Bad hela dagen

Kväll i Åbo. Vi har precis tagit ett kvällsbad efter att ha ätit middag på en mysig restaurang på hotellet, Rikard kämpar med att få igång uppkopplingen på rummet med egna datorn, jag var smartare och gick ner till receptionen där det står en fullt fungerande för utlåning. När vi fick vårt rum vid nio i morse skulle vi bara lägga oss och vila lite på sängen, "vilan" blev två timmars sömn. När vi vaknat tog vi på oss morgonrockarna och gick ner till badet, det absolut bästa med Caribia måste vara att det är så varmt överallt, alla pooler är så varma att man kan ligga i flera timmar och även lufttemperaturen är väldigt skön. Vi badade i tre timmar, Celine åkte alla kanorna, även de som man sitter i en stor ring och åker i, fast i våra knän då förstås. Hon är verkligen orädd och gillar vatten. Lunch blev det på finlands motsvarighet till MC Donalds, Hesburger, det ligger nämligen ett sådant inne i badhuset. Jag har faktiskt inte sett ett enda Mc D här. På eftermiddagen tog vi bussen in till Åbo, kollade lite i affärer. Finska är verkligen ett konstigt språk, många gånger totalt olikt svenskan, medan vissa ord egentligen är de samma, man verkar bara behöva dubbla ungefär var tredje bokstav och lägga till ett i på slutet, typ poliisi. Många i:n, ä:n och a:n verkar också vara en regel. Imorgon blir det mera bad och på kvällen kryssar vi hem till Sverige igen.

Kommentarer
Postat av: Åsa o Lovis

Jag är ju född i Finland men pratar inte finska speciellt bra även om jag lärde mig det i skolan. Min mamma som flyttade till Finland från Sverige brukar helt enkelt slänga på ett "lainen" på alla ord så tycker hon det är finska :)



Låter härligt med badsemester!

2009-11-21 @ 08:23:26
URL: http://www.toktassarna.com
Postat av: Annika

Åkte ni med Viking eller Silja? Låter som en toppenmysig grej att göra med barnen, varmt o gott också ;-)

2009-11-23 @ 13:25:17
Postat av: Sandra

Annika - Vi åkte med Viking den här gången, men vi har varit där en gång tidigare också och då åkte vi med silja, det är vilket som, man kan ju ändå kombinera ihop sin egen resa beroende på hur länge man vill stanna och så. Rekommenderas verkligen med barn! Utan barn är det bätte att välja Nådendal i Åbo, det gjorde vi på den tiden ;)

2009-11-23 @ 18:25:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0