Badkar

Vi har länge velat ha badkar precis som vi hade i lägenheten vi bodde i förut. Som det är nu har vi en dusch i badrummet på övervåningen och en dusch i tvättstugan i källaren. Första planen var att ha badkaret på övervåningen, men efter en del funderande kom vi fram till att man faktiskt oftast duschar och att det är rätt jobbigt att stå och göra det i ett badkar eller springa ner i källaren. Lösningen blev att vi kommer att behålla dusch där uppe och inreda tvättstugan till vårt egna mini-SPA. Det låter lyxigare än vad det antagligen kommer att bli, men jag vet att grannen har gjort likadant och lite mysigt kommer det nog att bli där nere.

Badkaret hade från början Rikards föräldrar köpt till sitt badrum, men inte hunnit montera ännu, vi tänkte köpa ett likadant, men var osäkra på om det skulle gå ner för trappan. Lösningen blev att testa med deras, gick det så skulle vi behålla det och köpa ett nytt till dem. Skulle det inte alls fungera så fick vi återigen tänka om.



Vid första försöket var det helt omöjligt, det gick inte ens att svänga ner genom hålet till trappan. Vi började med att skruva loss alla lösa delar. Fortfarande helkört. Motorn till bubbelpoolen plockades bort och nu kom badkaret ungefär halvvägs. Trappan svänger på två ställen, både direkt i början och sedan tillbaka längs ner. Slutligen åkte vinkelslipen fram och metallställningen som badkaret står på kapades bort. Då gick det med nöd och näppe ner. Pust. Jag trodde ett tag att det var helt kört. Nu återstår bara att få tillbaka allt till ursprungsskick och den lilla detaljen att tvättstugan ska kaklas och fixas till innan badkaret ska på plats. To be continued.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0