Fredagen den trettonde i Romme

Trots att det var fredagen den trettonde (om man nu tror på sådant skrock. jag gör det nog inte...) så gav vi oss tidigt i morse iväg till Romme Alpin. Hundarna och Celine lämnade vi hos Rikard föräldrar och syrra.  Strax efter nio var vi framme, av någon anledning verkar alla skolor välja att förägga sina friluftsdagar i just Romme och bussar fyllda med barn och yngre tonåringar strömmade in. Jag småsprang lite stressat fram till liftkortsförsäljningen, rädd för att hamna sist i kön, men det visade sig att det inte var någon fara, kön som ringlade sig kilometerlång var till uthyrningen av utrustning. I liftkortskassan var det tomt. Romme har sedan vi var där sist öppnat en ny del med flera pister och ny sexstolsligt på ett annat berg i direkt anslutning till det man tidigare bara åkte på. Det visade sig vara ett riktigt lyckokast! Tidigare har man fått stå i långa köer nere vid liftarna som tar en upp från parkeringen, nu tog sig merparten av skolungdomarna (som knappt stått på ett par skidor) inte ens upp på toppen, än mindre ner på andra sidan och upp på nästa berg. Vi var i princip ensamma i backarna där och när vi tog de sista åken strax innan fyra på eftermiddagen kunde man fortfarande hitta bitar i backen med manchester kvar. Ytterligare ett plus var att de nedfarterna låg så att de hade sol hela dagen, helt perfekt! Enda nackdelen var att det till en början var väl kallt, men framåt lunch blev det lite mildare, vindstilla var det iallafall. Jag skulle gärna åka tillbaka till Romme en gång till i vinter, vi får se om vi hinner det, antagligen blir det en weekend i Idre igen vecka 10.

När vi kom hem så blev vi bjudna på middag hos Rikards föräldrar, de kom hem från Thailand i förrgår och hade med sig fina presenter till både mig, Rikard och Celine. Celine blev jätteglad för sina klänningar och framför allt skorna hon fick och ropade glatt Ko-ko!

När vi kom hem fortsatte vi att plocka ner saker från köksskåpen, det känns så jobbigt att bli utan fungerande kök i flera veckor, men förhoppningsvis bra när det är klart :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0