Chokladcigaretter, lakritspipor och snusklubbor

Kom att tänka på godis (ja, det blir lätt så när man absolut inte borde...) och vad för typ av godis jag åt när jag var liten. Femtioöres tuggummin som Jenka och Shake, bananaskids, krokodiltårar, pappriga tefat med pulver i, nötcreme, hockeypulver och Rigi. Bonbon hade sin storhetstid och bjöd på måsskitar, kissblöjor, stora tuttar, kloakslam och öronvax. Farmor köpte alltid påsar med dumleklubbor till oss. En del av dessa finns säkert kvar i handeln, medan andra har försvunnit. Överhuvudtaget känns det som att jag (alla?) köpte mer av styckförpackade småsaker i "riktiga" godisaffärer. Idag handlar säkert de flesta lördagsgodiset på stormarknader och andra matvaruaffärer och hos oss blir det nästan alltid lösviktsgodis eller en chokladkaka.



Att chokladcigaretterna dog ut känns som en ganska bra och naturlig utveckling, men lakritspiporna är väl fortfarande vanligt förekommande, åtminstone på finlandsbåtarna? Och hur ligger det egentligen till med snusklubborna?

Kommentarer
Postat av: Gun & Co

Låter som lite abstinens...

2011-02-08 @ 23:20:46
Postat av: Katrin

Snusklubborna finns! Fast jag har aldrig ätit en sån tror jag.

2011-02-09 @ 06:58:35
Postat av: Åsa o Lovis

Jag gillar fortfarande skepparpipor :)



När jag var liten gick man till kiosken och köpte "nummer 23 för 50 penni, nummer 2 för 10 penni" osv. Man fick inte ta lösgodiset själv och man köpte för max 5 mark... Vad är det idag? 9 kronor?

2011-02-09 @ 08:31:37
URL: http://www.toktassarna.com
Postat av: Michaela

Klart det finns kvar, dock lite mer sällsynt bara. Som en riktig godisråtta jag är och kör typ överallt inom agilityn och alla Isaks fritidsintressen så stannas det ofta på alla dessa godisbutiker som finns runt om i landet. Det var inte så länge sedan jag och Isak köpte chokladcigaretter i Hummelsta utanför Västerås :) Då jag bodde på västkusten och körde lite då och då till Norge så är Strömstad ett paradis för godisfantaster.. Det finns allt till godissugna norrmän (och svenskar).

2011-02-09 @ 08:48:12
URL: http://hundrelaterat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0