Italien - Rom

De två första dagarna i Italien spenderade vi i Rom. Egentligen är jag ganska ointresserad av att glo på sevärdheter av den här typen, men när vi ändå var i Italien kände vi att det kunde vara kul att kombinera bad- och solsemestern med ett litet kulturellt inslag.


Med hjälp av en karta som killen i hotellreceptionen hade ritat en typisk turistrutt på tog vi oss runt till fots.


Det första vi sprang på var en Celine-butik. I övrigt var shopping inte mycket att ha, om man inte var miljonär vill säga.


Spanska trappan.


Fontana di Trevi.


På promenad i Rom.


Peterplatsen utanför Vatinkanstaten, vi hade tänkt att gå in i Vatikanen, men efter att ha konstaterat att kön på typ en halv kilometer var dit så gick vi vidare och köpte glass istället.


Kolosseum.

Termometern visade över trettio grader alla dagarna och det är inte optimalt att gå i en storstad då, vi sov en natt i Rom och som tur var hade hotellet en pool vi kunde svalka oss i på kvällen. Vi såg nog alla saker man bör ha sett om man har varit i Rom. Jag visste ungefär vad hälften av de plasterna vi såg var, men fotade ändå entusiastisk allt som jag såg andra turister ta bilder av. Nu sitter vi med massor av foton på ruiner, byggnader och stolpar som vi inte har en aning om vad det är för något. Ska ta hjälp av experten Katta någon dag att reda ut begreppen.

Efter två dagar i Rom åkte vi vidare söderut i vår lilla hyrda Fiat punto. Fortsättning följer.

Kommentarer
Postat av: Theresé

Verkar som ni haft det väldigt skönt trots att starten på resan inte direkt var optimal. :) visst är de skoj när man fotar allt man "tror" skall fotas o kommer hem o vet inte vad grejerna föreställer? =)

2010-09-03 @ 21:00:24
URL: http://Www.stis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0