Nordiska, så nära...

Så var NM över för i år, alltid kul med mästerskap och extra skönt när man bara har en halvtimme hem efter att det är klart. Jag sov ju hos mina föräldrar i natt, bara en kvart med bussen från mässan, så det blev lite sovmorgon. Strax innan invigningen som började klockan 9.00 droppade Thea och jag in. Katta och Pia var redan där och en timme senare, till första start kom Celine och mina föräldrar.



Invigningen

Först ut var small-hundarna, svenska laget som nummer tre och Rikard sist ut av svenskarna. När det var hans tur hade de två felfria hundar i mål och en diskad. Eftersom tre resultat räknas var han "tvungen" att komma runt och helst felfritt förstås för att laget skulle ha en chans. Lova som jobbar extra bra under publiktryck och press höll huvudet kallt och kom i mål nollad, fjärde bästa tid totalt. Svenska laget låg i ledning inför lopp två.


Celine hejar på pappa som banvandrar

Till agilityklassen startade Rikard återigen sist i svenska laget och de hade en felfri hund, en femma och en disk. Guldchansen var borta, men med ett felfritt lopp på hyffsad tid kunde Lova hjälpa till att ta silvret och precis det gjorde hon, fantastiska hund!


Prisutdelning

Med en dubbelnolla låg Lova bra till inför individuella finalen, en tredjeplats. Allt gick fint fram till balansen där hon tryckte av lite tidigt och fick en femma för avhopp, efteråt har det diskuterats om det verkligen var en rättvis bedömning, klart det känns lite surt när vi såg att det blivit en till silvermedalj om hon nollat istället för den sjätteplatsen som det nu blev, men det är ingen idé att deppa ihop, det kommer väl fler mästerskap? ;)


Stolt silvermedaljör


Kommentarer
Postat av: Åsa & Lovis

Därifrån vi satt (rakt för balansen) såg det ut som om domaren dömde rätt. Tyvärr...

2009-12-13 @ 21:03:40
URL: http://www.toktassarna.com
Postat av: Sandra

Åsa - Ok. Fast jag tycker inte att det känns som något "tyvärr" i det här fallet, hellre en korrekt bedömning på ett avhoppat kontaktfält än om man får fel man inte förtjänar :)

2009-12-13 @ 21:22:31
URL: http://villemos.blogg.se/
Postat av: Åsa o Lovis

Ja, det är väl sant :) Även om det är surt ett tag att förlora medaljen. Det var otroligt spännande och häftigt att se iaf!

2009-12-14 @ 11:23:21
URL: http://www.toktassarna.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0