en gemensam platsliggning. Jag behöver börja gömma mig på platsliggningen, har inte testat det ännu, men Mika känns så stabil och säker att jag har svårt att tro att min frånvaro skulle ändra på den saken. På torsdag har vi bokat ny ridhustid, så då blir det träning igen och då tänkte jag lägga det mesta av tiden på just lydnaden.

Fläta.

Jag fortsätter att fotografera ABC.


F som i Fläta. Oftast vill Celine ha hårets utsläppt bara som det är, men ibland får jag göra en tofs eller fläta, tyvärr står hon sällan stilla så länge att man hinner få till en snygg frisyr så det får bli lite som det blir.

Enchiladas

Femte dagen innebär att vi är framme vid bokstaven E.


Enchiladas. Serverades på vårt middagsbord idag.

Inte som vi tänkt oss.

Vi är hemma sedan flera timmar tillbaka, hunnit storhandla, gått långpromenad med hundarna och nu står storstädning på schemat. Anledningen till att vi inte spenderade hela dagen i fotbollshallen och hela kvällen i bilen är att vi redan innan alla tävlande anlänt kunde lämna byggnaden. Lova diskade sig genom att ta ett hinder ungefär mitt i banan baklänges i första klassen och så var Folksam Cup över för hennes del. Resultatet i hopp- och agilityklassen slås ihop och de tio bästa skulle mötas i en final. Att fixa en final plats med fel kändes fullt möjligt, därför hade vi pratat innan om att inte ge upp även om något strulade till sig, men en disk är en disk. Då är man ute ur leken. Tyvärr. Vi åkte nästan direkt, det kändes lika bra, med halva hundflocken och Celine hemma hade ingen av oss lust att stanna kvar bara för att titta på. Dessutom hade vi nästan 40 mil att köra.


Nu åker jag, Rikard och en hög med skvalle...

img_1596 (MMS)

Nu åker jag, Rikard och en hög med skvallertidningar mot Vara och finalen i Folksam cup. Med oss har vi båda sobeltjejerna, Joker och Mika får stanna hemma den här gången. Känner att det kan vara bra att dela lite på Saga och Mika då de är så tighta. Saknar dock redan min Mika..


Dörr

Dagen D kan man säga. Fjärde dagen i February photo challenge.


Dörr. Vi har renoverat det mesta i vårt hus, så även innerdörrarna, men istället för att köpa nya så spraymålade vi de befintliga och bytte ut handtag och lås. Som nya.

Nära natträning

Kom nyss hem efter ett sent kvällspass agility och lydnad i ridhuset. Det känns verkligen som en lyx att kunna träna inomhus nu när det är blankis ute, blåser storm och är kolsvart. Vi har gemensam träningstid i tre timmar på söndagarna, utöver det kan man själv boka tid när det är ledigt i rdhuset, vilket i praktiken innebär på dagtid eller sent på kvällen.

Vi satsade mest på att träna ungdomarna Saga och Mika, Lova var med, men gjorde bara ett par slalomingångar och några oxrar inför tävlingen på lördag.

Saga utvecklas lite varje gång, inga monsterkliv, men hon visar många bra saker och har orsakat ett och annat bitmärke i Rikards arm på vägen ;) Just nu jobbar hon på att inte blindbyta hej vilt och att ta upp till två hinder i följd, företrädelsevis hopp och tunnlar. Hon har även fått kolla in slalomen lite. Den största märkbara förändringen är att hon är mycket lättare att samarbeta med nu, hon kör inte bara sitt eget race utan är riktigt följsam och fin.

Mika tokälskar agility och jag har just nu svårt att hitta en lagom nivå på övningarna. Hon är egentligen väldigt grön, har inte mer än ett par pass i ryggen, men presteras oftast som att hon tränat massor. Det gör att jag kanske utmanar henne lite för mycket ibland, vilket såklart resulterar i missförstånd. Idag fick hon för sig att springa under första hopphindret vid inkallningar, hon stirrar så mycket på mig att hon helt enkelt inte ser hoppinnen, är man dessutom så liten som hon är i växten behöver hon inte ens ducka för att se under trots att det inte låg på mer än drygt 50 cm. Jag sänkte och då var det problemet löst. Iallafall för tillfället. Jag körde några övningar med hopp där hon var tvungen att samla och korta sig för att bättra på tekniken. Hon springer fort och har en tendens att bli flack och slarvig, särskilt på låga hinder som inte kräver någonsomhelst teknik för att häva sig över egentligen.
Jag tränade lite lydnad också, fjärren och rutan ser bra ut, inkallningen är fortfarande en katastrof. Jag använder "Stopp" i ställandet och idag kom Rikard med idén att hon kanske hör fel och tror att jag säger "hopp"? Hon tar nämligen typ tre tigersprång nästan varje gång jag säger stoppordet. Låter ju konstigt, men nu funderar jag helt enkelt på att byta till "stå" eller "stanna", bara för att träna om och förhoppningsvis komma till rätta med problemet. Träningsförhållandena ute just nu är ju inte optimala precis.

Läxan till mig själv blir att inte vara så självkritisk, att sänka prestigen och kraven på mig själv. Jag går lätt ner mig om inte allt blir som jag tänkt mig och har svårt att släppa nederlag. När jag styckar upp träningen så gick ju faktiskt det mesta bra, men det kan vara en liten sak som överskuggar och förstör den goda känslan. Bättring!

