SM i ord och bild

Nyss hemkommen från SM i Karlstad och kör uppackningsracet parallellt med datorn. Vilken helg!!


Vi åkte ner redan på torsdagen, skönt att kunna köra i lugn och ro med hur många stopp man vill och ändå vara framme i god tid. Checkade in i stugan och grillade gott. På fredagen var det dags för veterinärbesiktning, parad, invigning och lottning. Lova fick startnummer 22, alldeles perfekt tyckte Rikard. Mika och Joker fick följa med och gå paraden, Mika var duktig. Joker också förstås.


Första loppet på lördagen var individuell hoppklass, Lova gick kanonbra och vann klassen. Det bäddade såklart för riktigt guldläge inför söndagen eftersom man slår ihop de båda individuella resultaten, ett lopp per dag. I lagklassen diskade sig Lova, snopet och oväntat, egentligen en enkel passage, ett bakombyte på långhoppet och sedan skulle man 180 grader tillbaka in i banan, svårigheten som vi inte räknat med måste ha varit att hunden skulle hoppa rakt ut mot "ingenting". De förstod såklart att de skulle tillbaka in mot banan och hon drog för tidigt. Snabbt gick det och innan Rikard hann reagera satt hon på fel hinder. Laget kom runt på övriga tre hundar men med drygt 17 fel och låg inför finalen på en sjätteplats. Mika fick några simlektioner av Flaxa och Flicka efter att dagens klasser var klara.


Vädret var ganska ostadigt på lördagen, det växlade snabbt mellan regn, sol och moln. Överlag tyckte jag ändå att det var bra väder och idag, söndag, har vi inte fått en droppe regn. På morgonen var det väldigt kallt, men egentligen ska man ju inte klaga, vem vill köra agility i trettiogradig värme? Campingen vi bodde på hade studsmattor som Celine tyckte var roliga.


Mika har varit en riktig pärla under helgen. Det känns så mycket bättre nu när jag ser "problemet med öppna ögon", istället för att blunda för det som att det inte finns. Nu känns varje lyckat möte eller kontakt som en seger istället för att jag ska känna mig ledsen över att hon gruffar lite eller surnar till en ynka gång. Jag räknar lyckade kontakter istället för misslyckade så att säga. Och den här helgen har vi inte behövt lägga till ett enda på "misslyckandelistan" Duktiga Mika! Som besöning har hon fått en ny leksak, några tuggben och ett par klickrar. Hon träffade alla sina syskon på plats också.


Inför dagens finaler var det fullt av folk och stämningen var på topp. På morgonen gick lagloppen, först small. Alla fyra hundarna i Lovas lag nollade och de vann faktiskt klassen, tyvärr hjälpte det inte totaltresultatet särskilt mycket eftersom de hade med sig en del fel från gårdagen. En placering avancerade de och slutade på femte plats.



Slutligen var det dags för de individella agilityklasserna som skulle avgöra vilka som blev svenska mästare. Först ut gick small och Rikard startade sist eftersom man använder omvänd startordning utifrån resultatlistan. Det var så grymt spännande och när bara tre hundar återstod, alla som sprungit in på samma sekund dagen innan var det olidligt. Lova är inte jättesnabb i agilityklass eftersom Rikard måste bromsa henne lite på kontaktfälten, så vi visste att de två som låg precis efter skulle kunna ta in tid och gå om Lova. När första fick fem fel var det bara förra årets vinnare Maja kvar och efter ungefär halva banan körde hon bort sig och det var bara Lova kvar. Det som krävdes var förstås ett felfritt lopp, rätt snabbt, men inte med samma tidspress som skulle ha varit om de två föregående hade nollat. Lova kör ett fint lopp och går i mål felfri. Känslan är så obeskrivlig! Äntligen!! SM-GULD! Lova är inte bara bäst för oss, hon är bäst i hela Sverige, Tjohooo!! 

Nu ligger hon i sängen och rapar högt efter allt gott hon fått äta, säkert kommer det att märkas på magen imorgon, men det tycker hon nog att det var värt.

Det har verkligen vart ett kanonbra SM, allt var varit toppen, tävlingsplatsen, banorna, försäljningen, vädret, funktionärerna och självklart resultatet! :)

Är det någon som har foton eller filmer på Lova får ni gärna maila mig [email protected]


Kommentarer
Postat av: Cattis

Ett jättegrattis till er! Jäklar vad kul!!

2010-06-20 @ 23:14:34
Postat av: Gun & Co

Skickar ett jättegrattis till GULDekipaget via nätet. Filma och fota, när det var otänkbart. Då måste man ju släppa tummarna. Så jäkla grymt kul det här var. Världens bästa "lärare". Vi har också kommit hem nu. Men kör uppackningsracet i morgon. Vi ses på klubben. I dag satt västen extra fint. Kram till er alla!

2010-06-20 @ 23:29:32
Postat av: Yvonne & Cobra

Ett STORT GRATTIS!!!!

2010-06-21 @ 08:55:37
Postat av: Maria

Grattis till guldet!

2010-06-21 @ 09:11:15
Postat av: Michaela

Stort stort Grattis till Er!! Så jäkla bra :)Jag såg loppet och andades nog inte under hela tiden Richard sprang ha ha..

2010-06-21 @ 11:29:36
URL: http://hundrelaterat.blogg.se/
Postat av: Helene

Äntligen!!! Ni är såååå värda guldet!!!

Stort grattis igen!

2010-06-21 @ 12:19:37
URL: http://helene.pudelbus.com
Postat av: Theresé

Super mega GRATTIS till er!! =)

2010-06-21 @ 13:36:56
URL: http://www.stis.se
Postat av: Ullis, Diesel, Maq o Tim

Guld, Guld, Guld! Massor av grattis från oss! :)))

2010-06-21 @ 16:58:33
URL: http://www.dengrymmes.cybersite.se
Postat av: Carina

Grattis, va kul :)

2010-06-21 @ 19:27:41
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se/
Postat av: Maria Augustsson

GRATTIS TILL GULDET!

2010-06-21 @ 22:09:53
Postat av: eva marie

Så jäkla roligt!!! MegaGRATTIS till er alla - du är ju faktiskt coach!!! :D

2010-06-22 @ 07:36:50
URL: http://propiraya.wordpress.com
Postat av: Thereze, Kate, Chicko

STORT GRATTIS till SM-GULD! wow! :D

2010-06-30 @ 11:21:47
URL: http://www.therezegra.tk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0