I simhallenIdag har vi varit till simhallen. Celine var uppspelt och frågade ungefär 100 gånger om pappa skulle komma hem snart mellan klockan 14:00 och 16:00. Vi har ett helt okej badhus i kommunen där vi bor, det finns en stor motionsbassäng, en mindre för simskola och en del som rymmer två kanor och en barnpool. Alla poolerna håller så behaglig temperatur att man kan ligga i fera timmar, alla utom den stora bassängen. Jag bestämde mig för att passa på och ta ett par vändor i just den poolen, den kalla. Full av självförtroende gav jag mig ut i den strida strömmen av motionärer. Efter tre varv kändes det som att jag höll på att få nackspärr (vad gör jag för fel när jag simmar?) ytterligare några vändor senare kunde jag pricka av tredje kallsupen orsakad av svallvågorna som de simgalna gubbarna orsakade. Nu minns jag varför jag inte gillar att simma. 500 meter tog en dryg kvart och jag räknade varje vända, så roligt var det. Inte.

 

Desto roligare hade vi i barnpoolen och i kanorna. Celine var modig och åkte den gröna kanan helt själv flera gånger. Hon hoppade från kanten och härjade runt i vattnet. Celine är otrolig van och säker i vattnet och tycker det är riktigt roligt att bada. Hon gick på babysim när hon var liten, kanske är det därför?

Matmuffins

Jag försöker äta nyttigare (läs; inte trycka i mig godis och fika varje dag) och blev väldigt sugen på att baka redan igår. Googlade lite nyttiga recept och kom över såkallade matmuffins. Det fanns massor av olika varianter och eftersom jag dessutom råkar vara väldigt kräsen med maten så satte jag ihop ett eget recept utifrån ett par jag hittade. Imorgon åker vi till Vara för att Rikard och Lova ska tävla i finalen i Folksam Cup på lördag, då passar väl dessa muffins utmärkt att ha med sig?3 dl vetemjöl (De blev ganska "ljusa" så man kan säkert byta ut hälften mot ett grövre mjöl)
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl (fiberberikade) havregryn
1 dl solroskärnor
Lite salt
3 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl filmjölk
0,5 dl olja
1 riven morot

Sedan kan man ju blanda i vad man vill och tycker är gott, tex soltorkade tomater, oliver, fetaost, mozarella, skinka, salami, rödlök, färska eller torkade kryddor som oregano eller basilika passar också bra i.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, kanske 15-20 minuter. Jag tog aldrig tid utan kollade när de såg klara ut.

Jag körde en vegetarisk modell och toppade med västerbottenost innan gräddning och det blev så gott!
Nästa gång tänkte jag testa en pizzavariant med rökt skinka, ost och tomat i.
Choklad

Tredje dagen i fotoutmaningen och bokstaven C står på tur.


Choklad. Jag älskar all typ av choklad, eller nästan iallafall. Just riktigt mörk choklad har jag svårt för, av den anledningen har jag bara köpt hem det, då är risken att jag föräter mig minimal eftersom jag knappt får i mig en ruta. Utan choklad hemma riskerar jag att drabbas av akut abstinens och det vore ju onödigt. Polly är nog min nummer ett på chokladlistan, tät följt av Marabou Digestive eller kanske Plopp. Daim är ju också gott. Och all choklad som innehåller kokos.

Jobbkväll

Jag är på jobbet just nu, går snart in i sextonde och sista timmen på dagens pass sedan gör jag helg. Barnen har lagt sig och jag sitter själv och skrämmer upp mig genom att kolla på Efterlyst, inget vidare. Sitter och sneglar mot altandörren och gruvar mig för hemresan, det är ju uppenbart att hur många knäppskallar som helst rör sig fritt ute. Imorgon blir det sovmorgon, hemmamys med Celine och på kvällen ska vi åka till ridhuset och träna agility och lydnad.

Banan

Andra februari betyder andra bokstaven i fotoutmaningen.


Banan. Min favoritfrukt. Eller är det ett bär? Bananasplitt, bananpannkaka, hajkbananer, bananchips, smoothie med banan eller bara som den är. Gott!

February Photo Challenge

en fotosida hittade jag en rolig utmaning som jag tänkte ta mig an. Det innebär att jag under varje dag i februari ska fota en sak som börjar på varje bokstav i alfabetet, första februari något på A, andra på B, tredje C osv. Nu börjar jag, kanske du med?

Första dagen - Första fotot. 


Apa. Ett av Celines äldsta gosedjur, kanske ingen favorit, men apan hänger med ändå titt som tätt.


Mika 1 år!

Idag blir min allra underbaraste, finaste och bästa Mika 1 år. Ett helt år har gått sedan jag fick det efterlängtade SMS:et från Britt där det stod att första valpen hade kommit och att det senare under samma dag stod klart att en av tikarna var min.


Första mötet, en vecka gammal Mika.

Jag fick en favorit nästan direkt och det var den valpen som senare skulle visa sig vara just Mika och redan från första dagen kände jag att hon var så rätt, att det var precis henne jag drömt om. Efter det sorgliga som hände med Kim trodde och vågade jag aldrig hoppas på att jag så snabbt skulle kunna känna att det var så rätt med en ny valp.


Fem veckor gammal.

Jag träffade Mika och syskonen flera gånger under deras första veckor i livet och längtan och väntan var enorm. En solig aprildag var hon plötsligt bara här, bara min!


Första dagen i nya hemmet.

Jag kan inte ens beskriva med ord vad Mika betyder för mig, hon känns som en på miljonen och hennes kapacitet är oändligt, begränsningarna ligger hos mig och bristerna är mina, hon är fantastisk. Ett år med Mika har gått, nu vänta många, långa och roliga år med min älskade hund! <3


Fina, fina Gulle!


RSS 2.0